Hannes Sahlin är klar!

Äntligen! Den här värvningen är otroligt skön av olika anledningar. Dels för att det är en fantastiskt bra fotbollsspelare, men det kommer vi till sen. Det jag främst är glad för är att jag inte förstörde värvningen. Det var nämligen nära att jag gjorde det.

När Sahlin första gången tränade med laget i höstas så skrev jag i min naivitet om det här på sambadefensiv helt utan att tänka efter. Detta gjorde nämligen att jag numera är väldigt försiktig med att skriva ut namnet på de spelare som provtränar med laget. Några dagar efter jag hade skrivit om Hannes fick jag nämligen reda på att han nu var aktuell för en annan klubb, hade läst på sambadefensiv om Hannes Sahlin. Det sas nu att chansen till att Hannes blev öisare hade minskat markant, och det var mitt fel. Skit också.

Några veckor senare ramlade det dock in ett mail i sambadefensivs inbox där det påstods att Hannes var så gott som klar för sällskapet. När jag fick mailet kändes det som att en hel betonggris föll ned från mina axlar. Men än var inte våndan slut, för det dröjde. Vecka efter vecka gick utan en Hannespåskrift ochh jag började tvivla än mer. Hade jag blivit lurad? Men så i förmiddags kom beskedet, Hannes var klar!

Så, f*****g skönt!

Enligt mailaren så ska Sahlin först ha blivit erbjuden ett kontrakt där ett arbete på Stena ska ha varit en del i kontraktet men detta ska ha nobbats. Det nuvarande kontraktet sägs dock innehålla en till 100% fotbollsbaserad lön. Självklart är det skönt att Hannes har skrivit på, bara detta inte betyder att man tar några ekonomiska risker.

Vilka egenskaper har då Hannes Sahlin som fotbollsspelare? Han har de egenskaper som många saknade hos Adam Eriksson, för mycket kan man säga om Adam Eriksson, men något offensivt hot var han inte riktigt. Hannes Sahlin på så sätt är en mycket mer modern ytterback som har många fler offensiva egenskaper än Adam Eriksson. Han har visserligen inte riktigt samma defensiva styrkor som Adam Eriksson som sällan gjorde bort sig i det defensiva arbetet. Med Hannes Sahlin skulle jag tro att vi blir ett mer dynamiskt och spelande lag då man kan hota mer vänsterkanten och på så sätt skapa mer yta för andra spelare.

En vänsterkant med David Björkeryd och Hannes Sahlin kan bli helt fantastisk, den enda farhågan är att de två är för lika varandra i spelstilen och att båda springer längs med sidlinjen och ingen hotar inåt i banan. För då både Björkeryd och Sahlin är ytterbackar i grunden kan det bli ett problem att de båda agerar på samma sätt på planen. Där kan Hans P få ett problem att lösa.

Vi på sambadefensiv hälsar öisaren, flickfavoriten och liraren Hannes Sahlin välkommen till sällskapet! Äntligen!


'Hannes Sahlin är klar!' have 20 comments

 1. 28 december, 2011 @ 13:47 Egon

  Öisare sen barnsben.,Nobbade locktoner från flera SE. klubbar.Vilken kille !
  Bra jobbat ÖIS !

  Svara

 2. 28 december, 2011 @ 15:33 Anonym

  Bara inte budgeten riskeras..

  Felix: kan du inte kolla upp lite hur det ser ut med sponsorer och andra stora som små inkomster inför 2012!?

  Svara

  • 28 december, 2011 @ 16:42 Felix Jonsson

   Jo jag ska försöka kolla det, eller rättare sagt en mer ekonomiskt insatt person ska kolla upp det.

 3. 28 december, 2011 @ 21:40 Hocus Focus

  Någon som har nån idé om förstärkning på mittbacken ?

