Johan Hedman är klar!

Johan Hedman i Rotebrotröjan.

Jag hade ingen aning om detta, inte en jävla aning. Jag satt precis och skrev på en text om något helt annat när nyheten om Johan Hedman kom upp på ois.se. Och jag måste säga att jag gillar det!

Anfallaren Johan Hedman från Rotebro har skrivit på ett tvåårskontrakt med öis. Om jag ska vara ärlig så hade jag inte hört talas om detta. Enligt det lilla jag har kunnat läsa mig till om honom efter en snabb googling så var Djurgården intresserade av hans tjänster under fjolåret och tydligen så ska fler klubbar också ha varit intresserade. Han tackade dock nej till erbjudandet från Djurgården då han hade annat som han ville koncentrera sig på, exempelvis det tjejlag som han tränade i sin moderklubb. Såhär sa han i en intervju då:

– Jag har aldrig haft tankar på att komma längre med fotbollen än där jag är idag och jag kände inte heller att jag skulle kunna lägga ner all tid som skulle behövas för att spela med Djurgården.

Anledningen till att han nu väljer att skriva på för Öis är att han ska studera i Göteborg. Jag hoppas dock innerligt att han är villig att lägga ned det jobb som krävs för att spela i Öis under två säsonger, för det kommer krävas en hel del. Jag vill inte att Öis värvar spelare som ser det som ”en bra grej vid sidan om” att spela i Öis utan att alla måste vara med på tåget. Att han var lagkapten i sin gamla klubb bådar visserligen gott och jag tycker att han känns som en kille som gör det jobbet som förväntas av honom.

Han känns överlag som en bra spelartyp för klubben, han är den där stora resliga anfallaren som vi har saknat under året. Han är 189 centimeter i strumplästen och sägs vara resolut framför mål. Just den faktan gör ju att det vattnas i munnen, ska vi nu äntligen få den där stora och starka anfallaren som kan trycka undan sin försvarare och inte tvekar en sekund framför mål? Kan Johan Hedman vara en nya Ken som vi så länge har letat efter? Se det framför er: på ett svinkallt Valhalla i februari mot Gais tar Johan Hedman emot en boll från Jakob Lindström utanför straffområdet och bara trycker undan Richard Ekunde, petar bollen någon meter framför sig och utan att tveka trycker han upp den i nätmaskorna bakom Dime Jankulovski i Gaismålet. Mumma!

Vi på sambadefensiv i alla fall önskar Johan välkommen till det finaste av sällskap i världen, och välkommen ombord på skeppet mot superettan, gör dig beredd på att ro som fan. Men det kommer det att vara värt.


'Johan Hedman är klar!' have 28 comments

  1. 26 november, 2011 @ 15:46 Rompan

    Fy fa va gött med en stor killer framför mål

    Svara

  2. 26 november, 2011 @ 15:48 Björn

    Kanon

    Nu väntar vi på nästa text

    Svara

    • 26 november, 2011 @ 16:09 Felix Jonsson

      Den tyvärr dröjer den lite nu när jag behöver ändra lite i den pga detta, men den är påväg.

    • 26 november, 2011 @ 16:32 Björn

      Gött Felix

  3. 26 november, 2011 @ 15:56 John

    Detta känns jättebra! Välkommen!

    Svara

  4. 26 november, 2011 @ 16:02 Danne

    Perfekt target till Nico kommer han bli. Välkommen!

    Svara

  5. 26 november, 2011 @ 16:30 Björn

    Den här värvningen känns klockren en kille med båda fötterna på jorden känns det som

    Svara

  6. 26 november, 2011 @ 19:32 J

    Tyvärr är han inte ”stora” killen som ni önskat! Men han är säkerligen den mest spännande spelare ni kommer få i år!
    Har ett spelsinne som få förunnat!
    Vilket gjorde att han va lite för bra på alla plan i rotebro!
    Jag skulle säga att han är en otroligt smart spelare, med riktigt bra teknik!
    En spelare som kan vrida och vända på små ytor men ändå få med sig bollen!
    Med tanke på att jag vet att han är kontraktslös så är det en riktigt bra värvning öis gjort.
    En när vän till johan

    Svara

    • 26 november, 2011 @ 19:47 Felix Jonsson

      Låter perfekt, nästan bättre än vad jag tyckte först. Du menar alltså att det är en stor kille men ändå en lirare?

      Hur är hans passningsspel och hans avslutsprocent?

    • 26 november, 2011 @ 19:58 Rompan

      Det låter ju ännu bättre. När kommer Johan till Öis? 9 jan 2012

  7. 26 november, 2011 @ 20:22 J

    Skulle säga att han är en helt okey target spelare, med rätt träning och fys så kommer han bara bli starkare! Bra att suga fast bollen, och väldigt svår att ta den från, gör sig lätt lättvänd då han är just bra på att vrida och vända, men han ska inte upp och nick skarv för det är han inte bra på!
    En av sakerna han behöver göra mer är att skjuta för det gör han inte så ofta!
    Men när han gör det så är han säker och placerar gärna bollen istället för att gå på kraft. Bra skott med bra kvalité men skjuter för lite!
    Som sagt jag är ju när vän med honom, men jag anser att ni har den bästa spelare från div 2 norra Svealand!

    Svara

    • 26 november, 2011 @ 20:54 PriMax_ÖIS

      Grymt! Om han stämmer in på din beskrivning lär han få mycket speltid redan iår för vi har saknat en sådan spelare. Välkommen Johan!!

