Ord står mot ord.

Många hade synpunkter på att jag, i min förra artikel, inte hade med något uttalande från de personer i klubben som anklagades för att ha utsatt spelarna för hot. Jag hade därför under tisdagen ett samtal med Ronny Bjärnlind som jag skrivit om tidigare, och Peter Samuelsson som sitter i styrelsen, om min text, samt mina tidigare texter som involverade honom. Ett möte som pågick i ungefär en timme och en kvart och där Ronny gav sin version av historien. En version som ser lite annorlunda ut jämfört med den version jag tidigare hört.

Till att börja med påpekade man än en gång att jag skulle ha kollat detta med båda parter innan jag publicerade artikeln här på bloggen då man menar att detta skadar Öis så pass mycket. Man menade att i det läge klubben nu befinner sig i så kan det vara väldigt förödande om saker som detta skulle komma ut och inte stämma. Detta tar jag på mig än en gång, jag skulle låtit båda sidor komma till tals från början.

De påstådda hoten förklarar han med att han generellt har en ton som kan uppfattas som hård men rättvis mot spelarna, sedan vad som uppfattas som hot och inte, är en tolkningsfråga, det som en spelare uppfattar som en rakt och ärligt uppfattar en annan som hot. Historien om agenten som påståtts ha fått ett ultimatum sägs vara en del av en längre historia där agenten under en längre tid lagt sig i olika affärer och en konflikt ska ha uppstått, något ultimatum nämns dock inte.

Anledningen till att en del spelare står utan kontrakt sägs vara att man vill ge Hans Prytz möjlighet att själv välja vilka spelare han vill kontraktera. Han nämner också att de spelare som inte vet någonting om framtiden inte heller har kommit och ställt frågan om hur deras framtid ser ut. Vad det gäller Danny som många diskuterat i kommentarer och annat så säger Ronny att man gav honom ett erbjudande som matchade Falkenbergs med skillnaden att han, i Öis hade behövt arbeta på dagarna men det jobbet hade klubben ordnat.

I tränarfrågan menar han att det hade varit, i stort sett, omöjligt att behålla Roberto på ett ekonomiskt försvarbart sätt. Dessutom så understryker han det positiva i att Hans Prytz kan, utöver sin tränarsyssla, sköta en del administrativa uppdrag kring laget. På så sätt ser man det som att man, med Hans Prytz får mycket mer för pengarna. Att man från deras håll ville göra sig av med Roberto dementerar han och berättar att de gärna hade velat ha honom kvar, men att Hans Prytz i nuläget är en bättre lösning.

Ord står alltså mot ord i denna frågan.


'Ord står mot ord.' have 94 comments

  1. 23 november, 2011 @ 12:54 Benke

    Hot är ett väldigt starkt ord i sammanhanget. Tror vi kan stryka det omedelbart. Låter snarare som vissa spelare tycker förhandlingsklimatet är lite hårdare än på Dick Lasts tid. Men det tror jag snarare skall ses som positivt.

    Svara

  2. 23 november, 2011 @ 13:02 Gänga Lö!

    Hur bedömmer du saken, nu när du hört bägge sidorna?
    Är det en personlighetsfråga?

    Spelarna som ”klagat” hos dig och andra, har dom inte själva tagit upp saken med ”trion” ?
    Har dom inte sagt i från, protesterat osv ?
    Om dom upplever att dom blivit så illa behandlade menar jag?

    Svara

  3. 23 november, 2011 @ 13:33 Anonym

    Spelarna ska inte behöva gå och fråga hur deras framtid ser ut….

    Svara

    • 23 november, 2011 @ 20:08 Gabbe

      Håller fullständigt med dig. Det är så jäkla oproffsigt att bara säga att det är upp till spelaren att komma till Ronny och Ulf och fråga om sin framtid i öis. Det är väl inte mycket begärt att de kontaktar och har ett möte med de spelare de vill behålla men även de spelare som inte får nytt kontrakt så att de kan gå vidare och provträna med andra klubbar. Det är nog många spelare som går och är oroliga för hur deras framtid komma se ut. Jag tycker inte att man behandlar sina spelare på detta sätt. Vad väntar klubben på? Se till att kontraktera de spelare man vill ha till nästa säsong.

  4. 23 november, 2011 @ 13:35 Hocus Focus

    Sicken soppa !
    Det var bättre på Prytz tid…:-)

    Svara

  5. 23 november, 2011 @ 13:47 Mobido

    Klart vi ska ha ett klimat i klubben där det inte daltas med spelarna, om det nu får vissa bekväma veklingar att lipa om ”hot” osv så är det bara bra. Det sållar agnarna från vetet. Jag vill ha spelare med karaktär i ÖIS, spelare som litar på sin och klubbens potential inför nästa säsong och kan ta ett beslut därefter. Inget velande, inget daltande och inget jävla gnällande. Bara för att man är fotbollsspelare i ett lag i den svenska tredjedivisionen (!) är man ingen stjärna, trots att vi supportrar ser dem som sådana, och därför borde man inte bete sig som en diva. Det hade aldrig gnällts i det övriga arbetslivet, och fotbollsspelare är ju trots allt deras yrke och ÖIS är deras arbetsgivare. Inte tvärtom som vissa spelare verkar tro.

    Svara

    • 23 november, 2011 @ 14:03 Steven Gerrard

      Helt rätt Mobido! Dags att lägga denna diskussion till handlingarna och blicka framåt. Felix som i vanliga fall gör ett strålande jobb på sambadefensiv har i detta fall gjort en miss som han tar på sig och jag hoppas han inte knäcks av detta och att han fortsätter med sina läsvärda texter och funderingar. Blicka framåt och jobba hårt för att knyta till sig spelare som verkligen vill representera och spela för Örgryte IS 2012.

    • 24 november, 2011 @ 09:23 Anonym

      Miss?

