ÖIS-Qviding. Miniderby.

Ja, detta gick ju ganska bra. 7-0 mot seriekonkurrenten och lokalkonkurrenten Qviding FIF. Ett lag och en klubb som man som ÖISare förknippar med hela hopslagningssoppan förra vintern. Men från och med nu, lovar i alla fall jag mig själv att jag skall tänka på denna match istället. Det känns mer sunt.

Nu kanske ni som inte var på matchen sitter och tänker; ’hur fasen kunde ÖIS slå Qviding med 7-0?’ Ja, det är idag ett ganska simpelt svar faktiskt: Ren och skär utklassning, på varje position, i varje situation. Och så plussar man på en riktigt fin effektivitet på det. Ja, då kan det rinna iväg, så långt som till 7-0.

Eftersom dagens match nästan inte hann innehålla någonting annat än mål, så kommer jag här bara beskriva målen i matchen, för det är väl det som är det viktiga?

1-0 sköts in redan efter 5 minuters spel. De fem minuterna hade mest innehållit en rullande boll i Qvidings backlinje. Och den rullade fram och tillbaka, fram och tillbaka, ja ni förstår. Men i den 5:e minuten så satte ÖIS hög press på Qvidings försvarslinje och målvakt, och tvingade just målvakten Sebastian Frick till en passning rakt ut i plan. Rakt till Filip Holländer. Holländer tog tag i bollen, avancerade, och dunka in den vid sidan av Frick.

2-0 dröjde till den 27:e minuten, då det senaste nyförvärvet Johan Pettersson fick göra sitt första mål i ÖIS-tröjan, i sin hemmadebut. Efter en omställning av ÖIS, får dagens vänsterytter Johan Hedman bollen i sin ägo, han i sin tur lägger en ytterside-passning längs marken, snett framåt till just Johan Pettersson. Pettersson tvekar inte en sekund, han drar till med vristen, och bollen rör sig längs marken mot den första stolpen. Den skarvar i stolpen och dansar på linjen innan den kryper över mållinjen. Vackert anfall!

3-0 lyckades även prickas in innan pausvilan. Och det var vår notoriska målskytt Oskar Wallén som GICK med bollen in i mål. Ja, han gjorde faktiskt det. Wallén fick en boll på djupet av Johan Pettersson in mot straffområdet, målvakten rusar ut, men Wallén petar den förbi Sebastian Frick och ja, som sagt, går med bollen de kvarvarande dryga 6-7 meterna in i mål. Retfullt enkelt, och en härlig avslutning på en bra ÖIS-halvlek.

4-0 kom i den 57:e minuten. Av Christofer Bengtsson. Och det var ett magiskt mål. Johan Pettersson lägger in en hög boll i straffområdet mot en framåtstormande Bengtsson. Bengtsson och bollen är nu ett par meter in i straffområdets högerkant (sett med ÖIS-ögon). Bengan tvekar inte en sekund utan drämmer till med vristen, och bollen får en perfekt båge över Qviding-målvakten och träffar högt upp på stolpen och dimper ner bakom mållinjen. Sanslöst avslut av Bengan, otroligt vackert. Blir tufft för övriga spelare att slå under säsongen, men jag ser med glädje fram emot den tävlingen.

5-0 kom till 3 minuter efter 4-0-målet. Och det var Johan Pettersson som tyckte det var dags att göra sitt andra mål för dagen. Målet kom till efter att han störtat fram och stött in en retur på Jakob Lindströms skott. Det såg väldigt enkelt ut. Det var det nog också. 5-0.

6-0 var ett glädjande mål, och det på grund av vem som gjorde det. Alexander Jeremejeff fick göra sitt första mål i ÖIS A-lagströja. Och det tog ungefär en (!) minut från det att Jeremejeff byttes in till dess att han gjorde 6-0-målet. Han, nästintill, snubblar in bollen efter ett inlägg från vänsterkanten av Emil ”Viking” Karlsson.

7-0-målet avslutade dagens match. Det var i den 87:e minuten som Emil Karlsson löpte ifrån sin försvarare och vid den högra straffområdeskanten tryckte in bollen i den bortre stolpen. Härligt att även Emil fick näta dagen till ära.

Lite kort spelarkritik får vi väl plats med också?

