Sambanytt: Årspremiär!

Årets första sambanytt innehåller provspelare, ungdomar och tjejer!

  • Det ser ut som att man inte nöjer sig med de fem anfallarna som redan finns i truppen utan sökandet efter ännu en anfallare fortsätter. Förutom Robert Vilahamn som medverkade på söndagens träning så fanns ännu en anfallare med när laget tränade i tisdags. En anfallare med med ett förflutet som ungdomsproffs i Holland. Som jag tidigare påpekat så kan jag inte skriva ut namn på samtliga provspelare för klubbens bästa. Däremot är jag ganska tveksam till att man ska värva ännu en anfallare då jag hellre sett att man vågade ge en spelare som Henrik Carlsson chansen och att man gav Alexander Jeremejeff ett större förtroende och litade på att han håller som inhoppare om någon skulle gå sönder. För det tror jag att han gör
  • Vi måste ha in en mittback det är väl de flesta ganska övertygade om. Även om Felix Sehlström känns väldigt intressant så behövs det någon mer in bland mittbackarna. Med tanke på att både Danny och Dennis lämnat så måste minst en spelare in i mittbacksuppsättningen, helst två. Förutom Erik Berthagen, Robin Jonsson och Andreas Gunnarsson från Degerfors som jag tidigare nämnt så har Gais valt att inte erbjuda backarna Sandeep Mankoo och Johan Rundqvist nytt kontrakt. Johan Rundqvist har tillhört Gais men hans kontrakt verkar nu ha gått ut efter att han de två senaste säsongerna varit utlånad till Qviding och Skövde. Rundqvist är ursprungligen från Fässbergs IF och enligt bekanta som sett honom spela så är det en vinnarskalle av guds nåde som inte viker sig en tum förrän han har vunnit bollen. Att han dessutom kan spela högerback gör inte saken sämre. Sandeep Mankoo är liksom Rundqvist mittback och enligt bekanta med Gaissympatier är han varit ett av de största framtidslöftena i klubben. Därför känns det förvånande att Gais släpper honom. Är Gais misstag våran lycka?
  • Enligt rykten finns det idéer om att starta upp ett damjuniorlag inom Öis. Ryktena säger att det finns planer på att ett annat lags  damjuniorer ska flytta över och bli öisare för att man sedan ska kunna satsa och locka till sig fler tjejer. En idé som jag tycker låter intressant. Min egen erfarenhet av idrottande i föreningar är att det alltid blir en bättre stämning i en klubb då det finns både pojk- och flicklag. Dessutom har jag en teori om att en större förening med fler medlemmar som är både kvinnor och män blir en stabilare förening och mer välmående förening. Om det dessutom skulle vara så att detta i framtiden skulle kunna mynna ut i ett starkt damlag så är det självklart ännu roligare med fler matcher att se och kanske dessutom en större kvinnlig publik. Alltså, ju fler öisare desto bättre.
  • I veckan medverkade Mats Janson tillsammans med Hans Prytz i Göteborg Direkt på Sveriges Radio där Mats berättade om att planerna på ett sporthotell inte är nedlagda utan att det arbetas med frågan i en speciell grupp i styrelsen. Ingen nyhet att frågan fortfarande är aktuell, den har aldrig varit nedlagd. Frågan är bara hur intensivt det arbetas med den och hur lång tid det kommer att dröja innan bygget sätts igång, om det nu gör det. En inte allt för vild gissning är att det kommer att dröja innan vi ser det första spadtaget tas.
  • Mattias Johannesson kommer allt längre ifrån klubben, han har inte tränat denna veckan och det verkar som att han har gjort sitt i den rödblå tröjan. Tydligen ska han själv även ha bekräftat att det är förmodligen är färdigspelat. Tråkigt såklart då det kändes som en lovande spelare, men vi får bara önska honom lycka till i framtiden.

'Sambanytt: Årspremiär!' have 45 comments

  1. 13 januari, 2012 @ 16:39 Anonym

    På tal om positioner hit och dit: Har Prutz verkligen gått ut och sagt att laget ska spela 4-4-2? Annars förstår jag att klassiska yttermittar inte jagas utan att man är ute efter mer ytterforwards?

    Svara

  2. 13 januari, 2012 @ 17:10 Anonym

    Hur var det med den där spelaren som var på gång som du inte ville skvallra om Felix? Fortfarande på gång eller nerlagt?

    Svara

  3. 13 januari, 2012 @ 17:24 Anonym

    Tror det var Hannes Sahlin, så fixat snarare ;)

    Svara

  4. 13 januari, 2012 @ 17:52 Anonym

    Man kan ju inte låta bli att fundera varför gais släpper spelarna om de är sådana vinnarskallar/talanger? Bristande karaktär på andra plan?

    Fler ÖIS’are? JA!