      Ronny Bjärnlind försvar läser man ju emellan raderna på direkt. Sanningen lär ligga mycket närmare det första inlägget.

      Bara att han själv kommenterar att han ibland kan verka hård i ton får i alla fall mig att tveka direkt på den mannens förklaringar.

      Sedan vet jag att dessa rykten stämmer och att lägga skit på Felix är åt helvete.

      SD är i dagsläget den enda källan som granskar ÖIS och Gerrard anser att alla skall sitta i båten när den sjunker? Sitter du i styrelsen tro?

      Felix fortsätt granska skit i tomtar som Steven Gerrard som köper allt med hull och hår.

      Att folk har förtroende för Bjärnelind efter sina kanonvärvningar som Alex och Santos gör mig mörkrädd. Att han sedan gav Dick Last rollen som syndabock gör att förtroendet för den mannen är NOLL.

    • 24 november, 2011 @ 09:56 Steven Gerrard

      Felix har ju själv skrivit att han borde ha pratat med den andra parten innan han publicerade sin text samt även bett om ursäkt för detta så det är väl inte fel att kalla det för en miss? Tycker inte jag lägger skit på Felix utan som jag skrev så tycker jag att han i vanliga fall gör ett ”kanonjobb” och jag uppskattar hans texter. Nej, jag sitter inte i styrelsen men har väldigt god insyn i klubben och har hört andra versioner av de sk ”hoten”.

      Sedan vet jag inte om det är Sambadefensivs uppgift att ”granska” ÖIS likt Janne Josefsson. Har väldigt svårt att se hur detta skulle gynna föreningen. Det är väl ok att vara kritisk på ett konstruktivt sätt men att att gå till personangrepp mot personer som är Öisare sedan många år tillbaka och som lägger ner massor av tid utan ersättning för att hjälpa klubben tycker jag är riktigt dåligt. Tror du Anonym att det hjälper föreningen att attackera vissa personer eller vad är ditt syfte med att uppmana Felix med att ”gräva vidare”? Vill du föreningens bästa och tycker du att denna diskussion har utvecklat klubben positivt?

    • 24 november, 2011 @ 16:29 Anonym

      Dags att läsa på på lite?

  6. 23 november, 2011 @ 14:28 Anonym

    Ord mot ord var rätta orden. Det var inte mycket till svar tycker jag, tror nog att sanningen ligger minst lika nära Felix ursprungstext som detta svar.

    Vad är det för inställning till spelare att säga, dom har inte kommit och frågat!!!
    Så tycker inte jag man sköter spelarrelationer i en klubb som ÖIS.

    Ronny, rättvis men hård! Ja, om han får säga det. Frågan är vad spelarna och de förra tränarna tycker om det. Ledsen, men mitt förtroende för Ronny sjunker som en sten.

    Svara

  7. 23 november, 2011 @ 14:46 Gänga Lö!

    Nico på väg bort också… FFF eller Varberg tydligen…
    Man undrar ju vilka spelare som är inblandade i den här soppan?

    Svara

    • 23 november, 2011 @ 14:54 Anonym

      Och dom flesta av er här inne har ju gnällt ihjäl er på hur
      dålig han är.

      Nej det är ni såkallade fans som vill Öis illa.

      Krav kan man ställa men dom flesta har glömt av vad öis (VI) vad påväg
      att helt upphöra.

    • 23 november, 2011 @ 15:10 Gänga Lö!

      Vilka såkallade fans?
      Menar du mig?
      Jag undrar bara vilka spelare som är missnöjda med ”trion”, men som istället för att ta det med ”trion”, väljer att vädra sitt missnöje hos andra…

      Utan krav kommer vi nog att upphöra iaf…

    • 23 november, 2011 @ 15:17 Anonym

      Sorry fel uttryck )))))

      Det är bara ett årsedan konkursen man kanske får ta det lite lungt och låta dom jobba i lugn och ro.

    • 23 november, 2011 @ 14:54 joalar

      Jaha… där kom den också.

  8. 23 november, 2011 @ 14:50 Anonym

    Vi behöver värkligen inte några negativa texter om Öis,det är nog tufft som det är.

    Varför skall vi supportrar sparka på dom som har tagit över massa skit från förra styrelsen,det är väll inte dom som jobbar och har jobbat arslet av sig för
    att öis skall finnas kvar överhuvet taget.

    Men det finns alltid några som gnäller.

    Svara

    • 23 november, 2011 @ 19:27 Skepparkrans

      Kanske för att transparensen om vad som verkligen föregår på ÖISgården är lika dålig nu som då och vi vill inte låta folks inkompetens styra oss ner i skiten ännu en gång.

      Om flera spelare påtalar att de inte vill stanna i ÖIS på grund av hur klubben sköts så BÖR man väl klaga?

  9. 23 november, 2011 @ 14:51 joalar

    När någon beskrivs som ”hård men rättvis” är min erfarenhet att det bara är ett annat uttryck för dryg och otrevlig. Man kan visserligen vara hård i förhandlingar men man men agerat ska fortfarande vara hövligt och respektfullt. Vad jag kan läsa av ovanstående så förnekas inte situationen med ett erbjudande i ett kuvert som spelaren ska ta ställning till där och då. Det är just ett sånt agerande som jag tycker visar brist på respekt.

    Jag förstår att man vill ge Prytz något att säga till om innan man spikar truppen. Det förhindrar dock inte att man kör med öppna kort både gentomot oss supportrar och spelarna. Jag vet såklart inte hur informationen skötts men min erfarenhet är att om man bara förklarar varför man just nu inte kan ge ett besked så har folk oftast förståelse för det. Om så var fallet tror jag inte folk hade blivit så missnöjda att de skvallrat till Sambadefensiv.

