Bellmans epistel n:o 5

 
 

Seb - Bäst på plan idag

Skön 1-0-seger mot Kristianstad på ett varmt och soligt Valhalla!

Det blev 3 oerhört sköna poäng idag. Det satt långt inne och vi hade kanske lite flyt med straffen, men det  betyder hur som helst att vi hakar på i toppen på riktigt. Vi avancerar till fjärde plats och har nu bara tre pinnar upp till Varberg och Sleipner allra högst upp.

Matchen började lite trevande men dryga 1700 åskådare på Valhalla fick se ÖIS ta över allt mer efterhand och Kristianstad tilläts i princip aldrig att komma till något farligt avslut på hela matchen. ÖIS pressade än mer i halvlek och hade inte våra anfallare varit så pass tama idag så skulle vi haft flera bollar inne redan i ett tidigt skede i matchen. Men det är ju sällan som något är sådär särskilt enkelt när man är ÖISare. Det skulle naturligtvis dröja ända till den 85:e matchminuten och sönderbitna naglar innan Nico dras ned och domaren pekar på straffpunkten. Något otippat så var det Bengtsson som fick kliva fram. Hårt och säkert placerar han in segermålet och glädjen vid målfirandet var en fröjd att se.

ÖIS startade enligt följande:

Abrahamsson

Bengtsson – Ervik – Leinar – Hall

Elving – Ja.Lindström – Johansson – Jo.Lindström

Wallén – Sandberg

Matchens 3 bästa ÖISare

1. Sebastian Johansson
Seb övertygar mer och mer. Liksom mot Norrby var Seb överallt och visade på Källa-manér hur man hanterar en innermittfältsposition genom att kriga, vinna bollar och bryta motståndarkontringar. Backlinjen hade en relativt lugn dag på jobbet idag och det berodde till stor del på Sebs enorma vilja och arbetskapacitet. Viktig kugge i vårt, i övrigt, rätt så unga lag.

2. Christoffer Bengtsson
Bildsköne Bengtssons insatser under säsongen har varit som en bergochdalbana, upp och ner och upp och ner och så en liten loop ibland. Det som var glädjande idag var att Bengtsson defenitivt var på hugget. Han rev och slet i 90 minuter så att de orangeklädda spelarna fick både blåmärken och kläderna avplockade. Mycket härligt att Bengtsson dessutom fick avgöra matchen med sitt säkra straffmål.

3. Jakob Lindström
Lillström är yngst och minst och helt klart lagets mest tekniska spelare. Gång på gång kom han med små vassa instick som skar rakt igenom Kristianstad-försvaret, men dessvärre var varken Nico eller Wallén på riktigt bra spelhumör idag och stod alltför ofta på hälarna när Jakobs briljanta passningar kom i djupet.
 

Noterat:

  • Jonathan Lindström gjorde en klart bättre insats idag än mot Norrby och inläggen var flera gånger nära att ge resultat.
  • Vad hände med Wallén? Från att ha varit matchens gigant mot Norrby var han idag långsam och såg trött ut. Var det för varmt därute? Vi vet att du kan Oskar, nu vill se det igen.
  • Ervik och Leinar kom inte med i listan över matchens 3 bästa ÖISare, men de ska ändå ha beröm för sina insatser. Mittlåset är praktiskt taget låst. ÖIS har släppt in minst mål i serien, 6 stycken på 8 matcher.
  • Vi lyckas äntligen stänga matcherna. De senaste åren har vi inte lyckats behålla våra ledningar, utan gång på gång har motståndarna kvitterat i 89:e eller 91:a eller 97:e minuten. Nu känns det inte längre så oroligt när vi leder i slutet av matchen.
  • Klacken var precis som senast väldigt bra idag och sjöng och stöttade matchen igenom. En eloge!

'Bellmans epistel n:o 5' have 40 comments

  1. 6 juni, 2011 @ 21:35 ÖIS 1994

    Seb fick en varning idag. Hur många har han nu? Det känns som att det snart har blivit tre, och då alltså en avstängning.

    Svara

  2. 6 juni, 2011 @ 21:45 nytko

    Det är faktiskt inte så där jättemycket jag håller med dig om här Bellman.

