En seger till.

Jaha, det var det spöket.

I min text igår skrev jag om hur viktigt det är att vinna matcher under en försäsong. Att man inte ska ta någon match för given. Detta var en match som man mycket väl hade kunnat ta för given. Men detta ÖIS gör inte sånt.

Något som i alla fall jag vill se som en trend är att man gör mål på sina chanser. Ingen av de matcher jag hittills beskådat på plats har haft samma mängd av brända chanser som matcherna under förra året hade. Förra året fick Nico många gånger bära hundhuvudet för alla de brända chanserna och det va till stor del befogat men inte helt. Även Jakob Olsson brände bra chanser i ganska stor utsträckning och överlag hade man en väldigt dålig målprocent i sina avslut. Det må hända att man skapade otroligt mycket chanser, för det gjorde man sannerligen, men avsluten var alldeles för dåliga.

I år är det slut med detta. Idag spelade det ingen roll vem det var som fick läget, Christofer Bengtsson, Johan Hedman eller Oskar Wallén, det spelade ingen roll, verkligen ingen roll. När jag ser Johan Hedman helt utan tvekan trycka upp bollen med full kraft i nättaket så blir jag lugn. Det är inte svårt att göra mål där Johan Hedman befinner sig, det gäller bara att skjuta högt, men han gör det. Att det inte finns några tveksamheter i detta nya hänsynslösa ÖIS gör att man bara vill slå en frivolt.

När jag tänker tillbaka kan jag minnas två missade chanser. Den ena är Oskar Walléns miss i början av matchen när han på ett helt enastående sätt bryter in från kanten och försöker få upp bollen i det bortre krysset men får lite för stor del av foten under bollen och den går lite för högt. Det andra läget Tommy Lycéns där han får till en ganska bra träff. Om det varit en inspark. Bortsett från de två missarna så är man ruggigt effektiva när läget dyker upp.

Något jag däremot inte är alltför nöjd med är att det slås lite för mycket långbollar. Jag må vara gnällig och bitter som inte tycker att spelet ser bra ut trots en 3-1 vinst men jag vill på något sätt värna om det öisiga. Långbollar kan fungera ibland och kan till och med vara underhållande att se. Ett exempel är när Hannes ”Benny Guldfot” Sahlin slår en perfekt boll över hela planen till Johan Hedman på högerkanten som lyfter in bollen till David Björkeryd som kan trycka upp den i nättaket. Även om målet blev bortdömt så var det ruggigt snyggt och i sådana lägen kan jag tycka att långbollar är okej. Men när man som i delar av matchen förlitar sig till att slå långa bollar upp mot en forward som ska löpa i djupled lite på chans så känns det inte helt rätt i magen.

Istället hade jag gärna sett lite mer tålamod och att man tillät sig själva att rulla boll lite längre och försöka spela sig runt på kanterna eller igenom mitten istället. Jag ser hellre att bollen rullas runt en extra vända i backlinjen än att man försöker sig på en tjongis på chans. Förhoppningsvis kan man, ju längre säsongen lider, få igång en bra dynamik mellan Filip Holländer och Jakob Lindström och kan spela sig fram den vägen på ett framgångsrikt sätt. För det finns potential i det innermittfältet som man ställde på banan idag, det gäller bara att utnyttja det på bästa sätt. Om Filip Holländer kan få fram sina Margusegenskaper på ett bra sätt så har vi ett riktigt intressant innermittfält. Det är till och med så intressant att jag hade kunnat tänka mig att spela 4-3-3 med  Holländer, Sebastian Johansson och Lillström som innermittfältare. Men det är bara en tanke

Utöver det jag redan nämnt så vill jag också skriva lite om Johan Hedman som börjar ta sig. Det börjar synas mer och mer vilka kvalitéer han besitter. När han får lite tid på sig och kan ströva iväg lite fritt från sin position  och kan sticka in bollen till Alexander Jeremejeff eller Oskar Wallén. Att han dessutom levererar mål när läget dyker upp är inte fel. Fast idag spelade han ihop med en helt enastående Oskar Wallén och han ska nog tacka honom för sitt mål.

Tack för mig!


'En seger till.' have 24 comments

  1. 10 mars, 2012 @ 18:32 anonym

    Like!