    Jag tycker att klubben hade kunnat informera oss bättre om varför tränarbytet skedde. Det borde vem som helst kunna räkna ut att frågan skulle komma upp om varför Pryz kan få ett heltidkontrakt samtidigt som anledningen till att Roberto försvinner var att han inte kunde få ihop tränarsysslan med sitt vanliga arbete. För övrigt så undrar jag också om ”sköta en del administrativa sysslor” verkligen väger upp att tappa kontinuitet och en tränare som hade förtroende i truppen.

    Svara

    • 23 november, 2011 @ 14:57 Anonym

      Dom spelare som har skvallrat kanske bara ville göra det för sin egna vinnig. Jag tror att dom har lurat Felix.

      Vem vet dom skiter nog i öis

    • 23 november, 2011 @ 15:00 joalar

      Jag förstår inte riktigt vad de skulle kunna vinna på det. Att reta upp ledningen ökar nog inte deras chanser att få ett nytt kontrakt.

    • 23 november, 2011 @ 15:08 Anonym

      Det kan du har rätt i bara spekulationer, är bara något jag tror.

      Jag tror att en del som är kvar sen konkursen fortfarande är besvikna att dom är tvugna att ta ett jobb också,men hur många klubbar i Superettan och div1 har heltidsproffs.

    • 23 november, 2011 @ 15:37 x-et på räcket.

      Undrar hur många av de mindre klubbarna i superettan som skulle klara en närmre granskning av deras verksmhet….

  10. 23 november, 2011 @ 15:37 x-et på räcket.

    Ett möte är ett möte, oavsett hur man själv tolkar det som sägs under det. Bra är att; du Felix fortsatt har en ventil från klubben till oss trollbundna….!

    Nu handlar det om godtycklighet bland oss supportrar, personligen köper jag uttrycket kring att Hasse skall få läge och tillfälle att själv bestämma hur truppen skall se ut – positivt, i jämförelse med många andra tränare som kommer till ett uppdukat bord som ändock blir söligt eftersom materialet inte passar tränarens mentalitet. Om det kan man också tycka olika om tillsättningen, såklart. I vårt fall har vi kanske inte råd att vara frikostiga med nya spelare etc, men helt klart skall vi ge HP chansen.

    Jag tycker också att samtalet om att vara kostnadseffektiva i tränarfrågan känns positivt.
    Huruvida jag litar på Bjärnlind eller inte, det vet jag faktiskt inte – än. Hade ingen aning om vem han var innan denna säsong, så det kom som en smärre bomb för mig när jag fick reda på att han varit inblandad även under Dickens tid.

    Hursomhaver, detta var bra mycket bättre utfört än att slänga ur sig små fjädrar som är rena rykten – utan att själv vilja stå för det!

    Ruter i dig Felix, du växer hela tiden!!!!

    Svara

  11. 23 november, 2011 @ 15:49 A

    Jag tror att sanningen ligger någonstans emellan. Hela den här soppan är givetvis en tolkningsfråga. Om spelare uppfattar förfarandet i samband med kontrakt obekvämt kan det ligga nära tillhands att vissa uppfattar det som hot.
    Man kan också tycka att representanter ifrån ÖIS kanske ska ha en lite mildare framtoning, utan att för den skull vika ner sig på ngt sätt. I flera kontraktsskrivningar är motparten en kille som knappt fått hår mellan benen. Det känns lite fel att använda sig av samma argumentation som när man sitter och förhandlar med kommunpamparna (vilka oftast är drygt 50 år med god förhandlingsvana och allt för mkt besök på de lokala krogarna, vilket även syns på deras buk).

    Min erfarenhet av ÖIS de senaste åren är att det är på tok för många amatörer som har beslutande rätt i klubben. Idag blir man styrelsemedlem för att man råkar ha en pojk som spelar i ngt av knattelagen. Inget fel i det men vad jag eftersrträvar är att man söker en person som har både hjärta och kunnande. Idag verkar den civila sysselsättningen spelar mer roll än engagemanget och hjärtat. Bara för att man har en fin titel på ett visitkort behöver det nödvändigtvis inte innebära att man kan besluta i en fotbollsklubb. Givetvis finns det undantag. En kille som J.Anegrund är ett bra exempel på folk jag gärna ser i styrelsen.

    Nu har jag tagit ett sidospår och ska halka in på själva kärnfrågan igen.

    Givetvis ska man bemöta spelarna på ett professionelt sätt, utan att man tar i så man spricker. Om några har upplevt tillvägagångsättet, i samband med kontraktskrivning som hotfull, då kanske man bör se över situationen. Om viss personer anses olämpliga då bör man ta sig en funderare på om man ska byta ut den här personen. Sådana här rykten sprider sig tyvärr ganska fort till andra spelare, vilket inte gör det hela lättare att rekryterar nya spelare till ÖIS, i synnerhet inte inom närområdet.
    Gör om gör rätt!!!!

    Sedan ska vi inte dalta med de här fotbollspelarna, men det gäller att ha fingertoppskänsla. Man kanske inte alltid ska gå fram med bulldozern. I vissa fall kanske det är bättre att använda sig av silkesvantar? Det verkar som att den här Bjärnelid behöver lära sig ett och annat i när det gäller människokännedom. Olika individer bemöter man på olika sätt, ungefär som att alla är vi olika. Är nu Bjarnelid eller Bjärnelid så plump som det visar sig, byt ut honom även om han tappar anseende eller prestige. Jag skiter fullständigt i om hann själv vill gå runt med högt huvud bara för att han själv anser sig ha en viktig rolli föreningen i samband med kontrakt. Kan han inte uppföra sig, bör klubben göra sig av med honom illa kvickt. Jag tror knappast att han är oersättlig.

    För att minimera skadan bör klubben omedelbart göra sig av med vederbörande person.

    A

    Svara

    • 23 november, 2011 @ 20:38 K-G

      Gud vad bra skrivit. Ronny är en riktig ”TOMTE”.

    • 23 november, 2011 @ 20:55 Bartoli

      Vettigaste som skrivits sedan detta kom upp till ytan.

