Inför ÖIS – Sylvia: I Nöden Prövas Vännen

Som början vill jag säga att få grejer har förmågan att påverka mig så mycket som ÖIS. Därför var känslorna efter den senaste matchen allt annat än bra. Att se tillbaka på matchen ÖIS – Norrby är surt, riktigt surt. Chanserna som missades, tabbarna som gjordes och drömmarna som krossades.

Vi var på väg någonstans. Jakob Olssons målhysteri visste inga gränser, förutom två mål per match förvisso. Med supervändningen mot Kristianstad i ryggen så kunde INGET gå snett!
Så varför gjorde det de?

Det går att spekulera hur mycket man vill men just vid tillfället så är det inget jag orkar. Troligtvis kommer det upp något efter säsongen med intervjuer och liknande. Ännu finns en teoretisk chans att ta både kvalplats och förstaplatsen även om det är nästintill omöjligt. Men sen när ger vi ÖISare upp i första taget? För att gå upp en placering i tabellen nu så krävs det full pott i resten av matcherna. Fyra raka segrar, ingen omöjlighet. DESSUTOM så krävs det att Sylvia inte får en enda seger till.
Eller föressten, de kan vinna en match till och fortfarande släppa förbi ÖIS. Men det förutsätter att ÖIS plockar in 19 mål. Som ni märker så är jag smått osäker på att ÖIS klarar av det hur mycket jag och alla andra ÖISare hoppas. Vanligtvis så försöker jag hålla en positiv ton till ÖIS chanser i texterna. Vissa matcher har jag byggt upp förväntningar som sedan inte infriats och den välkända ÖIS-besvikelsen träder i kraft. Nu ska jag vara ärlig och säga det vi alla tänker med som bara ett fåtal vågar säga högt. Det är kört nu.

Denna säsongen har alltså inte gått en rödblå väg hittills och kommer troligtvis inte göra det de matcher som återstår men låt oss istället minnas allt det positiva som kommit fram under säsongen. Jakob Olssons genombrott från att vara en ung kille med potential till att bli en nyckelspelare och lagets bästa målskytt. En hel säsong där Peter Abrahamsson fått stå i alla ligamatcher utom en. En säsong där unga spelare som Danny Ervik, Nicolas Sandberg och kort men inte minst Jakob Lindström fått visa framfötterna. Lägg till initiativen som tagits i supporterled. Kraftvisning på läktaren. Härliga bortamatcher och ideella ansträngningar har gett oss tifon, Radio ÖIS och inte minst minnen från livet. Om man tillåts drömma sig bort så kommer vi minnas detta som säsongen då vi var mediokra. Säsongen innan resan började. Säsongen då grunden lades.

Dagens träning visade att hösten slagit till på allvar. Dimman låg tät över ÖIS-gården när spelarna sprang ut på gräsplanen och värmde upp. Över lag så stämde spelet ganska bra. Inläggen satt hyffsat, några hamnade bakom mål men det var förhoppningsvis bara dimman som låg så tät att spelarna hade svårt att se. Träningens lirare hette annars Patrik Elmander. Han skulle nog kunna väckas klockan fyra på morgonen för träning och ändå vara pigg, glad och på skojfriskt humör. Om inte annat så är det roligare att KOLLA på träningar där Patrik medverkar. Patriks goda humör verkade dessutom ha smittat ned sig på resten av truppen. En god stämning rådde hela tiden och det kan ju bara vara positivt. Om inte annat så kanske det gör att spelarna vill stanna i klubben för att de trivs. Under tvåmålsspelet hölls det ett bra tempo. Roberto och Tomas såg ut att gilla det de såg vid sidlinjen.

Så imorgon väntar alltså IF Sylvia, laget som för tillfället står mellan oss och kvalplatsen. Med en seger i matchen mot Norrby så hade detta kanske varit årets match på förhand men nu så är det en av de där typiska ”slutet av säsongen”-matcherna. För Sylvia är det dock fortfarande en viktig match som de säkert kommer ge 100% i. I topp 2-striden handlar det nämligen om vilket av IF Sylvia och Varberg BOIS som tar direktplatsen till Superettan och vilket lag som tvingas kvala. Det sista vi har kvar som ÖISare är väl att förstöra lite för lagen vi möter. Det senaste mötet mellan ÖIS och Sylvia slutade med 2-0 till vårat ÖIS. Då var det säsongens första seger i säsongens fjärde match, Sylvia låg som bottenlag och ÖIS hörde hemma någonstans i mitten. Nu har Sylvia stått för årets upphämtning där de efter 14 raka segrar föll mot IK Oddevold i den 21e omgången. I den 22e och senaste omgången hamnade de på vinnarstigen igen hemma mot FC Trollhättan. Sammanlagt har de 15 segrar, en oavgjort och sex förluster. Tufft sa tåget!