    Seb och Lillström var Riktigt bra, det håller jag absolut med om!

    Men Bengtsson som tvåa, njaaaa…tyckte han såg väldigt ostabil ut idag, visst han kriga på, men nån kvalitet på sakerna var det knappast.

    Jonte Lindström var precis lika dålig som vanligt enligt mig. Visst han slog några bra inlägg, framförallt i slutet av andra, men som vanligt när man ger han bollen så kan man ju ta för givet att spelet stannar upp helt och att han trasslar in sig med jädra fint..

    Och Wallén tyckte jag var riktigt bra idag! Synd att han inte var så het framför mål bara. Han jobbade hem bra, hade oerhört bra bollmottagningar och vidareläggningar till medspelare. Och kämpade och slet som vanligt gjorde den gode Oskar.

    Så skönt med SEGER!

    En enda känsla..

    Svara

    • 6 juni, 2011 @ 21:47 nytko

      ”framförallt i slutet av första” skall det ju såklart vara vid kommentaren om Jonte.

    • 6 juni, 2011 @ 21:54 Bellman

      Det är helt okej att inte hålla med mig. :) Men det känns inte som att du såg Norrby-matchen. Wallén var briljant då, medan han idag i princip inte fick till ett enda avslut. Det var stor skillnad på mottagningarna, idag stack bollen iväg och fastnade inte vid fötterna på Oskar som senast. Du kan inte seriöst mena att Oskars bollmotagningar var bra idag – i första halvleken tappade han bollen gång på gång – allt jag hörde runt omkring mig på läktaren i första halvlek var att Oskar skulle bytas ut.

      Vad gäller Jonte, så tycker jag fortfarande inte att han är jättebra, men mot Norrby så tappade han bollen så fort han fick den och kom nog inte till ett enda inlägg, det var skillnad idag då han faktiskt gjorde viss nytta och fick till några farliga inlägg.

    • 6 juni, 2011 @ 23:14 George

      Du kanske ska se över vilka du sitter bredvid…
      Skämt å sido så älskar ja Oskars kämparinsats då han alltid sliter benen av sig å ja tycker att du e för hård mot den lilla pojken. Men de e bara min åsikt.

    • 6 juni, 2011 @ 23:50 Bellman

      Det är möjligt. Det beror nog mycket på att Oskar var så ruskigt bra i Borås som jag redan nu har höjt hans ribba.

    • 6 juni, 2011 @ 23:18 Anonym

      Högerkanten i första halvlek var så usel. Niclas Elving borde klivit av självmant efter 25 minuter. Inte ett rätt! Om det påverkade Bengtsson eller inte har jag ingen aning om, men den bildsköne gjorde verkligen inte någon av sina bättre matcher. Och det säger jag även om han blev matchhjälte (egentligen var det ju Henrik Fribrock i KFF som avgjorde matchen när han fick kramp i situationen som föregick neddragningen av Nico, hade han inte knäat där hade ÖIS aldrig fått läget där Nico föll [lite väl] lätt).

  3. 6 juni, 2011 @ 22:16 Anonym

    Seb matchens gigant! Han lyckas bryta Kristianstad uppspel genom hela matchen. Satan vad sura dom måste vara. En förlust som svider

    Svara

    • 6 juni, 2011 @ 23:20 Anonym

      Seb är den ende som levererar dag efter dag efter dag. Övriga har dalar och är stundtals rätt risig, men Sebban vet man var man har. Han är oerhört viktig denna säsong. Tänk om vi kunde få in en offensiv spets och en riktigt vass central fältare också. Då skulle vi kunna vinna den här serien. Som det är nu kommer vi som bäst att komma trea eller fyra.

    • 6 juni, 2011 @ 23:35 Yodabul

      Som det ser ut nu blir det Superettan… Hoppas det fortsätter så här, då blir det inga mer förluster!

    • 7 juni, 2011 @ 00:00 Anonym

      Men vakna! Det kommer att komma förluster. Vi saknar offensiv och de där spelarna som på egen hand klarar av att avgöra matcher. Utan en klassanfallare och ett förstärkt mittfält blir det inget spel i Superettan nästa år. Just nu har vi mer flyt än kvalitet. Tror inget annat.

