Spel på Gamla Ullevi i år

Efter många om och men, sju svåra år och fler dramatiska konstpauser än vad man trott ska vara möjligt så var det då äntligen officiellt: Örgryte IS kommer att spela sina hemmamatcher på Gamla Ullevi i år. Enligt ÖIS officiella hemsida har man ingått ett tillfälligt avtal som bara sträcker sig över denna säsong om att spela på Gamla Ullevis gräsmatta. Anledningen till att man inte spelar på Öisgården är att planen skulle ligga för nära motorvägen och som vi rapporterat tidigare så finns det en lokal regel som förbjuder att planen inte får vara närmare än 150m från en motorväg. Att man sedan väljer Gamla Ullevi före Valhalla är att de ekonomiska förutsättningarna är bättre på Gamla Ullevi. ÖIS jobbar enligt uppgift med Balders Hage på en lösning som innebär att man vill stänga av kortsidorna och det övre etagen.

Det mest positiva med denna nyhet är förstås att man äntligen bestämt var någonstans man ska spela och att man nu förhoppningsvis kan påbörja årskortsförsäljningen snarast möjligt. Vi kan nog vänta oss information om detta från Öisgården inom de närmaste dagarna.

Från ÖIS håll så meddelar man att arbetet fortskrider med att försöka bygga en permanent lösning på Öisgården som man då menar skulle klara de säkerhetskrav som ställts på en ny arena. Det arbetet lär, precis som byggnadslovet för hotellbyggnationen, få göras i nära samarbete med Mölndals Kommun. Enligt källor på kommunen är man inte alls pigga på att tillåta byggnation av permanenta läktare runt Öisgårdens gräsplan – men det var man å andra sidan inte om att tillåta hotellbyggnaden heller i början.

Avslutningsvis så är det bara konstatera att arenafrågan nu får ett tillfälligt slut och resultatet kan inte annat än beskrivas som det första stora nederlaget som den nya Öisledningen lidigt. Att kalla det för ett fiasko är inte att överdriva. Man har påstått att man skulle tjäna tre miljoner kronor på att spela på Öisgården (en siffra som förvisso förefaller helt orimlig, men ändå) och i och med att frågan dragit ut på tiden kommer man att gå miste av både en del av årskortsförsäljningen och sannolikt även försäljning till företag. Inte bra helt enkelt. Man siktade högt, insåg inte vilket stort projekt man åtog sig och nu tvingas man springa tillbaka till husse med svansen mellan benen. Lars Ranäng sitter troligtvis i sin villa och småler nog lite grann just nu.


'Spel på Gamla Ullevi i år' have 59 comments

 1. 4 april, 2011 @ 23:15 AuriSacraFame

  Inte direkt oväntat, men tråkigt kommer det bli imo. Hade tagit ÖISgården 100%

  Svara

 2. 4 april, 2011 @ 23:30 Black Francis

  Man borde helt klart ha undersökt möjligheterna innan man basunerade ut planerna. Nu levde man ett tag i villfarelsen att det faktiskt skulle bli kul att se Öis i år. Därmed framstår GU nu som ÄNNU tråkigare. Har faktiskt ingen lust alls att gå dit och se på tomma stolar. Det är nog större risk att jag går med några polare och ser ifk eller gais (och hejar på motståndarna) än att jag går på någon av Öis hemmamatcher i år.

  Svara

  • 4 april, 2011 @ 23:57 AuriSacraFame

   Kunde faktiskt inte hålla med mer. Känns som att det kan gå till en viss gräns med allt daltande fram och tillbaka, men detta var typ lite av droppen för min del tbh. Inte så att jag komemr sluta gå på matcher eller hejja på mitt enda favoritlag, men känns så sjukt uppgivet just för att turerna fram och tillbaka aldrig tar slut. Man sitter ju typ och är helt melankolisk till allt som händer nu. Tråkigt.

  • 4 april, 2011 @ 23:58 AuriSacraFame

   Den där 150meters regeln samanfattar faktiskt ÖIS senaste två år riktigt jävla bra.