    • 23 november, 2011 @ 21:39 Pastorn

      Grymme bra skrivet! :-)

    • 24 november, 2011 @ 12:43 x-et på räcket.

      Väldigt bra skrivet!
      Men, skadan skedde långt innan ”de senaste åren”. En kombination av elitplanering och idealism som satte ekonomin på ett tågspår som inte fanns. Så långt tillbaka som på 90-talet fanns dessa signalerna, klart och tydligt.

      Nu gäller det väl mest att försöka skrapa ihop de korvören som finns att tillgå på olika sätt och kunna fortsätta sanera den ekonomiska biten.
      Samtidigt är det viktigt att vi supportrar fortsätter hjälpa till bästa sätt!
      Oavsett det gäller att lägga pengar till framtidssponsorn, köpa en bit konstgräs, sjunga på matcher – ai gå på matcher – eller bara vara uppmuntrande och engagerade i olika frågor. I nuläge, låta spelarna veta att vi vill ha deras medverkan, mer än att vi vill bli av med olika individer i olika positioner i klubben. Fel blir inte rätt, men rätt agerande från vår sida kan ge tydliga signaler på vad som behövs inom klubben….

  12. 23 november, 2011 @ 16:22 Niclas

    http://fotboll.ois.se/8702/Nyhet.aspx

    ”Nu under det sista så får jag säga att Ronny [Bjärnlind] har varit väldigt bra att ha. Han har gett mig ett väldigt bra mottagande och skött allt precis som man ska.”

    Verkar som det råder delade meningar i truppen ang Ronnys kompetens i sitt uppdrag.
    Huruvida han är rätt man eller inte kan säkert diskuteras, tyvärr har de flesta av oss ingen aning om hur saker och ting går till på Öis-gården, vad som ligger bakom olika beslut osv.

    Svara

  13. 23 november, 2011 @ 17:27 Pastorn

    Bra jobbat Felix, du är kanon!

    Det jag saknar är om du bad dem kommentera den konkreta kritiken som ställts mot dem?
    -Reine som säger tvärt emot vad fyra spelare säger att han sagt.
    -måste ge besked omgående utan betänketid.
    -anklagande om dålig klubbkännsla och att sprida dålig stämmning och grupperingar.
    -ingen ordning och reda med info och framförhållning.
    -otrevligt bemött när man ställer frågor.

    Min fråga: säger Ronny på sådana direkta frågor att spelarna i så fall ljuger? Eller är det som vanligt en tolkningsfråga..?:/ Eller kan Ronny erkänna att där och där har vi gjort fel?

    Så som artikeln är uppbyggd säger den igentligen inte så mycket.

    Skadar klubben? Absolut är det så.. Kortsiktigt om spelarna ljuger, MEN långsiktigt om spelarna har rätt..

    SANNINGEN?

    Svara

  14. 23 november, 2011 @ 19:21 läktarcoachen

    För att den här diskussionen om kontraktsförhandlingar skall bli lite mer konkret tycker jag det kan vara på sin plats att ta upp vilka spelare det kan gälla. I en tidigare text här på sambadefensiv fick vi veta att följande spelares kontrakt går ut 2011:

    Pontus Otterstedt 19 år 2011
    Christofer Bengtsson 31 år 2011
    Valter Tomaz Jr 33 år 2011
    Dennis Jonsson 28 år 2011
    Felix Sehlström 19 år 2011
    Mathias Johannesson 20 år 2011
    Jakob Olsson 20 år 2011
    Jonathan Lindström 22 år 2011
    Mikael Odin 20 år 2011
    Tommy Lycén 30 år 2011
    Nicolas Sandberg 20 år 2011
    Patrik Elmander 33 år 2011
    Andreas Clarholm 31 år 2011

    Bland dessa spelare anser nog de flesta att Jakob Olsson och Nico är mest angelägna att teckna kontrakt med. Klubben ger dem ett kontraktsförslag och kräver ett svar. Spelarna vill inte svara utan vill förhala och fiskar efter kontrakt hos andra klubbar. Jag tycker det är helt rätt av klubben att kräva ett snart svar. Vi kan inte hålla på och vela med detta till långt in i januari. Är det ett hot att man kräver svar inom rimlig tid?
    I sitt fiskande efter kontrakt har nu Nico Varbergs Bois på kroken Jag är grymt besviken på killar som Nico och Danny som fostrats i klubben och har den att tacka för att de nått dit de hittills nått. Jag är grymt besviken att de inte har så pass klubbkänsla att de vill ta ytterligare ett år i div I för att hjälpa upp klubben till eliten igen. Jag har väldigt svårt att se att Varbergs Bois eller för den delen Falkenbergs FF kan erbjuda så mycket bättre ekonomiska villkor än ÖIS. Sedan, vad är det för sportsligt lyft att spela med dessa klubbar i superettan? Det är ju inte precis Manchester United eller ens Atlantas ungdomsakademi som vi snackar om. Det är två halländska bonkegäng, varav Varberg med största sannolikhet åker ut omedelbart.

    Svara

    • 23 november, 2011 @ 19:31 Anonym

      Helt rätt det bästa som någon sagt sedan denna soppa kom ut.
      Har dom inte mera öis.hjärta så gå spela i Varberg snart i div1.

      Dom har kontaktat Sambad i egen vinning och Sambad gick på det.

      Ni på Sambad borde be om ursäkt.

    • 23 november, 2011 @ 20:08 Tuffe Viktor

      Det kanske förklaras av att dom faktiskt blivit illa behandlade.

    • 24 november, 2011 @ 19:23 Basse

      Du har så rätt,ligger mycket sanning i det!

    • 23 november, 2011 @ 21:15 Öis framtid

      Har full förståelse att man vill skriva nya kontrakt med Jacob,Nico men vad händer med unga talanger som Otterstedt och Sehlström? Är det någon som vet om dom har fått något kontraktsförslag? Tråkigt om Nico också skulle lämna oss för att inte öis och han kan komma överens. Samtidigt så förstår jag om spelarna ser sig om efter andra alternativ om inga kontraktsförslag ges.