Peter Abrahamsson
Ja, han var bra. Hade inte mycket att göra. En kommunikationsmiss med Jocke Hall i första ledde till en onödigt farlig situation. Men annars lugn och trygg som vanligt.
Christofer Bengtsson
Bengan övertygar på mig mer och mer för varje match som går. Han ser mer ut som 2008-bengan än 2009-2011-bengan. Och det är synnerligen positivt.
Hannes Sahlin
Stabilt rakt igenom, spelade hela matchen men hade inte jättemycket att stå i. Slår dock bort alldeles för många passningar, även idag.
Robin Jonsson
Gör det han skall. En Robin Jonsson-match av Robin, med andra ord.
Joakim Hall
Hade det stundtals lite tufft idag, blev uppsnurrad ett par gånger i första halvlek. Men fyllde på relativt bra i anfallen. Utbytt i paus.
Johan Pettersson
Vad skall man säga om en kille som gör 2 mål och 2 assist i sin hemmadebut. Det är bara att applådera. Är helt osynlig första 20, men kommer in mer och mer i matchen, och gör knappt något misstag under hela matchen. Jag är imponerad.
Jakob Lindström
Styr och ställer på Andrea Pirlo-vis. Som vanligt. Krigar och kämpar som….ja, Jakob Lindström. Det går inte att ogilla denna kille. Om man inte är motståndare då. Hade ett par fina väggspel i andra halvlek, även ett par halvhyfsade skott. Bra match.
Filip Holländer
Frågan jag ställt mig ett tag, och som växer starkare och starkare är; Hur fasen skulle man kunna peta denna yngling till förmån för Seb? Ja, jag vet, Seb är enormt viktig när han är med, med sin förmåga att hålla ihop ett mittfält. Men skall jag vara ärlig, så är min personliga åsikt som så att Filip Holländer är på väg att bli bättre än Sebastian Johansson. Och det går fort. Mycket bra idag igen, och med sitt namn i målprotokollet återigen.
Johan Hedman
Jag tycker att jag har samma känsla efter varje match gällande Johan Hedman. Han var helt okej, men det lyfter inte riktigt. Idag fick han spela yttermittfältare, vilket han gjort mycket det senaste. Han är väldigt användbar i omställningssituationer, då han är mycket duktig på att se planen och slå de rätta passningarna. Men det syns att vänsterytter inte är hans rätta position. Men ändå helt okej, som sagt.
Emil Karlsson
Bra match av Emil, som vanligt. Kämpade, slet, sprang, slog bra passningar…ja, ni kan allt det där. Även ett mål krönte han dagens insats med.
Oskar Wallén
Mål mot Qviding – check. Min spådom, efter Mr. Walléns comeback i Varbergs-matchen, att han skulle bli årets skyttekung, känns såklart bättre och bättre för varje match som går. Om vi inte tänker på målskyttet, så är han väldigt nyttig för ÖIS anfallsspel. Som bollmottagare och som djupledslöpare. Det ser ibland ut att inte gå så fort när Wallén verkar på små ytor, men han får tamejfasen med sig bollen varenda gång. Och killen är 19 år gammal.
Avbytare

David Björkeryd
Hoppade in som vänsterback, men flyttade upp som vänstermittfältare när Pontus Otterstedt kom in. Var ganska osynlig i halvleken han fick spela, men kämpade och slet på bra.
Pontus Otterstedt
Fick axla vänsterbackspositionen idag. En väldigt tacksam match att göra det. Defensivt behövde han inte göra så mycket. Kunde fyllt på mer framåt.
Alexander Jeremejeff
Mål på första bollkontakten. Ett avvinkat mål för offside. Mycket bra inhopp. Såg pigg ut.
David Leinar
Fick spela en halvlek, fick i stort sett INGENTING att göra defensivt, då som ni förstått Qviding var genomusla i andra halvlek.

Måste bara säga att jag känner mig så STOLT. Ja, jag känner mig så oerhört stolt när jag ser vårt innermittfält verka. Jakob Lindström och Filip Holländer. Båda födda sommaren 1993. Båda fostrade i Örgryte Idrottsällskap. Båda enormt passningsskickliga, med en oerhört bra inställning.

Det är EXAKT såhär jag vill att en ÖIS-spelare ska se ut. Passningsinriktade egna produkter med härlig inställning. Jag blir bara så lycklig när jag ser sådana här spelare komma ut genom våra ungdomslag och direkt tar för sig i A-laget. Underbart är ordet.

De 50 minuterna hem gick idag snabbare än vanligt (kändes det som i alla fall). För med en 7-0 seger i bagaget mot en kommande seriekonkurrent, en ostmacka i handen, och System of a Down i hörlurarna går det ju inte annat än att tycka att livet leker.

Ja, detta blev en ganska lång rapport till slut. Var inte tänkt så, men det flöt bara på, en dag som denna!

19 dagar kvar nu.

En enda känsla…

'ÖIS-Qviding. Miniderby.' have 16 comments

1. 28 mars, 2012 @ 23:02 John

Underbar matchrapport för den som inte kunde medverka. :)

Svara

2. 28 mars, 2012 @ 23:39 Andreas

JP var kung idag!

