Åka spårvagn, hämta segrar.

Det har gått en vecka sedan matchen mot Norrby IF på Gamla  Ullevi där ÖIS tillslut kunde ta med sig en vinst. Det råder delade meningar kring huruvida den matchen var en väl genomförd match från rödblått håll eller inte. Ett som är säkert är dock att det fortfarande är en lång väg att gå för vårt kära sällskap.

Ett steg på den vägen går ut till Frölunda och Ruddalen. Som ni säkert redan läst så innebär detta att det blir en gemensam spårvagnsresa för alla ÖIS-are som utgår från Valand. Som Jonathan skrev igår så är Flying Scotsman öppen från klockan 13.00 och klockan 15.52 avgår spårvagnen mot Frölunda. Mer info detta hittar ni i Jonathans artikel eller på Amoretfides.se.

Nog om resan dit även om vissa säger att det är den som är målet så är det ändå en match som ska spelas och således också en trupp som ska tas ut till denna match. Tillhör gör även att det hålls en träning dagen innan det ska kickas boll på allvar. Den träningen hölls idag med anledning av söndagens underlag på plast och troligtvis har större delen av veckans träning förlagts till just plastgräset, eller konstgräset om ni så vill. ÖIS är ju nämligen ett av få lag i denna serien som har förmånen att kunna förbereda sig på att spela både på konstgräs och naturgräs.

Förmodligen så kan ni vid det här laget hur upplägget ser ut för en träning dagen innan match under Hasse Prytz ledning så jag antar att jag kan gå vidare till vad som faktiskt hände. Okej?

Bra.

Traditionsenligt så kan vi börja med att ta oss en titt på skadeläget i truppen. Glädjande nog så är det faktiskt inga större problem med skador i truppen i nuläget. Något som egentligen är ganska ologiskt då ÖIS denna säsong har en av de minsta trupperna man haft på ganska länge. Med all form av ÖIS-logik så borde ju halva laget cykla som vettvillingar på varsin motionscykel samtidigt som konstgräset är till hälften fyllt av juniorer som springer livet ur sig för att kunna ersätta diverse nyckelspelare som gått sönder.

Så är dock inte fallet, och det ska vi allesammans vara oerhört tacksamma för. Dock finns det ett litet men ganska så dystert och mörkt moln på den i övrigt klarblå himlen. Markus Anderberg, som idag befann sig inne i gymmet större delen av träningspasset och enbart vågade sig ut mot slutet, dock iförd joggingskor. Det är så otroligt tråkigt att Markus Anderberg aldrig blir så frisk att han kan visa upp vilken otrolig talang han har. Nu tycks han alltså, efter att ha varit på väg tillbaka till matchform återigen ha gått sönder.

Med risk för att jag är helt ute och cyklar och säger något som inte alls stämmer så känns det nästan som att Markus Anderbergs tid i ÖIS börjar lida mot sitt slut om det är så att han har dragit på sig en allvarlig skada igen. Jag hoppas att det bara är en förkylning eller liknande men känslan är inte den, tyvärr.

För att hoppa till en lite gladare nyhet så var David Björkeryd återigen tillbaka i spel efter att ha missat förra veckans match mot Norrby. Av allt att döma så är han helt fit for fight och kommer också att ingå i truppen till morgondagens match. Man måste ändå säga att David Björkeryds skademönster är aningen märkligt då han sällan är borta längre perioder men då och då är borta en enstaka match. Känner han efter för mycket?

Något som under träningen gjorde iallafall mig aningen konfunderad var när det under slutet av träningen, som vanligt tränades fasta situationer. Jag tänker som vanligt inte skriva något om hur det såg ut och eventuella varianter eller liknande, då vi inte skriver om sånt. Men något som fick mig att reagera en aning var att Fredrik Andersson fick ovanligt mycket tid i målet. Peter såg dessutom inte riktigt så alert ut om han brukar. Varför har jag ingen koll på men risken finns att det är en skadekänning och då är det bättre att låta Fredrik får förtroendet.

