Tomas Östlund efter matchen

Tomas Östlund berättar för Sambadefensiv hur han ser på storsegern över Oddevold och några tankar inför fortsättningen av säsongen.

Hur kan 0-3 bli till 6-1 på en vecka?

– Det går inte att förklara. FCT är ett betydligt lag än Odedevold var idag. Vi borde haft 1-1 i paus mot Trollhättan, men när det inte blev så då orkade vi inte. Nu blev det tvärtom och vi fick matchen på våra villkor. Efter Oddevolds två chanser i början så kan vi göra både 1- och 2-0, då känns det ganska tryggt. Sedan var det lätt att spela, gräsmattan passade oss perfekt och vi fick igång vårt lir ordentligt. Med 4-0 i halvtid gällde det bara att mana på killarna, så inget oförutsett skulle inträffa. Laget gör det bra även om man såg att det var mer sidledsspel. Det blev en liten anspänning efter deras reduceringsmål, men sedan tar vi tag i matchen igen. Kul att vi fick göra lite mål också, försvarsspelet har vi varit nöjda med tidigare, så det var det här som fattades.

Tecken på styrka att komma tillbaka så?

– Ja, det var viktigt att vinna idag. Ju mer vi vinner och ju mer de unga spelarna får känna på det, desto bättre är det. Det är nåt som talar för oss inför höstsäsongen.

Fyra mål av forwards.

– Jag sa det till Roberto efter 2-0 att det skulle vara kul om Nico och Jakob fick göra mål. Det var det som vi har strävat efter och tränat för att de ska få göra mål.

Alla skador?

– Vi har inte fler skador än andra lag och Oddevold var i samma läge. Vi har en ganska liten trupp och då behövs det inte mycket för att vi ska behöva går ner i Tipselit. Sedan finns det lag som Lund och Varberg, som har spelat med samma lag i sex-sju omgångar, då rullar det bara på medan vi får jobba lite mer för det och göra en del förändringar. Det här gör att vi visar att det finns en bra framtid för ÖIS.

Silly season?

– Inget är omöjligt, men jag tror inte att vi kommer att tappa nån även om några spelare har klausuler som gör att de kan gå. Det kanske inte märktes idag, men vi skulle gärna vilja ha in en offensiv lösning med tyngd och rutin när vi inte kan få in bollen. Å andra sidan har vi ingen budget att tala om, så det får bli en spelare som går att lösa eller ett lån. Det är det vi jobbar efter, men det gäller också att det är rätt typ av person och att han har de kvaliteter som vi behöver.

Sleipner på söndag.

– Det finns inga lätta matcher så vi måste bjuda till rejält, men vi vet att kan vi spela som idag så är vi med i toppen.


'Tomas Östlund efter matchen' have 7 comments

  1. 20 juni, 2011 @ 09:56 Bellman

    Kanonjobb med alla intervjuer Tomas! Jag läser vartenda ord. :)

    Svara

  2. 20 juni, 2011 @ 10:06 Felix Jonsson

    Håller med Bellman, intervjuerna är grymt roliga att läsa, fortsätt så!

    Svara

  3. 20 juni, 2011 @ 10:38 P-Å Knutsson

    Instämmer! Ovärderligt!

    Svara

  4. 20 juni, 2011 @ 17:32 ÖIS 1994

    Keep on going!

    Svara

  5. 20 juni, 2011 @ 19:37 Mendel

    +1

    Svara

  6. 22 juni, 2011 @ 12:27 C

    Vem skall vi låna in?

    Hur går det för Anklev?

    Svara

    • 25 juni, 2011 @ 14:04 ÖIS 1994

      Anklev får inte spela mycket alls – men har iofs varit skadad under en period också. Han verkar ju fortfarande gilla ÖIS då han går på våra matcher, kanske kan han komma hem på lån för en billig peng? Kanske mest önsketänkande, dock.


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se