    • 7 juni, 2011 @ 07:31 Ankan

      Ja, vakna själv :) Vilka 2-3 lag är bättre än ÖIS i den här serien? KFF var obesegrade innan Valhalla-matchen och ÖIS visar att man är klart bättre. När Oskar sedan blir ännu varmare i kläderna kommer han att skotta in mål! Gött att vara öisare!

    • 7 juni, 2011 @ 08:03 Anonym

      I slutänden skulle det förvåna mig om inte Trollhättan och Lund är det. Kanske även Kristianstad. Sedan finns det uppstickare som kommer att leva ända till hösten.

      Har du överhuvudtaget sett matcherna? ÖIS har varit sjukt risiga. Uddlöst framåt och verkligen inte kassaskåpssäkert bakåt (ja, jag skiter i att det inte släppts in så många mål, när Peter försvinner i sommar kommer det att se annorlunda ut och om Bengtsson, Hall och Ervik fortsätter som i går så kommer det att bli tufft). Men det är skönt att se att supportrarna fortsätter med samma naiva självförtroende år efter år efter år. Man kunde annars tro att säsongerna 2009 och 2010 skulle lärt oss ett och annat.

      Och du, varken Oskar eller Nico kommer att ösa in mål.

    • 7 juni, 2011 @ 08:18 Anonym

      En sak till, ÖIS har just nu tre – möjligtvis fyra – spelare som spelar på för låg nivå: Peter, David och Sebastian. Möjligen kan jag sträcka mig till att räkna in Björkeryd i den gruppen också (även om insatserna i de i ledande matcherna skvallrar om vissa defensiva brister). Övriga spelare spelar i rätt division. Om ÖIS ska ta steget upp krävs att ett flertal spelare – Nico, Elving, Anderberg, Danny, Luka och Jakob – tar ett par kliv till i utvecklingen. Eller så måste det till förstärkningar till offensiven.

    • 7 juni, 2011 @ 08:23 Anonym

      Oops, höll på att glömma en sak, var ÖIS klart bättre i går? Nej, det var man inte. Oavsett vad Oskar skriver på officiella. Det var en jämn match där ÖIS vann på att man fick domaren med sig i en 60-40-situation. Vi snackar om en typisk 0-0-match. Jag kan möjligen köpa snacket om en rättvis vinst eftersom ÖIS var det enda av de två lagen som skapade en målchans (Davids nick i första halvlek).

    • 7 juni, 2011 @ 11:40 Felix Jonsson

      Ja, det är ju bara tur att att vi har släppt in minst mål i serien och är obesegrade i 6 matcher. I vilka matcher har David Björkeryd varit svag bakåt? Och om du ska gnälla så kan du väl stå för vem du är också och inte skriva som anonym tack.

    • 7 juni, 2011 @ 12:19 Ankan

      Hmm…ja, med sådan oroväckande hög halt av sur magsyra kanske det är bäst att vara anonym. Jo, säkert att Trollhättan som fick stryk av Rosengård med 5-2 (!) skulle vara bättre än ÖIS. Kom in i matchen och gläds åt en ny, ung upplaga av lirare i den vackraste av tröjor! Gött att vara öisare!

    • 7 juni, 2011 @ 12:28 Anonym

      Har jag överhuvudtaget nämnt något om tur? Nej, det har jag inte. Läs vad som skrivs i stället för att jiddra om sådant som är ovidkommande. Om man nu ska tolka vad jag skrev så kan det ses som att ÖIS har Peter att tacka för mycket. Om du inte inser det tycker jag att du bör gå tillbaka och läsa liverapporteringen eller matchreferaten från samtliga matcher denna säsong. Kanske kan du be ÖIS om att få låna säsongens samtliga match-dvd:er.