  • 5 april, 2011 @ 00:35 SB

   Kom inte tillbaka.

  • 5 april, 2011 @ 08:23 Anton

   Cool kille..

  • 5 april, 2011 @ 11:02 Gerpa

   Black Francis: Ska du se på stolarna? Jag tänkte se på fotbollen… ;-)

  • 5 april, 2011 @ 11:16 Jotade

   Först gnäller ni för att man inte får veta något från Öis. Sen gnälls det när den nya styrelsen försöker ha en transparent process, och delar med sig av de tankar, idéer och planer man har i ett tidigt stadium. Då önskar ni att styrelsen inte skall knysta något förrän allt är klart. Med den inställningen får vi utanför den innersta kretsen en styrelse som inte vill riskera att säga något ö h t, då det blir fel hur de än gör det.

   Ni verkar inte vilja ha en öppen klubb. Exakt hur vill ni ha det egentligen?

  • 5 april, 2011 @ 11:27 Polarojd

   Word!!

   Jag håller med dig Jotade helt och fullt..!!

   Sluta för helvete och gnäll över att Ni får reda på hur tankegångarna går inom Öis. Nu gick det inte att lösa arenafrågan med öisgården, men Ni fick vara med i diskussionen under resan. Hur fan kan man gnälla över det??

   Skärp till Er, eller bli grön-svarta, de tycker om att lida…

  • 5 april, 2011 @ 14:18 Markus B

   Bra skrivet!

  • 5 april, 2011 @ 19:00 Black Francis

   Klart klubben skall vara tydliga med vad de vill. Men att slå på stora trumman för ett projekt som uppenbarligen var riktigt uselt researchat är inte samma sak som att vara öppna. Man måste naturligtvis kolla med berörda myndigheter innan man lägger massa energi på ett projekt, och planterar ett frö av hopp hos fansen. Tänk om de lagt ner den energin på att få till en lösning på Valhalla istället…

   Att sen dessutom vika sig för några sponsorer, på stampublikens bekostnad, är riktigt illa. Får se hur många sponsorer som är kvar i sina loger på GU nästa år då de sista resterna av stampubliken skrämts iväg.

  • 5 april, 2011 @ 21:34 Jotade

   Vika sig för några sponsorer på stampublikens bekostnad? Utveckla och förklara gärna detta, tack.

 3. 5 april, 2011 @ 00:29 Rude Boy

  Jag skiter i var Öis spelar. Ett jävla gnäll om olika arenor hit och dit. Öis spelar jag kommer. Inte så svårt.

  Svara

  • 5 april, 2011 @ 07:17 PriMax_ÖIS

   Håller med!

   Framåt Röd Framåt Blå!

  • 5 april, 2011 @ 08:01 Anonym

   +1

  • 5 april, 2011 @ 08:31 Lanslarke

   +1

  • 5 april, 2011 @ 08:47 nytko

   Bra sagt.

  • 5 april, 2011 @ 10:51 x-et på räcket

   Kommer vi att köra röj med RudeBoy och co i halvtid??

  • 5 april, 2011 @ 11:33 Rude Boy

   Det kommer bli skön musik i skön bar med sköna människor så ur den synvinkeln är GU det bästa alternativet.

  • 6 april, 2011 @ 16:39 x-et på räcket

   Jag gillar detta! Kanske den enda riktigt stora fördelen med spel på GU….

 4. 5 april, 2011 @ 00:30 SB

  Ja, då var det klart. Ännu ett år mitt i ett hav av tomma stolar. Ännu ett år på en grå socialistisk betongkoloss där vi inte hör hemma. Jag ville inte vara inneboende hos blowit mer. Jag hade hopp. Jag började drömma om en säsong med härliga hemmamatcher. Någon hade kastat ur sig att ”vi kan fixa det på en vecka”. Det var ledningen som gjorde detta och jag borde inte ha varit naiv. Lita inte på ledningens ord, det är vad varje sann rödblå själ borde få med sig i modersmjölken. De som efterträdde snackaren började med att snacka. The irony of it all! Det kan ju bara bli bättre härifrån och framåt.

