Träningsrapport inför Örgryte IS-FC Rosengård

Vi är fullt medvetna om att det har varit lite tunt med texter inför matcherna den senaste tiden men, vilken match skulle passa bättre att starta det med än denna första hemmamatch efter de första tre pinnarna i Norrköping? Inte vet jag. Som det verkar nu så kommer det att bli bättring på detta framöver. Så för att få ordning på problemet begav sig jag och min goda vän Gustav ner till gården.

Så till dagens träningspass som hölls på öisgårdens gräs, trots regn under dagen så sken solen upp under de knappt två träningstimmarna. Om vi ska börja med de negativa nyheterna så syntes ingen till av David Björkeryd, Valter och Jakob Olsson på dagens träning. Möjligt att de höll till i gymmet men ingen av dem var ute på gräset, Troligtvis handlar det om samma skador som tidigare på dessa spelare d.v.s. Valters axel, Jakobs magmuskel som det pratades om i gårdagens Radio ÖIS och i David Björkeryds fall så är det en baksida som ställer till det. I övrigt deltog följande spelare när träningen inleddes med klassikern ”Kvadraten”: Peter Abrahamsson, Fredrik Andersson, Felix Sehlström, Jakob Lindström, Mathias Johannesson, Mikael Odin, Oskar Wallén, Nicolas Sandberg, Jonathan Lindström, Dennis Jonsson, David Leinar, Sebastian Johansson Christoffer Bengtsson, Niclas Elving, Joakim Hall, Luka Miljaljevic, Pontus Otterstedt, Markus Anderberg och Danny Ervik. Som sagt startade träningen med kvadraten och som vanligt var det bra stämning och övningen i sig är ju ganska lättsam, men för den sakens skull inte helt utan tjafs om vem som var på bollen sist och hurvida vissa spelare inte tamejfan hade förtjänat en plats i mitten efter otaliga gränsfall.

Efter den inledande övningen gick Mathias Johannesson och Felix Sehlström åt sidan för att köra passningar m.m. på egen hand samtidigt som resten av truppen samlades hos Roberto. Nästkommande övning bestod i att spelarna vände upp bollen från backlinjen och spelade sig ut till inläggsläge för att sedan slå in bollen till inlöpande forwards som avslutade i boxen. Övningens första inlägg lämnade en hel del att önska men sedan på det andra inlägget fick oss vid sidan av att jubla. En riktig läckerbit, ett inlägg från vänster kommer in mot Luka i straffområdet som vänder sig om och slår till med en hård och välriktad cykelspark. Upp i luften och Smackibonk! studs i marken på mållinjen och Peter är chanslös i målet, Samba! Självklart lockade Lukas konster ner en del applåder från både spelare och folk vid sidan av. Cykelsparken var dock en av få ljusglimtar i början, men efterhand tog det sig för våra kära anfallare och avsluten blev bättre och bättre. Konstigt nog så blev avsluten bättre då man modifierade övningen en aning och la in en extra försvarare. Luka var hetast av anfallarna och såg stundtals riktigt vass ut. Men även Nicos avslut blev bättre och bättre ju längre tiden gick och kanske är det påväg att lossna för våra forwards? En rolig detalj värd att notera vad det gällde Nico var att hans första mål framkallade applåder och en del skratt bland de andra spelarna, kan det vara så att killen fått en del gliringar för att han inte riktigt levererat?

Efter inlägg och avslut så följde det efterlängtade tvåmålsspelet. Tyvärr så blev det bara spel åtta mot åtta på halva planen då man inte hade tillräckligt med spelare för att spela elva mot elva. Lagen var följande: Lag väst: Peter, Leinar, Dennis, Elving, Seb, Danny, Christoffer B och Markus Anderberg. Lag västlös: Fredrik A, Nico, Luka, Lillström,Otterstedt, Joakim Hall, Odin samt Oskar Wallén. Noterbart var att Jonathan Lindström inte deltog i tvåmålsspelet, detta förmodligen beroende på skadan som Jonte ådrog sig i matchen mot Lund, som det verkar går det bra att passa och slå inlägg m.m. men troligtvis är han inte redo för kroppskontakt riktigt än. Tyvärr så var inte det korta tvåmålsspelet så mycket att hurra för, förutom en fin räddning av Fredrik Andersson på ett friläge så var det inte något mer att notera mer än att det blev 1-0 till lag väst. Efter en trasslig situation framför Fredrik Andersson slutade det hela i ett självmål av Joakim Hall. Det bör dock nämnas att det inte var dålig inställning på nån av spelarna utan det small en hel del, och det var det som gjorde det hela lite för stängt och något frejdigt anfallsspel blev det aldrig tal om på den korta tiden.  Träningen avslutades med att det nöttes hörnvarianter med Nico, Leinar, Elving, Lillström, Joakim Hall, Seb, Danny och Oscar Wallén. Jag tänker inte avslöja något men jag kan bara säga att det såg lovande ut.

Om man ska sammanfatta dagens träning så går det att konstatera att Roberto verkligen tar våra problem med målproduktionen på allvar, idag låg nästan all fokus på avslut och det vore väl bara den om det inte lossnade snart. Även om våra anfallare inte har levererat hittills så är jag övertygad om att man kommer att ta sig ur den formsvackan. Då det inte spelades något elva mot elva så kan jag tyvärr inte avslöja någon startelva men troligt är väl att Joakim Hall tar över David Björkeryds plats på vänsterbacken. Den klara startelvan levererar min kollega Johan Orebäck förhoppningsvis någon gång under morgondagen. Mot tre nya pinnar imorgon!

Här följer några bilder från dagens pass:


'Träningsrapport inför Örgryte IS-FC Rosengård' have 7 comments

  1. 13 maj, 2011 @ 23:56 nytko

    Härligt Felix! Mer sånt här!

    Svara

  2. 14 maj, 2011 @ 01:03 Samuel

    Bra skrivet Felix, fortsätt såhär!

    Svara

  3. 14 maj, 2011 @ 09:56 Bellman

    Stort tack för träningsrapporten Felix!

    Svara

  4. 14 maj, 2011 @ 10:57 x-et på räcket

    Tummen upp Felix!

    Svara

  5. 14 maj, 2011 @ 11:02 Andreas - ÖIS Tifo

    Stämmer in i hyllningskören, fint Felix!

    Svara

  6. 14 maj, 2011 @ 12:19 GHU

    Även jag kan bara instämma, bra jobbat Felix!

    Svara

  7. 14 maj, 2011 @ 19:06 Anonym

    underbar rapport!

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se