      Och sedan den förbannade anonymitetsfrågan, när ska ni förstå att personen bakom en åsikt är fullkomligt ointressant. Varför är alla så upphängda på vem som säger något? Allvarligt talat, Felix, jag skiter i vem du är. Kunde inte bry mig mindre, det intressant är vad du har att bidra med till diskussionen. I en diskussion är det alltid åsikten, argumentet eller det omtvistade ”faktat” som är det intressanta. Om det är person A, B eller C som säger en sak spelar ingen roll. Det borde vara det första man lärde sig när man började kommentera och diskutera saker över internet. Har man inte greppat det bör man kanske avvakta lite innan man ger sig in i diskussioner. Vem jag är spelar alltså ingen roll. Jag kan vara Marcus Allbäck, Nisse i Tensta, Fimpen, El Pato eller Zoran Lukic, den åsikt som uttrycks ska tolkas likadant oavsett vem som är avsändare. Så var nu snäll att sluta tjata om det här fjamset om anonymitet. Fokusera på det viktiga!

      Vilken del i meningen, ”även om insatserna i de inledande matcherna skvallrar om vissa defensiva brister”, förstod du inte? Svaret på din fråga är alltså från minut 1 i den första matchen till minut 40 i den fjärde matchen. Under denna tid tycker jag att David uppvisat vissa svagheter. Kanske berodde det på den individuella förmågan, kanske på att man ännu inte spelat ihop backlinjen. Oavsett vilket så såg det svajigt ut. I mina ögon. OK? Jag förstår att alla vill att David ska vara guds gåva till Söderettan, men efter att ha sett honom under ett antal säsonger vill jag hävda att han har defensiva brister. Det hade han i Qviding. Det hade han i Assyriska. Och det har han i ÖIS. Sedan är han säkert en go’ och gla’ kille som gillar att följa med i anfallen och det kan ni hylla hur mycket ni vill.

      Vi har förvisso släppt in minst mål i serien (tillsammans med KFF). Det stämmer. Jag tycker dock inte att det är så intressant med tanke på att vi har en stark centrallinje och Peter i mål. Är det något som vi inte ska göra så är det att släppa in många mål. Trots detta har det inte sett helt stabilt ut (gårdagens match var förhållandevis bra, men det har stundtals sett rätt svagt ut – förhoppningsvis utvecklas samtliga spelare undan för undan när de får spela ihop sig). Det intressanta är att vi har gjort minst mål av topplagen. I stället för att sitta still i båten skulle ni kanske fokusera på lagets akilleshäl. Men vi kör på i samma stil som 2009 och 2010. Det kommer att bli bra.

      Obesegrade i sex matcher! Oj, så bra då! Då kan vi ju ta det lugnt. Allt är under kontroll. Superettan – här kommer Rödblått. Jisses, är du så naiv? Du vet att vi var obesegrade under åtta matcher under förra säsongen? Sedan förlorade vi mot Sundsvall med 2-1, men efter det var vi obesegrade i ytterligare sex matcher. En förlust på 15 matcher! Kan inte du påminna mig om hur sluttabellen såg ut? Var ÖIS topp 3? Ledde ÖFAB:s konkurs till att vi flyttades ner två serier? Och Peking fick vår plats i Allsvenskan. Ja, så var det ja, det hade jag helt glömt bort.

      Sist men inte minst, det här är inget gnäll, det är en diskussion där jag lyfter fram bitar som jag finner oroande. Är så erbarmligt trött på att så fort man fokuserar på de bitar som inte fungerar jättebra så gnäller man. Det är så enkelt så att man nästan ledsnar. Var fan finns den nyanserade och nyktra diskussionen om ÖIS numera? Här tycks den i alla fall ha somnat in.

    • 7 juni, 2011 @ 12:36 Anonym

      Ankan, hmm… var är konsekvensen? Titta på ÖIS förlustkolumn: 1-3 mot Skövde och 0-1 mot ett erkänt svagt Motala. Ska du använda den argumentationen måste du göra det konsekvent. Annars har du inte mycket att komma med.

      Men nu lämnar jag er. Det här är det sista jag skriver här. Sambadefensiv brukade vara ett forum för diskussion, men tycks nu vara samma trångsynta supportertillhåll som planket på SF. Trist, men man får väl försöka hinna något nytt ställe där det går att diskutera både styrkor och svagheter hos ÖIS.