  Det är tur att man kan se fram emot bortamatcherna! Försök förstöra dem då. Försök!

  Detta betyder inte att jag kommer vara frånvarande. Jag är kvar när andra tomtar och cirkusartister börja dilla om att gå på GAIS. Ändå längtar jag på något sätt mer efter bortapremiären än hemmapremiären. ÖIS kommer att komma för att ta sig friheter och ortsbefolkning efter ortsbefolkning kommer få spika igen fönster och dörrar. Dra åt helvete med erat fancy allsvenskan, pösiga jörnals som håller på blåvitt och bönder från Borås som tror de är något samtidigt som resten av världen skrattar åt deras posörer till ultras. Det är i Div. 1 det händer i år.

  Svara

 5. 5 april, 2011 @ 00:41 Anders

  För helvete, om den här föreningen hade kunnat föräras en ledning med någon som helst intresse i supporterns (och därmed klubbens) bästa hade en sådan här situation aldrig uppstått. Gamla ullevi är ett misslyckat jävla skrytbygge signerat Göran J och hans blåvita lakejer. Jag hatar det.
  Sponsorerna som fanns i superettan, som nöjde sig med att sitta under tak på valhalla ip, var finns de? Främsta anledningen till att man sponsrar Sveriges äldsta idrottsförening skall inte vara någon jävla smörgåstårta.
  Avgå alla.

  Svara

  • 5 april, 2011 @ 12:13 Håkan Wall

   Du har en helt skev bild av vad sponsring är. Precis som vilken annan affärsuppgörelse så handlar det om motprestationer.

  • 5 april, 2011 @ 17:35 Johan Gellerman

   Vari har motprestationen legat i sponsringen av ÖIS de senaste 10 åren? Har det varit något annat än en rejäl förlustaffär för någon av våra större sponsorer?

   Jag kan förstå att ÖIS känner sig tvungna att kompensera för detta med smörgåstårta.

  • 5 april, 2011 @ 19:31 Håkan Wall

   Motprestationen ligger t.ex. i reklamplats, goodwill, kontaktnät, företagsträffar, partnerbörsen mm. Sedan hade ju varje företag ett individuellt avtal. Om vi tar mitt företag som ett exempel så blev jag erbjuden både reklamplats/splash på hemsida och utskick till ungdomslagen, vilket ju passade ganska bra med tanke på min verksamhet.

  • 5 april, 2011 @ 19:41 Johan Gellerman

   Har det hittills varit ekonomiskt lönsamt?

  • 5 april, 2011 @ 22:41 Håkan Wall

   Om du menar för min del så har jag valt att inte utnyttja erbjudandena för att jag inte ville ”förstöra” ÖIS.se med en ful splashlogga för mitt eget företag. Så i princip har jag betalat lite mer än dubbelt så mycket för mina årskort (som ingick i mitt sponsorpaket), men eftersom det är med oskattade pengar så går jag väl runt +-0 på det. Vad jag tjänat i goodwill, t.ex. att ha ”stolt sponsor av ÖIS” på mitt visitkort, på väggen i golfkiosken osv är mer svårmätt förstås. Så visst har jag tjänat på det. Däremot är det inte sagt att alla tjänar som sponsrar ÖIS tjänar på det, det är säkerligen långt därifrån.

 6. 5 april, 2011 @ 07:05 Hocus Focus

  Planerna på en framtida anläggning på ÖISgården fortsätter. ??
  Blir nog jobbigt när man ska flytta motorvägen… ; )

  Svara

 7. 5 april, 2011 @ 07:17 tml

  Den nya ledningen har gett ett fantastiskt intryck så här långt……………………

  – Ska erkänna att jag aldrig gillat ÖIS-gården som långsiktig lösning (OK för Div1) men jag hade ju inte direkt GU som önskemål…
  – Vad skiljer mellan VIP & GU, kostnadsmässigt? Skulle vilja veta hur mycket ÖIS sparar genom att låta oss supportrar hänga på ett ödsligt jävla GU i Div1.