Om det skulle vara så att Peter inte är helt kurant så ser jag ingen som helst anledning att han ska starta. Det hade enbart sänt fel signaler till Fredrik Andersson som är en duktig målvakt och stundtals under dagens träning såg oerhört laddad ut och stundtals spelade riktigt, riktigt bra och stod för några riktigt vassa parader.

Men som sagt, ingenting är säkert, Peter kan mycket väl starta imorgon. Känslan under träningen var dock att så inte är fallet.

I anfallet tyder det mesta på att det är Johan Hedman som får förtroendet bredvid Emil då Filip Holländer som förra matchen huserade i anfallet förmodligen flyttas ned då Sebastian Johansson är avstängd efter att ha dragit påsig sitt tredje röda kort för säsongen hemma mot Norrby.

Yttermittfältsplatserna däremot är aningen osäkra då det står mellan, Björkeryd, Tommy Lycén och Johan Pettersson i kampen om vilka som startar som yttrar. Dock gjorde både Tommy och Johan bra ifrån sig senast mot Norrby och det med David Björkeryd ganska färsk tillbaka från skada så är det en liten fördel Tommy och Johan.

I backlinjen är det troligtvis inga större överraskningar utan de som startade mot Norrby kommer även att starta på Ruddalen.

Startelva om Peter Abrahamsson är skadefri:

Om vi avlslutningsvis ska ta oss en titt på vilket lag Utsiktens BK är. Som en del kanske redan vet så finns det en hel del ÖIS-kopplingar i laget. Henrik Nikkilä som inför säsongen anslöt till Utsikten från Oddevold tillhörde ÖIS i början av 2000-talet men fick aldrig något större genombrott.

Även Erik Svensson och Martin Dohlsten vi alla säkert minns från säsongen 2008 bland annat tillhör även de numera laget.

Erik Berthagen som är fotbollsfostrad i sällskapet och som ett tag ryktades vara på väg till ÖIS under försäsongen från Gais valde istället Utsikten dock sägs det att han inte riktigt varit så lyckosam som många hade hoppats utan istället fått sitta på bänken till förmån för Felix Sehlström

Felix Sehlström som så sent som i februari spelade för ÖIS i matchen mot Gais på ett svinkallt Valhalla. Efter det valde han dock att istället ansluta till ”Kiken” för att få lite mer speltid och förtroende. Ryktet säger att ÖIS ville behålla honom men att han valde att lämna för att få lite mer speltid. Ett beslut som man måste respektera.

Ett annat beslut som jag innerligt hoppas att alla respekterar är Anton Hyséns beslut att komma ut som homosexuell. Johan Gellerman var inne på ämnet i sin text på amoretfides.se men jag vill ytterligare understryka att det hade varit en skam för sällskapet om det skulle sjungas eller skrikas något om detta under matchen.

Kalla mig PK eller moralkärring eller vilket annat valfritt Flashback-uttryck ni vill. Men jag tycker faktiskt inte det är okej att hetsa någon för något så privat som personens sexuella läggning. Att sjunga om att han är sämre än farsa: Okej. Att sjunga om att han är med i Let’s Dance: helt okej. Att däremot gå in på Antons sexuella läggning är faktiskt inte okej.

Tycker i alla fall inte jag. Och jag kände att det kunde vara på sin plats att understryka.

Nu blev avslutningen av denna texten aningen trist, men imorgon är det sällskapet som spelar. Och då är det fest!

 


'Åka spårvagn, hämta segrar.' have 29 comments

 1. 19 maj, 2012 @ 17:05 Christian

  Vad får dig att tro att Hedman startar istället för Wallén i anfallet? Någon speciell indikation under träning?

  Svara

  • 20 maj, 2012 @ 03:27 Felix Jonsson

   Det såg ut som det när man tränade fasta situationer i slutet.

 2. 19 maj, 2012 @ 18:09 Richard

  Senast ÖIS mötte Utsikten var det aldrig något problem mot Anton Hysén så tror inte det blir några problem denna gången heller!

