Fredrik Andersson: ”Det var rena sambaliret”

När inte Peter Abrahamsson kunde spela, så var det dags för nyförvärvet från Skene, Fredrik Andersson, att göra debut. Det blev en lyckad eftermiddag för Fredrik och vi tog en liten pratstund med honom efter matchen.

Då var din debut i Söderettan avklarad.

– Det var riktigt underbart! Det var mycket som kändes bra idag.

Nervös innan avspark?

– Jag fick reda på att jag skulle stå igår, så jag hann förbereda mig en del. Men det är klart att jag var nevös, det är länge sedan jag spelade match och jag var lite orolig hur jag skulle klara av komma in i matchsituation.

Att börja med ett friläge mot sig efter åtta sekunder?

– Det hann komma många tankar när Leinar halkade! Det kunde ha blivit en riktigt mardrömsstart, nu blev det ett perfekt uppvärmingsskott och jag kom igång väldigt bra med den räddning och när jag sedan styrde ett skott till hörna. Det var precis den starten jag ville ha.

Och sedan började vi göra mål.

– Då behövde man inte vara orolig längre, killarna därute skötte det jättebra, det var rena samabaliret.

Du fick ändå inte hålla nollan.

– En sådan här dag kan jag ta det, när vi vinner med 6-1. En av min allra första matcher i Skene IF var mot Oddevold borta och då fick vi stryk med 0-6, så det här var (nästan) en perfekt revansch för mig.

Utkast och utsparkar fungerade bra.

– Jag försökte hitta en medspelare snabbt, när vi nu var så bra på fötterna och passningsspelet fungerade, så ville jag försöka att se om vi kunde få igång en kontring direkt.

Framtiden?

– Jag har visat att jag vill vara med och fightas i alla fall. Nu ska jag träna på riktigt bra och sedan är resten upp till Roberto.


'Fredrik Andersson: ”Det var rena sambaliret”' have 5 comments

 1. 19 juni, 2011 @ 02:17 Sjögräs

  Peter den Store 2.0?

  Svara

 2. 19 juni, 2011 @ 12:02 ÖIS 1994

  Fredrik ställdes väl inte på nåt direkt stort prov, mer än ett skott i första halvlek där han fick sträcka ut och tippa till hörna – men det han fick emot sig stod han pall mot med bravur. Det ska sägas att det inte är lätt med det våta underlaget heller. Skulle Peter lämna så känner jag mig tryggare nu än hur jag kände mig innan kickoff igår.

  Svara

 3. 19 juni, 2011 @ 12:06 Rude Boy

  Fredrik den store.

  Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se