    • 7 juni, 2011 @ 15:15 Magnus Börjesson

      Vad gäller anonymitet så tycker jag det är självklart att man får vara anonym när man tycker till på Sambadefensiv. Däremot är det inte för mycket begärt att man skaffar sig en pseudonym, så att vi andra kan känna igen personen från gång till gång. Det går ju inte att hålla ordning på vem av alla som kallar sig ”Anonym” som sagt vad.

      Hade det gått att göra det obligatoriskt att ange ett namn så hade jag gjort det för länge sen. Tyvärr finns det ingen sådan inställning i WordPress, utan man tvingas då också ange e-post, och det tycker jag inte att man ska behöva.

    • 12 juni, 2011 @ 18:49 Lars von Trier har aldrig varit i Trollywood

      FCT-ÖIS 3-0.

      Kommentarer på det, Mr. ”Jo, säkert att Trollhättan som fick stryk av Rosengård med 5-2 (!) skulle vara bättre än ÖIS.”?

    • 7 juni, 2011 @ 15:08 Felix Jonsson

      Detta svaret är ju egentligen onödigt då du har valt att lämna denna sidan i nån slags lågstadieprotest. Jag vet inte hur många gånger innan som du har blivit nedtystad av oss hemska människor här. Eftersom att du inte skriver i ditt eget namn så är det svårt att hålla koll på. Om gnället så tycker jag i detta fallet att det är gnäll och jag känner igen beteendet, att säga något som ingen annan säger brukar vara ett vanligt knep för att verka intelektuell men i detta fall funkade det inte. Eftersom att ditt gnäll i detta fall inte har någon sanning i sig, det är enligt min åsikt bara för gnällandets skull, helt utan sanning i det du säger.

  4. 6 juni, 2011 @ 22:20 Jacko

    Seb var kanon idag. Inget snack om saken!

    Vårt mittbackslås och centrala mittfält ser väldigt stabilt ut medan kanterna ser sådär ut. Varken Jonte eller Elving imponerade idag. Dock en grymt go seger!

    Svara

    • 6 juni, 2011 @ 23:21 Anonym

      Jag måste nog säga att jag tycker att Danny gjorde en rätt svag insats i dag. David var dock en klippa. Överlag kändes backlinjen rätt blek. Hall hade inte många rätt han heller. En dag kommer det att straffa sig.

  5. 6 juni, 2011 @ 23:13 Krilliano

    Det är verkligen skönt att vi har en spelare som håller den klassen som Seb gör. Han är lite för bra för den här serien. Hans vinnarmentalitet är ovärderlig för dagens Öis. Kunde vi få in en striker alt. att någon börjar vifta in målen. Spelet blir bättre för varje match tycker jag. Framförallt inställningen. Finns en del fötter som behöver justeras men jag är optimist och ser framtiden som ljus och rödblå. Paulinho kan väl ta en vända i Öis innna han lägger ner karriären. Hammarby är väl inget o ha ändå.

    Svara

    • 6 juni, 2011 @ 23:49 Bellman

      Åh, Paulinho tillbaks i ÖIS, vilket drömscenario. Nu ska jag själv drömma sött om kommande ÖIS-segrar. God natt!

    • 7 juni, 2011 @ 00:53 Anonym

      Paulinho är en sympatisk kille. Men en väldigt övereskattad spelare. Gör tre mål mot stolplag och är sedan osynlig mot bättre motstånd. Ett mirakel att vi fick betala av lite skulder då hammarby köpte honom. Inte för att han var en plusaffär men ändå. Tror inte att det inte det fanns så många andra intressenter när han såldes.

      Gott med seger. Nu är ligger allt gammalt bakom oss, nu kör vi!

  6. 6 juni, 2011 @ 23:15 Krilliano

    Sen kommer väl snart Jakob tillbaka och spetsar till det lite grann?

    Svara

  7. 7 juni, 2011 @ 11:24 Jocke G

    Får passa på att hylla Ervik faktiskt. Leinar visste vi redan att han höll en relativt hög klass, hoppas att Danny nu äntligen hittat hem i sitt spel. Tror mycket på honom.