    • 24 november, 2011 @ 00:21 Salcini

      Givetvis bör man tycka att spelare som Danny, Nico och JacobO borde ha mer klubbkänsla. Men om det inte presenteras en konkret plan för hur man skall ta sig upp, eller man blir illa bemött i sina förhandlingar så börjar man kanske tänka om och hitta andra alternativ.

      Man skulle till exempel kanske erbjuda ett tvåårskontrakt, där man har lönehöjning om man går upp, plus lite bonus. I samband med detta erbjudande förklarar man också hur planen för de kommande åren ser ut och förklarar även spelarens roll i detta.

      Som det låter nu så har man inte förklarat någon plan för spelarna hur vi ska tillbaka. Inte heller någon förväntad roll för spelarna. Nu ger man killarna ett kontraktskuvert och ber dom skriva på direkt…

  15. 23 november, 2011 @ 21:04 Anders

    Varför skulle han stanna? en klubb som behandlar spelarna dåligt? ger dåligt betalt och har inte nån som helst någon framtid i elit fotbollen att göra, VARFÖR skulle han stanna i ÖIS, för att han har varit i klubben sen knatte? hoppas du skämtar med mig. Öis vet inte ens om dom har ett lag nästa år, tror jag har läst att 12 spelare står utan kontrakt.. det slutar väll med att klubben satsar på tipselit spelarna som med nöd och näppe klarade sig kvar i sin serie. I sådanna fall är det väll bara o hoppas att Öis inte spelar i div 2 2013.

    Svara

    • 24 november, 2011 @ 00:25 Steven Gerrard

      Han skulle väl kunna stanna pga klubbkänsla? Har ingen aning om Nico anser sig dåligt behandlad av klubben, om han tycker så kan det ju vara ett skäl till att flytta. Att ÖIS inte har råd att betala ut höga löner är väl knappast någon nyhet. Jag hoppas och tror att ÖIS har en framtid i elitfotbollen men du verkar vara av en annan åsikt. Sedan tror jag personligen att han för svårt att ta en ordinarie plats i ett lag som spelar i allsvenskan eller superettan.

    • 26 november, 2011 @ 10:50 Voldemort

      Vaddå stanna pga klubbkänsla? vad är det för uttryck i dagens fotboll? Spelare går dit dom känner att dom har bäst utveckling och då har klubbkänsla jävligt lite med det att göra. En rörig klubb, med rörig organisation kommer alltid ha hög spelaromsättning. Så är naturlagen bara. Låt det här sätta sig på ett par års sikt så blir det säkert bra. Men låt också spelare som vill något annat vilja det på något annat ställe utan att komma dragandes med klubbkänsla. Det ser inte ut så i dag. Inte ens på pojklagsnivå.

  16. 23 november, 2011 @ 21:11 Matte

    Helt rätt Anders… ser inte heller något ljust i våran klubb för tillfället, eller ja det var ju inte tag sen. Hata inte på Nico, hade öis varit atraktivare tror jag absolut han hade stannat, i dagsläget är det inte så och klubben visar inte ens att dem finns på kartan, inga visioner alls eller är det bara jag som tyckte det? en konstgräsplan på gården insamling med pengar det är väll allt…

    Svara

  17. 23 november, 2011 @ 22:02 Anonym

    Vill de inte spela i öis så skit i dem. Tycker det är riktigt tråkigt att läsa alla dessa negativa kommentarer och ju längre detta fortgår ju mer skadar de klubben! Arbetsro och ett ordentlig försäsong är vad som behövs!

    Svara

    • 23 november, 2011 @ 23:09 Tuffe Viktor

      Vaddå vill inte, du har uppenbarligen inte hängt med alls. Det är nog absolut bäst för ÖIS att få rensa ut/upp en gång för alla. Det spelas ett högt spel.

  18. 23 november, 2011 @ 22:04 A

    Med tanke på hur vår klubb skött de senaste åren, inklusive den nya eventuella skandalen i samband med kontraktskrivning, är det ett under att spelare överhuvudtaget vill representera klubben.

    Jag finner det otroligt märkligt att ÖIS sköts på det här amatörmässiga sättet. Vi börjar snart likna ett visst grön-vitt 08 lag, dock med den dåliga smaken att vi spelar i en serie lägre ner. Att överhuvudtaget jämföra sig med Bajen när det kommer till styrelse och övriga människor med ansvar inom klubben är inget annat än ett lågvattenmärke och tillika en fiaskostämpel som heter duga.

    Folk som tror sig vara lite för mer än föreningen bör genast titta på sig själva en gång till i spegeln och därefter rannsaka sig själv huruvida han/hon tillför ngt för föreningenl. Är det så att personen har ett sådant stort ego att han/hon sjäv inte inser att lämna sin plats till förfogande borde vederbörande i alla fall ta åt sig av inläggen som skriv här inne. Så gott som ingen i den nuvarande styrelsen är oersättlig. Som det är nu borde en och annan lämna sin plats till förfogande.
    Min fråga måste bli så här till de personer vilka har ansvarsfulla uppgifter i föreningen:

    Agerar ni på liknande sätt inom er familj? Jag tar för givet att personerna svarar nej på den frågan, annars är vårt företag dvs SVERIGE som helhet väldigt illa ute…

    Som sagt, gör om gör rätt och gör er av med flertalet individer som har ÖIS som allmän lekstuga för att tillfredsställa sitt ego.

    Mitt inlägg riktar sig även till de individer som vet om situationen men som blundar och spelar ovetande. Frågan är villket som är värst????

    A

    Svara

  19. 24 november, 2011 @ 09:08 Anonym

    A vad tillför du själv föreningen?

