Tränarintervju med Roberto Jakobsson

Exklusiv intervju  för Sambadefensiv med Roberto Jakobsson efter det oavgjorda resultatet mot Lunds BK.

Har du varit med om en liknande match?

– Det är sällan det händer att man har gjort alla byten och ändå få spela med en man mindre, när sedan Dennis inte var hundra så blev det jättetufft för oss, men killarna visade en härlig moral. Vi jobbar på, viker oss inte och med lite tur kunde vi avgjort på Nicos nick eller offsidemålet.

En ”moralisk seger” alltså?

– Det var det. Vi har pratat mycket om att vi måste börja jobba själva, det fungerar inte annars. Vi kommer inte att spela ut nåt lag utan måste jobba och slita – precis som andra lag.

Enklare att möta ett spelande lag?

– Lund är spelskickliga, så man vet att om man tappar bollen i fel läge, så är det farligt.
Det var svårt att spela med tio man, när de är så duktiga. De har många bra spelare, men de visste vi innan matchen.

Du pratade med Pontus Otterstedt ett flertal gånger under match?

– Vi pratade bl a om att han måste stanna eftersom Dennis inte var allright och i vissa lägen hamnade han i svåra situationer och ville spela sig ur. Det var svårt, ibland måste man spela på ett tillslag och lyfta laget.

Sju skador denna veckan, hur orolig är man då?

– Det kan bli svårt, men jag hoppas att det inte är så allvarligt med allihop. Det verkade inte vara så bra med Valter. Det är en vecka kvar till nästa match, så vi får försöka repa oss så vi kan åka med ett skapligt lag till Norrköping.

Markus Anderberg?

– Det syns att han inte är riktigt tränad och inte orkar. Vi såg nästan direkt att det inte stämde för honom idag. Han skulle behövt vila.

Försvarsspelet?

– På deras mål hade vi många inne i boxen och borde tagit markering, men för övrigt fungerade det bra.

Avslutningsvis grattis till din första seriepoäng.

– Tack, vi får jobba på med träningarna i veckan och hoppas att så många som möjligt är tillbaka för spel på söndag.


'Tränarintervju med Roberto Jakobsson' have 10 comments

 1. 2 maj, 2011 @ 11:47 Voldemort

  Någon mer än jag som tycker att dom ser inihelvete dåligt tränade ut?
  Ta exemplet med Luka som har spelat i 42 minuter men som knappt orkar ta sig över mittplan när sandberg kontrasprang. Det är lite oroväckande……
  de andra har inte ork nog att rulla bort Lund med ett högre bolltempo som man borde ha i kroppen på många skallar med allsvensk erfarenhet. hur kan det gå så fort ned i fysisk kapacitet?

  Svara

  • 2 maj, 2011 @ 12:18 Anonym

   Det där med allsvensk kapacitet kanske det är dags att släppa. Om det inte vore för Santos formtopp hade vi inte tagit många poäng den säsongen. Vi hängde inte med för fem öre. Och att det är skillnad på att hänga med i Superettan kontra Allsvenskan kan Syrianska intyga. Dessutom kan jag inte erinra mig om att vi rullade bort något lag i förra årets superetta så jag är inte direkt förvånad över att vi inte gör det i år. För att rulla bort ett lag kräver viss teknisk färdighet. Att hänga med i en serie kräver fysik.

   Med Janne Andersson fotboll kunde vi skapa resultat i superettan, så, upp med Leinar på topp och slå långt och håll fortet där bak så kanske vi nosar på en kvalplats vid säsongens slut. Fortsätter vi så här kan det nog bli kval i andra änden. För inte kommer det hår laget spela sig till resultat i denna serie, det är ganska evident vid det här laget.

 2. 2 maj, 2011 @ 12:29 Krilliano

  I beg to differ. Visst ska dom anpassa spelet en aning och va lite mer direkta. Men igår va dom bättre än sina motståndare på det mesta. Lund klarade inte trots en o en halv mans övertag skapa särskilt mycket om än något överhuvudtaget. Öis kunde med lite flyt vunnit det här. Speciellt med tanke på bollen som va inne i 90de. Sen undrar jag också hur Luka kunde va så slut som han va just i den sekvensen. Mycket illa att inte hänga med just där. Kunde blivit en riktigt vass kontring. Tror det här blir bra på sikt men det måste snart dyka upp lite poäng innan det blir panik. Men om lagen inte är bättre än va Lund va så tror jag att det löser sig.

  Svara

  • 2 maj, 2011 @ 12:41 Lanslarke

   Det är ganska vanligt att inhopparna tar slut först. De vill för mycket på den begränsade tid de har på sig och springer slut på sig på nolltid.. Annars tycker jag Luka gjorde ett klart godkänt inhopp. Han vann dueller och sög åt sig en hel del bollar. Det kan man knappast säga, att Anderberg och Nico gjorde i första.

