Spelarbetyg: Örgryte IS – LB07 1-0

ÖIS språng mot framtida segrar Foto: Martin Brittberg

Säsongens andra hemmamatch innehöll bortslagna passningar, dåligt anfallspel, en nummer 14 (inte Emil Karlsson) som kramade gräset väldigt ofta och konstiga domslut. Men den innehöll även ett hektiskt jagande sista 20 minuterna, och ett ofantligt lättande segermål av Mr. Wallén från Kode.

Och jajamensan, för andra matchen i rad dyker de upp. Spelarbetygen! Proceduren med källarlokalen, cigarrerna och de eviga diskussionerna fortsätter även efter denna drabbning. Såklart! Precis som förra gången ber vi er att inte stirra enbart på betygen, utan även på texten som förmodligen mer speglar hur bra spelaren i fråga var. Betygsättare idag var Jonathan Larsson, Christian Börjesson, Gustav Utberg och Felix Jonsson.

Peter Abrahamsson 3 (Samtliga 3)

Gjorde det som krävdes av honom, och det var i sanning inte mycket. Några höjdbollar var väl egentligen det jobbigaste han hade att göra i matchen. Ett tveksamt ingripande i matchens början kunde dock med lite oflyt gett LB07 ledningen. Trots detta en lugn dag på jobbet för Peter den Store.

Pontus Otterstedt 2,25 (Felix 3, Christian, Gustav och Jonathan 2)

Gjorde en ok insats defensivt. Visst han hade emellanåt lite problem på sin kant, men det skapades trots allt ingenting speciellt via den kanten. Men offensivt såg det ganska risigt ut med mängder av bortslagna passningar. Han bidrog helt enkelt inte med det man borde kunna kräva av honom. Bättring behövs om han skall kunna behålla högerbacksplatsen.

David Leinar 3,75 (Felix, Gustav och Jonathan 4, Christian 3)

Det kan tyckas lite halvmärkligt kanske att sätta ett så pass högt betyg på en mittback i en match där motståndarlagets anfallsspel var nästintill bedrövligt och obefintligt. Men Leinar var idag värd ett högt betyg och omdöme. Totalt dominant i huvudspelet, både defensivt och offensivt, och var nära att få trycka dit ett mål ett par gånger. Defensivt fulländat spel med sin fysiska närvaro och, som sagt, fantastiska huvudspel.

Robin Jonsson 3,25 (Felix 4, Christian, Gustav och Jonathan 3)

Inte riktigt lika stabil idag som sin mittbackskollega, men ännu en stabilt genomförd match av Robin. Slår sin vana trogen bort en del passningar, men när den defensiva biten fortfarande ser oförskämt stabil ut hos Robin är det svårt att klaga. Ett fantastiskt mittbackspar har vi i vilket fall i Robin och David. Vi ber en stilla bön till gudarna att dessa två herrar får ett skadefritt år.

Hannes Sahlin 4 (Samtliga 4)

Årets värvning? Möjligt. Stabilare vänsterbacksspel har vi i vilket fall som helst inte haft sedan Anders Prytz fina sista år 2008. Framförallt är det hans hänsynslöshet, vilja och snabbhet som gör honom till denna duktiga vänsterback. Felfri defensivt idag, och med ett märkbart förbättrat passningsspel sedan premiären. Har ett bra samarbete med Tommy Lycén framförallt, när Tommy kom in med ca 25 minuter kvar av matchen. Han har dessutom en förmåga att bli ”bortglömd” och bara glida förbi ett antal spelare och vips vara framme vid straffområdet. Så småningom kommer även dessa raider få ett lyckligt slut.

Filip Holländer 4 (Samtliga 4)

Det går bra för flickfavoriten nu. En lite svagare första halvlek är förmodligen det enda som stoppar oss alla från att ge Filip en 5:a idag. Han visar idag, precis som i Karlstad att det stundals darriga spelet i premiären mot Skövde bara var en engångsföreteelse. Allt han gör i andra halvlek osar klass, en mot en-spelet, de fasta situationerna, drivet med bollen, passningar, ja allt han tar för sig helt enkelt. Med sin snabbhet och bollsäkerhet är han ett ständigt hot mot motståndarbacklinjen.

