Nu lämnar vi skiten!

Den tiden på året då värmen börjar ligga på är äntligen kommen. Marken värms upp, solen skiner och fåglar kvittrar irriterande tidigt på morgonen. Den tiden på året som i vårat avlånga land innebär fotbollspremiär! Medan resten av fotbollssverige blickar mot Allsvenska matcher så vet vi ÖISare sanningen. Det är Söderettan som är det heta 2012!

Försäsongen är sånär som på en match förbi och om vi börjar med att utvärdera den hittills så har det, efter en lite trög början, gått bättre och bättre. De två första matcherna, Gais och Falkenberg borta, var inga stora förluster. 0-1 är inte någon större katastrof med tanke på att båda lagen spelar i högre divisioner. 0-3 mot Oddevold var desto mera svårsmält men har följts upp med 6 segrar och en förlust under denna rekordlånga försäsong.

Det blåser friskare vindar på ÖIS-gården. Den smått dystopiska känslan som legat tung stundtals tidigare år är borta för att förhoppningsvis aldrig mer återvända. Kvar står ÖIS större och starkare än på länge. Även om det är deprimerande att åka ur Sveriges finrum och finrummets foajé på två år så måste man erkänna att det gjort gott. Se det som en vårstädning. Vi har rensat ut skiten och står nu med ett rent, fräscht ÖIS som bara väntar på att inredas med framgång.

Till att börja med så vill jag säga att ÖIS måste rätta sig efter verkligheten. Vi har inte resurserna att utmana de stora lagen för tillfället, men vi kommer dit igen. Vi har inte samma respekt som en plats i Allsvenskan innebär, men dit ska vi så småningom. Vi har inga miljoner på banken som kan förverkliga en satsning som gör att vi benämns som ”Real ÖIS” i media, men det kanske blir möjligt i framtiden, även om man hellre sett att sådana pengar låg som grund till en långsiktig satsning. Storvärvningar har vi ju erfarenhet av i ÖIS och som bekant så garanterar de inte framgångar.

I höstas efterlyste jag en ungdomlig satsning. När andra lag spenderar miljoner på spelare så blir det många ungdomar som inte får chansen och ÖIS skulle kunna bli laget som ger ungdomar chansen. Nu när premiären närmar sig så har de två spelare jag specifikt nämnde i höstas, Alexander Jeremejeff och Filip Holländer, fått flera chanser och visat att de är att räkna med.

Jakob Lindström är kvar! Tack för det!

Jocke Hall har gjort bra ifrån sig och utmanar om vänsterbacksplatsen i startelvan! Härligt!

Pontus Otterstedt fick efter många om och men nytt kontrakt vilket gör att vi även i år får uppleva hans härliga snabbhet på högerkanten!

Det är en vecka kvar till premiären. Skövde AIK hemma. Ett år efter att vi tog emot Skövde AIK på Gamla Ullevi står vi i samma sits, men med andra förutsättningar. Förra året så hoppades jag på uppflyttning med motiveringen att ”vi är ju ÖIS”. Nu står vi inför premiären med tro om uppflyttning med motiveringen att ”vi är ÖIS och fan va bra det ser ut nu!”.

Jag ska erkänna villigt att jag tror på ÖIS 2012. En efterlängtat lugn försäsong har stärkt oss. Vi är enligt oddsmakarna inte favoriter och det passar mig utmärkt. Även om vi kommer räknas som favoriter i de flesta matcher vi spelar så tror jag att vi har truppen för att överleva den pressen.
Säsongen 2012 händer nämligen följande saker:

1. ÖIS säkrar förstaplatsen redan innan sista omgången.
2. Någon av ÖIS anfallare vinner skytteligan.
3. Vi vinner de matcherna vi ”ska” vinna, inga mer förluster mot Husqvarna eller Sleipner.
4. ÖIS besegrar Utsikten med så många mål att Glenn Hysén frivilligt kryper runt planen iförd en ÖIS-tröja.
5. Jakob Lindström gör landslagsdebut i p93-landslaget!

