Inför ÖIS – Trollhättan: En svit kommer brytas!

FC Trollhättan. Ett lag som ÖIS, minst sagt, har svårt för. De senaste tre försöken har slutat med lika många förluster och det är stora förluster vi åkt på. 2-10 i målskillnad (0-3, 2-4, 0-3) och med den statistiken i åtanke så är det väl bara för ÖIS att satsa på att hålla nere siffrorna i morgondagens match?

Njae så illa är det inte. ÖIS har två raka segrar och spelare på väg tillbaka från skador. Det är en god stämning i truppen efter den sena vändningen mot Oddevold. Kvalplatsen finns inom räckhåll. Imorgon ska Trollhättan besegras, Kristianstad passeras och Örgryte triumfera!
Dagen på ÖIS-gården började med att ÖIS tipselit yngre besegrade lokalkonkurrenten, tillika alliansbrodern, Gais. Den där riktiga derbykänslan infann sig inte men det var ändå en kul match att kolla på som slutade med ÖIS-seger 3-1. Mer om den kommer upp lite senare.

Efter ÖIS-viktorian stegade a-laget ut på gårdens konstgräs för dagens träning. Just detta var träningen hålls inför varje match beror ju på vilket underlag nästa match kommer spelas på. Som bekant så är planen på Gamla Ullevi gjort utav naturgräs så varför då träna på plastgräs? Våran, de kaffedrickande läktarcoacherna, teori är att det kraftiga regnandet de senaste dagarna gjort att man vill spara på gårdens naturgräs så att det iallafall är någon soldag mellan regn och match. Med hösten i antågande så är ju frågan  om naturgräset kommer användas mer i år.

Träningen inleddes med en teknikcirkel där alla utom målvakterna medverkade. Efter detta så stretchade några av spelarna, några lattjade och anfallarna övade på skott. Oskar Wallén, som ju INTE hade diskbråck visade det sig häromdagen, stod och samtalade med David Samuyiwa en stund. Matthias Johannesson stod och övade på att träffa en vägg med en boll och det är oklart när han är tillbaka. David Björkeryd medverkade hela träningen och den enda som saknades var Joakim Hall. Men eftersom Jocke är med i truppen på ÖIS hemsida så är det nog bara så att han tog det lugnt. Det sliter att vara på fotbollsspelare!

Det mest intressanta på ÖIS träningar vanligtvis är antingen tvåmålsspelet eller när Christofer Bengtsson bestämmer sig för att skälla ut någon. Idag var Bengan på gott humör så det var tvåmålsspelet som fick uppmärksamheten. Utrustade med en filmkamera så kollade vi ivrigt när tre lag möttes i korta intensiva matcher. Lag blå, lag gul/grön/lime/neon samt lag orange.

Lag blå bestod utav:

Brisby Jeppson – Valter – Leinar
Jakob O – Patrik Elmander – Sebastian

Lag gul/grön/lime/neon bestod utav:

Danny – Felix S – Bengtsson
Jonte L – Odin – Nico – Björkeryd

Lag orange bestod utav:

Pontus – Dennis – Adam
Tommy L – Kocken – Anderberg

Såhär i efterhand så kom jag på att jag inte noterade vilket lag självaste Jakob Lindström spelade i. Jag skäms!
Det var jämna matcher med mycket passion och känsla. Det var Patrik Elmander som stod för 90 % av denna passion. Jäklar i mig vad han skriker och snackar, kul att höra! Om han missar så skriker han för det, om han sätter den så skriker han för det. Det är en spelare med enorm glädje för fotbollen! Två mål på två matcher har det blivit för Alingsåsaren och mer lär det bli. Det är ingen överraskning att han startar imorgon och bildar anfallspar med Jakob Olsson. I mina ögon så var Nicolas Sandberg den klart bästa spelaren senaste matchen och det hade i mina ögon varit solklart att han skulle starta imorgon men det gula kortet när han är uppe och flänger med armarna mot Oddevold gör att han alltså är avstängd.
Med Danny Ervik avstängd så var den stora frågan hur Robert och Thomas väljer att ställa upp försvaret. Svaret är följande:

ÖIS startelva

Valter tar mittbacksplatsen, Adam Eriksson platsen till vänster och Pontus Otterstedt tar klivet in i startelvan som högerback. Två nya från start jämfört med senaste matchen och ingen David Björkeryd från start. Kommentera gärna vad ni tycker!