Sebastian Johansson 3 (Gustav 4, Christian och Felix 3, Jonathan 2)

Seb gör idag ett gott dagsverk. Bra defensiv och mycket bollfördelande är ju Sebastians signum. Han bidrar med båda dessa delar idag också, dock faller han lite för mycket in i att spela i sidled och baklänges. En av förklaringarna till detta kan vara att han och Jakob Lindström lite för ofta hamnar i samma ytor, på så sätt blir det inte riktigt samma djup i mittfältet. Men, som sagt, en stabil match från Seb idag.

Jakob Lindström 3 (Samtliga 3)

Faller idag lite tillbaka i gamla synder efter hans fantastiska insats mot Karlstad. Måste fortsätta våga ta sig framåt i banan, dock så känns det ändå som att denna biten trots allt har förbättras sedan fjolåret. Men som tidigare sagt så ligger han och Seb lite för mycket i samma ytor och spelar lite för mycket i sidled. Spelar sin vana trogen lugnt och tryggt, och med sin fantastiska krigarinställning vinner han mycket boll. Precis som Seb gör han allt som allt en stabil match.

David Björkeryd 2,25 (Felix 3, Christian, Gustav och Jonathan 2)

Här råder det delade meningar. Och ett omdöme här blir då svårt att sammanställa, men 3:an motiveras med att han hade ett bra samarbete med Hannes på vänsterkanten och var mycket delaktig i spelet. 2:an motiveras motsägelsefullt med att han inte var delaktig i spelet alls och inte riktigt kommer in i det förrän den sista tiden innan han blir utbytt.

Johan Hedman 2 (Samtliga 2)

Här var det desto mer enstämmigt. Hedman fick idag inte till det – alls. Visade dock till en början bra intentioner och agerade bollmottagare på ett föredömligt sätt ett par gånger. Men när det kommer till de avgörande, viktiga lägena så blir han allt för osäker och loj. Kanske är det yttermittfältet han skall spela på trots allt? Konkurrensen där är ju dock faktiskt för tillfället mördande. Men hur som helst så blir vi inte jätteförvånade om Oskar tar tillbaka sin startplats till nästa match.

Emil Karlsson 2,75 (Christian, Gustav och Felix 3, Jonathan 2)

Här kommer en mening som redan överanvänts och som nästan kommer bli tjatig till slut: Emil kämpar, river och sliter som vanligt. Men det stämmer ju. Alltid. Man vet vad man får av den gode Emil. Inställningen går aldrig att klaga på, men ibland vill han nästan för mycket och i sin iver slarvar till det onödigt mycket. Men är inblandad i det mesta som skapas offensivt.

Avbytare

Tommy Lycén 3 (Samtliga 3)

Tommy kom in i den 65:e minuten och satte avtryck. Ett positivt avtryck för en gångs skull! Riktigt kul. Fick direkt ett övertag på sin försvarare, och bidrog, tro det eller ej, med bra inlägg.  Gör även ett bra jobb med att slösa tid efter ledningsmålet (som han var inblandad i). Han visar klart och tydligt att siktet är inställt på startelvan.

Oskar Wallén 3 (Samtliga 3)

Avbytarna avgjorde matchen. Oskar Wallén gjorde det på sitt karaktäristiska sätt. Det vill säga en relativt blek insats där det inte händer så mycket för honom, men så dyker läget upp. PANG. 1-0. Så agerar en äkta målskytt. Precision, distinkthet och målhunger. Det tyder på ett starkt psyke att efter minisvackan nu i seriespelet bara komma in och döda matchen på det sättet han gör.

Jonathan Lindström spelade för kort tid för att betygsättas


'Spelarbetyg: Örgryte IS – LB07 1-0' have 11 comments

 1. 30 april, 2012 @ 06:47 Falköping inte Falkenberg?