    Svara

    • 24 november, 2011 @ 16:29 A

      Om du bara visste….

      Troligtvis mer än dig, betydligt mer.

      A

  20. 24 november, 2011 @ 11:32 Anonym

    Det är uppenbart att det finns flera som väljer att tro ena eller andra sidan och sedan använder detta för att ”attackera” varandra i detta forum.
    Vi kan väl istället konstatera att det finns två ganska vitt skilda uppfattningar av denna fråga. Dels vissa spelares version och dels vissa av klubbens funktionärers version.
    Med tanke på att frågan är mycket viktig på kort och lång sikt för klubben så kan man bara hoppas att klubben, styrelse eller någon ”neutral” ser till att reda ut detta.
    Om inte ny fakta kommer fram så lär inte diskussionen på detta forum komma längre än så här, snarare så sjunker den sakta från fakta till personangrepp.

    Svara

    • 24 november, 2011 @ 12:33 Pastorn

      Klokt uttalande!

    • 24 november, 2011 @ 13:18 Kommittén för Statssäkerhet

      Å det kommer från Pastorn som hoppat på i stort sett allt på ÖIS-gården, utan möjligen spelarna…

    • 24 november, 2011 @ 13:34 Pastorn

      Kom med något konstruktivt någon gång..! :-) Fixar Du det? Eller lever du på att hitta fel hos andra? Stackare.. ;-)

    • 24 november, 2011 @ 14:49 Kommittén för Statssäkerhet

      Det är ju knappast jag som klagat på allt och alla… Alla är dumma, jag har blivit otrevligt bemött osv…

      Nä du DK Gôtet hur vore det om du såg saken från 2 sidor någon gång…

    • 24 november, 2011 @ 18:03 Pastorn

      :-D :-D :-D <3

  21. 24 november, 2011 @ 12:12 bukowski

    undrar om vi kan ställa ut elva spelare+subs i seriepremiären?
    han den där ronny,är han månne bror till den gamle ”stjärn”spelaren mikael?
    ronny till radio ÖIS!?

    Svara

    • 24 november, 2011 @ 12:40 Trixaren

      Vet bara att han är morbror till Jonte och Jacob Lindström.

    • 24 november, 2011 @ 14:21 Steven Gerrard

      Ja, han är bror till Mikael.

    • 24 november, 2011 @ 15:01 nytko

      Vi kunde ställa upp med en startelva + avbytare i förra årets premiär, så jag ser absolut ingen som helst anledning att vi inte ska kunna göra det om ca 5 månader.

  22. 24 november, 2011 @ 16:22 UB

    Felix, jag tycker att du gör ett bra jobb med det här. Publish and be damned! Det är klart att det är rätt att ta fram den här diskussionen i ljuset. Publiceringen gör mer nytta än skada.

    Det finns ett avsnitt i ditt referat från mötet med Ronny Bjärnlind som är ganska upprörande och dessutom väldigt avslöjande:

    ”Till att börja med påpekade man än en gång att jag skulle ha kollat detta med båda parter innan jag publicerade artikeln här på bloggen då man menar att detta skadar Öis så pass mycket. Man menade att i det läge klubben nu befinner sig i så kan det vara väldigt förödande om saker som detta skulle komma ut och inte stämma. Detta tar jag på mig än en gång, jag skulle låtit båda sidor komma till tals från början.”

    Det där är en rätt så förfärlig påtryckning mot en, förmodar jag, ung supporter som säger väldigt mycket om hur tonläget är i föreningen. Uttrycker man sig på samma sätt mot spelarna förstår jag att de reagerar.

    I en dialog mellan klubbledningen och unga spelare skall det naturligtvis aldrig någonsin förekomma det som Bjärnlind uttrycker som ”en tolkningsfråga vad som är hot eller inte”.

    Det är inget som kan tolkas. Uppfattar man en diskussion med föreningens ledare som hotfull så är det väldigt illa. Då är det ledaren som skall väck, inte spelaren.

    Du har ingen anledning att be om ursäkt för att du berättar om en konflikt inom klubben.
    Det är naturligtvis bra att få med båda parters synpunkter från början. Men det är inte nödvändigt. Det viktigaste är ju att du även låter andra sidan komma till tals i uppföljningen.

    Låt dig inte nedslås Felix, jag håller på dig!

    Svara

    • 24 november, 2011 @ 17:28 PriMax_ÖIS

      +1

      Reagerade också på detta. En blogg är en plats för tankar och åsikter. Långt ifrån den samhällsgranskande journalistiken som skall gå igenom kontrollinstanser innan publicering

    • 24 november, 2011 @ 18:00 Pastorn

      UB: kanon!!

    • 24 november, 2011 @ 19:19 Röd-Blå röra

      Jäkligt bra skrivet. Felix gör ett kanonjobb och det är bra att någon vågar skriva om dessa ”hot” som försigår på Öisgården. Bara det att spelare känner sig hotade är för jävligt. Det är mycket tuffare för de unga killarna i laget som är i början av sin fotbollskarriär att få ett så ”hotfullt” bemötande av Ronny. Han kan verkligen inte ta människor på ett proffsigt sätt. Att bara tycka att det är upp till varje spelare som har utgående kontrakt, ska gå till honom för att få veta om klubben är intresserad av att behålla dig. Känns som det handlar om en maktgalen människa utan empati. Jag hoppas verkligen att styrelsen och Mats J tar tag i detta elände. Låt spelarna få svara på hur förtroendet till Ronny är. Har också hört att Ronny lägger sig i mycket om sådant som han inte är ansvarig för.

  23. 24 november, 2011 @ 18:53 Rille

    Känns lite som att en väldigt liten sak blev väldigt uppförstorad gällande detta!

    Svara

    • 24 november, 2011 @ 19:30 K-G

      Det är ingen liten sak,bra att saker som detta kommer upp. Det ska inte bara sopas under mattan. Spelarna ska behandlas med respekt.

