Tomas Östlund: ”Alla lyfter sig mot senast”

Sambadefensiv fick en matchsammanfattning av Tomas Östlund efter cupförlusten mot Falkenberg.

Hur vill du analysera matchen, Tomas?

– Det är en klar uppryckning mot senast. Vi förändrar en del i vårt spelsystem, vi kände att vi inte fick nån bra balans mot Skövde, så vi gick tillbaka till 4-4-2. Killarna känner större trygghet där. Sedan har vi sagt att vi ska jobba med vårt attackspel och bli mer aggressiva, för att bli mer aktiva och komma bättre in i matcherna.Det tycker jag också att vi gör och första halvlek är riktigt bra från vår sida. Det är ett duktigt lag vi möter och vi står upp riktigt bra. Vi var nöjda med det vi presterade före paus.

– Sedan bjöd vi på tre enkla mål. Ett där vi ligger helt fel i position, en glidtackling i straffområdet – vilket är förbjudet och ett individuellt misstag. Det håller ju inte, men är ändå saker som är ganska lätta att rätta till. Vår insats är totalt sett positiv, vi jobbar och sliter, har en del chanser och borde nog sätta minst en med lite kyla. Det känns som om vi är på banan igen och det tar vi med oss till Motala-matchen på måndag.

Vad var det som förändrades i andra?

– Falkenberg blev lite rakare i sitt spel. De vill gärna spela kortpassningsspel med trianglar och bygga på det sättet. De kände väl att det inte kom nånstans och ändrade spelet samtidigt som vi blev trötta. Det var nog en kombination av detta.

Inställningen var bättre idag?

– Det fanns inget att klaga på inställningen i lördags. Det som hände var att vi blev sårbara efter Skövdes tidiga mål i andra. Vi är inte så starka i gruppen ännu, utan börjar fundera och så blev vi utspridda i stället för att hålla oss till grunderna och jobba efter det. Där har vi en del att jobba med. Vi känner av att spela på Gamla Ullevi, det har inte varit nån bra hemmaplan för oss sedan vi började där.

Var det ett misstag att spela 4-2-3-1 senast?

– Vi har inte jobba med det under så lång tid, det har inte hunnit sätta sig och som det såg ut, så ska vi nog inte bygga vidare på det nu utan fortsätta med 4-4-2, så vi känner att vi har närmare till varandra och kan få fart på grejerna. Det krävs att vi jobbar med presspel och det är lättare i 4-4-2, där man känner igen sig. I den andra uppställning blir det stora ytor att täck och man blir lätt överspelad när man kommer lite fel. Därmed inte sagt att vi inte kommer att spela så nån gång framöver.

Och vi ligger fortfarande en bit efter?

– Ja, där har det satt sina spår. Roberto och jag har en ganska samstämd syn på fotboll och vill hitta tillbaka till ”det gamla ÖIS”. Vi är skolade i den andan och det är dit vi vill nå, men med tanke på att vi kommit sent in i det, så har vi inte hunnit sätta alla bitar på plats. Det är också en anledning till att vi väljer att återvända till 4-4-2. Vi har ändå stor rörlighet på våra yttermittfältare – Lindström och Olsson – och kan därigenom få ett kreativt spel och skapa många chanser.

Några spelaromdömen, tack.

– Alla lyfter sig mot senast. Bengtsson gör en mycket gedigen insats och Jakob Lindström är lika bra som sist, han bara går som tåget och det är kul att se! Oskar är som en tanks där framme och man ser att han och Anderberg har spelat ihop förut och det kan bli ett spännande anfallspar i fortsättningen. Nico river också bra när han kommer in.

Danny Ervik fick starta efter att blivit bänkad i lördags.

– Vi har känt att den där riktiga glöden har saknats i Dannys ögon, så det var en liten markering, Danny är en klok spelare och en klok människa, så han tog det på rätt sätt och var jättebra idag. Han insåg att man måste prestera för att vara med och det var det vi var ute efter.


'Tomas Östlund: ”Alla lyfter sig mot senast”' har en kommentar

  1. 21 april, 2011 @ 12:20 Anonym

    Är det inte lite oroande att det fortfarande hörs ekon från säsongen 2009?

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se