Roberto efter matchen

En svidande 3-0-förlust på Edsborg, så slutade matchen när ÖIS kunde ta ett riktigt stort kliv mot topen av Söderettan. Roberto Jakobsson berättar här för Sambadefensiv varför det gick som det gick.

Tankar direkt efter slutsignalen?

– Man får sörja idag, men sedan är det bara att stutsa tillbaka direkt. Det är fotboll och en match i veckan, så det går inte att gräma sig alltför mycket utan det gäller att hitta tillbaka i stället.

Du var orolig inför den här matchen.

– Jag vet hur det fungerar i fotboll, vi kom från en bra trend och FCT hade två raka förluster. Då blir det lätt så att vi tappar lite medan de kommer helskärpta, aggressiva, taggade och har också viljan att lägga jobbet. Vi kunde haft oavgjort i halvtid, vi har flera bra chanser i först där kanske Leinars nick är den bästa. Skulle vi kommit in i matchen så skulle vi också haft 1-1 i paus, men det blev mentalt jobbigt när 2-0 kom. Vi sjunker och de höjer sig – då blev det en väldigt stor skillnad mellan lagen i andra. På slutet blev det en matchbild som passade dem perfekt och kunde t o m kontra på rensningar efter 3-0 dog matchen

Hur bra är Trollhättan?

– FCT är ett starkt lag, de har duktiga spelare, kvickhet och är bra en mot en. Har man bara en smula mindre inställning och offervilja, så märks det direkt – större skillnad är det inte mellan lagen.

Vi hade problem med deras kvicka spelare.

– Det hade vi absolut. När vi låg lite högt upp och de fick ställa om, så fick de ytor som passade deras snabba spelare. För att man ska eliminera det måste man ha ett bättre passningsspel, vi slog bort många bollar i början och då fick de lägen till omställningar som var tuffa för oss.

Bytena?

– Jonte är inte riktigt i fysisk form och orkar inte en hel match. Vi hade planerat bytet men så kom 2-0 innan vi hann genomföra det. Vi ville chansa med Jakob och hoppades att han skulle skapa nåt eller slå ut sin motståndare. Sedan var vi gå väg att sätta in Luka och chansspela med tre forwards, men efter 3-0 sa vi att vi skulle ligga kvar för att undvika ett ras. FCT skapade ju chanser i varje anfall där och det kändes att matchen var körd.

Varför skapar vi så lite i andra?

– Vi la alldeles för många bollar på deras långa mittbackar, som vann allt i höjden. Vi har pratat om att lägga in tidiga inlägg mellan backlinje och målvakt, men det kom alldeles för lite av den varan. Sedan måste man också trä in bollen efter marken, men nu blev det bara höga bollar och det kunde vi skapa så mycket på.

Oddevold nästa match.

– Det är viktigt att komma tillbaka och vi visa att vi håller den nivån vi nu haft ett tag. Vi måste vara mer hungriga också, då tror jag att vi ska kunna göra en bra insats på lördag.


'Roberto efter matchen' have 8 comments

  1. 14 juni, 2011 @ 14:20 Jonny Giles

    Varför hördes inte de rödböå supportrarna mera?

    Bara lite i början men inte alls mycket.

    Svara

    • 14 juni, 2011 @ 14:28 Garotta de Ansjovis!

      Jaha du… Det va total koma i klacken.
      Vi var inte på humör, för mycket fylla rent allmänt skulle jag tro…

      Men en mycket svag insats på läktarn också…

    • 14 juni, 2011 @ 14:38 ÖIS 1994

      Vi kommer igen på lördag. Då jävlar.

  2. 14 juni, 2011 @ 16:31 ÖIS2011

    Dennis skall tydligen spela till varje pris, antingen säkra segern i slutet när vi leder, eller förhindra större ras när vi ligger under. Hur funkar man som ledare då?

    Svara

    • 14 juni, 2011 @ 16:49 Lanslarke

      När Dennis kom in senast, var det i ett läge när vi förlorade varenda närkamp. Det bytet har jag ingenting emot.

      Däremot gillar jag inte alls att Dennis kommer in på mittfältet i slutet av matcherna, när vi leder. Det kan finnas lägen när det är motiverat, men ofta leder det bara till att vi ger bort initiativet i onödan.

    • 14 juni, 2011 @ 17:48 Oskar Ängermark

      Angående Dennis inhopp så kom det för att Lillströmpan hade ett gult i matchen och därmed två stycken den här säsongen. Man ville se till att han inte fick ett till som skulle stängt av honom i två matcher.

  3. 14 juni, 2011 @ 22:36 sambaliran

    Tycker det är konstigt att man sätter in en mittback som saknar både snabbhet och teknik när man ligger under. Kanske inte fel att pröva Otterstedt istället som har de kvaliteter som man behöver för att föra spelet framåt. Har faktiskt gjort en del fina inhopp tidigare. I detta läge vi nu är i så varför inte satsa på att utveckla våra unga talanger. Lägg ner denna tråkiga tjongafotbollen nu och börja rulla boll istället.

    Svara

    • 14 juni, 2011 @ 23:55 JD1887

      Hehe har du inte sett Dennis teknik eller? ;)
      klackar och cykelsparkar kommer ju från denna mannen!!

      Resten i det du säger håller jag med om däremot.


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se