Robin Jonsson är klar!

Där kom den! Mittbacksvärvningen som har varit på tal sedan början av december. Då löd budskapet: Nu ligger fokus på att få in en mittback. Efter det värvades en anfallare och en vänsterback, men ingen mittback. Ingen mittback fanns heller med och provspelade förutom Erik Green som för länge sedan lämnat truppen. Mittbacksbrist men ingen mittback på provspel måste betyda att man söker någon som går rakt in i laget tänkte jag, och så sant, så sant.

Robin Jonsson är 24 år, vilket innebär att han börjar närma sig mitten av sin karriär och därmed kan ses som en färdig spelare. Är det något man ska ha invändningar på denna upplagan av den löjliga säsongen så är det att det fortfarande inte har värvats någon spelare som ses som en investering för framtiden. Det blir alltså allt mer tydligt att det satsas stenhårt nu, vi ska upp i superettan, i år, punkt slut. Som öisare framkallar ju satsningar som denna självklart en viss oro. Gör vi om samma misstag som 2010? Jag hoppas verkligen inte att man gör det, det hade varit fullständigt oförlåtligt.

Samtidigt är det som Mats Janson påpekade i intervjun med Sambadefensiv för någon vecka sedan: Det är inte hållbart att ligga i Division 1 södra för en klubb som ÖIS. Så det är en svår avvägning, ska man satsa sig ur denna serien iår för att kunna arbeta långsiktigt från superettan eller ska man ta det lugnt och riskera att vi blir Västra Frölunda? Förhoppningsvis är vi just nu inne på den gyllene medelvägen.

Robin Jonsson går till Öis som bosman från ett LSK med stora ekonomiska bekymmer. Det blir allt tydligare hur den enes död blir den andres bröd. Förra året var det vi som var den nedslagna rikemansungen som alla tog chansen att råna, nu ser det ut som att LSK är på väg att ta vår gamla roll. Något som självklart känns i magen. Förhoppningsvis blir LSKs fall inte lika tungt som det var för oss, det kan man nämligen inte ens önska sin värsta fiende. Dessutom är Ljungskile en förening jag personligen är lite svag för. Jag tror att det är deras arena (vad den nu heter just idag) som är en av de mysigaste arenorna jag besökt. En sommarkväll nästa år får gärna spenderas i Ljungskile, det har jag absolut inget emot!

Slut med utsvävningarna, tillbaka till Robin Jonsson. Vad tycker jag om värvningen? Smart! I det läget man nu befinner sig i så vill man inte experimentera med något oprövat kort. Så när chansen ges att värva tillbaka någon som fungerat utmärkt innan så är det klart att den ska tas. En del har sina invändningar mot Robins uppspel, men jag ser inte det som någon större fara då jag helst inte ser långa uppspel från en mittback över huvud taget. Öis ska vara ett spelande lag och en mittback med lite sämre som Robin kan istället ges en lite mer begränsad roll där han helst spelar ut till en ytterback eller lämnar över uppspelen till David Leinar. Fast som sagt, den långa bollen kan jag vara utan.

Robin var En av superettans bästa mittbackar 2010 och dessutom en positiv överraskning i Allsvenskan 2009. Året i LSK ska enligt folk från Bohuslän inte ha varit alltför lyckat, de var inte nöjda med honom. Tydligen fungerade det inte heller åt andra hållet då Robin sas inte trivas speciellt bra i Ljungskile heller. Det är väl förståeligt att en spelare som kommer från en klubb i kris till en klubb på väg mot kris och dessutom har hemlängtan inte blir någon större succé på planen. Förhoppningsvis kan en hemvändande Robin Jonsson få tillbaka gnistan och hungern och komma tilbaka i gammalt gott slag!

Välkommen tillbaka Robin!

Nyförvärv Silly Season 2011/2012

Johan Hedman

Emil Karlsson

Hannes Sahlin


'Robin Jonsson är klar!' have 29 comments

  1. 17 januari, 2012 @ 15:44 Anonym

    Yes ,Välkommen tillbaka Robin.

    Svara

  2. 17 januari, 2012 @ 16:13 L.J

    Vad skönt det känns att vara ÖISare i år .
    Hoppas och tror att värvnigarna är klockrena

    Svara

  3. 17 januari, 2012 @ 16:38 timberhochmandie

    Voooldemort, var äääääär du..? :-)

    Svara

    • 18 januari, 2012 @ 10:04 voldemort

      Jag är här, Timber….
      Äntligen fick vi ett slut på dina våtaste drömmar sedan du började prata med mig…:-) Tja, i Söderettan kan väl inte ens han misslyckas…

    • 18 januari, 2012 @ 12:12 timberhochmandie

      Åja, vi har väl diskuterat Robins kvaliteter i närmare två år..? Jag både har och har haft högre uppsatta mål än så här. :-p

    • 18 januari, 2012 @ 12:19 voldemort

      Du menar att dina högre mål är våta drömmar om lilla mig? :-)

    • 18 januari, 2012 @ 12:27 timberhochmandie

      Haha, skulle vara det då… ;-)

  4. 17 januari, 2012 @ 16:43 Steven Gerrard

    Det känns väldigt positivt och förhoppningsvis kan Robin få en nytändning och skapa stabilitet i backlinjen. Välkommen tillbaka!

    Svara

  5. 17 januari, 2012 @ 17:26 Daniel_K

    Välkommen tillbaka Robin!

    Svara

  6. 17 januari, 2012 @ 17:37 DJ-CJ

    Perfekt värvningen för mittbacksplatsen! Välkommen tillbaka!

