Roberto Jakobsson: ”Det var väldigt skönt”

Eftersnack med Roberto Jakobsson efter 4-1-vinsten över Varberg.

Grattis till årets bästa match.

– Tack, det var väldigt skönt och det kändes innan matchen att det fanns mycket inspiration och motivation. Vi hade talat mycket om det i veckan, att göra bra ifrån oss när vi visste att det skulle komma mycket publik och visa stolthet för ÖIS, så jag kände innan att killarna skulle vara skärpta.

Du hade gjort några förändringar i laget.

– Pontus hade känning i baksidan och Tommy har varit sjuk, samtidigt visste vi hur Varberg spelar, så vi ville ha ett bättre djupledsspel med Nicolas på topp så vi kunde hota dem bakom, det gjorde vi bra och Jakob Olsson gör en väldigt bra insats som yttermittfältare.

Tio poäng på fyra matcher, är det nåt på gång?

– Vi har ändå varit stabilare i höst och vi har en bredare trupp, så att vi kan göra taktiska förändringar under match. Vi får försöka ta våra matcher – vi har som högst vunnit två matcher på raken – en och en och hamna i en svit, det är det enda vi kan göra.

Två tuffa bortamatcher väntar nu.

– Det är viktigt att vi verkligen gör bättre ifrån oss på bortaplan, hittar en modell, vara aggressiva och pigga när matchen börjar. Jag hoppas att killarna känner att det finns efter att vi gjort en sån här bra match och tar fram det igen.

Finns det nån anledning till att det går trögt borta?

– I flera matcher har vi inte varit nära den nivån på arbete, attityd och inställning som vi har på hemmaplan. Vi har pratat om det och gjort lite förändringar med bl a flera stopp på vägen, sedan när man är framme på arenan så är det fullt fokus som gäller och inget annat så vi får snäppa upp det.


'Roberto Jakobsson: ”Det var väldigt skönt”' have 5 comments

 1. 4 september, 2011 @ 03:19 Anonym

  Första matchen på länge…

  Det positiva: Nicolas Sandberg har tagit ett steg i utvecklingen, trotts många offside.. Jackie O är överlägset bästa öisare vad gäller teknik, inställning, explosivitet, vinnarinstinkt,. Signa upp ett par framtidssponsorer på Jacob, allt annat är tjänstefel.

  Det negativa: Ganska mycket. Samtliga av våra äldre spelare har för länge sedan passerat bäst före datum. Våra 22-3 åringar har aldrig haft något bäst-datum än och kommer förmodligen aldrig att få ett, dem hänger knappt med i Div 1. Vi vinner på långa bollar, Nicos djupledsspel, att bollen studsar rätt idag och en riktigt bra inställning inför storpublik. Inställningen ska killarna ha kredd för idag, inget snack. Men är det verkligen någon som tror på att det här spelet håller nästa bortamatch?

  Svara

  • 4 september, 2011 @ 10:20 Krilliano

   Om man är negativ när laget vinner mot serieledaren med 4-1 då har jag svårt att se vad som skulle göra dig nöjd. Visst det finns saker som behöver jobbas på fortsättningsvis också men låt killarna få beröm istället för att sitta och slentriansåga spelarna genom att säga att det endast berodde på Nicos djupledsspel och tur. Han sprang säkert bort 6-7 fina lägen. Och oavsett om det va så vi vann så va det ju uppenbarligen rätt taktik. Tycker inte någon spelare var kass igår. Sen håller jag med dig om att Jakob var fantastisk igår. Men så bra som han var igår har han inte varit i varje march. Och förresten så undrar jag om det är Seb du menar som passerat bäst-före-datum? För han har väl nästan varit våran bästa spelare i år. Tjatet om att satsa på yngre spelare får ju vara med nyans. Utan våra äldre hade vi förmodligen fått kriga för att hänga kvar.

  • 4 september, 2011 @ 13:45 :-)

   Håller med i allt,det behövs rensa rejält i truppen inför nästa säsong.Jag ska inte säga några namn men ser inte tränaren det då är han inte kompetent.

 2. 4 september, 2011 @ 13:02 x-et på räcket

  Tycker att det är underbart att glöden i första och lugnet i andra halvlek. När Varberg får kriga sig till målchanser, iofs rann de igenom lite väl mycket på slutet, alternativt ta skott från distans hade vi bättre fart och rörelse över hela planen.

  Svara

 3. 9 september, 2011 @ 20:09 Nikh

  Inget överraskande att vi slår Varberg. Vår högsta nivå är riktigt bra. Problemet är att vi allt för sällan visar det.

  Roberto säger ”Vi hade talat mycket om det i veckan, att göra bra ifrån oss när vi visste att det skulle komma mycket publik och visa stolthet för ÖIS, så jag kände innan att killarna skulle vara skärpta.”

  Säger tyvärr mycket om varför vi inte leder serien… och förlorar mot bottenlagen…

  Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se