    Svara

    • 7 juni, 2011 @ 18:02 Mendel

      Danny är riktigt stark! Och lite mer rörlig och kreativ än de mittbackar vi vant oss vid genom åren…

  8. 7 juni, 2011 @ 12:57 Krilliano

    Tror nog att Pålle hade gått in i dagens Öis utan tvekan. Överskattad.. Nja.. Han är en helt okej spelare som ligger där han ligger men i söderettan hade han varit bra. Han jobbade väldigt hårt för laget som jag minns det och det är alltid bra. Håller inte med dig för fem öre anonym ovanför angående att dom rödblå skulle varit så darriga. I början va det lite sisådär men nu börjar det se stabilt ut. Målskyttet måste givetvis bli bättre. Självklart. Men jag tycker mig se en glädje och en glöd hos grabbarna som faktiskt kan bära långt. Och det är fortfarande inte Gais eller blåvitt vi ska slå ännu. Utan rosengård m.m. Och dom är inte ett jävla skit bättre än Öis. Det kan nog gå lite hur som helst tror jag. Kristianstad var dessutom ett av dom bättre lagen hittils. En seger är en seger hur det än går till. Jag har sett Öis förlora just den här typen av matcher i många år nu och plötsligt har dom vunnit två av dom. Det är ett gott tecken. Tycker även att Öis har blivit bättre ju längre matcherna går. Igår var K väldigt taggade i början för att sakta men säkert säcka ihop. Om han fick kramp precis när han rev ner Nicholas så var det väl av en anledning.

    Svara

  9. 7 juni, 2011 @ 14:18 John

    Paulinhos kontrakt går ju ut efter säsongen så det är ju inte omäjligt. Dock är jag tveksam eftersom att han inte varit jättebra på slutet.

    Svara

  10. 7 juni, 2011 @ 16:45 SB

    Finns inget som smakar så gott som en oförtjänt seger. Ja, jag säger oförtjänt eftersom den kom till av att en gubbe får kramp vilket ledde till att en annan, något orutinerat, drog omkull Nico i straffområdets utkant. Vi var dock bättre sett över hela matchen, men saknade som vanligt spetsen framåt. Det bättre laget har ofta ”turen” på sin sida är ju en klyscha som ligger nära till hands…

    Min serie av hyllningar till Anderberg fortsätter. Bäst på plan. Förändrar matchbilden med sitt inhopp. Klasskillnad mot övriga offensiva krafter på planen. Kanske blir det en halv match till innan nästa skadeuppehåll… En tjugomiljonersman i en benskörhetspatients kropp. Bara att be om en skadefri Anderberg!

    Något som gör mig glad är att vi har en närmast komplett centrallinje. Seb, Leinar och Peter är en fantastisk stomme att bygga kring. Det som fattas nu är en anfallare.
    Somliga pratar om Paulinho, vilket är trams. Såklart. Jag drömmer om en reslig herre mellan 25 och 30 år som har en historia av att leverera mål i div. 2, 1 eller SE.
    Vad finns att värva i det segmentet? En uppgift för den som är bättre på scouting att skriva en artikel om här på Sambadefensiv!

    En tänkbar drömelva för den återstående delen av den här säsongen kan vara:
    Peter
    Bengtsson – Ervik – Leinar – Björkeryd
    Anderberg – Seb – Lindström – Jakob O
    Wallén – Mr. X

    Kamikazeoffensiv vänsterkant! Robust framåt! Stabilt bakåt! Alternativt kan Elving användas istället för Anderberg som då tillsammans med Nico blir våra supersubs som verkligen kan förändra en matchbild. Sägas skall dock att jag även kan tänka mig Anderberg längst fram.Vad sägs om det? Nu skall jag scouta lite anfallare.

    Svara

    • 7 juni, 2011 @ 17:33 Rude Boy

      Mr X borde vara Danny Persson i Umedalens IF. 12 mål och 5 assist på 7 matcher i div 2. Gjorde hälften av Umeå FCs mål i Norrettan förra året. 17 stycken tror jag det blev. http://www.lagsidan.se/uifherr/spelare-89-danny~persson.html

    • 7 juni, 2011 @ 17:44 Rude Boy

      Målfacit Danny Persson Umeå FC Norrettan
      2010 – 17
      2009 – 13
      2008 – 11

    • 7 juni, 2011 @ 20:56 Bellman

      Herrarna Wallén – Anderberg stod för årets bästa anfallsprestation mot Norrby, Wallén som en tyngre bollmottagare och Anderberg som snabb spjutspets.

