Kristoffer Peterson: Jag föll från läktaren på Valhalla.

Han blev något av en liten hjälte för öisare här på sambadefensiv när han i en intervju ungefär samtidigt som Jakob Olsson lämnade för Gais påstod att han drömde om att bli utlånad till Öis. Detta fick Sambadefensiv att reagera, Liverpoolliraren måste bara intervjuas! Så här har ni resultatet, en intervju gjord på facebook är vad den är, det blir lite svårt att utveckla frågorna, men håll till godo!

Om vi tar det från början, du är från Partille från början, hur hamnade du i Liverpool?

Jag kom in i Sävedalens IFs a-lag när jag var väldigt ung, var ordinarie som 14 åring. Med det togs jag ut i Landslaget och där fann Liverpool mig. Jag blev inbjuden på en veckas provträning och det tog 3 dagar innan min agent ringde och sa att dom ville köpa mig!

Låter som en dröm, har du haft Liverpool som favoritlag innan eller varför valde du just dem? Det har pratats om att det var flera som va intresserade.

Det var sannerligen en dröm, Liverpool var inte favoritlaget, har aldrig riktigt haft något stort favoritlag förutom Öis. Jag valde Liverpool för just klubben som den är, och akademin är otrolig på sättet dom utbildar oss som människor och spelare.

Liverpool är en anrik föreing som har en lång framgångsrik och historia, är det mycket ”såhär ska vi spela i Liverpool” eller är det mer fritt?

Vi har en linje igenom hela klubben hur det är tänkt att vi ska spela, vi försöker spela som a-laget genom akademin också, en mer spelad fotboll.

Många svenskar har Liverpool som favoritlag. Känner du att du har blivit något av en favorit bland de svenska Liverpoolfansen?

Absolut, det är otroligt stöd jag får och fansen är fantastiska. Jag förstår inte själv när en 50 årig man kommer fram och säger att jag är hans förebild, jag ser mig inte som en stor spelare men när jag hör sånt blir jag mer och mer tacksam och vill komma ännu längre.

Du känner att du har kommit rätt med andra ord. Men om vi då ska prata lite om Öis så blev du något av en publikfavorit över dagen för några veckor sedan. Stämningen bland öisare var allmänt bitter när Jakob Olsson precis hade lämnat för spel i Gais. Då länkade en av våra skribenter en artikel där du sa att du gärna ville spela i öis i framtiden. Hur känns det att ha blivit en favorit bland fansen utan att ha spelat i klubben?

Jag ler när jag hör det verkligen, grejen är att ni kan se mig i klacken i sommar när jag har ledigt. Jag stöttar Öis fortfarande och jag hade velat göra allt jag kan för att dom ska tillbaka till allsvenskan. Jag älskar alla öis supportar och blev vän med en del av alla år i klacken, missade inte en hemma match 2002 på gamla och var med och föll ner från läktaren på Valhalla när vi tog oss till allsvenskan, säger bara: EN ENDA KÄNSLA!

Fantastiskt, har du följt laget något under denna säsongen?

Jajamen, så gott jag kunnat. Öis ringer då och då, och när jag är hemma bjuder dom mig alltid in för att träna, blir lika glad varje gång även om jag inte kunnat göra det på ett tag. Jag ser det ju i min karriär som att de var i Öis (även om jag aldrig spela för dom) det tog fart, dom visade sitt intresse redan när jag var 13 år och som 14 åring tränade jag med A-laget när dom var i Allsvenskan. Hade det inte varit för Liverpool hade jag nog signat för Öis.

Vilket år tränade du med A-laget? 2006?

Säsongen 2009 var det då tror jag, när Mackan och Alvaro bildade anfallspar. Jag är bara 17 år.

Måste ha känts enormt stort att träna med en sådan ikon om Marcus Allbäck är som fanatisk öisare, vilka favoritöisare förutom honom har du?

Allbäck är nummer 1, sen har jag Robert Bärkroth, Afonso Alves och Jeffrey!

Legender alla tre, Du nämner i artikeln att det är en dröm att bli utlånad till Öis. Hur stora är möjligheterna till det? Är det något som du har diskuterat?

Min dröm var att bli utlånad, men jag måste tyvärr tänka på min fotbollsutveckling, och att gå tillbaka från Liverpool till div 1 eller superettan är tyvärr inte ett alternativ. Men blir jag större med större pengar ska jag investera i Öis, och förhoppningsvis avsluta en framgångsrik karriär i älskade Öis, drömma kan man, haha.

Drömma måste man göra. Så Öis är alltså inte aktuellt förrän vi är tillbaka i allsvenskan?

Precis, jag måste som sagt tänka på min utveckling, hoppas folk förstår det med respekt.

Det gör dom nog, Avslutningsvis så mötte ni Manchester City igår, hur gick det?

Det var min första match efter 2 månaders avstängning men gick direkt in i startelvan, vi spelade 1-1 och är nu 3 poäng efter City i toppen.