  LÅT OSS SE PÅ DIV 1-FOTBOLL PÅ VIP:en!!!

  Svara

 8. 5 april, 2011 @ 08:34 läktarcoachen

  Ett mycket bra beslut att spela matcherna på Gamla Ullevi. På Öisgården hade det i stort sett bara blivit rangliga ståplatsläktare. Öispubliken består faktiskt inte bara av ynglingar i 20-årsåldern som står i klacken. Större delen av oss tycker om att sitta på platser där det är bekvämt och där man kan överblicka spelet. Det här med tomma läktare skiter jag i. Så har det varit de senaste 40 åren, på Nya Ullevi. sedan på Gamla Ullevi, och sedan återigen på nya Gamla Ullevi. Att det skulle vara så mycket festligare att titta på Gais som kommer att ha 3-4000 som stampublik istället för Öis som förmodligen kommer att ha 1-2000 är ju bara löjligt. Stolarna kommer att gapa lika tomma i båda fallen.
  Idén att spela på Öisgården var ett idiotiskt förslag av den nya styrelsen. Jag skulle bra gärna velat se kalkylen som sade att man skulle spara in 3 miljoner. Hur räknade man?

  Svara

  • 5 april, 2011 @ 13:29 UB

   Håller maximalt mycket med! Det är en statusfråga. En varumärkesfråga. En bekvämlighetsfråga. En ambitionsfråga. En fråga om framtidstro. Och ett beslut som gör att jag kommer att gå på fotboll i år också.

  • 5 april, 2011 @ 13:39 Slicen

   Och jag håller med dig maximalt mycket,UB – fast jag hade gått på matcherna även om det hade blivit Öis-gården eller Valhalla. Det kan inte hänga på var laget spelar – är det match så går man – basta!

  • 5 april, 2011 @ 15:32 UB

   Alla har rätt att ta egna beslut. Ingen bastar mig i en sådan fråga. Vill jag gå, så går jag. Det är inte så mycket du kan göra åt det Slicen.

  • 6 april, 2011 @ 09:11 Slicen

   Nä, det är inte mycket jag kan göra åt det. Möjligen då att här och nu framföra åsikten att om man bekänner sig som supporter (”stödjare”) till en klubb så kanske man ska ge sitt stöd till klubben genom att dyka upp när det spelas match. Framförallt bör väl detta kunna gälla när det handlar om att spela på en plats (av 3) inom ett avstånd på cirka 5 km.

 9. 5 april, 2011 @ 08:47 :-)

  ska bli intresant och se prissättning på biljetter.

  Svara

  • 5 april, 2011 @ 15:26 Anonym

   Om ticknet ska ha sin service avgift på 30 kr för att du går in på internet, bokar och betalar med kort och sedan skriver ut biljetten själv finns det inte utrymme för så mycket vinster för på biljetter i div 1.

   Någon som vet om ÖIS kommer att köra vidare med ticknet i år?

 10. 5 april, 2011 @ 09:15 Polaren Per

  Bra försök från ledning, synd bara att reglerna är så fyrkantiga. Vad är syftet med regeln? Luftkvalité? Är nog bra mkt bättre luft på öisgården än på gamla ullevi och valhalla. Hur kan qviding få ha spelat på torpavallen som ligger 25m från motorvägen?

  Känner mig väldigt säker på att vi kommer gå med förlust på varenda hemmamatch iår. Kostnaderna är dom samma som tidigare men intäkterna minskar.

  Ni som gnäller på ledningen att dom gick ut med info innan det var klart: Vad var alternativet? Gå och dröja med besked om årskort och speldatum samtidigt som man mörkar anledningen? Hur länge har det inte gnällts på plank och forum om att det är så lite info från föreningen? Nu spelar man med öppna kort och så gnälls det ändå.