Så vad vet vi då om Trollhättan? Förutom att de är ett lag som ÖIS haft svårt för?
De är en relativt nystartad förening skapad 2001 efter en sammanslagning av Trollhättan IF och Trollhättan FK tänkt att konkurrera med svensktoppen om såväl åskådare som segrar. Det har väl inte riktigt gått som smort, som högst har klubben varit uppe i Superettan utan att nosa på de riktiga toppplaceringarna. De var ett av de lag som åkte ur Superettan 2010 men till skillnad mot ÖIS så spelade sig klubben ur. Som bekant så har klubben ett antal ÖIS-bekantingar i truppen, mest känd är väl Boyd Mwila som gjorde mål i vårmötet lagen emellan. Ny inför säsongen är Zambianen Edwin Phiri som också spelat i ÖIS. Dessutom så har man målvakten Rickard Johansson som inte spelat så många matcher i år. Mentor Zhubis bror Petrit Zhubi lirar även i laget och är klubbens målfarligaste spelare under säsongen. Med 8 mål i ligan så toppar han den inbördes skytteligan, med hans mål i DM och i Cupen så har han gjort 11 till.
FCT har, precis som ÖIS, 2 raka segrar och imorgon kommer en eller två segersvitar brytas. Förhoppningsvis blir det Trollhättans!

Som avslutning så bjuder vi på en nyhet som varit i tankarna hos oss på Sambadefensiv ett tag, nämligen Samba-TV! Med detta så vill vi till en början ha med intervjuer med spelare och ledare i truppen samt långsiktigt ha lite filmer även från träningarna och kanske även matcher. Om någon därute har kunskaperna som krävs för att skapa ett snyggt intro att bidra med så är ni mer än välkomna att hjälpa oss! Dagens intervju är med ingen mindre än Patrik Elmander som diskuterar hur han ser på ÖIS samt Trollhättan. Jag är inte världens mest karismatiske intervjuare och upplägget kanske inte är det bästa men det bli förhoppnings bättre med tiden. Kom gärna med konstruktiv kritik! Till nästa gång så har vi förhoppningsvis med stativ.

YouTube Preview Image

'Inför ÖIS – Trollhättan: En svit kommer brytas!' have 24 comments

  1. 29 augusti, 2011 @ 07:48 nytko

    ÄNTLIGEN ingen Bengtsson.

    Bra rapport!!

    Svara

  2. 29 augusti, 2011 @ 08:42 JP

    Ngn som har koll på gräsplanens skick på GU.

    När jag gick förbi i morse så var planen inte täckt vilket innebär att den tagit emot allt
    regn senaste 24h. Lägg till att gais lekte jordfräsar där i går så undar man vilket underlag som möter ÖIS i kväll.

    Svara

  3. 29 augusti, 2011 @ 08:55 PriMax_ÖIS

    David Björkeryd skall var med på vänsterbacken. Eriksson får ta valters plats (valter byts in om det saknas kämparglöd) annars ser startelvan mycket bra ut!!
    Grymt med rörliga bilder! Det har jag saknat eftersom vi ligger i div1 borde det ju gå att ha lite matchklipp och bilder från träningar t.ex

    Svara

    • 29 augusti, 2011 @ 12:54 bukowski

      björkeryd bänken…bara vet…

    • 29 augusti, 2011 @ 13:26 Jacko

      Det troliga är väl att Björkeryd inte är redo för 90 min i nuläget och att man därför väljer att börja med honom på bänken.

      I övrigt så känns det helt klart som en chansning med Valter som mittback. Speciellt då FCT har duktiga spelare framåt. Boyd får se upp med sina korsband idag!

  4. 29 augusti, 2011 @ 09:17 Johannes

    Skönt att Pontus äntligen får chansen det förtjänar han, Bengan har varit riktigt ostabil och jag ser Pontus som en bättre lösning, angående Valter känns det tveksamt, föredrar Jonsson eller Eriksson brevid Leinar!

    Svara

    • 29 augusti, 2011 @ 10:00 Sektion LM

      Håller med! Valter årgång 2011 som mittback på en plaskblöt gräsmatta…?

    • 29 augusti, 2011 @ 11:56 Vad hade Sven-Agne gjort?