  8. 26 november, 2011 @ 22:31 Sektion LM

    Just när man börjat vänja sig med tanken på att det mesta verkar vara åt helvete i ÖIS dyker detta upp. Ska man hastigt och lustigt bli optimist nu? Hur som helst verkar det som ett väldigt vettigt nyförvärv.

    Svara

  9. 26 november, 2011 @ 22:48 Fredrik

    Underbara nyheter!

    Svara

  10. 27 november, 2011 @ 01:58 Pastorn

    Välkommen Johan!

    Svara

  11. 27 november, 2011 @ 11:44 x-et på räcket.

    Från rätt färger med ränder, till rätt färger utan ränder…bara det är ett steg i rätt riktning Johan! Hjärtligt välkommen!!

    Svara

  12. 27 november, 2011 @ 12:32 Lanslarke

    Nu fick plötsligt ”Rotebroare” en helt ny betydelse. Tidigare innebar det en drink med två delar Baileys och en del Explorer.

    Hoppas våran Rotebroare blir en mer tilltalande upplevelse och det säger jag utan att ha testat den tidigare varianten.

    Svara

    • 27 november, 2011 @ 12:49 Felix Jonsson

      Är det inte dags att man börjar servera Rotebroare i N3 baren nu då?

    • 27 november, 2011 @ 13:06 Lanslarke

      Jag kan tillägga att namnet kan härledas till Christer Pettersson, ifall det inte var allmänt känt. Han köpte två flaskor Baileys och en Explorer efter att ha blivit frikänd för Palmemordet.

      Drinken kallas också Dråpare eller Dräpare. Källa: Wikipedia och minnet.

    • 27 november, 2011 @ 14:37 Felix Jonsson

      Jo men det är ju ett klassiskt klipp när fotograferna flockas utanför Christer Petterssons hus och han kommer ut igenom dörren men hela famnen full med flaskor och ska in till grannen.

    • 27 november, 2011 @ 14:38 x-et på räcket.

      Mao skall det drickas Rotebroare och spelas the Christer Petterssons i N3 under 2012;=).

    • 27 november, 2011 @ 14:41 Felix Jonsson

      Låter alldeles förträffligt!

    • 30 november, 2011 @ 10:44 Rude Boy

      En postum hyllning till denne stackars bänkalkis som SAPO förgäves försökte sätta dit för Palme-mordet.

  13. 28 november, 2011 @ 12:11 Anonym

    Nog första gången jag hört en spelare säga att han inte har ambition att nå högre. Vet inte hur man bör tolka det… Är kanske rimligt om han tänkt plugga till raketforskare eller något på chalmers, vem vet?

    Svara

    • 4 december, 2011 @ 15:20 Analys

      Hedman är ett unikum: gamla sortens idealistiska människa som är sin moderklubb trogen i 17 år trots att alla hans polare och tränare i andra klubbar tjatar om att han är för bra för att spela i en liten förortsklubb. Sen dessutom så tar han sig tid att träna ett tjejlag i klubben och jobba ideellt i styrelsen. Kort sagt: han gör jobbet – alla dagar i veckan.

      Att han inte velat högre upp är helt fel. Han har ju tagit Rotebro från div 5 till div 2 på 5 år! Däremot så är han klok nog att fatta att man inte kan trygga sitt liv på att vara inhoppare i Allsvenskan. Därför har han hellre fortsatt som stjärna i div 2 än inhoppare i Allsvenskan. Men nu väntar som sagt studier… Bara njut av hans lir och grymma spelsinne i ÖIS så länge han pluggar!

    • 4 december, 2011 @ 17:33 Felix Jonsson

      Det du skriver låter ju onekligen mycket intressant. En idealist! Jag är till skillnad från mina politiska sympatier ganska konservativ i min syn på fotbollen och en spelare som kan komma att älska öis och stanna här för att bygga något på längre sikt hade varit grymt. För varje dag jag hör något om Johan Hedman så gillar jag honom mer och mer. Dessutom känns han som ett matigt intervjuobjekt med lite högre tankar om saker och ting, vilket alltid är kul.

  14. 28 november, 2011 @ 12:57 bukowski

    signa ”hajen”!!!

    Svara

  15. 4 december, 2011 @ 15:34 Analys

    ”Kompisen J” har rätt om Hedman. Men det gäller att ni använder honom rätt!
    Skit i att han är 189cm. Detta är ingen fysisk target player. Det är en SPELANDE forward med oerhört smart spelsinne och det gäller att mittfältarna är beredda att löpa och ta emot hans instick. Så ska ni se att han skapar dubbelt så många mål för alla andra i laget som han gör själv (och då var han ändå skyttekung i div 2 norra Svealand förra året).

    Tänk Zlatan: Hedman måste ha mycket boll, rörligt och komma ner ibland i uppbyggnaden i anfallsspelet. Blir inget bra om ni tvingar honom stå och slicka offsidegränsen mitt i banan som en klassisk targetplayer!!!

    Så här ska det se ut: uppspel längs med kanten i anfall på en rättvänd Hedman slitit sig fri från sin bevakare så sen avancerar och sen bryter av och viker in rakt in i banan strax innan straffområdet varvid 2 ÖIS-mittfältare kommer rusande, en bakom, en framför Hedman. Sen släpper Hedman bollen smart i ett instick mellan försvararna så att en av de framrusande mittfältarna kommer fri med målvakten.

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se