Nygamla ansikten på gården

Lycén, senast det begav sig

På dagens träning deltog enligt uppgift tre nya spelare, de tre nya var Tommy Lycén, Tolle Staffansson och Johan Karlhagen. Tommy Lycén (född 1981) är väl den mest namnkunnige av de tre, som ni säkert vet så är det en rutinerad herre som har spelat i alla tre alliansklubbar, men det är ifrån tiden i Gais som de flesta känner igen honom. I Blåvitt spelade han endast en match enligt Wikipedia och i den rödblåa dressen åkte på säsongen 2007 då han var utlånad ifrån Brommapojkarna. Anledningen till att Lycén lämnade ÖIS var att han ville spela i allsvenskan, ifrån ÖIS sida var man nöjda med honom och ville skriva kontrakt men Tommy ville inte spela i superettan. Lycéns sista tid i Gais präglades av en skador som höll honom borta från spel en längre tid och när han nu blev kvitt skadorna så gick hans kontrakt ut och han har varit kontraktslös sedan början av juni. I Gais som Lycén kom till 2008 spelade han 57 Allsvenska matcher och på dom blev det fem mål och fyra assist. Efterssom att jag själv inte sett Lycén träna med ÖIS så kan jag inte uttala mig om hans dagsform, men en till yttermittfältare i David Björkeryd-klass hade jag absolut inte tackat nej till, det som oroar mig är bara hans skadehistoria, jag vill inte se att vi värvar fler spelare som spenderar större delen av sin tid under kontrakt i gymmet. Men där litar jag på att Roberto kan göra en bra bedömning hurvida han kommer att hålla sig skadefri eller inte.

Tolle Staffansson

De två andra spelarna har båda ett förflutet inom Öis och båda har spelat med sällskapet på juniornivå. De båda har följts åt i karriären efter tiden i ÖIS och det båda gick vidare till Ahalfors och de senaste åren har de spenderat i USA och där har de två spelat collagefotboll för Quinnipiac. Staffansson som är född 1986, fick förra året pris som årets spelare i Quinnipiac, jag vet inte riktigt vad det säger då jag inte har någon aning om varken hur bra amerikansk collagefotboll eller hur bra Quinnipiac är, men det fär väl ändå ses som något bra. Av vad jag har lyckats få fram så var han ytterback i ÖIS men jag vet inte om han fortfarande är det. En rolig detalj jag hittade på Quinnipiacs hemsida var att man uppenbarligen har lite svårt att se skillnad på A-lag och juniorlag då det står att Staffansson var lagkapten i Örgryte IS då man vann ligan 2006, om det ändå var så väl.

Johan Karlhagen

Johan Karlhagen är liksom Staffansson född 1986 och är yttermittfältare/ ytterback om mina uppgifter stämmer, 2007 lämnade han och Staffansson Ahlafors i division 2 för spel i Nordamerika. Först gick Karlhagen till Longwood University där han bland annat fick utmärkelsen ”Eastern Atlantic Soccer Conference Rookie of the Week” en av de första veckorna. Men det verkar som att dessa två herrar är omöjliga att sära på då Karlhagen efter sitt första år flyttade till Staffanssons Quinnipiac för att där spela sina två sista år i USA. Han spelade 12 av 20 matcher den första säsongen i Quinnipiac och 18 av 20 den andra säsongen.

Enligt den utsände som såg dagens träning så var bollbehandlingen en aning ringrostig på Staffansson och Karlhagen men detta kan ha sin förklaring i att säsongen i USA tog slut i höstas. De tre spelarna är med på träningen på onsdag igen och förhoppningsvis så kan jag ta en närmare titt på dem då, så fortsättning följer.


'Nygamla ansikten på gården' have 13 comments

 1. 5 juli, 2011 @ 10:43 nytko

  College stavas väl ändå just college och inte ”collage” som är något helt annat. Eller?

  Skit samma. Härligt att du rapporterar det här SD Felix. Hoppas, hoppas att Lycén kan vara något. Men signa honom ENDAST om han går RAKT in i startelvan och är ”given” där.

  De andra två har jag bara hört talas om på FM….

