Nicolas Sandberg: ”Det finns inget bättre”

Det tog 93 minuter, men sedan kom det förlösande målet. Nicolas Sandberg avgjorde och gav ÖIS första hemmavinsten för i år.

Hur hade det känts om du inte hade satt gjort mål idag, Nico?

– När jag missade det där friläget tidigare i matchen så trodde jag inte det skulle bli mål idag faktiskt. Sen fick jag ett skott som målvakten gjorde en kanonräddning på också. Sen hade jag någon ganska vek bredsida också som borde suttit. Men sen på slutet fick vi en långboll som Luka [Mijaljevic] hoppade upp och skarvade perfekt till mig. Jag tajmade löpningen perfekt och fick till en skön träff. Då var det gåshud och fan vilken publik vi har för att spela i Division 1. Det är inte många lag som kan mäta sig där.

Du hade missat många chanser innan.

– Det gäller att vara positiv, jag brukar tänka ”det kommer, det kommer, du är ung och har flera år framför dig, du behöver inte stressa”

Sätter det sig inte alls?

– Det är klart de gör det. Jag är en sån person som ältar mycket och tänker ”varför gjorde jag inte så och så istället”. Men jag körde ett litet snack med mig själv idag och det hjälpte. Den sitter snart och du kan spela fram till mål också tänkte jag för mig själv.

Då kanske det lossnar nu, om du är en person som ältar mycket alltså?

– Jag hoppas det. Det känns som att hela laget var grymt i andra halvleken. Jag kan inte komma på när vi senast tryckte tillbaka ett lag så mycket och hade så bra passningsspel tidigare. Vi trycker tillbaka dem hela tiden och det är solklart och rättvist att vi vinner idag.

Varför väntade du så länge med att göra målet då?

– Jag missade några med flit i början så det skulle bli bättre stämning när målet kom, haha

Nu är du matchens hjälte?

– Det finns inget bättre, det är därför man spelar fotboll. Det är enorm känsla att ta emot hyllningarna från publiken efter slutsignalen.

Vilken position trivs du bäst i?

– Jag har spelat mest forward även om jag fick vara högerytter en del under juniortiden. Idag fungerade det fint på kanten, jag fick en fri roll och kunde agera både ytter och anffalare, men det är olika från match till match så det är svårt att svara på.

Underlaget?

– Det var halt därute mattan släper mycket och jag halkade flera gånger trots att jag hade skruvdubb. Men det går inte att klaga, den var nästan som att spela på konstgräs och bollen rullade perfekt.

Har resan uppåt börjat nu?

– Vi ska vinna det här! Varberg som är topplag slog vi på försäsongen med 4-2, vi tog en poäng mot Lund utan att spela bra. Kan vi spela som idag, så finns det stora möjligheter att vi fixar det redan i år.


'Nicolas Sandberg: ”Det finns inget bättre”' have 7 comments

  1. 16 maj, 2011 @ 12:00 Martini

    Okej visst, Nico brände många chanser innan han äntligen satte den sista. Men jag blev imponerad av att han aldrig drällde med bollen, han kom nästan alltid till avslut eller pass. Jämför med de andra anfallarna som ofta tappar boll när de ska ta sig fram.

    Gött jobbat Sandberg!

    Svara

  2. 16 maj, 2011 @ 12:03 Anonym

    Tack och grattis till målet Nico. Vi kommer till Varberg planera en hel dag med att strosa på torget, äta lunch toppat med en god glass på Tre Toppar ut i Läjet och sen se Matchen på Påskbergsvallen kl 1600
    Öis kommer ha en egen entre , Alla får denna dag räkna med att bli visiterade . ( Det bäddade ju visa för i våras på träningsmatchen.) Sen får man inte ta med in förbjudna saker. Men det är väl inget vi behöver oroas för nu hoppas jag innerligt. Hoppas Öis inte underskattar Varberg bois för att de vann träningsmatchen i våras, för jag har sett dom spea väldigt bra. Så det blir nog en go kamp.

    Svara

  3. 16 maj, 2011 @ 12:43 Sjögräs

    Härligt Nico! Hoppas det släpper nu!

    Svara

  4. 16 maj, 2011 @ 16:03 x-et på räcket

    Go on Nico!!!! Du har mycket mer i dig än detta, första kommer att följas av fler, var så säker!

    Svara

  5. 16 maj, 2011 @ 21:02 ois4ever

    Bäst i matchen tsm med Bildsköne och Danny! :)

    Svara

  6. 21 maj, 2011 @ 15:41 Peter Lorimer

    Bra Tomas

    Svara

    • 21 maj, 2011 @ 20:30 Tomas Levin

      Tack, och jag gillar ditt nick väldigt mycket! *L*


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se