Emil Karlsson och Johan Hedman har förstärkt anfallet. Det man under försäsongen lyckats urskilja klart och tydligt är att vi nu har anfallare som sätter sina chanser. Senast mot Assyriska BK så spelade ÖIS bra fotboll. Detta trots att man från start vilade spelare som Emil Karlsson, Sebastian Johansson, Tommy Lycén, Christofer Bengtsson och inte minst Oskar Wallén. Anfallet gjorde ändå mål. Försvaret agerade stabilt. Innermittfältet där båda spelarna är 18 år gamla spelade med stor säkerhet även utan Seb. Johan Hedman och Alexander Jeremejeff gjorde var sitt mål mot ett storsatsande motståndarlag vilket bådar gott inför säsongen.

Under förra årets träningsmatcher gjorde 5 spelare sammanlagt 8 mål. Under årets försäsong så har 7 spelare tillsammans gjort hela 19 mål. Målproduktionen har det alltså inte varit fel på.

En vecka kvar. Sen drar det igång igen. För sista gången i Söderettan förhoppningsvis! Missa inte premiären och rensa i kalendern för bortaresorna. Den 21:e april är det Karlstad borta som gäller. Inferno Örgryte har fyllt sin buss till Karlstad och Balders Hage har precis lanserat sin bussresa. Förhoppningsvis så blir vi många ÖISare som tar oss till Karlstad för att stötta laget. Om 10 år, när vi står på toppen den svenska fotbollstronen. Då kommer vi minnas tillbaka till 2012 som året resan började och grunden lades.

2012 blir ett år att minnas. Var med på resan som startar på Gamla Ullevi den 16e april!


'Nu lämnar vi skiten!' have 13 comments

  1. 8 april, 2012 @ 18:17 PriMax_ÖIS

    Låter bra! Vi ses på GU!!

    Svara

  2. 8 april, 2012 @ 18:17 ÖISskaraborg

    Sjukt bra skrivet! Nu kör vi!

    Svara

  3. 8 april, 2012 @ 18:18 Danne

    Bra text! Dock så menar du väl ”Otterstedts härliga snabbhet på högerkanten”?

    Svara

    • 8 april, 2012 @ 18:20 Johan Orebäck

      Självklart menade jag det! Tack så mycket :) Det är fixat nu!

  4. 8 april, 2012 @ 18:45 ÖIS 1994

    Måste bara säga det… Du är en otroligt bra skribent, Johan. Du får gärna lägga mer tid på fler alster till sidan! Det är världsklass (bortsett från vad laget presterar på planen…).

    Svara

  5. 8 april, 2012 @ 23:09 Anonym

    Kom igen nu och köp årskort ,du går direkt in på matchen lätt och smidigt de kostar ingen förmögenhet och inte vill du väl missa matcher detta år när ÖIS fyller 125år. Det bästa är att du stöttar ÖIS på ett mycket bra sätt och klubben får en bättre stabilitet att stå ekonomiskt på. Medge att det känns kittlande det har redan gjort så många mål i träningsmatcherna att du tappat räkning för det hade jag. Nu gör vi detta år tillsammans vi supportrar och spelare och ledare till det bästa någonsin och det bästa är att vi bestämmer detta. Så nu höjer vi ribban och skapar en positiv stämmning på matcherna och alla hjälps vi åt, det är ni väl med på? Det kan ge ett gott resultat detta speciela år missa inte detta så ta med familj och vänner.

    Svara

  6. 9 april, 2012 @ 10:53 JD1887

    Någon som vet något om amerikanen Julian Stahler är kvar i klubben? Han verkar ganska lovande…

    Svara

    • 9 april, 2012 @ 11:25 Oskar Ängermark

      Julian har tyvärr lämnat klubben. Senast jag hörde så provspelade han med Schalke 04, men jag tror inte det blev något av det tyvärr. Någon annan kanske vet mer.

    • 9 april, 2012 @ 13:56 gogol

      Magath har ju lämnat Schalke, han skulle provat med Wolfsburg istället.

  7. 9 april, 2012 @ 13:50 Fredrik

    Det blir en låååång vecka fram till premiären…

    Svara

    • 9 april, 2012 @ 15:12 Anonym

      Men du ÖIS -Elfsborg U21 spelar i morgon tisdag kl 17.30 på ÖIS-gården så bege dig dit för det är ett bollskickligt di gule lag som spelar snabb fotboll så det blir en match för våra spelare kan jag lova.


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se