Så då har vi alltså startelvan som lyder:

ÖIS startelva

Valter som vänsterback, Hall in som vänstermitt och ett anfall bestående av Jakob och Nico. Det är de stora ändringarna som gjorts inför matchen. Personligen så hade jag hellre spelat med Jocke Hall som vänsterback om nu Björkeryd fortfarande inte är reda att starta. Sen hade jag flyttat ned Jakob Olsson som högermitt och använt Nico och Patrik som anfallare. Nu är det dock som bekant inte jag som bestämmer.

Detta är startelvan och med det så vill jag tacka er för att ni läser. Dessutom uppmanar jag så många som möjligt att ta sig till Gamla Ullevi imorgon. Även om det är i princip kört så är det nu vi behövs som mest. Fans behövs i motgång såväl som medgång! I nöden prövas vännen är ett slitet ordspråk. Men det är klockrent för att beskriva situationen. Mot tre poäng…


'Inför ÖIS – Sylvia: I Nöden Prövas Vännen' have 20 comments

  1. 1 oktober, 2011 @ 21:21 Hocus Focus

    Visst är det kört men naturligtvis kommer man att vara där som vanligt som man gjort sedan -77 (?)
    Besviken givetvis , denna blåbärserien är värdelös.
    Men kom ihåg att vi innan säsongen knappt visste om vårt kära lag ens skulle finnas kvar ö.h.t.
    Vad tusan hade man gjort då ?
    Så , Rock on , nästa år kör vi över allt och alla ;)

    Svara

    • 1 oktober, 2011 @ 21:27 Oskar Ängermark

      Vi satsar på obesegrade genom hela serien och sätter ett extramål på att vinna alla matcher. Sounds good? ;)

  2. 1 oktober, 2011 @ 21:49 ÖIS 1994

    Jag har varit ytterst tveksamt till att gå på den här matchen, speciellt dagarna efter nederlaget mot Norrby. Min kärlek till ÖIS har sats rejält på prov.

    Men som vi sjunger:

    ”I medgång och i motgång
    I glädje och i sorg
    Stöttar vi vårt manskap, Från staden Göteborg
    Vi höjer våra röster, Vi står på Östra Stå
    För en anrik förening, Med färgen Röd och Blå”

    Inte fasen ska vi svika spelarna nu… Vi ska vara där och stötta och visa att vi ger allt från läktaren iallafall. Det här är en kultsäsong som vi kommer att se tillbaka på om några år när vi är med i finrummet igen.

    Vi ses på Gamla.

    Svara

  3. 2 oktober, 2011 @ 10:30 ÖISare

    Jag hoppas verkligen både Tommy och Hall kliver in i banan ofta och inte bara slickar kanterna hela tiden. Jakob bör ta ett steg ner från sin anfallsposition också. På detta sättet skulle vi förmodligen äga mittfältet istället för det blir som mot Norrby där Lindström och Seb fick ta hand om allt helt själva..

    Svara

  4. 2 oktober, 2011 @ 11:48 ÖIS 1994

    En fundering bara…

    VtJ som vänsterback, lägg av. Isåfall föredrar jag hellre Dennis som fick chansen där senast mot Norrby.

    Får hoppas att Björkeryd ändå kan spela från start och plockar vänsterbacksplatsen.

    Gillar också att Hall får speltid. Det är viktigt, så han har lite erfarenhet då han förmodligen lär få mer speltid nästa säsong.

    Ses på Gamla om ett par timmar.

    Svara

    • 2 oktober, 2011 @ 12:08 Heja ÖIS

      Startelvan ser ganska ok ut förutom att jag tycker att Jocke Hall ska ta platsen som v.back och hade hellre sett Otterstedt som yttermittfältare. Om Björkeryd är ok så sätt honom på vänsterkanten och Otterstedt på högerkanten istället för Lycen. Otroligt så många chanser man ger honom och varför är inte Otterstedt ens med i truppen är han sjuk eller skadad? Annars tror jag på Nicko och Olsson i anfallet. Äntligen är Kocken och Elmander bänkade,sätt Lycen där också. Hoppas och tror ändå på vinst i dag.

