Småplock från Karlstad away

Dagen efter säsongens första seger och sju dagar innan nästa drabbning (med LB 07) tänkte jag sammanställa några tankar från gårdagen. Ofantligt många timmar i buss blev det visserligen – men oj, så värt det var det. Åtminstone det dubbla hundratalet med rödblått blod hade precis som jag tagit mig till Tingvalla IP för denna omgång numéro deux. Vinst blev det ju som sagt – och en mycket, mycket både härlig och välförtjänt sådan…

***

Karlstad levde verkligen upp till sitt namn. Trots att både SMHI och yr.no hade envisats med att visa molnigt och jävligt väder under hela den gångna veckan så ville Karlstad annat. Solen prydde denna oerhört ”division ettiska” arena i 90 minuter plus pausvila – tack! Dock en missräkning av mig att tro på väderleksrapporten och gå klädd i handskar samt vinterjacka. Ett juniormisstag och något som aldrig kommer upprepas igen om jag styr min kosa mot Karlstad.

***

Trots Karlstads (lyckade) jobb med att få till en så odugligt spelbar gräsmatta som bara var möjligt så gick tjuvknepet inte hem. Örgryte lyckades kontrollera händelserna från matchminut uno till 90 – trots den oerhört oskötta mattan. Men å andra sidan; med den solen lysandes dygnet runt, 365 dagar om året så kan jag kanske förstå dem… Det måste gå åt hundratusentals liter vatten för att hålla planen i skick – om dagen (!).

***

(Ovan avslutande mening var ironi.)

***

Tack, ni ÖIS:are som likt mig valde att lägga hela lediga lördagen för att kolla en match i landets tredjedivision. Vi stod nog för hälften av det folk som tog sig till Tingvalla IP – mycket imponerande (mindre imponerande av hemmapubliken…). Är övertygad om att det var en bidragande orsak till att Sällskapet knep en sådan komfortabel seger som det tillslut blev. Heja, heja Örgryte!

***

Sorry, Sahlin, men hädanefter är det inte du som tar hand om frisparkarna. Björkeryd visade ypperlig känsla när han först prickade Hedmans skalle till 0-1 (one down, many to go) för att sedan avsluta halvleken med en världsklassig frispark till 0-3. Ett mål som fick varenda fotbollsfantast i vida världen att hoppa till och rysa av välbehag. Sådant hör det inte till vanligheterna att man får uppleva i division ett.

Björkeryd knorrar vackert in bollen. Foto: Pehr

 

***

Som vi (jag, Jonathan samt Felix) redan varit inne på i spelarbetygen som publicerades i natt så förväntar jag mig mer av Oskar Wallén. Tyvärr har han inte alls imponerat på mig under de två inledande omgångarna – kommer det att lossna? I så fall, när?

Visserligen – ingen kan räkna med att han skulle hålla i den hysteriska målform han hade under försäsongen. Det var något utöver det vanliga (som man brukar säga…) och det vore knappast rättvist mot Wallén att förvänta sig ett sådant målsnitt framöver. Speciellt i och med att han nyligen återvänt från en tung och jobbig skadeperiod.

…något som jag tror kan vara boven i detta fall. Wallén kanske helt enkelt inte har den ork som krävs just nu. För när han inte har drivet och den där 100 %-iga krigarinställningen så ser det nästan enbart tungt och besvärligt ut. Han kommer inte rätt till bollen; tar inte rätt beslut; och hittar framförallt inte de där skottlägena som han funnit tidigare. Det kan i och för sig känneteckna i stort sett alla spelare som inte är i xonen – men det stämmer i mitt tycke mycket väl in på herr Wallén.

***

Synd att diverse verkar ha undgått varför vi egentligen begav oss till Karlstad. Var det för att festa och dricka oss stupfulla – eller vad det huvudsakliga att stötta Sällskapet och förhoppningsvis komma ihåg någonting av matchen idag? Reser för sällan med på längre bortaresor för att svara på om det alltid ser ut på det här viset, men är så fallet blir jag förvirrad. Bör kanske undvika att leka moralpolis; men syftet med alltihop blir synnerligen svårare att genomföra när man inte är ”tip top”.

***

Oddevold lyckades inte besegra Kristianstads FF. Efteråt klagades det på planen. Det kanske kan gå an om man spelar på bortaplan – men inte när man har sig själv att skylla. Bittra miner i supporterleden också så klart; men en förlust är ingen förlust och räkna med att IKO fortsatt blir farliga.

***

Harry’s? Vafan? 200 spänn för en hamburgare och en öl. Tur att Burger King låg tvärs över gatan.