  Tycker Lycen har sett pigg ut på senaste, hoppas han startar! Kom igen rödblått!

  Svara

 3. 19 maj, 2012 @ 18:20 Anonym

  Vi kan ju lika gärna ha någon spelare som är homosexuell i ÖIS som vi inte vet om, så jag instämmer skäm inte ut vårt kära sällskapet i morgon. Förövrigt tycker jag det är starkt gjort av Anton H och han är en grym duktig dansare i let,s dance. Fokus på att stötta våra egna spelare i morgon behövs för LUND drar i från i rasande fart så det är bara seger som räknas och det gäller verkligen att täppa till där bak och vara nogra framåt. Så ta dig till Ruddalen och heja fram ÖIS mot Superettan 2013 det kommer behövas för Kiken kommer att göra allt för att vinna imorgon deras årets match så ÖIS måste vara dubbelt så bra.

  Svara

 4. 19 maj, 2012 @ 18:36 Fredrik

  Det är alltså okej att hetsa spelare för att de är till exempel är feta, alkoholister eller rödhåriga, däremot är det inte okej att hetsa Hysén för att han är homosexuell och tycker om att visa upp det? Jag förstår faktiskt inte logiken i det.

  Jag kallar dig moralkärring.

  Svara

  • 20 maj, 2012 @ 09:46 Sektion LM

   Det var ett riktigt idiotiskt inlägg.

 5. 19 maj, 2012 @ 18:46 Kommittén för Statssäkerhet

  Berthagen är avstängd…

  Svara

 6. 19 maj, 2012 @ 18:48 Kommittén för Statssäkerhet

  Tycker vi ska håna alla andra spelare i Utsikten, jävla heterosvin tex…

  Svara

 7. 19 maj, 2012 @ 18:49 Anonym

  Nu har vi Skövde flåsandes i nacken. Så koncentrera er på fotbollen!( Anton är stjärna på andra plan och ni som hånar imorgon är bara avundsjuka för han är så jävla bra på det.)

  Svara

 8. 19 maj, 2012 @ 18:52 Fredrik

  Kommittén för Statssäkerhet:

  Just att folk är hetro sticker ju inte ut på något sätt och därför är det ganska meningslöst. Observera att jag inte tycker det är något fel med att Hysén är homosexuell, däremot jag tycker inte att han skall få någon särbehandling på grund av det. Han är speciell och det är guldläge för alla som vill jävlas med honom. Varför medvetet skjuta över när vi har öppet mål?

  Svara

  • 19 maj, 2012 @ 19:28 DrJonas

   Om det görs med klass och stil så är det såklart kul att dra ramsa om A Hysén. Snickra ihop något kul!?

  • 19 maj, 2012 @ 20:33 Anonym

   Vem har nummer sju i Göteborg? Vem har nummer sju i Göteborg?
   Hans farsa heter Glenn! Hans brorsa suger den! Vem har nummer sju i Göteborg?!

  • 19 maj, 2012 @ 20:59 Anonymitet

   *lem

  • 19 maj, 2012 @ 22:43 DrJonas

   Bara att bygga vidare på hans pappa Glenns twittrande ”För Anton och hans vänner släpper till där bak, för Anton och hans…” stilfullt…

  • 19 maj, 2012 @ 21:47 Anonym

   Absolut. Och är inte Anton med så har ju Utsikten några mörkhyade spelare som vi kan sjunga om och bara för att skoja till det så gör vi lite apljud också.

  • 20 maj, 2012 @ 10:03 Fredrik

   Moget. Du ser inte skillnaden i att påpeka att Anton suger kuk när han faktiskt gör det och att påstå att mörkhyade spelare är apor när de bevisligen inte är det?