    • 24 november, 2011 @ 23:07 Robert

      Självklart skall spelarna behandlas med respekt. Men det skall man väl även göra med de personer som arbetar för ÖIS utan ersättning? Har varit rätt många osakliga personangrepp de senaste dagarna.

  24. 24 november, 2011 @ 20:36 PriMax_ÖIS

    GP nämner din granskning Felix. Fjäder i hatten till dig och till GP!

    http://blogg.gp.se/balkander/2011/11/24/hot/comment-page-1/#comment-286

    Svara

    • 24 november, 2011 @ 20:53 Pastorn

      Gôtt Felix!!:)

    • 24 november, 2011 @ 23:11 Robert

      Grattis Pastorn! Förstår att du är nöjd nu när även Balkander hänvisar till ”bråket” i ÖIS.

    • 24 november, 2011 @ 22:22 John Lindblad

      Balkander har mer än tiodubblat nyhetsmängden av ÖIS i jämförelse med för ett par månader sedan ;)

  25. 25 november, 2011 @ 08:43 Arne

    Förut var Sambadefensiv en blogg med flera skribenter i olika åldrar vilket borgade för självkontroll eller någon form utav ”redaktionellt ansvar” eller i alla fall möjlighet till balans.
    Nu är SD mer eller mindre Felix egna blogg, och utan att vara kritiskt mot Felix som person försvinner en del av trovärdighet med hänsyn taget till ålder erfarenhet osv.

    Sen Pastorn… på riktigt …skärp dig….

    Svara

    • 25 november, 2011 @ 11:16 Gänga Lö!

      Instämmer till fullo med Arne…
      Vad har kommit ut av detta egentligen?
      Har spelarna som klagat, satt sig ner och pratat med sina ”plågoandar” ?
      SD kan ju knappast vara någon ”fackförening” för spelare i kontrakstbråk,

      Nej stora delar av den här soppan, är antagligen en generations och personlighetsfråga…

      Till er spelare i ÖIS, lös era problem internt, ni har spelarråd osv… Prata med dom det berör (trion ?), lipa inte hos fans och media… Klubben är vår, dra inte den i skiten…

    • 25 november, 2011 @ 11:44 Anonym

      Så jävla rätt

    • 25 november, 2011 @ 11:45 Anonym

      +100

    • 25 november, 2011 @ 11:49 Anonym

      Bra sagt!

    • 25 november, 2011 @ 13:51 Steven Gerrard

      Mycket bra skrivet Arne!!

    • 26 november, 2011 @ 14:07 x-et på räcket.

      Helt enig!

    • 25 november, 2011 @ 19:38 Martin Johansson

      Faktum är att Sambadefensiv gått från att vara en tvättäkta gubblogg till en junisblogg. Vissa gillar det, andra inte.

      I övrigt är du inne på en viktig sak (som till viss del är förklaringen till SD:s utveckling) och det är svårigheten att bygga upp en stabil och fungerande redaktion som klarar av att ta bevakningen av ÖIS till nästa nivå. Vi som var involverade tidigare klarade inte av det och lade därför av (en efter en – ett ”avhopp” skedde också efter att några av oss utövat lite självcensur riktat mot en skribent). Men saken är den att SD aldrig blev det den kunde ha blivit til stor del för att vi aldrig fick till den där gruppen, men jag hoppas att Felix och Johan mäktar med att (på sikt) göra det som vi misslyckades med.

    • 25 november, 2011 @ 21:01 Steven Gerrard

      Kul att se dig här igen Martin! Du är saknad, kanske en comeback i samband med att ÖIS tar klivet upp i superettan nästa säsong?

    • 28 november, 2011 @ 11:57 Martin Johansson

      Alltid kul med lite uppmuntrande ord. Är dock rädd att jag måste göra dig besviken, någon comeback från mig kommer det inte att bli, oavsett division.

    • 26 november, 2011 @ 14:09 x-et på räcket.

      Lika rörigt som det verkar vra i ÖIS alltså:=)?

    • 28 november, 2011 @ 11:58 Martin Johansson

      Ingen aning, men det finns en massa anledningar till att det blev som det blev, men jag tror inte att någon hade att göra med att det var rörigt.

    • 27 november, 2011 @ 16:20 Slicen

      Du är OERHÖRT saknad,Martin. Jag kan aldrig tänka mig att du skulle ha släppt igenom sån här skit utan att Bjärnlind fått möjlighet till genmäle. Det är klart som fan att man skadar klubben med sådan här ryktesspridning!
      Nä, den gubb-blogg du stod för;Martin, var av hög klass och behövde inte lyftas till några högre nivåer. Den var redan där!

    • 27 november, 2011 @ 22:39 Anonym

      Gud vilken sorglig kommentar. Martin gjorde ett kanoninsats, på sin tid. I dag gör Felix ett öika grymt jobb. Skit skall grävas upp, för tyvärr skit finns det. Sedan har redan Felix bett om ursäkt för att alla inte fick chansen att uttala sig från början. Men det ändrar inte på faktan

    • 28 november, 2011 @ 09:03 Slicen

      Och vad är ”faktan”? Att somliga spelare fått ultimatum i stil med ”skriv på innan datum x eller du kan packa din väska”? ”Skriv på eller annars…” Eller vadå? I tiden efter en serie så är det alltid jävligt rörigt i klubbarna – det är därför det kallas för Silly season. Spelare vill se sig omkring och se vad de kan få. Samtidigt är det naturligt att klubben vill knyta upp spelare man vill behålla så fort som möjligt. För en klubb som Öis med små medel så håller det naturligtvis inte att hamna i något slags auktionsförfarande och trissa upp lönerna – det var ju det som gjorde att vi hamnade i den här soppan. Alltså tvingas man agera lite tuffare och rakare vilket kanske känns lite i tårna på söndercurlade ungdomar som tror att de är superstjärnor i div 1.

