Inför: FC Rosengård – Örgryte IS

Fyra raka utan förlust. Seger mot serieledarna i förra matchen och kvalplatsen inom, ett måhända avlägset, räckhåll. Förutsättningarna inför morgondagens match är lika klara som inför de flesta matcherna i det här skedet av säsongen. Seger är lika med fortsatt jakt på andraplatsen. Förlust innebär mer eller mindre att ÖIS är helt borta från uppflyttningssnacket och då skulle ÖIS behöva byta fokus och övertala spelare att vilja spela kvar även nästa år.

Sambadefensiv närvarade inte vid dagens träning utan jag får istället hänvisa till ÖIS hemsida där det som vanligt inför match finns både trupp och kommentarer ifrån Tomas ”Tompa” Östlund gällande läget i truppen. En grej som är värd att notera är att man enbart plockar ut 17 spelare vilket innebär 6 avbytare. Detta beror på att Tipselit Äldre spelar match lördag medan Tipselit Yngre lirar på söndag. För övrigt så finns det med två spelare i truppen som vanligtvis spelar i tipselit, nämligen Filip Holländer och Henrik Carlsson. Båda dessa herrar har varit tongivande stabila spelare i Tipselit-lagen och det är enligt mig mycket spännande att Henrik Carlsson får chansen i a-truppen.

I våras så medverkade Henriks brorsa Daniel Carlsson på en a-lagsträning där han i tvåmålsspelet utmärkte sig otroligt mycket och stänkte om jag minns rätt in minst två mål. Henrik Carlsson är en ung anfallare som på 7 matcher i Juniorallsvenskan gjort 7 mål. Spännande!

Så hur startar laget imorgon då?

ÖIS Startelva

ÖIS Startelva

Varför ändra något som inte är brutet? Enda bytena som görs är att Danny Ervik startar igen efter sin avstängning mot Oddevold som alltså blev utökad till två matcher. Att han tar platsen brevid Leinar är väntat och beroende på resultat runt 75e minuten så kanske vi får se ett inhopp av vår brasilianske motsvarighet till William Wallace i Braveheart. Det andra bytet är är att Patrik Elmander inte finns tillgänglig på grund av avstängning och det är alltså Kocken som tar hans plats brevid Nico i anfallet. Jakob Olsson gjorde en jättematch senast mot Varberg från högerkanten där han fick en ganska fri roll att gå inåt i planen. Detta löste han som bekant galant och med tre mål på de senaste två matcherna så hoppas vi att lagets målkung kan fortsätta bana vägen för uppflyttning med start imorgon mot FC Rosengård.

Ja det är just FC Rosengård som står för motståndet. Kär klubb har många namn sägs det och FCR måste vara älskat av en ganska stor mängd människor. Sedan ”starten” 1917 så har klubben bytt namn tre gånger. Det går naturligtvis att diskutera om det verkligen är samma klubb idag som grundades 1917 med tanke på att två klubbar gick ihop 2001 och blev MABI. Om det är så att en klubb är samma även efter en sammanslagning och ett namnbyte finns det nog olika åsikter om men det är ju ingen hemlighet vad folk här i Göteborg allmänt tycker angående detta ämnet.

Men nog om det. FC Rosengård har i år varit närmare botten än toppen. Försvarsmässigt så håller laget god divison 1-klass men det är i anfallet som det krånglar. Vi minns naturligtvis förra matchen mot Rosengård med skräckblandad förtjusning där en lång plångsam andra halvlek fick ett lyckligt slut i 94e minuten när Nicolas Sandberg frälste ÖIS-klacken med matchens sista spark. Annat som jag personligen tar med mig från den matchen är när David Leinar stöter på den enda spelaren i Sverige som är längre och starkare än honom och åker i backen efter en närkamp. David gjorde dessutom förarbetet till målet efter att han manat på hela laget genom att trycka mot mål i slutet. Jag har för mig att det var han som gjorde assisten. Vi får hoppas att hela laget tar med det övertag man haft i de senaste matcherna till Rosengårds IP imorgon och att vi ÖISare fyller sektionen och manar på med sång.

Om ni står i valet och kvalet huruvida ni ska åka eller inte så säger jag bara GO FOR IT! Om 10 år när ÖIS står som allsvenska mästare så kommer vi minnas 2011 som året då vi tourade runt sydsverige i rollen som gärdsgårns giganter.
Även om det kanske inte blir just så som jag säger finns det ändå en god chans att det blir en bra upplevelse och en chans att se charmen som Skåne erbjuder!

Som slutkläm så vill jag be om ursäkt för att det inte kom någon rapport från dagens träning. Ibland så kommer annat i vägen vilket innebär att man får improvisera fram en införsrapport vid 21-tiden. Jag lovar att skärpa mig i framtiden. Vila får man göra under vinteruppehållet!


