Roberto Jakobsson: ”Killarna visade en otrolig moral”

Roberto Jakobsson berättar om segern mot Oddevold och läget just nu.

Din syn på matchen?

– I första är vi lite passiva. Oddevold vinner flest närkamper och vi fastnar ofta med bollen. Vi drev för mycket och fick många omställningar mot oss. Vi pratade om det i paus att vi skulle spela enklare och lägga bollar bakom dem – så de fick jobba felvända med sin backlinje – och få tryck på dem. Efter utvisningen på Danny, så fick vi in några kvicka spelare (Pontus och Nico) som gjorde att vi kunde hota dem bättre mot slutet av matchen

Imponerande att vinna med 10 man och underläge 0-1.

– Killarna visade en otrolig moral. När Danny åkte ut, så kändes det som vi började jobba lite hårdare, vi löpte mer och la ner jobbet, då funkade det också bättre för oss. Men vi skulle haft bättre jobb i första…

Vad säger du om utvisningen på Danny?

– Mycket konstigt. Klart att det ska vara gult, men både Leinar och Bengtsson är nedanför, så det är märkligt om det blev en målchansutvisning. Vi hade tur som kunde reda ut det, det är tufft att spela med en man mindre.

Lyckade byten.

– Nico var pigg när han kom in och det behövde vi. Vi vann inte mycket i höjden mot deras mittbackar och det behövdes nån som kunde gå in bakom deras tröga mittbackar.

Varför skapade vi så lite till att börja med?

– Vi löpte för lite, för att skapa chanser och få igång passningsspelet måste man ha fler spelare som löper. Vi hade för långt lag. Vi måste både anfalls- och försvarsmässigt tighta ihop laget så vi stöttar varandra bättre och det gjorde vi mycket bättre efter halvtid.

Ska inte det fungera ändå?

– Helst ska det göra det, men ibland är det så att man måste ligga på och påminna. Killarna kände säkert att de kunde göra mycket bättre ifrån sig än i första.

Jag fick lite vibbar från Husqvarna borta.

– Absolut, dålig rörelse, passningsspelet stämde inte och aggressiviteten var dålig till att börja med. Där var många likheter, men som tur var kunde vi vinna idag.Det var första matchen vi vänder den här säsongen.

Perfekt avstamp inför höstspurten.

– Ja, för att få upp självförtroende och trygghet, så behöver vi vinna några matcher på raken.

Är det slut på ojämna insatser och bortaförluster nu?

– Det kan man aldrig lova, men jag hoppas verkligen det. Vi måste ha rätt inställning, då får vi det att fungera, så vi får vara noggranna där. Vi har ju också ändrat rutinerna, laget är lediga två dagar före match och sedan lätt träning dagen innan för att spelarna ska vara piggare.


'Roberto Jakobsson: ”Killarna visade en otrolig moral”' has no comments

Bli först att kommentera detta inlägg!

Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se