    • 2 oktober, 2011 @ 12:13 ÖIS 1994

      Otterstedt är ju inte ens med i truppen så där fallerar det alternativet.

    • 2 oktober, 2011 @ 15:25 Mangan

      Men varför är han inte med? Är han petad före Odin,Dennis,Kocken Elmander och Lindström(den äldre) Vad är det som händer egentligen?

    • 2 oktober, 2011 @ 14:05 Oskar

      Håller med dig! Otterstedt istället för Lycén som inte gör ett skit på högerkanten!

    • 2 oktober, 2011 @ 18:09 JD1887

      Det där fick du äta upp idag då Lycen va riktigt bra!

    • 2 oktober, 2011 @ 18:34 Oskar Ängermark

      +1!
      Briljanta framspelningar och riktigt bra grovjobb från hans sida idag.

    • 2 oktober, 2011 @ 19:46 Oskar

      Kan hålla med till viss del att han hade en hel del fina framspelningar men inte fan såg jag något som helst grovjobb från hans sida.

    • 2 oktober, 2011 @ 19:51 ÖIS 1994

      Men snälla… Lägg av. Lycén var lagets sämsta spelare. Hur många fina inläggslägen lade han upp på läktaren måntro!?

    • 2 oktober, 2011 @ 20:43 Oskar Ängermark

      Jag håller fast vid att Lycén var riktigt bra idag, speciellt i den första halvleken. Han langade fram flera briljanta och precisa passningar till Nico samtidigt som han bröt flera passningar för Sylvia. Tommys bästa match i ÖIS-tröjan enligt mig.

  5. 2 oktober, 2011 @ 14:39 Björn

    Hur många spelare oavsett nivå som kommer in mitt i säsongen glänser?Knappast ingen.
    Ge dessa spelare och Öis en riktig försäsong så tar vi denna serien nästa år.
    Med förutsättningarna som öis hade inför denna säsong med allt strul(Konkurs,vilka ville spela i Öis,Tränarcirkus) så visste vi alla vad vi hade för säsong framför oss.

    Svara

    • 2 oktober, 2011 @ 15:43 Calle

      Vi får bara hoppas att de yngre talangerna inte tröttnar och går vidare till någon annan klubb. För får man inte spela och utvecklas, och man hela tiden blir bänkad för att någon stabbig gammal go gubbe tar platsen i startelvan då är Öis helt fel ute. Jag hoppas verkligen att våra unga killar får fortsatt kontrakt och att man satsar och tror på dom och låter de få spela. Men då kanske ett tränarbyte är ett måste. Drömmen vore att vi får in Allbäck som tränare eller någon form av sportchef.

    • 2 oktober, 2011 @ 15:52 Robin

      Håller med dig om att det måste satsas mer på våra unga talanger. De är ju ändå vår framtid tillsammans med några äldre stabila spelare som Leinar och Sebbe. Att ge kontrakt till 3 gamla och så dåliga spelare i somras är pinsamt. Detta är ett tydligt tecken på att Öis inte är en elitklubb längre utan styrs av ett gäng amatörer som inte kan mycket om fotboll.

    • 2 oktober, 2011 @ 20:57 Sektion LM

      ….eller en klubb som gick i konkurs i vintras och tvingas leta i diverse fyndlådor för att över huvud taget få ihop en trupp….

    • 2 oktober, 2011 @ 21:31 Felix Jonsson

      +1 Kan folk inte bara inse att öis inte har några pengar? man behövde få lite konkurens i anfallet och detta var de billiga lösningar som fanns, tycker du inte att laget har blivit bättre sen i somras?

    • 3 oktober, 2011 @ 12:49 Krilliano

      Håller med dig Felix.. Riktigt bra killar utefter förutsättningarna. Får hoppas vi kan behålla dom bästa till nästa år. Då blir den här serien en lätt match. Och det va ett himla tjat om dom yngre hela tiden. Dom äldre har hållt ihop den här skutan som läckt som ett såll. Vi har ändå med Nico, 2 ggr Jakob, Hall och Ervik är inte gammal han heller. 5 av 11. Tycker det är riktigt bra. Dessutom så är ju inte Peter någon oldboy heller. Kan ju inte ta in unga bara för att dom är unga. Kvaliteten måste vara avgörande. Skulle gärna se några i 24-25 års åldern så har vi grym balans åldersmässigt. Nä.. Fokus på att behålla dom ungdomarna vi redan har istället. Nico och Jakob kan bli ett ruggigt radarpar snart. Och har visat prov på det redan nu.


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se