      Varför inte fortsätta på det spåret?

  11. 7 juni, 2011 @ 22:24 John

    Danny Persson snackas det om varenda säsong. Tycker att han ska plockas in direkt, Valon Gashi är ett annat alternativ.

    Svara

  12. 8 juni, 2011 @ 12:04 Anonym

    Jag är väldigt glad att Sebbe infriar mina förväntningar dock smyger det på lite oro det är väl inget annat lag som får för sig att värva honom. Nöjd är jag efter att tjatat otaliga gånger att jag velat se Danny som mittback vilket jag också fick tillslut kanon att det funkat till 100% den dagen Valter blir skade fri får han bli vår bänksplare annars grymtar jag väldigt högt för nu har vi fått trygghet där bak i mitten den känner jag inte finns med V spel. Jobbar man på matchen igenom och skapar chanser så förtjänar man en sådan här Vinst. Det känns bara YES efter matchen.
    Jag tror också det kan bli mer tagat i laget när vi nu befinner oss tabellmässigt högre upp och att även om vi inte får in några lätta bollar ,så lönar det sig att kämpa ända till slutminuten. Det är mycket lätt att motståndarna blir frustrerade/tappar koncentration och gör en kapning i slutet av matchen. Samtidigt befinner sig laget i topp blir det alltid mer folk som kommer på matcher vilket är ekonimiskt positivt.
    Vi besökte toppmatchen Varberg-Norrby målchanser fanns flera för båda lagen men båda lagen hade svårt att göra mål tillsist drog Varberg sista stråt tack vare att man aldrig gav sig och en tränare som hela tiden manade på sin grabbar som var överlycklig över vinsten sällan man ser en sån tränare. Hur många varnigar som delades ut var många att jag tappade räkningarna ,jag tyckte domaren blåste alldeles för mycket enligt mig ,men han hade väl på fötterna för han befann sig väldigt nära i alla situationer. 2018 personer hade hitta till Påskbergsvallen den vackra lördag. Varberg i topp hyggliga biljettpriser 80kr, 40kr för pensionär, grattis under 16år gör sitt till. en mycket fin arena med en gräsmatta som var så fin att den ser ut som konstgräs. Samtidigt tror jag publiken har ökat tack vare att Öis befinner sig i den här serien den har blivit hetare.
    Men jag ser inte att varken Varberg eller Norrby är något Superettalag. När jag jämför Norrby- Öis ,Varberg- Norrby spelade Norrby mycket bättre fotboll och matchen var klart mycket bättre mot Öis. Lagen höjer sig något alldeles extra mot oss Öis.
    Jäklar vilken klack vi har märker man när man går på en match där det inte finns någon,och hur ni drar igång oss sittade.
    Jag säger det igen att nu känns fotbollen rolig igen,det är underbart att se fotboll live. Synd är att vår arena GU är lite stor. Blir mysigare på Valhalla. Nu tar vi ny tag och tar oss an nästa match.

    Svara

  13. 8 juni, 2011 @ 12:11 Anonym

    Nästa match kommer vi hem med 1 poäng är jag faktisk glad då det är FCT vi möter och jag tror inte det är en lätt nöt att knäcka.Den matcher kommer att smälla alltså. Dom kommer gå över lik för att besegra oss Öis. Jag uppmanar ni som kan följ med och stötta killarna för det kommer bli årets match. Sanna mina ord.

    Svara

  14. 8 juni, 2011 @ 12:39 Krilliano

    Självklart tänker jag inte att Pålle är något att bygga på för framtiden men just nu hade det varit skönt med en rutinerad herre på topp som gör sina tio baljor per säsong. Så trams är det verkligen inte. Det får stå för dig. Att satsa på gubbar som håller till i ettan och inte blir något mer känns väl snarare som trams. Då kör jag hellre unga killar i samband med typ Hasse Berggren. Att Pålle skulle vilja komma till Öis är dock en smula tramsigt av mig.

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se