That’s the beauty of him!

För första gången sedan Marcus Allbäcks träning med laget inför matchen mot Motala i höstas åkte jag idag hem från ÖIS-gården helt utan frostskador, förkylning eller någon brist på känsel i fötterna. För första gången på länge var det också väldigt många spelare med på planen. Samtliga spelare syntes till på gården och de enda som inte deltog i spelet var Fredrik Andersson, Tommy Lycén och Jonathan Lindström. Fredrik är som bekant skadad i handen, han borde ha ungefär tre veckor kvar med gips om jag minns rätt. Vad Tommy och Jonathan har för skadebekymmer har jag dock sämre koll på men ingen av dem är med i truppen till matchen mot Qviding.

Med imorgon är inte heller Markus Anderberg som just nu är lite som den där grymma radiostyrda båten man fick i julklapp som liten. Den såg så fruktansvärt rolig ut så man ville bara gå ner och hacka upp hela sjön och bara köra den tills batterierna brann upp. Tyvärr var det is på sjön och det gick inte att köra båten en meter förrän i april. Förhoppningsvis tar det inte fyra månader innan vi får se Anderberg spela match igen men det känns ändå som att det är för lång tid kvar. Men jag kan inte hålla mig, Det ser ju så bra ut ju!

David Leinar och David Björkeryd är däremot med i truppen till morgondagens match båda två, dock saknas Sebastian Johansson. Sebastian Johansson är med och tränar med laget och körde idag för fullt hela träningen och såg inte ut att ha några värre krämpor. Han såg däremot ut att ha lite problem med tempot och det syntes att han inte tränat tillräckligt mycket med boll under den här försäsongen. Förmodligen är det också därför han inte är uttagen till matchen imorgon. Man vill helt enkelt inte att han drar på sig några nya skador för att han är lite otajmad. Att Leinar och Björkeryd kommer betyder ju som alla säkert förstår en stor förbättring. Det är två klasspelare som förmodligen hade gått rakt in i startelvan om de varit i matchform, nu känns det däremot inte helt omöjligt att någon av de två inleder på bänken för att komma in i halvtid.

Min gissning är att Joakim Hall kommer att förpassas till bänken när David Leinar är tillbaka i gammal god form. David Leinar kommer med all sannolikhet ta platsen bredvid Robin medans Hannes Sahlin flyttas ut till en vänsterbacksplats, tyvärr för Joakim Hall som varit en positiv överraskning under försäsongen men som troligtvis får flytta på sig nu. En backlinje bestående av, från höger, Christofer Bengtsson, David Leinar, Robin Jonsson och Hannes Sahlin är den starkaste för tillfället. Även om Hannes Sahlin skött sig exemplariskt som mittback under större delen av försäsongen så håller jag ändå Leinar som snäppet vassare i mitten, främst då hans storlek behövs i mitten. Minns förra året då lag efter lag försökte sig på att slå långbollar, långbollar som i stort sett aldrig passerade David Leinars huvud. Det kommer vara en stor tillgång även denna säsong.

Från själva träningen finns det inte så mycket att rapportera mer än att det råder en allvarlig målvaktsbrist i klubben för tillfället. Med Fredrik Andersson och Sebastian Laneby skadade (jag vet inte vad det handlar om i Lanebys fall men han spelar inte just nu i alla fall) så finns det en målvakt i klubben som är över 17 år och spelduglig. Den målvakten är visserligen ingen mindre än Peter den store, som tyvärr inte hade en av sina bättre dagar idag. Det hela började med att han släppte in ett högst tveksamt skott i huvudhöjd som inte alls såg otagbart ut, fortsatte med en boll efter marken som slank in under kroppen och inte heller såg helt otagbart ut för att avslutas med ett tveksamt ingripande på en nick från Robin Jonsson. Ingen lyckad dag för Peter med andra ord. Förhoppningsvis är detta inget som helst tecken på att han är påväg in i en formsvacka för det hade i så fall kommit väldigt olägligt.

Känslan säger dock att Peter vuxit ifrån de där svaga perioderna. För några år sedan hade han en tendens att hamna i svackor som han hade problem att ta sig ur. Säsongen 2010 är ett utmärkt exempel där Peter hamnade i en period av tveksamma ingripanden och då han såg i det närmaste ängslig ut på planen efter att ha gjort några tabbar där tavlan mot Brage borta blev den största. Sen kom den, Räddningen. Räddningen var på många sätt slutet för den ängslige och känslige Peter. Inte sedan Räddningen har Peter hamnat i några perioder av ängslighet och svaga ingripanden. Även om matcher som den mot LB 07 förra året var misslyckade från Peters sida så hamnade han aldrig i någon djupare svacka. That’s the beauty of him!