  Fan va tråkigt att lira på gamla…

  Svara

  • 5 april, 2011 @ 09:20 Polaren Per

   Läste nu på hemsidan anledningen till regeln. Låter ändå konstigt tkr jag.

   Och säkerhet med portabla läktare??? Spelade inte frölunda mot färjestad på portabla läktare? Ett evenemang med tusentals besökare i högsta ligan är ok men inte <1500st i 3e divisionen? Mina konspirationstentakler fladdrar för fullt.

  • 5 april, 2011 @ 10:54 x-et på räcket

   Det är alltid en konspiration när det går oss mot, oavsett det är egna styrelsen eller fjanterier på kommunal nivå – immer noch!

 11. 5 april, 2011 @ 10:09 Garotta de Ansjovis!

  Kan hålla med om beslutet kommer jävligt sent. Men att jiddra en massa skit om att gå på andra lags matcher istället, pga en massa tomma stolar…
  Suck, lägg av nu!
  Martin Larsson-gården var ett luftslott glöm det nu, dock hade självklart VIP passat bättre. Men är GU billigare så är det bara och gilla läget…
  Stämmningen på matcherna är det bara vi ÖIS-supportrar som kan ordna, då gör vi det bästa av saken!
  Kämpa ÖIS!

  Svara

  • 5 april, 2011 @ 11:37 tml

   Går nog inta att glömma Martin Larsson-gården helt då ”de jobbar vidare på det”. Jag köpte gården som en temporär spelplats för div 1 men när/om vi avancerar i seriesystemet är min personliga åsikt att ÖIS ska spela i centrala GBG.

   Jag vet att många tycker som jag när det gäller framtida spelplats i högre divisioner, tyvärr (för oss) så delar inte ledningen vårt tycke. Utan de kör på med sina planer att ha gården som spelplats högre upp i systemen.

 12. 5 april, 2011 @ 10:13 Ankan

  Urtrist att det blev GU. Men vad är det för idioti att dilla om att bara för det hellre går och ser antifotboll med IFK eller GAIS? Den dag jag börjar hålla på arenor istället för fotbollslag är det dags att lägga av…Jag går hellre och ser ÖIS på Generatorplan än betalar pengar för att se IFK eller GAIS. Visst, det vara ett bakslag med GU, men gilla läget!

  Svara

  • 5 april, 2011 @ 11:45 AuriSacraFame

   Är väl å andra sidan ingen som INTE gillar läget, för vad har man för val? Däremot bör man väl kunna uttrycka sitt missnöje över att det blev GU? Personligen bryr jag mig inte om jag står på öisgårdens portala läktare eller om jag sitter ned på GU (under tak) och tittar. Att jag tycker det är tråkigt som fan handlar mer om stämning och det publiktryck som hade kunnat genereras om man spelade på lilla ÖISgården. En sak jag undrar är också hur/om biljettpriserna kommer påverkas vid spel på GU kontra om vi hade spelat på gården. En fågel viskade i mitt öra att snittet för div1 låg runt 80kr? Är det någon som är mer insatt hade det varit intressant med en kalkyl på vart det ungefärliga priset kan komma att ligga.

 13. 5 april, 2011 @ 11:40 Jabado

  Undrar lite hur fanatiska folk verkligen är. Givetvis går jag på de flesta Öis-matcher, jag sjunger för Öis och älskar Öis. Men för det kan jag fortfarande gå och se på Gais eller tråkvitt för att se på fotboll och därmed även gynna dem med en hundring, jag ser inte det som speciellt konstigt..

  Svara

  • 5 april, 2011 @ 11:54 AuriSacraFame

   Lätt att tas för en prostituerad om man tittar,eller ens tänker, på en annan alliansklubb. Har jag hört.

