Bellmans epistel n:o 4

Oskar Wallén - Matchens lirare

STRIKER FUNNEN!

Cirka 2500 åskådare fick se ÖIS vinna med 3-1 mot Norrby på Borås Arena. Naturligtvis var det en viktig seger, men det mest centrala var att vi äntligen har fått ordning på den krånglande lagdelen.

Enligt min mening så har ÖIS seriens bästa backlinje. Jag vill också hävda att vårt mittfält tillhör åtminstone bland de bästa. Däremot så har det varit totalt nattsvart när det gäller vem som ska ta hand om bollarna längst upp i planen. Det har gjorts olika försök med 1 och 2 forwards i olika konstellationer, utan att man har fått någon ordning på anfallsspelet. Men igår släppte det totalt:

Oskar Wallén placerades som släpande anfallare bakom Markus Anderberg och vilken succé det blev för Wallén. Tvåmålsskytt, fantastiska nedtagningar, rätt löpvägar. Oskar hade igår allt det som vi ÖISare har saknat i anfallsväg under året.

2-1-målet, där Oskar möter Halls passning precis framför målvakten, touchar förbi och smeker in bollen från en något snäv vinkel, var dessutom så vackert så att man nästan trodde att en blonderad Ailton var tillbaks i laget – ja, tillåt mig överdriva något – men Oskar Walléns genombrott igår fick mig plötsligt att tro att vi kanske, eventuellt, möjligen, trots allt kan ha en möjlighet att flyttas upp redan i år.

När vi ändå är inne på saker som fungerade igår, så tog det inte många passningar att konstatera att David Björkeryd passade som hand i handske på vänstra mittfältspositionen. Björkeryd som varit ytterback tidigare under säsongen, ersatte i andra halvlek Jonathan Lindström på yttermittfältet och Björkeryd blev omedelbart en positiv injektion och fick dessutom krydda kvällen med ett snyggt, distinkt och välplacerat 3-1-mål.

Matchens 3 bästa ÖISare

1. Oskar Wallén.
Äntligen har vi en striker i ÖIS igen. Se ovan.

2. David Björkeryd.
Klasskillnad när han tog över efter Jonathan Lindström. Se ovan.

3. Sebastian Johansson.
Jag vill ge Sebastian cred för att han verkligen ger allt för laget. Nyss var han en allsvensk spelare och nu spelar han i Sveriges tredje serie, men det finns inte tillstymelse till grymtande över detta. Seb rör sig över hela planen, kämpar i duellerna och vann mycket boll igår. Tack Seb, för att du slåss för Sällskapet.

Till sist – en spontan fråga från mig som tog bilen till matchen:
Varför stod det en Blåvitt-buss vid arenan. Vem åkte i den? Spelare? Supportrar? Någon annan?


'Bellmans epistel n:o 4' have 15 comments

  1. 31 maj, 2011 @ 09:47 Björn

    Är det inte så att Öis spelar sina bästa matcher på konstgräs? Se nu till att flyta resten av hemmamatcherna till Valhalla.

    Dom unga spelarna är uppväxta på konstgräs,därför är vi bäst på detta underlag.

    Svara

  2. 31 maj, 2011 @ 10:04 Rude Boy

    Bra analys. Skulle även vilja framhålla Fimpen som inte slog bort en boll.

    Svara

    • 1 juni, 2011 @ 08:50 Per-Åke Knutsspn

      Hmmm…tror faktiskt inte jag sett Fimpen slå bort en enda passning ännu. Pirlo någon?

    • 2 juni, 2011 @ 14:58 Anonym

      nej, men dom går bakåt nästan jämt eller i sidled

    • 1 juni, 2011 @ 13:50 Anonym

      Jag gillar inte öknanamnet fimpen på en så söt liten fotbollspelare. äckliga fimpar neej. Lillström är bättre.

    • 1 juni, 2011 @ 19:51 Örjan Persson

      Hejjj, har ni inte sett filmen? Bo Widerberg, någon? Rude Boy, hjälp mig lägga ut texten om detta mästerverk! Fotboll = kultur.

    • 1 juni, 2011 @ 22:05 Garotta de Ansjovis!

      Fantastisk film! Magnus Härenstam i huvudrollen, minns också att Ralf Edström och Björn Nordqvist läser sagor för Fimpen!

    • 2 juni, 2011 @ 18:55 Bo Widerberg

      Och Örjan Persson…

  3. 31 maj, 2011 @ 12:42 Örjan Persson

    Hahaha, Fimpen, jösses sicket klockrent epitet på #13. Återutge den på devede nu!

    Svara

  4. 31 maj, 2011 @ 20:47 Chris Zorich

    Ha ha ha, vem i hela fridens namn har fått det oerhört smickrande och tillika brudmagnet smeknamnet ”Fimpen”?

    CZ

    Svara

  5. 1 juni, 2011 @ 06:50 Dick Johannesson

    Bellman
    Jag har förklaringen till varför det stod en buss med de långrandigas logga vid Borås Arena. Det är så att jag firades av som nybliven pensionär av mina jobbarkompisar med en hemlig resa, som då alltså gick till det bästa av allt, en Lirarnas Lag-match. Tilläggas bör att jag gick på bussen med min röda jacka över huvudet. När vi passerade ÖIS-residentet på R40 började motorn hacka och bussen blev alldeles skakig, och när vi kom till Borås så fastnade bussen i ett gathörn (inte konstigt med den utsmyckningen) så vi fick gå till restaurangen och äta segermåltiden i förväg (för jag visste ju alltså inte att vi skulle på matchen). Väl på Arenan så fick jag som vanligt njuta av en underbar match med en suverän start efter 12 sekunder. Hemfärden var mycket skön, trots bussen, och det var en del grå-vita som gärna hade skrivit in sig i Sällskapet om vi inte hade varit så sena vid himmelriket. Tack klacken, laget och alla för en fantastisk kväll på Borås Arena. Bussen var bokad via en researrangör som aldrig kommer att anlitas mer!
    Hälsar Dick ÖIS:are sen 57 och för alltid.
    PS! Jag håller med dig Bellman, Seb är otrolig
    D.s.

    Svara

    • 1 juni, 2011 @ 09:39 Bellman

      Rolig historia :) Jag får passa på att gratulera till pensionen. Nu kan du satsa på supporterskapet till ÖIS på heltid!

      Varför inte skriva en gästkrönika här på Sambadefensiv – du måste ju ha massvis att berätta om. Hur var det att uppleva Agne Simonsson? Hur var det att uppleva publikrekordåret 1959? Tänk på saken :)

    • 1 juni, 2011 @ 14:41 Martini

      Puh!
      Tack för förklaringen. Jag var jäkligt orolig att det var den bussen som våra lirare hade åkt upp till Borås med. Snacka om förnedring att tvingas åka i lillebrors buss…
      Grattis till pensionen. Verkar ha varit en lyckad tillställning!

    • 3 juni, 2011 @ 02:43 Edwin

      Hade hellre låtit spelarna åka i bilar hyrda på Statoil än att åka en sådan buss!

      Ps, vill bara påpeka att det inte är något fel med Statoil.


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se