      Mina sympatier ligger hos klubben och alltid hos klubben – spelare kommer och går. Dagens hjälte kan vara på andra sidan motorvägen i morgon. Det är mycket möjligt att Bjärnlind är en jävla buffel, men han är våran (Öis) jävla buffel och har blivit tillsatt att sköta spelaraffärer och det är säkert ingen hemlighet för styrelsen att han har hårda nypor. Kanske måste det vara så i en klubb som inför säsongen knappt hade en trupp och nu har en grupp spelare som är tror att de är bättre än vad de är, och tror att de förtjänar en högre lön än vad de har. Vilket är tveksamt!

      När det sedan gäller bloggen – så är det jättebra att Felix vill ta på sig det ingen annan vill göra – tack Felix. Men det hindrar inte att man kan säga att bloggen var klasser bättre förr – för det var den. Och det är fakta!

    • 28 november, 2011 @ 13:54 Anonym

      Det är klart med de argumenten så är alla hjältar tills dom försvinner oavsett.Vår förre ordförande tills han åkte ut etc.
      Nej, jag lägger lite andra värderingar också, om Ronny är som han är skadar han klubben mer än han gangar den. Om han skrämmer bort existerande spelare och avskräcker potentiella spelare så är han inte bra för klubben, även om han är ”vår buffel”. Jag tycker inte ”vår buffel” är viktigare än våra spelare.

    • 28 november, 2011 @ 11:59 Martin Johansson

      Som sagt, vissa gillar gubbloggar, andra inte. ;-)

  26. 26 november, 2011 @ 11:00 Salcini

    ”Anledningen till att en del spelare står utan kontrakt sägs vara att man vill ge Hans Prytz möjlighet att själv välja vilka spelare han vill kontraktera.”

    Visst, det är en idé att ge tränaren möjlighet att bestämma vilka som ska vara kvar och vilka som ska gå, det är ju trots allt han som skall ta ut truppen. MEN! Är det verkligen så klokt? Borde inte klubben jobba ut en idé om vilka typer av spelare man vill ska vara i a-laget och vilka som inte ska vara det, sedan får tränaren i fråga rätta sig efter detta när han kommer. ÖIS måste jobba ut en helhjärtad fotbollsfilosofi genom hela föreningen och då måste man ha bestämt vilka typer av spelare man skall ha på varje position. När dessa spelare sen kommer upp i a-laget så ska de kunna gå in och spela så som de gjort genom ungdomsåren oavsett vilken tränare som står vid sidan. Klubben skall stå för fotbollsfilosofin i stora delar i framtiden. Sen får man välja ut en tränare som får lite frihet att komma med nya idéer, men han skall också följa de angivelser som klubben har gett honom.

    Till exempel kanske man jobbar fram en idé om 3-5-2, med kanter som jobbar upp och ner, 3-backslinjen skall sällan skicka långbollar och så har man två anfallare som är skickliga med bollen och på att göra sin gubbe. (Ett exempel i stora drag). Om då en tränare kommer in och får för sig att spela 4-4-2 och med tillbakadragna ytterbackar och minst en forward som är av ”kocken” kroppstyp, så bryts hela mönstret i klubben ner och de ungdomar som länge spelat 3-5-2 känner sig helt lost i detta nya system.

    Låt klubben bestämma mer om vilka spelare vi ska ha. Därför att tränare kommer att komma och gå, klubben kommer alltid bestå!

    Svara

    • 26 november, 2011 @ 14:15 x-et på räcket.

      Jag köper tänket om en fast fotbollsfilosofi.
      Men, då gäller det också att materialet finns i grunden till att göra så. I dagsläget har vi inte den ”makten” att som klubb befästa att vi skall spela på ett visst sätt, detta kommer av ekonomiska skäl – ai, vi klarar inte att stå emot när FFF ger Danny ett förslag på kontrakt, vi kanske inte ens har pengar till att knyta upp mer än ett fåtal spelare på långtidsskontrakt. Och, vem kan med säkerhet påstå att vi klarar av att lyfta upp tillräckligt många duktiga talanger som spelar fotboll av ett specificerat mönster.
      När vi klättrar uppåt i systemet så känns det dock som en självklarhet att sätta upp en plan för hur vår fotboll skall spelas – återigen. Och, sedan tillsätta tränare som delar den filosofin till fullo. Prytz har spelat i ÖIS och vet vad för krav vi supportrar har rörande fotboll, de har nämligen inte alls förändrats sedan hans dagar.
      Att han ges chansen att tycka till om truppens utseende och utformning ser jag som ett sundhetstecken, om han nu väljer att rata de flesta av spelarna med utgående kontrakt blir jag dock väldigt fundersam….då börjar det kosta pengar och då har vi nästkommande dilemma. OM, verkligen om, det fanns en gyllende medelväg så bör den tillämpas redan från dags dato!!

  27. 29 november, 2011 @ 12:58 bukowski

    el pato till sällskapet 2012!

    Svara

    • 29 november, 2011 @ 14:14 Felix Jonsson

      Va?

    • 29 november, 2011 @ 15:09 Gustav

      Que?

    • 29 november, 2011 @ 16:28 Joalar

      Det verkar ju mer vara ett önsketänkande än ett rykte. Eller?

    • 29 november, 2011 @ 17:33 PriMax_ÖIS

      Utropstecknet får en att tro att övergången skulle vara klar.. Tror dock inte att det är så för varför vill man lämna AS för div1? Älskar han ÖIS så mkt?

    • 29 november, 2011 @ 18:53 bukowski

      just a christmaswish…
      älskar inte alla ÖIS mkt?

    • 29 november, 2011 @ 18:11 Björn

      Hade varit gött!!!!!!!!

      MEN……………………………………..

    • 29 november, 2011 @ 19:11 Gänga Lö!

      El Pato till ÖIS, det måste vara en blogg-anka…


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se