 14. 5 april, 2011 @ 12:04 Krilliano

  Tryck på Öisgården? Nja.. Jätteskönt att Öis spelar på en arena värdig ett lag som är klassiskt. Precis som ovanstående talare så har det ekat rätt länge på Öis matcher oavsett arena. Jag skiter fullständigt i om det är tre personer pluss mig själv på Öis matcher. Jag går på Öis för att det är Öis inte för stämningens skull. Jag får gåshud när dom rödblå tröjorna travar in på banan oavsett vilken spelare som bär den. Och med tanke på vad spelarna faktiskt stått ut med så tycker jag dom förtjänar vårat fulla stöd oavsett arena mm. Visst.. Det är lite extra kul när det kommer fler och stämningen ökar men för min del står det inte och faller med det. Gå på blåvitt eller gais bara för att vi spelar på gamla låter låter ju snudd på psykotiskt.

  Svara

  • 5 april, 2011 @ 12:20 AuriSacraFame

   Nej, självklart går man inte på matcherna enbart pga stämningen. Samma teori som du har ang. vad spelarna fått utstå, kan man ju även applicera på så vis att det nog känts bra för dem att spela på mindre arena, och på så vis fått publiken och dess tryck närmare sig. Sen är jag kanske vidskeplig, men ÖIS har ju inte direkt haft sina bättre tider på GU, så enbart det kan man ju se som ett skäl till varför valfri arena hade varit ”bättre” än GU.

 15. 5 april, 2011 @ 12:06 Håkan Wall

  För er som redan läst inlägget så kan jag meddela att jag lagt till en mening, ”ÖIS jobbar enligt uppgift med Balders Hage på en lösning som innebär att man vill stänga av kortsidorna och det övre etagen.”

  Svara

  • 5 april, 2011 @ 13:57 nytko

   Låter ju bra. Äntligen långsida igen för klacken då!

   Som på Valhalla och Gamla Gamla Ullevi, våra riktiga hem : )

  • 5 april, 2011 @ 15:40 DK Gôtet

   Hoppas att de bara har öppet på en långsida och dessutom stänger av de yttre sektionerna på långsidan så alla sitter centrerat i mitten!=)

   KRIGA ÖIS!!

  • 5 april, 2011 @ 16:55 Johan Gellerman

   Sitter?

  • 5 april, 2011 @ 18:26 Rude Boy

   Det är typ 400 platser.

 16. 5 april, 2011 @ 13:54 DJ-CJ

  Jag gillar iden med att försöka anpassa GU till div 1. Krympa avstånd och stänga av vissa delar känns bra. Närhet är trevligt.

  Sedan är det, som många tidigare nämnt, tröjfärgerna och klubbmärket man vill se, oavsett om det är på en åker, motorväg eller Wembley matcherna spelas på.

  Svara

 17. 5 april, 2011 @ 14:32 Jacko

  Väldigt skönt att det inte blev något spel på Öisgården. Visst Valhalla vore drömmen men man kan nog få till Gu helt okej också. Det viktigaste är nog ändå att vi nu bör fokusera på enbart två saker; det sportsliga och att ha en balaserad ekonomi.

  Sammanslagningar, spelplats, kontraktsförhandlingar tar en massa energi från det väsentliga.

  Svara

  • 5 april, 2011 @ 21:37 Jotade

   Du tror inte att ”oväsentligheter” som spelplats och kontrakt har konsekvenser för ekonomin och det sportsliga?