  Lycen borde få chans ifrån start punkt

  Svara

 2. 30 april, 2012 @ 08:34 Anonym

  Hur kan du skriva att Otterstedt slår bort för många passningar. Förutom den huvudlösa passningen han slog rakt ut mot vänsterkanten på väg upp i andra så var hans passningsspel klockrent, minns framförallt den lysande crossen på 50 meter till Lycen i andra.

  Svara

  • 30 april, 2012 @ 08:49 Sno

   Håller med. Förutom hjärnsläppet när han passar en lb spelare på vänsterkanten så var hans passningsspel bra och stabilt. Crossen till Tommy var magnifik. Sen hade han väl inga problem defensivt? Tyckte han skötte sig bra sett till att det var hans säsongsdebut som hb i div1 Kom väl knappt någonting på den kanten? Hela backlinjen kändes stabil. Måste nämna holländer, sjukt bra!

  • 2 maj, 2012 @ 09:29 sambaliraren

   Håller fullständigt med om att Otterstedt var bra och han hade inga problem med passningsspelet förutom en gång. Och crossen till Tommy var härlig att se. Tyckte att han ändå följde med en del i offensivt,men det kan alltid bli bättre. Skulle gärna se att han gör det oftare. Helt rätt att spela med Otterstedt istället för Hall. Man kan inte såga honom för en match. Hoppas att han får chansen mot Sylvia också.

 3. 30 april, 2012 @ 09:51 ph

  tycker att otterstedt gjorde det bättre än hall.. seb bra defensivt men inte bra offensivt. bäst på plan idag var holländer och sahlin. Wallen är bra på avslut men en katastrof på mottagningar!

  kul att det kom närmare 2000 pers igår! får väl ses som bra.

  Svara

 4. 30 april, 2012 @ 11:34 Jacko

  Tycker nog faktiskt att Lycén förtjänar en 4:a i betyg. Ett riktigt bra inhopp där han störde LB:s backar rejält vid varje bollkontakt. Frågan är om det inte är bättre att matcha honom från start i den här typen av matcher där motståndarna lägger sig på tokförsvar direkt? Björkeryd är stabil men lite uddlös i anfallsspelet. I övrigt så var mittfältarna bra, skönt att se Seb i startelvan igen. Backarna skötte sig också ok med Sahlin som bäste gubbe. Hedman och Karlsson hade väl inte sina bästa dagar direkt…

  Andra hemmamatchen i rad vi möter ett lag som myglar och fuskar. Är det inte filmningar och överspel vid skada så är det maskningar i form av målvakter som ”måste” dricka vatten vid utspark och stilla gång vid byten. Tråkig stil! Dessutom så kunde inte målvakten heller denna gång hålla sig från att gestikulera mot klacken. Märks att de inte har kylan att låta sig vara opåverkade.

  Svara

 5. 30 april, 2012 @ 12:18 Krilliano

  Holländers andra halvlek va något av det mest spännande jag sett på länge. Helt lysande. Om han fortsätter på det här viset kan han bli hur bra som helst. Vilken teknik killen har.

  Svara

  • 30 april, 2012 @ 12:49 Oskar Ängermark

   Inte bara teknik heller :) Blicken och den arbetskapacitet han besitter är grym!

  • 30 april, 2012 @ 15:35 Krilliano

   Japp, absolut. Instämmer helt. Mycket fin fot på frisparkar dessutom och i inlägg. En mycket mycket trevlig överraskning. Attityden verkar vara fin också. Hoppas verkligen han utvecklas åt rätt håll.

 6. 30 april, 2012 @ 18:36 L.J

  Lycen skall självklart vara med från start. Han lyfte ÖIS vid sitt inhopp.

  Svara

 7. 30 april, 2012 @ 18:51 bloggare på icedaniel.se

  Lycen såg riktigt pigg ut när han kom in.

  Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se