***

Vikingen gör väl ingen match utöver det vanliga. Gnetar på i anfallet och rusar som om det vore på liv eller död efter varje boll. Men som den måltjuv som han är så fick han ändå göra ett mål tillslut. Kul att Anderberg, Kodesonen som gjorde sina

Karlsson sätter 1-4. Foto: Pehr

första A-lagsminuter på en lång period, dessutom krönte sin comeback med att servera Emil Karlsson vidöppet mål. Ett mål skickade honom upp i ensam skytteligaledning!

***

Limhamn Bunkeflo 07 nästa lag på schemat. Söndagsmatch – Gamla Ullevi. Vad tror vi om den? Återupprepar Wallén sin kanon från förra mötet i Göteborg? Lyckas vi hålla en eventuell ledning, eller är det tradition att släppa in kvitteringen i 83’? Låt oss hoppas att så inte är fallet. I will be there – och jag förutsätter att du är det också.

***

Heja ÖIS!


'Småplock från Karlstad away' have 15 comments

 1. 22 april, 2012 @ 16:51 John

  Trevlig läsning!

  Svara

 2. 23 april, 2012 @ 00:46 1887

  Bra skrivet. Men varför kan man inte dricka och njuta av matchen samtidigt? ;-)

  Svara

  • 23 april, 2012 @ 07:49 Christian B

   Det är klart man kan, men när man knappt vet vad som är upp och ner så blir det som sagt betydligt svårare att uppfylla grundsyftet – att stötta laget. Med det inte sagt att man inte kan ta några stycken…

  • 23 april, 2012 @ 08:20 Daniel_K

   Jag har åkt på bortamatcher där några inte ens kom ur bussen utan låg och sov pga att de var så dyng fulla.. :(

  • 23 april, 2012 @ 12:12 1887

   Jag kunde dock inte se några som var så fulla att dom fick stödja sig mot stängslet och spy ;-)

   Men självklart är ju huvudsyftet med bortaresor att stötta sitt lag!

 3. 23 april, 2012 @ 09:55 Anonym

  Skön seger igår! Vägen tillbaka mot finrummet har startat!
  Nu ser vi till att jaga på våra kamrater så att vi får upp publiksiffran även på nästa hemmamatch!

  För övrigt så kanske det är dags att anmäla sig till ”Målkalaset”, 6 mål på två matcher, det borgar för att det kan bli en ganska kul säsong detta :-)

  Svara

 4. 23 april, 2012 @ 12:00 ois

  Björkeryd- den nya J. Aubynn

  Svara

 5. 23 april, 2012 @ 22:05 Sampan

  Jätte bra skrivet Christian. Men att döma ut alla på Bussen tycker jag är att ta i. Visst fanns det folk som tagit några för många, men sen var majoriteten där ”klara i skallen”. Och ifrågasätta deras sätt att stötta laget tycker jag är fel dom åker dit på en lördag och vill dom dricka mer än vad man bör så är det upp till dom. Man stöttar på det sättet man vill.

  Svara

  • 24 april, 2012 @ 10:05 Daniel_K

   Vad jag kan se så dömer han inte ut alla. Att man kan ta några öl är helt ok! Men jag har aldrig fattat poängen med att dricka sig full..? På vilket sätt stöttar man ÖIS då? Måste du bli full kan du ju i så fall bli det på hemresan.

  • 24 april, 2012 @ 11:10 Monkey man

   Sen finns det dom som står och försöker hetsa upp de lokala ordningsvakterna genom att skaka och slå i gallret som avgränsar oss från de obefintliga hemmasupportrarna.
   Skakar galler gör även samma person som har tillstånd att befinna sig på plan innan och efter match för att fotografera.
   Trevligt folk!

 6. 24 april, 2012 @ 12:27 Barda

  Apmannen: så som jag uppfattade det var det inte ordningsvakter man ”hetsade”… Snarare ett gäng supportrar till ett annat lag än ÖIS som vid ett tidigare tillfälle betett sig på ett sådant sätt att det helt enkelt rev upp lite känslor… Inget märkvärdigt… Eller?

  Svara

  • 24 april, 2012 @ 13:19 Ape man

   Åh förlåt jag måste ha stått i en sådan vinkel att jag inte såg de oerhörda karlstadsgorillorna. Lite konfrontation bidrar ju alltid till trevlig stämning i sann ÖIS-anda, eller hur!

  • 24 april, 2012 @ 18:28 1887

   Jag stod precis vid gallret. Och det var flera stycken som ”hetsade” mot oss, lika mycket vi hetsade mot dom.

  • 24 april, 2012 @ 21:35 Kommittén för Statssäkerhet

   Oj vad farligt… Ta en öl å koppla av…

 7. 24 april, 2012 @ 21:33 Kommittén för Statssäkerhet

  En skål för sällskapet!

  Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se