  En enda känsla…

  Svara

 2. 5 juli, 2011 @ 10:51 phil

  Vad jag minns var lycén rätt dålig när han var i öis. Men men, han spelade ju upp sig i början av tiden i gais..kanske kan vara något. Dock inte så pigg på en spelare med mycket skador sedan tidigare. De andra två låter lite mer spännande och vi kan absolut behöva några bättre alternativ på ytterbackspositioner.

  Svara

 3. 5 juli, 2011 @ 11:18 JP

  Signa Lycén på ett ”pay as you play” kontrakt säsongen ut. Han står för rutin vilket saknas i de offensiva leden. Övriga två har jag ingen uppfattning om.

  Svara

 4. 5 juli, 2011 @ 12:06 bukowski

  björkeryd skötte det bra i söndags,ok,lycén har fin vänsterdoja han med,men,vi skriker
  efter en orädd,målkåt STRIKER!

  Svara

 5. 5 juli, 2011 @ 12:08 Krilliano

  Lycen är väl given om han håller sig frisk dom andra vet i tusan om det är något att satsa på. Samtidigt behöver vi spelare och så länge det inte äventyrar budget å annat så kanske. Får lita till Robbans fingertoppskänsla nu.

  Svara

 6. 5 juli, 2011 @ 13:26 Jacko

  Tommy känns spontant som det vi absolut inte skall satsa på dvs ett relativt välkänt namn med sina bästa år samt största drivkraften bakom sig. Dessutom skadebenägen.

  Men men…om han briljerar på träningarna och är 100% given i startelvan samt accepterar ett riktigt skitkontrakt….då kanske han kan vara något.

  Svara

 7. 5 juli, 2011 @ 14:53 Anonym

  Johan Karlhagen och Tolle Staffansson känns verkligen sådär. Ännu mer breddspelare utan spetsegenskaper som aldrig kommer att spela högre än div 1. Lycen förstärker, även om jag inte ser honom som mer än en duktig div 1 spelare.

  Är inte en idé att på allvar börja scouta samtliga lag i div 1 – 4 ÖIS? Finns säkerligen massor av Simon Therns, Banguras, Ranieges om arbetet görs grundligt och man kniper dem innan dem blommar ut.

  Istället får vi dras med detta ständiga återblickande till en historia som inte ens är medioker. Vem är härnäst Ze Rony? Det verkar inte finnas några fräscha idéer för hur man vill arbeta med spelarrekrytering.

  Svara

 8. 5 juli, 2011 @ 16:01 ÖIS 1994

  Är Tommy Lycén helt kvitt sina skador och kan gå rakt in i startelvan så ser jag gärna honom i laget. Lycén till höger och Björkeryd på vänsterkanten hade inte varit helt fel. Men då ska han som sagt vara helt skadefri och kunna lösas upp med ett riktigt skitkontrakt.

  Svara

 9. 5 juli, 2011 @ 18:15 Fredrik

  Vad är det här för provspelare? Vi behöver en målfarlig anfallare eller möjligtvis en riktigt riktigt duktig och målfarlig ytter. Snart sitter vi i den sitsen att vi måste vinna alla matcher som är kvar och det vet vi ju hur det brukar sluta.

  Svara

 10. 5 juli, 2011 @ 21:47 C

  Kostar väl inget att låta pojkarna provspela? Finns även luckor att fylla på träning.

  Svara

 11. 5 juli, 2011 @ 22:18 Rude Boy

  Jag misstänker att budgeten inskränker sig till spelare med hjärta för Öis som kan tänka sig att spela för småpengar så folk som väntar sig storvärvningar får nog vänta 5-10 år. Precis som föregående talare påpekar så kostar det inget, killarna är öisare och träningen behöver fyllas ut.
  Tolle blev vald till Qs bästa spelare 2010 och var även med i ligans all star-lag.

  Svara

  • 6 juli, 2011 @ 09:23 Anonym

   Har vi inte bland de största budgetarna i serien?

  • 6 juli, 2011 @ 18:19 Rude Boy

   Jo, men utsaga 2 motsäger inte utsaga 1.


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se