2 månaders avstängning?

Fick rött kort mot Bolton i mitten av november för en skallning. Låter värre än vad det var.

Zlatan stylee, vi går inte in djupare på det. Slutligen då, vad tippar du för slutresultat i matchen Öis-Gais 4:e Februari?

Som försäsongsmatchen för 2 år sen med vinst för Öis.

Låter bra, tack för att du tog dig tid!

Tack, detsamma


'Kristoffer Peterson: Jag föll från läktaren på Valhalla.' have 34 comments

  1. 22 januari, 2012 @ 19:58 andreas

    Härligt att någon vill spela för ÖIS :)
    Verkar som en skön kille de där!

    Svara

  2. 22 januari, 2012 @ 20:42 gogol

    Trevlig läsning!

    Svara

  3. 22 januari, 2012 @ 20:44 Batistuta

    En av oss!

    Svara

  4. 22 januari, 2012 @ 21:05 Dahlquist

    Snyggt inlägg Felix, så ska kärlek beskrivas, Öis andan finns överallt, även i Pool, helt underbart :)

    Svara

  5. 22 januari, 2012 @ 21:38 Rude Boy

    Kul!

    Svara

  6. 22 januari, 2012 @ 21:55 Fredrik

    Trevlig läsning minst sagt. Hoppas din dröm slår in.

    Svara

  7. 22 januari, 2012 @ 22:27 Macky

    Verkar vara en go kille det där…

    Öis-pool=sant

    Svara

  8. 22 januari, 2012 @ 22:57 Yoda

    Haha, skallning, vilken lirare asså, härlig kille som vi hoppas få se på läktarn eller planen så mycket som möjligt!

    Svara

  9. 22 januari, 2012 @ 23:50 A

    Absolut en av de bästa intervjuerna på det här forumet. Snubben låter helt fantastisk, sicket ÖIS-hjärta.
    Det skulle givetvis var mkt roligt om vi fick se den här killen i ÖIS kläder ngn gång i framtiden. Tills dess kan jag bara önska honom all lycka framöver!

    A

    Svara

  10. 23 januari, 2012 @ 03:06 Edwin

    Det är Robin Hood* jag vill ha!

    *Kristoffer Peterson

    Svara

  11. 23 januari, 2012 @ 08:47 Dahlquist

    Kan han inte meddela när han ska gå på en match så låter vi honom dra igår några sånger, vore en underbar känsla att ha Peterson som klackledare någon gång :)

    Svara

    • 12 februari, 2016 @ 19:36 kristoffer peterson

      Tjenare, kom in på denna intervjun och såg din kommentar! är det fortvarande aktuellt med att få vara med i klacken och dra igång sånger till sommaren? vore en dröm, mvh koffe

    • 13 februari, 2016 @ 17:14 1887

      Alltid aktuellt!

      Om du är på plan så kan vi sjunga för dig

    • 17 februari, 2016 @ 10:10 Rolf

      30 April är scenen din.

  12. 23 januari, 2012 @ 09:00 PriMax_ÖIS

    Gå ut och dominera på världsscenen. När du lekt färdigt kommer du hem och tar upp oss i AS!
    Fast vänta inte för länge.. då kanske vi fixar det på egen hand ;)

    Svara

  13. 23 januari, 2012 @ 11:26 Richard

    Skön lirare det här!
    You`ll Never Walk Alone Kristoffer!

    Svara

  14. 23 januari, 2012 @ 11:32 Johan

    YNWA Kris! Han kommer bli nåt stort den grabben

    Svara

  15. 23 januari, 2012 @ 14:09 Johan G

    Ogillar devalveringen av epitetet ”legend”. Afonso och Aubynn är definitivt inte legender (in fact legendarer), den sistnämnda är en legosoldat (KLUBBHORA!) av rang och hade inte förlängt ett enda kontrakt innan han förlängde med Malmö häromåret.

    Annars är det en mycket bra intervju.

    Svara

    • 23 januari, 2012 @ 14:32 nytko

      +1

      Ordet legend används allt för ofta.

    • 23 januari, 2012 @ 14:43 Jacko

      Mycket ligger i betraktarens ögon. Personligen har jag aldrig sett någon bättre spelare än Afonso i Sällskapet från det att jag börja följa laget i mitten på 90-talet till nu. Så för min del anser jag definitivt att Afonso är och kommer förbli en legend.

    • 23 januari, 2012 @ 16:22 Rille

      Svårt att se att inte Afonso skulle vara en legend, killen startade sin Europeiska kärriär i ÖIS, några år senare debuterade han i Brasilianska landslaget, motivera varför han inte är en legend?

    • 23 januari, 2012 @ 16:59 Johan G

      Ja, Afonso är en av de bästa (om inte den bästa) spelarna som någonsin spelat i ÖIS och levererat fler oförglömliga minnen än någon annan men gör det en till legendar bara för det? Räcker det med två fantastiska år i föreningen och sedermera en landslagsplats Brasilianska landslaget för att bli ÖIS-legendar?