    Svara

    • 10 mars, 2012 @ 22:31 Vad hade Sven-Agne gjort?

      4-3-3… vilken dröm… Abra – Otterstedt Robin Sahlin Hall – Holländer Seb Lillström – Hedman Jeremejeff Wallén. Och så kommer Leinar och Emil in sista kvarten och gör varsitt hattrick.

    • 10 mars, 2012 @ 23:23 Anonym

      Vilken drömelva!

    • 11 mars, 2012 @ 09:15 JD1887

      Bort med Jerry och sätt in Karlsson och sätt Wallén centralt. Då blir det bättre ;) men björkeryd är för bra för bänken.

    • 11 mars, 2012 @ 09:58 ÖIS 1994

      Du väljer alltså att plocka bort lagets två bästa spelare? Emil Karlsson och Björkeryd är så givna som det bara kan bli…

    • 11 mars, 2012 @ 12:07 Vad hade Sven-Agne gjort?

      Ok, jag erkänner, jag GLÖMDE Björkeryd! Otroligt. Emil tog jag inte med bara för att provocera lite. Lyxproblem. I teorin iallafall. Ordspråk: ”I teorin är det ingen skillnad mellan praktik och teori, men i praktiken!” Eller? Inte i ett ÖIS med flyt, bästa känslan som finns.

  2. 10 mars, 2012 @ 22:26 Robin Persson

    Håller helt och hållet med dig om att det slogs på TOK för många långbollar. Vilket i den här vinden inte heller var optimalt. ÖIS bör rulla bollen i alla lägen, oavsett motstånd. Tycker även att vi bör få in ytterligare en innermittfältare, detta visade sig i andra halvlek då Lindström den yngre hade klivit av planen. Det är alldeles för tunt bakom firma Lindström och Johansson och Jonathan håller definitivt inte. Annars så var det en lovande tillställning och jag blev sugen på mer. Puss på er ÖIS-vänner!

    Svara

  3. 11 mars, 2012 @ 10:34 Rille

    Tycker man kan flytta Otterstedt till bänken och på hans plats sätta in Björkeryd, Barbaren ska självklart vara från start, tänk er Hedman i en Nr.10 roll ungefär som Zlatan i landslaget så har vi en fantastisk elva!

    Svara

  4. 11 mars, 2012 @ 11:28 Anonym

    Björkeryd som högerback? Skämtar du eller?

    Svara

  5. 11 mars, 2012 @ 11:32 För kort som målvakt

    ”Det är inte svårt att göra mål där Johan Hedman befinner sig, det gäller bara att skjuta högt,”. Det påminner mig om en intervju med Martin Dahlin som gick ungefär såhär (fritt ur minnet);
    Intervjuaren: Berätta hur du tänker när målchansen dyker upp.
    MD: När chansen dyker upp tänker jag bara på två saker; att få bollen på mål och att skjuta lågt.
    Intervjuaren; Lågt? Jag trodde det är bättre att få bollen högt, att det är svårare för målvakten om man skjuter högt.
    MD: Högt? Man skjuter ofta över, men hur ofta skjuter man egentligen under?

    Svara

  6. 11 mars, 2012 @ 12:50 Nya Öis

    Min drömelva: Abrahamsson,Otterstedt,Leinar,Jonsson,Sahlin alt.Hall,Lycen,Seb,Lillström,Björkeryd,Emil och Wallen. Med dessa på planen tror jag att det blir ett snabbare spel samt att de rullar boll som riktiga Öisare. Holländer kan också vara ett alternativ på mitten.

    Svara

    • 11 mars, 2012 @ 13:05 Anonym

      Klockren!

    • 11 mars, 2012 @ 15:25 Fredrik

      Det känns väl som den självklara startelvan om man skall se till kvalitet. Jag föredrar helt klart Sahlin framför Hall på vänsterbacken, tror konkurrensen på ytterbacksplatserna kommer göra oss väldigt gott i år.

      Den stora frågan nu är ju var nyförvärven är? Det hette ju får några veckor sedan att vi jagade en mittback och en offensiv spelare. Helt plötsligt är man nöjda med 2,5 mittback och det kanske inte blir någon mer spelare. Jag säger bara what the fuck?