      Valter som mittback = vansinne, oansvarigt, en flirt med slumpen och djävulen.

    • 29 augusti, 2011 @ 12:55 bukowski

      dennis,bara om det krisar sa han,ska opereras,jag vet…därför valter…

  5. 29 augusti, 2011 @ 10:22 Bellman

    Johan.
    Jag har hållt på en del med filmeri och redigering genom åren och kan kanske fixa ett intro. Lovar inget här och nu. Men om jag får lite tid på mig så kan det kanske gå att göra något snyggt. Frågan är då vilken typ av intro som är intressant, är det ett typ 4-sekunders-intro till korta klipp eller snarare ett 20-sekundersintro till lite längre inslag? Eller både och?

    /Bellman

    Svara

    • 29 augusti, 2011 @ 22:25 Johan Orebäck

      Det hade varit grymt! 6-7 sekundersintro hade varit grymt :) sen lite längre hade nog också kommit till nytta om vi gör längre. Vi kan sköta diskussionen på mail om du vill: Johan.oreback@sambadefensiv.se

  6. 29 augusti, 2011 @ 13:25 Anonym

    Grymt bra jobb ni gör på Sambadefensiv. En mycket viktig match spelas i kväll lyckas man rubba FCT från tronen i kväll ,kommer det ge mycket dels för tabellplacering ,självförtroendet och att det kommer att komma mycket folk till sponsorenas match på Vallhalla mot nykomlingarna som leder serien Varbergs Bois och jag ser även att möjligheten att tillfälligt ”låna ” en seger från Varberg Bois som är helt otroliga de vinner med 4-0 fast dom inte spelar en bra match mot Skövde.
    Valter är en gubbe vi skall byta in i slut av matchen om vi behöver byta! Adam går före alla dagar i veckan. Jag hoppas så in i vassen att jag får se Björkeryd en stund på planen idag. Trodde inte jag skulle skriva det men jäklar i Havet vad det känns gott att vi fått in Elmander i truppen en kämpe likt Sebastian. Helt klart blir det en spännande match att följa antingen klättrar vi eller backar vi i placering i kväll, Glöm nu inte ta dig själv till Gamla Ullevi och dra med dig vänner ,arbetskamrater, morsan ,farmor helt enkelt alla du känner kl 19 . Vågar jag tippa, ja jag sticker ut hakan och tippar 2-0 .

    Svara

  7. 29 augusti, 2011 @ 14:44 Fredrik

    ävlar vad roligt att få skåda Valter från start igen!

    Big up för den täta uppdateringen den senaste tiden!

    Svara

  8. 29 augusti, 2011 @ 15:31 Garotta de Ansjovis!

    Hemma mot FCT i SE blev väl 3-3 ?
    Eller har jag drömt det…

    Svara

    • 29 augusti, 2011 @ 16:17 nytko

      Så var det.

    • 29 augusti, 2011 @ 22:23 Johan Orebäck

      My bad! Jag får göra den berömda ”skylla ifrån mig” på att matats från olika håll att det blev 0-3 ;) mina instinkter sa dock att det blev 3-3 men jag brukar ignorera dem…

  9. 29 augusti, 2011 @ 15:34 M5

    Kom igen nu grabbar!!!!!! 4.5 Timmar kvar nu bara!!!!!!!!!!

    Svara

  10. 29 augusti, 2011 @ 17:42 Sektion LM

    Helvete vad det regnar….går det att spela tro?

    Svara

    • 29 augusti, 2011 @ 17:50 PriMax_ÖIS

      Hoppas det.. Det har slutat regna nu men det lär ju inte hinna torka ngt (man kan ju hoppas att dem hann täcka över gräsmattan men det är tveksamt)

  11. 29 augusti, 2011 @ 18:05 Danne

    KAn försöka fixa ihop ett intro om tiden finns!

    Svara

  12. 29 augusti, 2011 @ 21:54 Anonym

    Nog bröt vi sviten men inte riktigt som vi tänkt ,Shit nu när vi gör mål kan vi inte hålla defensiven. Men nu satsar vi på att ta poängen på lördag.

    Svara

  13. 29 augusti, 2011 @ 22:35 Nikh

    Jaha, där var den här säsongen slut. Bara att ta nya tag inför nästa säsong.

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se