Förutom Peters lite tveksamma ingripanden och skadeläget går det inte att säga så mycket som ni inte redan vet om träningen idag. Det mesta var som vanligt, Oskar Wallén var stark, Markus Anderberg snabb och Christofer Bengtsson pratglad. Christofer Bengtsson har, som jag skrev efter matchen mot Norrby tagit på sig rollen som lagkapten på ett föredömligt sätt. Jag pratade för några veckor sedan med Emilio Rossi som inte längre tränar med klubben och vad han tyckte om laget. Han pratade om lite allt möjligt men något han nämnde extra noga var att han tyckte att det var så enkelt att spela framför Christofer Bengtsson, ”Han säger precis vad man ska göra och hur man ska göra, det är skitbra!”. Som en annan bekant sa när vi stod och tittade på en match i förra veckan: ”Christofer Bengtsson älskar verkligen att spela fotboll” Ja, det gör han verkligen. And that’s the beauty of him!

Att Bengtsson kommer spela imorgon är ingen högoddsare, frågan är däremot vilka av dessa som kommer att stå med honom på planen när klockan slår 18.30:

1. Peter Abrahamsson
2. Christofer Bengtsson
3. Joakim Hall
5. David Björkeryd
6. Hannes Sahlin
7. Jakob Lindström
10. Oskar Wallén
13. Johan Hedman
14. Emil Karlsson
16. Pontus Otterstedt
17. Robin Jonsson
20. Filip Holländer
25. Johan Pettersson
27. Alexander Jeremejeff
44. David Leinar

Om alla kan spela från start så är den mest troliga startelvan denna:

Peter den store

Christofer Bengtsson – David Leinar – Robin Jonsson – Hannes Sahlin

Johan Pettersson – Jakob Lindström -Filip Holländer – David Björkeryd

Oskar Wallén – Emil Karlsson

Frågor på det? Tänkte väl det. Känslan är att det är slut med experimenterandet nu och bästa möjliga lag kommer att starta. ”Nu är det slut på det roliga, vi har en serie att vinna grabbar” ungefär.  Även om det inte experimenterats så mycket tidigare under säsongen så är det definitivt slut nu. Vad jag däremot hade velat se testas är Sebastian Johansson som mittback. Ja, ni hörde rätt Sebastian Johansson som mittback. Inte för att jag tror att han kommer att konkurrera ut någon av de nuvarande mittbackarna på den positionen men med tanke på hur få mittbackar det finns i truppen måste man förbereda sig på det värsta. Att flyttas ned ett steg i planen mot slutet av karriären är ett ganska naturligt steg. Dutta sidled gjorde ju det förra året i ”iff iff” så varför inte? Ingenting bör lämnas åt slumpen i ett läge som detta. Därför bör Sebastian Johansson testas som mittback.

Till sist måste sambadefensiv bara gratulera Johan Hedman som kravlat sig under fettgränsen. Grattis Johan!


'That’s the beauty of him!' have 19 comments

  1. 28 mars, 2012 @ 10:11 nytko

    Briljant införrapport som vanligt.

    Ska bli riktigt sköj med match idag. Spänd över att få se Johan Pettersson för första gången. I ÖIS-tröjan i alla fall.

    Vidare så hoppas jag att Filip Holländer fortsätter sitt fina innermittfältsspel. Och så hoppas jag såklart att backlinjen ser ut så här: Bengtsson-Sahlin-Jonsson-Hall. Så vill jag ha det. Punkt.

    ÖIS vinner med 2-0 idag, Emil Karlsson och Alex Jeremejeff gör varsitt.

    En enda känsla…

    Svara

    • 28 mars, 2012 @ 10:32 PriMax_ÖIS

      Pettersson skall bli kul å se. 2-0 tippar jag också men Wallén och Karlsson är dagens målskyttar!

  2. 28 mars, 2012 @ 10:57 DrJonas

    Sebastian Johansson som spelande mittback låter bra. Det kör vi på!

    Svara

  3. 28 mars, 2012 @ 13:08 Egon

    Sebbe som mittback Testa !!! kan bli bra…Leinars huvudspel behövs, är oxå grymt stark i närkamperna.