Svara

3. 29 mars, 2012 @ 00:00 Mac

Grymt!! Förresten nu när vi har ett U21 lag så kan spelarna som gör sitt sista år i u19 spela i U21även nästa år om man nu inte får ett À kontrakt eller, hur funkar det? Tänker mest på D. Carlsson

Svara

• 29 mars, 2012 @ 08:21 ÖIS2012

Klubben har inget U21-lag (även om man kallar det för U-21), vet inte varför man kallar det för det. Klubben har en a-trupp och en U-19 trupp och dessa spelar i tre serier; U-19 södra elit, Reserv elit (en lokal b-lags serie) och söderettan. U-21 är väl en kvarleva från den tiden då man hade ett lag i U-21 serien, eller så låter det bara fräckare. Vad jag vet finns inga åldersgränser eller så.
      Det är bra att de spelare som inte får full speltid i a-laget får matchträning, men kommer spelarna att orka, tre amtcher i veckan på två trupper och a-truppen är inte speciellt bred.

4. 29 mars, 2012 @ 02:24 Annonym

Gott med spelaromdömen! Fördjubar helhetsintrycket av matchen för oss som inte var där avsevärt.

Svara

• 29 mars, 2012 @ 15:35 Jonathan Larsson

Så bra! Jag skriver om det jag vet att jag själv tycker om att läsa. Kul att någon annan tycker detsamma.

5. 29 mars, 2012 @ 08:55 Lanslarke

Första halvtimman var ÖIS inte ett dugg bättre än Qviding. Snarare tvärtom. Vårt försvar hade stora problem att freda sig. Speciellt vänsterkanten, där Vrebac (var det väl) hade något av lekstuga. 2-0 i det läget framstod som ett något besynnerligt resultat. Allt eftersom målen trillade in växte dock ÖIS medan Qviding krympte. Efter den första halvtimmen fick bortalaget knappt ihop till ett enda vettigt anfall. Mot slutet hade allt motstånd upphört och det kunde faktiskt blivit fler mål.
    Framåt tycker jag ÖIS är klart vassare i år. Det är fler som bidrar. I fjol hängde det mesta på Olsson. Bakåt känns det dock inte helt stabilt. Det blir väldigt virrigt när vi kommer under press.
    Hoppas gubbarna kan behålla fötterna på jorden efter detta och inte tror att det kommer att gå lika lätt hela tiden.

Svara

• 29 mars, 2012 @ 08:56 Lanslarke

Vår vänsterkant alltså…

• 29 mars, 2012 @ 10:37 PriMax_ÖIS

+1
      Håller med. Iår känns det som att alla vill och kan göra mål!!

• 29 mars, 2012 @ 19:54 Micke

Det blev bättre på vänsterkanten när Björkeryd och Otterstedt kom in i andra halvlek,då hade Vrebac svårare att ta sig förbi. Tycker att Otterstedt gjorde det stabilt i försvaret.

• 29 mars, 2012 @ 20:22 Anonym

Hoppas att Otterstedt får chansen som högerback också.Nog för att Bengtsson är i bra form men det gäller att låta alla få spela och utvecklas särkilt nu när det är träningsmatcher. Träning är en färskvara och man kan aldrig veta om någon ”ordinarie” spelare blir skadad eller sjuk. Och då gäller det att alla spelare är i bra form. Tycker att Häckens A-lagstränare har rätt inställning som har denna filosofi.

• 29 mars, 2012 @ 20:31 Benskyddet

+1

6. 29 mars, 2012 @ 11:55 DrJonas

Det var väldigt kul att se de nya unga visa framfötterna. Speciellt Holländer (vilket gott steg han har!), Hannes (verkar vara lugnet själv, men tjongar för mycket) och Emil på topp. Det kommer bli ett bra år det här.

Svara

7. 29 mars, 2012 @ 13:09 Anonym

Detta är bra att många olika kan göra mål,för då blir det svårare för motståndarna att markera bort en spelare,jag hoppas det är något som man tar med sig i seriespelet och jag har den känsla att det var detta Varberg Bois vann serien på i fjol att de hade flera olika målskyttar och man inte visste var man hade dom. Jag hoppas att man nu får rättta boosten av en sådan här match, Att kämpa och slita och inte vara nöjda utan forsätta göra mål när motsåndet är svagt.Att Öis vinner ,Seb ,Leinar kommer få jobba hårt för att vara startspelare. Vad säger ni om mitt förslag Bengtsson som fortsatt lagkapten? Han är positiv vore inte det bra för laget?
    Jag vet att Öis kommer få hårt motstånd i serien ,värst är Oddevold ,men även flera lag har värvat in bra spelare som spelat på hög nivå och kommer att bjuda upp på tufft motstånd så bara för att vi överraskande vinner med 7-0 skriker inte jag ut att Öis vinner div 1 ,men självklart hoppas jag att våra spelare sköter om sig medgod sömn och skippar skitmat,godis ,läsk och alkohol och verkligen sätter det som mål att spela tillbaka ÖIS till Superettan med ett jäklar annama. För att tro att man kan lalla lite funkar inte det är fullt fokus i alla minuter som gäller. Matchen mot Elfsborg u 21 skall bli kul att se för dom är skickliga och blir en bra fingervissning