  • 20 maj, 2012 @ 12:54 Anonym

   Ska vi tolka det som att du tycker det är ok att håna mörkhyade spelare för att de bevisligen är det så länge som vi inte far med osanning? Ditt sätt att skapa en egen sanning och motivering för dina egna tankar gör dig blind för konsekvensen av ditt agerande – att du väljer att håna den enda öppet homosexuella fotbollsspelaren i Sverige just för att han är homosexuell och för att han är den enda i hela Sverige som har stake nog att faktiskt våga berätta det. Om något borde du väl snarare ställa dig upp och applådera honom. Om du vore mogen dvs.

  • 20 maj, 2012 @ 13:10 Röd-Blå röra

   Till Fredrik,med sådana utalanden så är du inte värdig nog att vara Öisare. Kom inte till Ruddalen i dag och skäm ut oss andra.

  • 20 maj, 2012 @ 13:36 DJ-CJ

   +1

   Amor et fides. Kärlek och tro. Inget hat.

  • 20 maj, 2012 @ 22:15 Anonym

   Du läser visst mina inlägg som fan läser bibeln. Suck.

 9. 19 maj, 2012 @ 19:54 PriMax_ÖIS

  LADDA!

  Svara

  • 19 maj, 2012 @ 21:01 Christian

   Laddar som f*n. Undrar fortfarande vad som är skälet till att Hedman ser ut att starta istället för Wallén, men utöver det beslutet så ser startelvan bra ut. Kul med Holländer tillbaka på innermittfältet.

 10. 20 maj, 2012 @ 01:27 SB

  Något jag innerligt hoppas är att vi i framtiden skall slippa den här typen av förmaningar om självklara saker utan att det finns någon antydan om att det finns en risk för övertramp på ett eller annat område. Den linje som Johan G för på amoretfides.se är fullt tillräcklig även om den också egentligen är överdriven. Vi måste ha högre tankar om oss själva.

  Jag tror att alla förstår att vår uppgift på läktaren är att primärt stötta ÖIS och sekundärt hata alla som på ett eller annat sätt är våra fiender. De flesta torde förstå att någon obetydlig individs preferenser inte kan falla in under kategorin ”saker att hetsa om”. Så höga tankar har jag faktiskt om pöbeln på läktaren…

  Spelare blir hatade och häcklade för saker de gör eller har gjort i ett sammanhang. Inte för vad de ägnar sig åt privat. Det förstår alla som sysslar med det här. Därför finns det ingen anledning att peka ut det här och skapa en bild av att vi har något särskilt problem som det finns anledning att uttrycka oro för.

  Svara

 11. 20 maj, 2012 @ 12:56 Mot Guldet

  Startelvan ser bra ut men jag hade hellre sett Otterstedt före Pettersson på högerkanten då han sett stark ut den sista tiden och Pettersson har inte kommit upp till den nivån man hade hoppas på.

  Svara

  • 20 maj, 2012 @ 15:49 Röd-Blå röra

   Håller med dig om att Otterstedt borde få mer speltid. Tycker att det gick riktigt bra när han fick chansen. Kan spela både högerback och högeryttermittfältare. Synd att att vi inte får se mer av honom på plan. Han är dessutom ung och måste få speltid för att utvecklas. Han har spetskompetenser som hans snabbhet,teknik som jag tycker att man ska ta till vara på.

 12. 20 maj, 2012 @ 15:06 Daniel R

  Tycker det är intressant att bara för att Anton Hysén nämns i texten får inlägget fler kommentarer än något annat på så kort tid på länge…

  Svara

 13. 20 maj, 2012 @ 22:19 h

  Vem sa ”stilrena bortaställ”? luktade ju innebandykorp lång väg.

  Svara

  • 21 maj, 2012 @ 13:32 Anonym

   Jag gillar årets fotbollställ båda två känns nytt och fräscht.
   Tack goa för segern i går då man höll på att sätta kaffe i vrångstupen flera gånger. Samt tack till alla goa ÖIS kamrater att vi kunde bli så många var skit kul, nu siktar vi att fylla Gamla Ullevi med så mycket Rödblått vi kan när svarta FC Trollhättan är motståndare så glöm nu inte Lördag 16 00 en perfekt förfest mot 3 nya poäng. Du hänger väl med?


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se