    Svara

  4. 28 mars, 2012 @ 13:39 Anonym

    Testa Sebbe som mittback,det första som slår mig är att det kan bli lite väl många straffar för Peter.Samt frisparkar i lite farligt läge.
    I övrigt vad känner ni till om vilka som idag spelar hos Qviding och vilka bör man se upp med?
    I övrigt tycker inte jag Leinar m.fl skall känna sig så säkra för laget har trots utan dessa vunnit matcher och vissat att de fungera ihop. För mig går vinster före etablerade namn ,för mig är det prestationen på planen som räknas.
    Sen en tanke som slaget mig ,Bengtsson som lagkapten i år.
    Illa att våra målvakter inte är på banan,men hoppas det löser sig inom närmaste veckorna. Övrigt kommer inte Anderberg spela och vara med på träning ett större antal och är stabil så tycker jag att vi inte förlänger det kontraktet mer utan satsar på en annan spelare. Mitt tålamod är slut där och jag vill se en förändring där nu är det slut med lallandet. hoppas verkligen laget har mycket energi i kväll och kan del få in mål och spela ,kämpa sig till seger i kväll. På med varma kläder så syns vi på Öisgården i kväll onsdag kl 18.30

    Svara

  5. 28 mars, 2012 @ 17:05 Bartoli

    Är konsensus att Hedman blir en flopp eller finns det potential i killen vi inte sett än?

    Svara

    • 28 mars, 2012 @ 17:35 ÖIS 1994

      Svårt att floppa när man inte haft några större förhoppningar på sig från början. Däremot kommer han, om man ser till dagen, inte att vara aktuell för (i alla fall min) någon startelva. Anfallsplatserna har ju ”Viking” och Wallén bokat upp.

    • 28 mars, 2012 @ 18:50 Bartoli

      Börjar som vänsterytter i dag. Dömd till en säsong som hjälpgumma, vad det verkar…

    • 28 mars, 2012 @ 19:02 ÖIS 1994

      Han lirade väl vänsterytter även mot Norrby om jag inte missminner mig helt. Hjälpgumma – ja, vad vet jag… Förhoppningen är ju att han har en högre kapacitet än vad han hittills visat så att han kan vara med och på allvar slåss om en startplats i anfallet. Även om han kanske inte rubbar Emil/Oskar så skapar det en konkurrenssituation vilket bör höja alla tre (fyra med Jeremejeff!).

    • 28 mars, 2012 @ 20:54 Sektion LM

      ”Allround” kan man väl säga också…

    • 28 mars, 2012 @ 21:40 Öis framtid

      Jag har svårt att förstå varför man spelar med Hedman som yttermittfältare, han är på tok för långsam. Han har fått väldigt mycket speltid i förhållande till vad han presterat.Tycker att Lycen,Björkeryd,Otterstedt och Pettersson är betydligt bättre altrnativ som yttermittfältare.

    • 28 mars, 2012 @ 22:40 Anonym

      Ser honom mer som en släpande forward och absolut inte som yttermittfältare. Det kommer att bli tuff konkurens i anfallet. Idag tycker jag inte Wallen gjorde så bra ifrån sig. Emil är klart den som är mest given i anfallet.

    • 28 mars, 2012 @ 22:41 ÖIS 1994

      Nu var det ju så att Otterstedt spelade yttermittfältare från start idag, samtidigt som Lycén inte ens var med i truppen och Björkeryd startade på bänken pga. någon mindre skada el. dyl. Hedman kommer knappast att spela på yttermittfältet den 16:e…

    • 28 mars, 2012 @ 23:23 Magnus Börjesson

      ÖIS 1994: Nej, Otterstedt blev inbytt som vänsterback en bit in i andra halvlek. Hedman och Pettersson startade som yttermittfältare.

  6. 28 mars, 2012 @ 22:19 SB

    Han kan alltid blogga om det…

    Svara

    • 28 mars, 2012 @ 22:42 ÖIS 1994

      Nu ska vi inte vara negativa; Johans blogg är allt som oftast relativt underhållande. Han får gärna blogga, oavsett om han är startmaterial eller inte…

    • 29 mars, 2012 @ 20:33 SB

      I min värld håller han på att försätta sig i en tämligen jobbig situation genom vissa saker han skriver. Säger som Ervik: #gör15först

    • 30 mars, 2012 @ 21:54 Oskar Ängermark

      Vilka saker är det du tänker på? Jag försöker hålla koll på det han skriver så inget dumt sägs och vill gärna veta ifall du upptäckt något.

    • 30 mars, 2012 @ 22:15 PriMax_ÖIS

      SB reagerar inte på ngt Hedman sagt. Han tycks endast ogilla att en spelare kan bli såpass populär på sitt bloggande. Själv har jag inga som helst problem att en spelare kan visa talang på fler områden än på plan. Ser gärna att fler spelare hjälper till att öka intresset runt klubben. Alla kanske inte skall blogga men även andra initiativ som gynnar klubben lär ju ge populäritet bland supportrarna.


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se