'Inför: FC Rosengård – Örgryte IS' have 13 comments

  1. 9 september, 2011 @ 22:56 Johannes

    Kocken från start känns ju allt annat än optimalt…..

    Svara

    • 10 september, 2011 @ 14:24 Nya Öis

      Tycker det är katastrof att sätta in kocken efter hans dåliga insatser i alla tidigare matcher. Han håller en div.5 nivå inte mycket mer. Hade varit mest naturligt att sätta in Otterstedt på högerkanten då han gjort det bra där tidigare och sen upp med Olsson i anfallet.

  2. 9 september, 2011 @ 23:17 ÖIS 1994

    Jag hoppas på startelvan som ligger ute på SvenskaFans.

    Peter
    Bengt-Leinar-Danny-Adam
    Otterstedt-Ja. Lindström-Seb-Björkeryd
    Jakobo-Nico

    Tack för en fin rapport.

    ÖIS

    Svara

    • 10 september, 2011 @ 14:52 Liraren

      Håller med dig om och hoppas verkligen att det är startelvan på Svenska fans som gäller och att Samba har fel. Katastrof att Kocken fått så många chanser. Är det verkligen så att det är honom man satsar på före våra unga talanger så är ÖIS väldigt fel ute. Trodde man lärt sig något efter allt som hänt.

  3. 9 september, 2011 @ 23:54 mackan

    Bra rapport, hoppades dock på jakobo istället för Kocken!

    Svara

  4. 10 september, 2011 @ 03:40 Anonym

    Seriöst varför startar kocken han år på riktigt sämst håller inte div 5 klass seriöst!

    Svara

  5. 10 september, 2011 @ 04:01 Ronny

    Grymt jobbat Felix, Johan och Tomas. När Martin, Håkan och Vergilius lämnade trodde jag i min vildaste fantasi inte att sidan skulle kunna leva vidare på ett så kvalitativt sätt. Kan Magnus knåpa ihop en krönika då och då så är sidan fulländad. Keep up the good work!

    Svara

  6. 10 september, 2011 @ 04:33 Dr, Gniden

    Var det inte Luka som gjorde assisten till Nico hemma mot FCR?

    Hm, bortaplan? Då luktar det 1-0 till Rosengård. Målet troligen någonstans mellan minut 30 och 45 efter att ÖIS skapat en hel drös halvchanser och åker på en kontring.

    Svara

    • 10 september, 2011 @ 07:39 Felix Jonsson

      Jajamen det var Luka som nickade fram till Nico. Resten håller jag inte med om, jag tycker att det har sett riktigt lovande ut de senaste matcherna från öis sida, för en gångs skull så är det kanske vi som är bäst när det gäller?

  7. 10 september, 2011 @ 14:36 Framtidens öis

    Skulle vara intressant och höra av tränarna varför de kör med kocken från start,känns som det nästan hade varit bättre att spela med en av ynglingarna som är uttagna i dagens trupp. Eller sätt in Otterstedt på kanten och Jakob O på topp med Nicko. Jag tycker att Otterstedt har den spetskompetens som krävs för att spela som yttermittfältare.

    Svara

    • 10 september, 2011 @ 15:42 Benskyddet

      Håller med dig varför får inte Otterstedt chansen och visa vad han kan. Nu när det dessutom är många som är skadade så sätter man in Clarholm istället. Hur tänker Roberto och Östlund? Men man kan ju bara hoppas att startelvan är fel.

    • 10 september, 2011 @ 20:35 Anonym

      Vi har kört med 2 ynglingar på topp i nästan samtliga matcher under vårsäsongen och jag förmodar att tränarna tycker resultatet talar för sig själv. Jag vet inte vad det beror på men Jakob och Nico på topp tillsammans funkar helt enkelt inte, de springer som yra höns och får inget vettigt gjort!
      Själv tycker jag att det blir mycket bättre balans med en yngre (Nico, Oscar, Jacob) och en mer rutinerad (Elmander, Kocken) spelare på topp.
      Jag håller med om att Kocken spelat rätt risigt med massor av bortslagna passningar m.m. men samtidigt gör han en massa jobb i skymundan, täcker ytor, vinner nickdueller, springer i rätt ytor, täcker bollen, skrämmer motståndarna, tjötar hövvet av backar m.m. Även sånt här är en del av fotbollen!

  8. 10 september, 2011 @ 16:53 Mattias

    Undrar som öisare vilken nivå Tipselit Äldre håller om man ser till Göteborgs klubbarna, och om det blir så att vi inte går upp till superettan inför nästa säsong, att det finns 3-4 spelare som redan då kan komma upp och hålla en bra nivå för tror knappast Björkeryd, Jakob, Peter, mm som har lust att stanna ännu ett år i ettan. Ha de gott Matte

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se