Roberto Jakobsson om matchen och framtiden

Efter 1-3 mot Norrby så pratade Sambadefensiv med Roberto Jakobsson om matchen och framtiden.

Ikväll sprack den fina sviten.

– I första har vi kontroll och för matchen, vi har ett antal målchanser och borde haft 1- eller 2-0 i paus och då hade läget varit annorlunda. Samtidigt är det så att man måste göra mål på chanserna, så många får man inte och vi måste sätta dit hälften eller så, det borde vi gjort bättre.

Var du rädd att en reaktion skulle komma?

– Det har känts bra i veckan, före match och innan paus, så hade vi bara fått mål innan halvtid så hade vi säkert vunnit idag också. Nu fick de ett tidigt mål i andra, den matchbilden passade Norrby perfekt, vi gick bort oss många gångeroch de kunde ligga och kontra.

Det såg deppigt ut redan efter 0-1?

– Vi tappade huvudena lite. Vi ligger på linje när vi lägger in bollarna, när vi då inte vinner den, så har Norrby ett helt hav att anfalla oss på. En, två eller tre måste jobba på bollen medan de andra ska ta hand om andrabollen, vi hade ingen balans alls i laget.

Det svänger fort.

– Det är såhär ibland, det är små detaljer som gör det. Man måste göra mål på chanserna och spela med insidan, det såg inte bra ut att de kunde attackera 4 mot 1 eller 5 mot 2, det var jättetråkigt.

Försvann sista chansen till kval nu?

– Det blir i alla fall oerhört tufft, men man ska inte ge upp så länge det finns en teoretisk chans.

Vi tappade många poäng i början på serien.

– Även om det är ett bottennapp i andra, så har vi ett bättre lag än i våras. Det känns bättre, men hamnar man i det här läget att man är lång efter toppen, så är det måstematcher hela tiden.

GP skrev att Hasse Prytz är aktuell som ny tränare.

– Det är inget som jag känner till, det är ovanför mitt huvud.

Vad har du för kontrakt?

– Året ut, det var så vi bestämde när jag hoppade på det den 1 mars.

Vill du själv fortsätta?

– Vi får se hur det verkar och hur tankarna går. Styrelsen jobbar mycket med ekonomin och det är möjligt att man måste fortsätta att skära ner på kostnaderna, så man vet inte vad det blir för trupp och vilka spelare som är kvar.

Är du rädd att t ex Jakob och Peter försvinner?

– Så kan det säkert vara om vi inte kommer upp i Superettan i år.

Hur ska ÖIS jobba vidare?

– ÖIS måste satsa på att bygga upp ett nytt lag med många unga spelare och krydda med några äldre rutinerade som har rätt attityd.

ÖIS har haft en stor omsättning på tränare de senaste åren.

– Man måste bestämma vilken sorts fotboll man ska spela och vilka spelare man ska skaffa till föreningen. Då är det jätteviktigt att tränarens och klubbens filosofi stämmer överens. Ska man få framgångar på sikt, så måste föreningen ha en klar målsättning vilken fotboll man vill spela.

Du hade bara en månad på dig innan Söderettan startade.

– Jag har en filosofi och vill jobba med passningsspelet, vi har kommit en bit på väg. Stundtals i vissa matcher har vi spelat väldigt bra fotboll, så det tycker jag är intressant att jobba vidare med samt utveckla det egna spelet.

Nu väntar Sylvia på söndag.

–  Jag hoppas vi kan ge dem en fight och komma upp på samma nivå som mot Varberg. Vi får höja oss betydligt mot idag.


'Roberto Jakobsson om matchen och framtiden' have 4 comments

 1. 27 september, 2011 @ 16:47 Vad hade Sven-Agne gjort?

  Behåll Roberto! Stanna Roberto!

  Svara

 2. 27 september, 2011 @ 19:55 Johannes

  +2

  Svara

 3. 27 september, 2011 @ 20:24 DrJonas

  -1…om han inte mirakulöst rycker upp sig och spelar våra unga talanger resten av hösten, plus lägger om till modernare system (4-5-1, 4-3-3). Har sagt det förrr…starta med att bygga nytt nu, och peta de som inte kan göra 2 på foten (Elmander, kocken, Lycen, Bildsköne,…)

  Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se