    • 12 mars, 2012 @ 09:30 framtiden

      ang mittback så provspelade för Trollhättan i mitt tycke en av Göteborgs bättre mittbackar i sin årskull (92) Daniel Janevski. Det är dessutom en back som är mycket duktig på att spela framåt och inte bara långbollar.

    • 12 mars, 2012 @ 09:58 nytko

      Fast långbollar spelas väl oftast framåt de också? ;-)

      Var tvungen..

  7. 11 mars, 2012 @ 17:34 Salcini

    Stämmer in i att det slås lite för mycket raka långbollar från backlinjen i djupet till forwards. Dom lyftningarna som Sahlin hittade in mellan deras backlinje och mittfält ser jag dock inte jätte mycket fel på, inte heller krossbollarna. Dock så tror jag att vi har lite för få spelare centralt i banan för att ständigt kunna rulla oss uppåt i banan. Skall vi göra det fullt ut så behöver vi ett 3-manna mittfält av Seb, Holländer och Lillström. Jag tycker att Holländer har skött sig riktigt bra än så länge och det blir bara svårare att hålla honom borta från startplatsen. Dock så betyder ett 3-manna mittfält att vi behöver flytta runt lite. 4-3-3 innebär att vi bara kan ha en central anfallare. Yttermittfältarna går enkelt upp som ytteranfallare. Emil Karlsson gör det bra, dock har Oskar gjort det väldigt bra och är målfarlig, ingen av dom är tyvärr ingen ytter så där får helt enkelt dagsformen avgöra. Ett annat problem är ju att vi är för tunna bakom de startande innermittfältarna. Skulle någon där åka på en skada eller avstängning så har vi ingen att sätta in direkt. Det är väl Storström, men då tappar vi nästan lite för mycket i kvalité och det räcker inte riktigt.

    Svara

  8. 11 mars, 2012 @ 18:27 Dannne

    har rossi fått ett kontrakt eller inte, känns som han har tränat lite för länge nu.. Johan Pettersson och Edström ryktas allt mera till ÖIS någon som har sett dom spela tidigare? för enligt olika gais forum tar dem start platser i vår kära klubb, och Edström ”sägs” vara betydligt bättre än jeremejeff, samtidigt som han redan har spelat div 1 fotboll för Västra Frölunda måste han väll vara hyper intressant för oss? tycker att 1 anf och 1 innermitt bör inlånas! kom igen ÖIS detta är vårat år!

    Svara

  9. 11 mars, 2012 @ 20:04 framtiden

    tycker att både backlinje och mittfältare inte vände upp och spelade framåt i planen när det fanns tillfälle.
    alltför många bollar gick tillbaks mot eget mål och då blev ofta det enda alternativet långbollar. efterlyser med konstruktivitet på innermittfältet.

    Svara

    • 11 mars, 2012 @ 22:11 Anonym

      så rätt!!

      måste in spelare som vill spela framåt och inte enbart sidledes och bakåt

  10. 12 mars, 2012 @ 13:03 Dannne

    har rossi fått ett kontrakt eller inte, känns som han har tränat lite för länge nu.. Johan Pettersson och Edström ryktas allt mera till ÖIS någon som har sett dom spela tidigare? för enligt olika gais forum tar dem start platser i vår kära klubb, och Edström ”sägs” vara betydligt bättre än jeremejeff, samtidigt som han redan har spelat div 1 fotboll för Västra Frölunda måste han väll vara hyper intressant för oss? tycker att 1 anf och 1 innermitt bör inlånas! kom igen ÖIS detta är vårat år!

    Svara

    • 12 mars, 2012 @ 13:25 ÖIS 1994

      Eftersom att det inte finns något om det på hemsidan så har han antingen 1) fått nej 2) inte fått besked ännu.

    • 12 mars, 2012 @ 13:28 Oskar Ängermark

      Precis så är det. Om det inte står något på ÖIS.se så har inget kontrakt skrivits på. Detta gäller allt och alla.

    • 12 mars, 2012 @ 14:03 Charles

      Edström var väl utlånad från gais till Varberg förra säsongen?

  11. 12 mars, 2012 @ 18:08 Mac

    Nej han spelade i U21 allsvenskan förra året men lite med Varberg med. Men han spelade 2 säsonger i div 1 innan an gick till Gais då med V Frölunda

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se