    Damlag? Hm.. Tvek

    Svara

  5. 13 januari, 2012 @ 18:07 Felix Jonsson

    Jag hade varit väldigt tacksam om ni inte kommenterade som anonym utan försökte anstränga er lite och hitta på ett namn. Det blir väldigt rörigt som det är nu. Tack på förhand!

    Svara

    • 13 januari, 2012 @ 19:18 Anonym

      Kräv inloggning om du nu tycker så. Det är ju fullt möjligt att göra i WordPress. Lär dock påverka antalet kommentarer men det gör kanske inte så mycket.

    • 13 januari, 2012 @ 19:23 Rödblå

      -10

    • 13 januari, 2012 @ 20:51 timberhochmandie

      Men gnällspik… Det räcker ju att du kallar dig för ”anonymast” så går du att urskilja från alla andra ”Anonym”.

  6. 13 januari, 2012 @ 18:21 Daniel_M

    Tack för bra jobb Felix!!

    Svara

  7. 14 januari, 2012 @ 00:08 framtiden

    Håller med om att man måste satsa på Henrik Carlsson, klart lysande spelare i förra årets juniorallsvenska trots mycket bänknötande. vilken annan klubb som helst skulle vilja ha en sådan spelare

    Svara

  8. 14 januari, 2012 @ 00:29 Anonym

    Undra vad som händer med Robin,det blev ingen förlängning i Ljungkile. Någon som vet något?

    Svara

    • 14 januari, 2012 @ 11:30 PriMax_ÖIS

      ÖIS har kontakt med honom men hans agent är i England och fiskar. En mindre klubb där har visat lite intresse. Hoppas han hamnar i ÖIS till slut!!

    • 14 januari, 2012 @ 12:16 Anonym

      Tack för info, Hoppas!

    • 14 januari, 2012 @ 15:59 Felix Jonsson

      Intressant! Hur definierar du ”mindre engelsk klubb”? Rör det sig om championship eller ännu lägre?

    • 14 januari, 2012 @ 17:47 Annonym

      Ha Ha Championship! Den var roligt, den är ju ett par gånger bättre än allsvenskan. Robin hittar ju inte klubb i superettan.

    • 14 januari, 2012 @ 18:10 Felix Jonsson

      Skulle nog vilja säga att bottenlagen i championship inte är ett par gånger bättre än allsvenskan. Tror mycket väl att en bottenklubb med mittbackskris hade kunnat vara intresserade av honom. Robin var trots allt en av våra bättre spelare i slutet av allsvenskan 09 och hade i den formen säkerligen platsat i en klubb på nedre halvan av championship. Kanske såg någon klubb honom då och vill testa nu igen. Har precis sett färdigt Southampton-Nottingham och kan säga att Robin i 09-form med all säkerhet hade platsat i Nottinghams trupp.

    • 14 januari, 2012 @ 18:12 Felix Jonsson

      Även i den formen han hade i superettan 2010

    • 14 januari, 2012 @ 18:38 Anonym

      Han var bra på försäsongen i LSK, men hade formsvacka under hösten.
      Har hört att sammanhållningen i laget varit dåligt där uppe.

    • 14 januari, 2012 @ 20:17 PriMax_ÖIS

      Vill inte säga mer, kanske redan sagt för mkt ;) Sorry Felix!

    • 14 januari, 2012 @ 22:00 timberhochmandie

      Eftertankens kranka blekhet? :) Vem har du fått skäll av..?

    • 15 januari, 2012 @ 18:42 Felix Jonsson

      Jag förstår dig bättre än du kan kan föreställa dig! ;)

  9. 14 januari, 2012 @ 09:08 Thomas

    …och med damlag så kanske det i förlängningen kan ge nya öis-bäbisar, 100 %-iga sådana, som kan fylla på i spelartrupperna och så småningom bli till framtida a-lagsstjärnor…? :-)

    Svara

    • 14 januari, 2012 @ 11:06 voldemort

      Räcker det inte med den inavel vi haft under några decennier menar du? Fram för fler influenser utifrån…. ;-)

  10. 14 januari, 2012 @ 11:49 Polaren Per

    Klart vi ska ha damjuniorer och damlag!

    Svara

  11. 14 januari, 2012 @ 11:49 Polaren Per

    Klart vi ska ha damjuniorer och damlag!

    Svara

  12. 14 januari, 2012 @ 15:27 Krilliano

    Verkligen på tiden att Öis fixar damlag. När syrran spelade boll så ville hon alltid spela i Öis. Hon fick istället trä på sig en hutlös grönsvart tröja.

    Svara

  13. 14 januari, 2012 @ 15:40 Kommittén för Statssäkerhet

    Med tanke på hur det sett ut dom senaste åren, trodde jag vi hade ett lag med kärringar redan…

    Svara

  14. 14 januari, 2012 @ 16:58 Jacko

    Gällande provspelaren med förflutet i Holland, börjar hans förnamn på R månne? Hittar nämnligen endast en kontraktslös spelare som passar in på beskrivningen….