      Det ter sig fullständigt naturligt att hävda att Afonso är i princip lika stor som Marcus Allbäck, Sören Börjesson, Agne Simonsson och Niklas Sjöstedt? Och om en sådär 45 år kommer det vara lika naturligt att tillägna Afonso ett tifo där man slår fast vilken rödblå legend/legendar han är? Jomentjena.

    • 23 januari, 2012 @ 18:50 Cyban

      Precis, det du menar är att om man ska ha äran att bli kallad legendar så ska man inte bara prestera bra utan det handlar ju om mycket mer.

    • 23 januari, 2012 @ 19:53 nytko

      EXAKT. Det är detta många missar enligt min mening. En legend blir man inte bara sådär i min mening. Man kan inte komma och lira någon säsong och sen bli en LEGEND. Smaka på ordet en aning, det är ett mycket starkt ord.

      Jag pekar inte ut några, men ordet legend används för ofta och för hafsigt.

      T.ex. Afonso är EN av de bästa spelarna som spelat i ÖIS. Ja.

      T.ex. Afonso är en legend. Nej.

    • 23 januari, 2012 @ 21:02 Jacko

      Skönt att några supportrar skall bestämma för allas räkning vem eller vilka som är/inte är legender ;)

      Jag kommer alltid minnas Afonso för hans helt otroliga insatser på plan under den rödblåa fanan. Sedan att han inte gjorde 1178 matcher för klubben spelar inte någon roll för min del, han har en plats bland mina ”legender”.

      Lovar att bjuda på ett Afonso-tifo år 2058 =P
      I rest my case….

    • 24 januari, 2012 @ 10:20 Smurfalizer

      Aubynn behöver vi inte diskutera. Men Afonso – jag är lite splittrad här. För han var de facto troligen den enda som någonsin kommer lira i både brasilianska landslaget och dessutom ha flertalet matcher i vår vackra tröja. Ordet samba som vi tagit till oss, inte minst på denna hemsida, kan ju faktiskt nästan härledas tillbaka till just Afonso’s intåg. Så nja… han är nog fan en legend trots allt. Lirarnas lag har ju nästan blivit ersatt av samba rödblått som epitet på laget bland oss själva.

    • 24 januari, 2012 @ 10:57 Daniel_K

      Tänk om Stena Line hade beviljat lånet på 1.5miljon, så ÖIS hade kunnat köpa loss honom från CAM. Då hade han aldrig hamnat i mff..

    • 24 januari, 2012 @ 18:29 Lanslarke

      Normalt tar det många år att bli en legend. Gör man det Afonso gjorde tar det betydligt kortare tid.
      Om trettio år kommer öisare fortfarande prata om Afonso. Därmed är han i mina ögon en legend.

    • 24 januari, 2012 @ 08:00 Martin Johansson

      +2 Åtminstone när det gäller devalveringsfrågan. ÖIS håller på att bli Bajen (där räknas till och med en spelare som Igor Armas som legendar). Personligen så tycker jag att man kan vara lite försiktig med språket och innebörden i vissa begrepp. Men jag antar att det här bara är ett uttryck för tidens tempo.

    • 25 januari, 2012 @ 00:39 Felix Jonsson

      Om jag ska försvara mig en aning så va det bara något som jag uttryckte under intervjun och inget som jag direkt tänkte på utan bara något jag skrev. Om jag ska gå in i diskussionen så är väl inte ”Jeff” en legendar i den bemärkelsen. Afonso däremot ser jag absolut som en en spelare som har uppnått legendstatus. Så mycket glädje som han skänkte mig och många andra under den tid han var i Öis s¨tycker jag absolut det. För mig tillhörde Afonso en tid i öis som kommer att gå till historien som en av de bästa som varit och han har absolut för mig uppnått en sådan status.

      Men egentligen tycker jag inte att sjävla diskussionen är speciellt givande. Lite som att diskutera vem som är den bästa bondskådisen, vilka man ser som ikoner eller legender är helt individuellt. Jag kan dock hålla med om att man ska vara försiktig med att använda kraftiga uttryck. Och det försöker jag vara, så gott det går.

  16. 23 januari, 2012 @ 19:55 nytko

    Ojdå ”min mening” dök upp lite väl ofta i det där inlägget. Ursäktar mig om det låter lite slarvigt.

    Svara

  17. 23 januari, 2012 @ 21:35 Sofia

    Skön kille. Hoppas vi får se honom i ÖIS om ett par år då.

    Svara

  18. 25 januari, 2012 @ 13:14 Samuel

    Underbar intervju. Verkar vara en go kille. Hoppas att han hamnar hos oss i framtiden.

    Svara

  19. 8 februari, 2012 @ 11:45 bullen

    Fan,sitter med gåshud över hela kroppen när jag läser detta!

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se