    Svara

  7. 17 januari, 2012 @ 17:53 linuslars

    Öis till Europa League 2013? Grymt kul att se att denna värvningen gick i hamn!

    Svara

  8. 17 januari, 2012 @ 17:55 Krilliano

    Går inte o säga annat än att det här va den bästa värvningen hittils sett till meriter. Dom andra är oskrivna kort. Robin är en gedigen back som absolut inte gör bort sig i allsvenskan och dessutom på väg mot sin bästa ålder som spelare. Kanonvärvning för den här serien. Helt rätt är det också om allt står till som det ska med ekonomin o ta sig så snabbt som möjligt upp i superettan. Men inte utan att jag blir lite nervös.
    Hoppas nu bara dom nya killarna håller bra klass framåt. För annats är jag rädd att det blir problem framåt i år. Vem ska göra strutarna?

    Svara

    • 17 januari, 2012 @ 18:15 Anonymast

      Leinar

    • 17 januari, 2012 @ 18:59 Krilliano

      He he.. För mig gör det inget om han gör dom. Mindre troligt bara.

  9. 17 januari, 2012 @ 19:21 Mendel

    Känns onekligen ganska bra och spännande. Måtte nu bara satsningen mot Superettan gå vägen, för det känns som om klubben och vi runt den har börjat få tålamod och blivit nyktra… Och plötsligt känns Superettan rätt så sexigt….
    Skulle denna ”satsning” gå åt helvete.. tja… då tror jag allting går åt helvete!

    Välkommen tillbaks, Robin!

    Svara

  10. 17 januari, 2012 @ 21:02 Magnus

    Robin känns klockrent defensivt. Katastrof offensivt sett till uppspelen. Killen är född med två skevfötter!

    Svara

    • 17 januari, 2012 @ 23:18 Magnus

      Ska förtydliga och säga att jag är väldigt nöjd med värvningen. Men som Bukowski skrev nedan så ska han inte ta del i uppspelen.

  11. 17 januari, 2012 @ 21:14 Jesper

    Robin är nog smartare än att han försöker sig på passningar a la Sören Börjesson från sin mittbacksposition. Dessutom är han verkligen en man för framtiden. Björn Nordqvist var dryga 40 när han avslutade för oss i allsvenskan (-83, I think). Jämfört med det är Robin rena pojklagsåldern.

    Kanonvärvning, milt uttryckt!

    Svara

  12. 17 januari, 2012 @ 21:25 bukowski

    bra värvning,som den MITTBACK han är,inget annat
    ganska snabb,brytsäker,uppspelen bör gå via lillström anyway…
    smiska makrillarna!

    Svara

  13. 17 januari, 2012 @ 23:14 Anonym

    17 va kul det här skall bli.

    Svara

  14. 18 januari, 2012 @ 00:38 A

    Det här är onekligen den bästa värvningen vi gjort hittills. Robin är ett säkert kort då vi vet var vi har varandra. Att älta uppspel känns tämligen förlegat. Jag tror att Robin, med sin rutin, vet om sina begränsingar.
    Rent defensivt måste vi återigen ha seriens bästa innerbackspar, trots förlusten av Danny.

    Nu börjar det se riktigt bra ut. Enligt mitt sätt att se det borde både mittbackpar och mittfältspar hålla god superettan klass. ÖIS börjar se lite för bra ut för serietillhörigheten.

    Nu återstår det bara att se vad anfallet kan prestera. Att abstinensen inför kommande träningsmatcher börjar bli svår tror jag gäller för de flesta ÖISare.

    Förra säsongen var jag oerhört skeptisk. Ändå kunde det gått vägen med lite tur. I år ser det däremot riktigt bra ut. Undrar var det här ska sluta ;)

    Kom igen nu ÖIS. I år vänder det…

    A

    Svara

  15. 18 januari, 2012 @ 07:15 Kent

    Positiv överraskning i Allsvenskan? Han och TvB var ju överlägset sämst i inledningen…

    Svara

    • 18 januari, 2012 @ 07:29 Anonym

      Som högerback ja. Då var han till och med petad från truppen nån match om jag minns rätt. Däremot var han bra som mittback när vi började plocka en del poäng efter halva säsongen,

  16. 18 januari, 2012 @ 09:50 Stockholms Tobbe

    Det börjar ljusna….

    Svara

  17. 18 januari, 2012 @ 11:17 Rude Boy

    En mycket bra värvning. Och jag tycker tvärt emot skribenten att det är en framtidsvärvning. 24 år är ungt i mittbacksammanhang där bästa åldern brukar vara runt 30. Nu är ju Robin dessutom rutinerad. Ett tryggt och slipat mittbackpar tillsammans med seriens bästa målvakt kan mycket väl bli vinnarmelodin i år då vi har förlorat våra målskyttar.
    Och givetvis ska inte Robin stå för uppspel längre än tio meter men det ska sannerligen inte Leinar heller. Fimpen, Björkeryd, Sahlin, Hall, Otterstedt, Jeremejeff, Lycén eller Seb ska ha bollen. Helst vår blivande landslagsfältare.

    Svara

  18. 18 januari, 2012 @ 18:06 Fredrik

    Underbart att Robin är tillbaka. Förra året läckte vi som ett såll, i år bör vi inte släppa mer än 20 mål bakåt. Förhoppningsvis kan mittbacksparet Robin-Leinar spika igen fullständigt.

    Svara

    • 18 januari, 2012 @ 18:17 Annonym

      Är inget jättefan av Robin rent generellt men med en duktig bak och stark ledartyp så kan han vara en riktigt bra kugge. Frågan är bara om Leinar fixar den uppgiften? Tycker han genomgående har varit extremt ojämn under sin tid i ÖIS.


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se