David Leinar: ”Det är tryggt bakåt”

David Leinar berättar om 0-0-matchen mot Varbergs BOIS för Sambadefensiv.

Din syn på matchen?

– Det var ungefär den kampen som vi förväntade oss. Varberg är ett hårt arbetande lag, som spelar en enkel och rak fotboll. Det blev som vi hade tänkt oss kan man nog säga.

Och många målchanser.

– Det är en öppen match. Vi rycks med i deras längre spel ibland. Vi skapar våra chanser när vi trillar boll, det finns några sekvenser när vi spelar bra och då kommer vi också till avslutslägen. Sedan är vi för passiva utanför deras straffområden, när vi inte tar skott eller får in bollen. Vi borde skapat mer.

Vi var illa ute i slutminuterna?

– Det var två bra chanser deras duktiga forwards fick efter långa bollar på slutet. Vi chansade nog lite, kände att vi hade bra go i laget och ville framåt och göra segermålet. Peter fick göra en räddning i världsklass där! Det var bland det värsta som jag sett, så vi får tacka honom för det.

Samarbetet med Danny?

– Det är enkelt att spela med Danny. Han är en klok spelare och vill spela boll. Vi sporrar och kompletterar varandra på ett bra sätt. Enligt vår reservmålvakt Fredrik Andersson, så har vi nu hållit nollan i 305 minuter. Det är en fantastiskt skön känsla att det är tryggt bakåt. Vi fortsätter ju ändå skapa chanser idag också, Nico och Oskar har flera bra möjligheter. Vi skapar fler och fler chanser och har hoppat upp ett snäpp som lag.

Bättre och bättre alltså?

– Ja, nu börjar laget sätta sig, vi ska tro på det vi gör och spela mer efter backen bara.


'David Leinar: ”Det är tryggt bakåt”' have 3 comments

  1. 23 maj, 2011 @ 11:12 Björn

    Är det någon som kan kolla upp när Jacob O är tillbaka

    Svara

  2. 23 maj, 2011 @ 12:47 bukowski

    jag får fråga dennis!

    Svara

  3. 23 maj, 2011 @ 23:18 Dr. Gniden

    Ursäkta? Mycket målchanser? Luktade ju 0-0 redan efter en halvtimme.

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se