  • 2 maj, 2011 @ 12:45 Anonym

   I första halvlek var Lund bättre än ÖIS. Ni får säga vad ni vill – särskilt Roberto och Östlund som mest bluddrar och försöker rädda ansiktet – men det var de. Bara en felaktig offsideavblåsning räddade oss från ett baklängesmål. ÖIS var på tok för långsamma och oorganiserade. Hur många gånger stod tre spelare i samma yta och glodde på varandra. Och när sedan någon kom loss med bollen fanns det ingen inne i straffområdet att spela in bollen på. Det är dags att Roberto och Östlund talar om för gubbarna att merparten av alla mål görs inne i straffområdet och ska vi ha en chans att vinna några matcher i år måste vi fylla på ordentligt med folk inne i straffområdet. I andra halvlek verkade Lund rätt nöjda med oavgjort. Hade de ”gått för det” och Tobias Holmqvist och Admir Osmancevic spelat 90 minuter hade vi haft ett till i baken och vår tredje raka förlust på kontot. Nu kom vi undan med en oförtjänt pinne.

   Luka Mijaljevic är för övrigt en djävla gåta. Hur kan kille springa sig slut på mindre än 40 minuter? Helt djävla obegripligt. Joggingturen över planen när Nico stack på kontring gjorde mig så sjukt besviken. Den i sig borde garantera en bänkning i nästa match. Det värsta var att den fick mig att fundera på att inte komma tillbaka till Gamla Ullevi några mer gånger den här säsongen.

   Jag begär inte mycket: allt jag vill se är en attityd som skriker ”fuck all!!!” och att man åtminstone går för hundra hela tiden. Att man tror på det man gör och att man alltid gör det ordentligt. Skit i motståndet och bara kör! Spelare som förtjänar beröm utifrån den principen efter gårdagens match är:

   Nicolas Sandberg – kanske inte i första halvlek då han var lite väl tam och uppträdde lite räddhågset, men i andra ”när det var kört” körde Nico för fullt, sedan att han är en för djävla dålig avslutare lämnar vi därhän.

   Dennis Jonsson – när unga fröken Lindström och fru Bengtsson klev av på grund av skador stannade Cliff kvar på planen och haltade runt. Se och lär ungdomar, se och lär!

   Jakob Lindström – ingenting är omöjligt om du bara försöker. Satan i gatan vad det är skönt att se en kille som är kortare än Prince och som väger mindre än vad kronprinsessan Viktoria gjorde 1976 fälla allt och alla. Det är nästan så att man blir lite hård i brallan (särskilt över de två kapningarna i första halvlek som var helt underbara). Där ser man vad lite tändning kan göra. Se och lär gubbdjävlar, se och lär!

 3. 2 maj, 2011 @ 13:10 Positiv

  Jag är en fd elitidrottare och har under min aktiva period ofta jobbat med de psykiska aspekterna. Jag är fascinerad över hur fansen beter sig. Att stå och skrika på spelare påverkar mer än ni tror, speciellt de yngre måste ha svårt att ignorera okvädningsorden från läktaren. I slutet av matchen borde fansen peppat och peppat, men istället står man och skriker. Ni som står och skriker, läs första bästa bok om idrottspsykologi så kanske vi i nästa match kan peppa ÖIS till målkalas?

  Svara

  • 2 maj, 2011 @ 13:30 Anonym

   Jag håller helt med dig. I går satt jag bredvid ett par snubbar som från tionde minuten satt och skrek på Jonte att han var usel och att Nico var kass och att Oskar Wallén borde bytas in och att Roberto borde avgå. Det blev bara värre och värre för varje minut som gick. Klart som fan att det är helt värdelöst att höra sådant som spelare. Samtidigt måste man kanske också ha lite förståelse för varför många människor går på svensk fotboll (underhållningsvärdet är under all kritik). De flesta går nog dit för att leva sig in i matcherna och för att engagera sig känslomässigt. Att då förvänta sig att folk på läktaren ska agera rationellt och förnuftigt är nog att begära lite för mycket. Det är bara att slå upp första bästa sociologiska eller antropologiska studie av supporterskap för att förstå det.

  • 2 maj, 2011 @ 13:49 Positiv

   Visst har du rätt, men om man får över åtminstone några som drar igång positiva vibbar så blir det ringar på vattnet.

   Jag tror att den stora skillnaden mellan den allsvenska vårsäsongen och Åges period är att hans positiva sätt, att vända saker till det positiva.

   Arenaidrott är 50% träning, 50% psykologi

 4. 2 maj, 2011 @ 13:46 :-)

  Har inte Anderberg vilat så det räcker?Han är väl på sitt tredje år av vilande.Hur många minuter har han spelat på tre år?

  Svara

 5. 3 maj, 2011 @ 09:14 Hisingen Island Blues

  Alla som agerat inhoppare i en fotbollsmatch – oavsett nivå – vet att det jävligt lätt att få pingislunga och tröttna fortare än kvickt. Det händer på alla nivåer.

  Bouazouzan eller vad han heter i Helsingborg gick till och med ut och kritiserade sin tränare Conny Karlsson häromdagen – då han tycker att det är jobbigare för fysiken att hoppa in, än att spela från start.

  Det som Luka visade har hänt de flesta. Behöver inte alls bero på att han är otränad.

  Lägg ner det snacket.

  Klaga på läktaren kommer det alltid finnas folk som gör. Att det har en negativ inverkan på spelarna är väl ganska givet. Så när någon klagar – skrik högre än din granne om hur jävla bra den spelaren är.

  Kolla bara på Mellqvist som en hel arena kunde gnälla på när han lirade förra året. Halvskadad på fel position. Tro fan det inte gick bra när han får höra skit när överdragströjan åkte av och han stod och redo för inhopp. Nu tackade han för sig och drog till Ljungskile. Väntat.

  Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se