David Leinar: ”Nästa år ska vi upp”

Det blev ingen kvalplats, David.

– Nej, det var inte vad vi hade hoppats på. Det såg bra ut när vi ledde med 1-0 och Sylvia låg under med 0-2, då började vi tro att det skulle gå vägen, men sedan vänder Sylvia och vi missar straffen. Där gick allt emot oss, men så är det.

Du missade en straff också.

– Jag slog en dm för mycket åt sidan. Klart jag kunde safeat, men för egen del var det tur att det inte bara hängde på det till slut. Drömmen hade varit att få avgöra här medan det blev kryss nere i Lund, nu blev det nästan tvärtom.

Det hade behövts en storseger idag.

– Vi hade goda möjligheter till det, vi startade bra första halvtimmen och hade vi fått utdelning hade matchen sett helt annorlunda ut. Vi har inte haft det riktiga flytet i år och fått kämpa i motvind. Prestationerna har vait upp och ner.

Hösten har annars varit mycket bra.

– Ja, men som mot Norrby spelade vi bra i en timme, sedan vänder de och vinner med 3-1. Sylvia har haft ett anat flyt efter en dålig start hade de 14 raka, nu visar de styrka och kan vända mot Lund.

Vad händer närmast med ÖIS och dig?

– Vi kör på och tränar till slutet av november. Jag har kontrakt även nästa säsong, så jag vet vad jag ska göra. Vi jobbar på och nästa år ska vi upp!

Känner du revanschlystnad eller är det bara tungt just nu?

– Det är tungt, men det gäller att knyta näven redan nu och blicka framåt. Nästa år ska vi vinna varenda j-a match och gå rakt igenom serien, nu vet vi som krävs – hårt arbete i varje omgång. Vi får träna ihop oss och ha en bra försäsong, kolla över truppen och försöka behålla allihop, jag tycker att de unga som fått chansen har gjort det bra och visat mogenhet. Nu blir de ett år äldre och ett år bättre med erfarenhet av seniorfotboll. Det ser bra ut om vi kan jobba vidare på det här.


'David Leinar: ”Nästa år ska vi upp”' have 5 comments

  1. 22 oktober, 2011 @ 22:31 Pastorn

    Gôtt Leinar!! Pränta in målsättningen, om bara segrar 2012, så att alla spelare redan nu vet vad som krävs av dem!!

    Svara

  2. 22 oktober, 2011 @ 22:57 Ökänd

    Gött Leinar visa vägen! nästa skall vi upp

    Svara

  3. 22 oktober, 2011 @ 23:13 Nih

    ”…nu vet vi som krävs – hårt arbete i varje omgång”

    Nu??? Hur f-n kan man inte veta det om man håller på med fotboll. Kan väl inte komma som en överraskning att fotboll handlar om hårt jobb och inställning? Suck…Om de bara fattat det som de flesta andra fattar så hade vi vart i Superettan nästa år…

    Svara

  4. 23 oktober, 2011 @ 09:10 Anonym

    Säg inte att det inte hängde på starffen, hade öis tagit ledningen är jag tveksam om Sylvia verkligen orkat komma tillbaka och avgöra, så straffen förstörde kan man säga…

    Svara

  5. 23 oktober, 2011 @ 13:18 Anonym

    Helt klart måste man ge elog till Sylvia som hade styrkan att vända matchen i och med att Öis inte gjorde fler mål utan istället Skövde gjorde det, plus att de fick rapport så klart att Öis missat straff. Sylvia fick ju den bästa tändväska ett lag kan få. Starkt gjort mentalt och de förtjänar kvalplatsen.
    Skall Leinar vara lagkapten nästa år?
    Något som är dödsynd är att sluta springa utan att domaren blåsta. Det har jag sett förut med Öis både i allsvenskan och superettan och det har blivit mål oftas. En ful ovana som kom fram i en viktig match,Men det var lika bra det sluta här för Öis är inte stabilla och mentalt starka att ta klivet. De har också underskatta lag som Norrby med flera och inte fattat att oftas gör dessa lag sina bästa matcher mot Öis, däremot har man ju tändt till mot Varberg och de som liggat högre upp i tabellen.
    Om nu någon av spelarna får erbjudande om spel i Superettan eller Allsvenska så kalla dem nu inte svikare. Det är ju en utveckling för dom och samtidigt ett arbete som skall ge inkomst. Jag vill inte se en gång till som medlem i Öis att det kommer upp en liknade text som gjorde när Markus Gustafsson började spela i Allsvenskan för Gais. Jag är stolt över att han idag är en allsvensk spelare som spelat för Öis och utvecklas vidare.(sen fick ju Öis inga pengar ,men det var ju inte enbart hans fel.) Nu när vi är en Div 1 klubb får vi räkna med att det kommer att tittas och komma upp intresse om vi har spelare som sticker ut så är det bara och det får vi leva med. Men nu efter helgen startar arbetet inför nästa säsong och då skall vi vara mer förberedda och vältränade och inte minst ha den mentala styrkan och även kunna var så proffsiga så vi klarar av lag som Skövde först då förtjänar vi att tillhöra elitfotbollen. Välmöt 2012

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se