    Svara

    • 15 januari, 2012 @ 20:07 Cyban

      Jag undrar också om det kan stämma..

    • 16 januari, 2012 @ 13:30 Jacko

      Troligtvis, med tanke på hur tyst det blev ;)

      Spontant så känns väl inte RG speciellt intressant om man kollar på meritlistan. Skall man plocka in ytterligare en forward bör det vara en spetsspelare….

  15. 14 januari, 2012 @ 18:13 Daniel_K

    Om ett damlag skulle ge ÖIS en bättre ekonomi så är jag positiv!
    Annars inte..

    Svara

  16. 14 januari, 2012 @ 18:26 Yodabul

    Nej, jag ser damlag bara som något positivt! Rent ekonomiskt är det ju svårt att ”SE” resultatet då ökade sponsorintäkter kan bero på andra saker. Man får även titta på det i en marknadsföringssynvinkel med ökad uppmärksamhet, mer besökare och snyggare publik. Det drar även mer män till matcherna! ;)

    Så ja, även om det direkt kan ge ett litet minus med planslitning så får man ju även tänka att damlagen kan gå +/- 0 i alla småklubbar i landet, varför inte i Öis också?

    Svara

  17. 14 januari, 2012 @ 19:51 tommy

    Tanken är väl att det är lättare att sälja in sponsorer med ÖIS som varumärke. Än för andra damlag, t.ex Qviding. Dessutom så har det ju talats om att ÖIS har en alldeles för dyr anläggning och då kan det väl vara smart att slussa in fler lag som kan utnyttja gården och bidra med medlemsavgifter.

    Svara

  18. 14 januari, 2012 @ 20:04 Daniel_K

    Jag hoppas att du har rätt..!

    Varför inte ÖIS? Därför att ÖIS alltid har haft svårt att få ekonomin i fotboll att gå plus..

    Svara

  19. 14 januari, 2012 @ 20:50 Hannes

    Svinigt, men jag känner lite att jag hellre försöker bredda ungdomsverksamheten på herr sidan?

    Svara

  20. 14 januari, 2012 @ 21:17 Polaren Per

    Finns ju praktiska och ekonomiska vinster att göra genom att ha fler lag. Antalet medlemmar ökar, lättare att få sponsorer, resurser kan delas mellan lag tex målvaktstränare, materialare, vaktmästare.

    Svara

  21. 14 januari, 2012 @ 23:45 Felix Jonsson

    Det kommer inte att bli någon förlustaffär att starta ett damjuniorlag det kan jag nästan lova. Jag ser dessutom inte det som en fråga om vad som är ekonomiskt lönsamt. En idrottsförening ska ha både en herr och en damsektion, det ser jag som självklart. Det är bara konstigt att vi inte har erbjudit killar och tjejer samma möjligheter tidigare än för några år sedan. Om man nu dessutom enligt de rykten jag hört kommer att satsa lite hårdare genom att starta ett damjuniorlag låter bara ett bra sätt att få igång verksamheten. Men än så länge är det bara ett rykte, absolut inget bekräftat. När detta lag skulle startas har jag heller ingen koll på.

    Svara

    • 16 januari, 2012 @ 13:41 Rude Boy

      +1

    • 16 januari, 2012 @ 21:25 Magnus Börjesson

      ÖIS har väl haft flicklag i flera år redan. Att dessa tjejer får spela kvar i klubben även när de når junioråldern är ju högst naturligt. Jag vet inte vilken årskull tjejer som var först ut i ÖIS, men att starta damjuniorlag nu kan väl inte handla om mer än ett par års ”tjuvstart” jämfört med när det ändå blir nödvändigt.

  22. 15 januari, 2012 @ 10:04 Anonym

    Bara det stannar vi ett juniorlag och inget annat ar det val bra. Ett elitlag pa damsidan kan inte innebara annat an ekonimisk katastrof!

    Svara

  23. 15 januari, 2012 @ 18:12 Daniel_K

    Har saknat en ”Kung Sjöstedt” typ sedan han slutade i ÖIS.
    Stark i luften, mycket bra blick för spelet, lugn o trygg, stark ledare och bra speluppfattning!

    Svara

  24. 16 januari, 2012 @ 13:14 Anonym

    Läs http://www.fotbollstransfer.se Peter Björlund

    Svara

    • 16 januari, 2012 @ 13:34 Jacko

      Spännande! Låter som en vettig förstärkning rent spontant.
      LSK lär ligga 1:a i racet om en signatur…

  25. 16 januari, 2012 @ 16:53 Richard

    Robin Eriksson heter ungdomsproffset som är på provspel, han har bland annat har spelat Heerenveen, Han var utlånad till Häcken förra säsongen!

    Svara

    • 17 januari, 2012 @ 08:57 Anonym

      Ja och fick hoppa in en match för häcken… Nej otterstedt ska få nytt kontrakt och erbjuda alushaj ett kontrakt samt lägga pengarna på Robin Jonsson!


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se