  Svara

  • 28 december, 2011 @ 22:00 Framtidens Öis

   Ge Felix Sehlström ett kontrakt. Här har Öis unga egna talanger som man tyvärr inte satsar på.Trodde att Öis i samband med konkursen skulle satsa på sina egna unga spelare och låta dom få utvecklas och sedan bygga ett lag för framtiden men nu värvas det för fullt. Hoppas bara att ekonomin håller.

  • 29 december, 2011 @ 01:36 ÖIS 1994

   Hämta ”hem” Robin Jonsson, tack.

  • 29 december, 2011 @ 13:02 Anonym

   Robin Jonsson har gjort sitt val. Lycka till men öis är ingen salong man kan komma och gå som man vill i.

  • 29 december, 2011 @ 14:25 nytko

   Jag skulle GÄRNA se Robin Jonsson tillbaka i den rödblå dressen. Alla dagar i veckan.

  • 29 december, 2011 @ 22:49 Anonym

   Instämmer. Älskar hans klockrena brytningar.

  • 29 december, 2011 @ 15:06 Bartoli

   Kort i rocken och vingliga uppspel. Robin är inget att satsa på.

  • 29 december, 2011 @ 15:41 Anonym

   Fantastisk förmåga att veta när han skall kliva fram och sno bollen från motståndaren. Resterade egenskaper klart under godkänd nivå.

  • 29 december, 2011 @ 18:45 S1887

   Vad sägs om Andreas Gunnarsson från Degerfors. Det sägs att han är sugen på att flytta till Göteborg. Ung, spelskicklig och hyfsat snabb mittback enligt utsago. Var ordinarie som högerback i Degerfors förra säsongen, men föredrar att spela mittback.

 4. 29 december, 2011 @ 11:17 JD1887

  Någon som hört något om Adam Eriksson? Om han mot förmodan INTE lämnar har vi ju en mittback och då behöver vi inte skaffa in en ny back! Sen ska ÖIS ändå ta upp Sehlström, han är riktigt duktig och kommer nog klara att spela på den här nivån.

  Svara

 5. 29 december, 2011 @ 12:05 Jesper

  Den vänsterkanten smakar bannemig bättre än pepparkaka och starkvinsglögg!

  Svara

 6. 29 december, 2011 @ 12:50 C

  Låt Felix ta steget och få möjlighet att utvecklas på så sätt som vi i år fick se en talangfull innermittfältare göra. Vi kan inte låta alla få chansen men några väl utvalda måste få den för att kunna lyckas.

  Svara

  • 29 december, 2011 @ 13:35 Calle

   Till de utvalda tycker jag även Otterstedt hör. Med flera matcher från start och en hel del inhopp och bara 19 år så fattar jag inte vad problemet är för Öis att inte skriva kontrakt med honom om han vill stanna.

 7. 29 december, 2011 @ 17:26 Anonym

  mathias johannesson, då kickar en duktig och talang full def,mitt för att sen värva en ny def,mitt utefrån,verkar helt snurrigt

  Svara

 8. 30 december, 2011 @ 20:32 Danne

  Någon som vet något om Hannes Sahlin och skador? Eftersom han jämförs med Björken så kanske skadorna också räknas in i den bedömningen.

  Svara

  • 30 december, 2011 @ 21:53 Felix Jonsson

   Har faktiskt inte speciellt bra koll på hans historik på just den punkten. Men han spelade 18 matcher av 30 förra året för qviding, var avstängd en. Men vad det berodde på att han inte spelade resterande 11 matcher vet jag inte. Jag har inte hört något om att han ska ha varit skadedrabbad innan men om jag ska vara ärlig har jag inte jättebra koll på just det.

   Om man ska jämföra med Björken så lirade han 11 matcher varav 10 från start.

   Jakob Olsson spelade 17 matcher förra året så, Hannes är lika skadebenägen som Jakobo ungefär.

   Där fick du lite stats också ;)

  • 31 december, 2011 @ 03:40 Danne

   Det tackar vi för! (Det lilla jag fick iaf).


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se