 18. 5 april, 2011 @ 15:06 Anonym

  Nu vet vi förutsättningarna inför året i div1 2011 . Vi har en trupp ,tränare, spelplats. Nu är det ingen tid åt att gnälla utan slå våra kloka huvuden ihop hur kan vi skapa en mysigare stämning på Gamla Ullevi dels för oss själva men även så vi kan bjuda in så många av motståndarnas supportrar och anhöriga som möjligt och att det även skall vara en trevlig upplevelse att se sitt lag spela på GU,så det sprids vidare.( som ger oss klirr i kassan), för förhoppningsviss är det enda gången de möter Öis på denna arena. Jag skrev redan förra säsongen att vi behövde tajta till arenan och för mig är det Stäng av övre etage, där skall vi helst ha täckt med Reklam som rullas ut ett förslag är Stena Line en som stämmer in med våra färger på en lång sida. osv. Sen kan man göra utskick att bjuda inbarn i idrottsföreningar att komma på matcher till ett gemensamt pris 200kr/lag+ tränare mot att har på sig klubbdress och att dom gjort tifon där man även kan ha en liten tävling. Givetviss är det jätteviktigt vilken prisnivå de väljer att lägga sig på och där tycker jag det skall finnas två biljettgrupper ett ordinare och ett pensionär(där skall gälla även förtidspensionärer! det har blåvitt)/ barn/ung,csnstudenter. Under 3år skall vara grattis.
  Sen kan man ha kampanjer att de som har årskort får ta med en vän för halva priset.
  Jag tror också det är bra att vi marknadsför oss hos motsåndarelaget hur du enkelt tar dig till GU antingen med kommunikation eller var Parkering finns då detta kanske är nya besökare till arenan även marknadsföra vad som finns att köpa att äta på arenan, och närheten om makan vill shopa under tiden. Sen att klubben gör upprop nu behöver vi hjälp av tex. 10 person säg då till.
  Men jag tror att det är väldigt viktigt att dom inte lägger sig i överkant vad det gäller pris, så folk inte hänger upp sig att köpa årskort eller biljetter. Sen skall ju Öistunna med för insammling av småslantar för rödblå framtid.
  Mitt mål är siktet inställt på att vi spelar upp oss i Superettan och nöjer oss med att vi etablera oss där.
  Jag är väldigt glad att jag får se spelare som Sebastian fortfarande i Öiströjan osv. Nu dök en ny tanke upp varje spelare bjuder personligen in sin klubb var dom kommer ifrån för många har ju sin moderklubb inte alls så långt från GBG.
  Är det någon som vet hur många platser det är på undre etage?
  Nu spottar vi i nävarna och tar nya tag och spelar oss uppåt igen. Sen om det går hela vägen det får vi se i höst men vi har ju framtiden och hoppet för oss.
  Sen kommer inte jag kasta skit på någon om den också väljer att gå på någon allsvensk eller Superetta match. Det är ju dels för att kanske kunna hänga med på tjötet på arbetsplatsen osv.
  Men jag kan tycka idag ändå att våra spelare måste ha fördelen att spela på GU mot de andra lagen efter som den arenan inte är ny det är ju dock tredje året för vissa spelare.
  Sen kan väl vi lova varandra att vi inte skickar i väg någon rökbomb eller något annat så Öis får önödiga böter i år, utan kan använda pengarna så vetigt som möjligt. Hoppas vi ses på vår tilltajtade arena när nu matchsarten blir och så säger vi lycka till tillvarandra vi kämpar för en rödblå framtid.

  Svara

  • 5 april, 2011 @ 16:56 nytko

   Jag tycker du personligen skall framföra detta för ÖIS!

   Det är ni som har så här mycket idéer som behövs!

 19. 6 april, 2011 @ 10:32 Tjuvnyp

  Är mest intresserad av att se hur spelschemat kommer ändras. För nu blir det väl fler vardagsmatcher när IFK & Gais har första tjing på helgmatchandet?

  Klaga inte på Öis ledning för att de basunerade ut gården som hemmaplan. De sa ju att frågan behövde utredas och att inget var klart. Att det sen sket sig på en idiotisk lokal regel som vår Göteborgskommun är ensamma om i Sverige är inte mycket att göra åt.

  En regel, ungefär lika korkad som att bygga om Valhalla för en halvmiljon för att få till 20 cm längre mellan linje och reklamskylt istället för att sonika flytta in sidlinjerna… Men vad förväntar man sig av Göteborgs kommun och arenabolag? Dårhus? Check. Fiffel? Check. Sponsra IFK? Check. Skita i övriga klubbar? Check.

  Förresten, hur många meter ligger Ullevi från motorvägen?

  Hursom, nästa år ligger vi en division ovanför Qviding och hamnar före Gais i Superettan.

  Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se