Christofer Bengtsson: ”Det finns mer att ge”

Christofer Bengtsson hade fullt upp att göra på Ruddalen. ÖIS kunde trots två utvisningar hålla nollan och ta tre nya poäng.

Din syn på matchen?

– Det var en oerhört skön seger, så som matchbilden blev. I första har vi full kontroll och skapar en hel del medan  Utsikten knappt har ett avslut på mål. Jag tycker att domare blåste sönder matchen i 90 minuter, så det blev inget ordnat spel. I andra får vi ju de två utvisningarna ganska tätt och får sedan fokusera på försvarsspel och det gör vi utmärkt.

Det blev en helt annan match.

– Tja, där fick man mest tänka defensivt. Det ven bollar och inlägg i vårt straffområde, så där fick man använda all sin kraft. Det var många hörnor och fasta, men jag tycker att vi reder ut det bra. Vi hjälps åt allihop i boxen och Peter gör det bra i luften.

Ni behöll lugnet.

– De kommer inte till några riktiga chanser eller instick. Vi låter dem komma fram på kanterna – man måste ju lämna ytor nånstans när man är två man mindre, vi valde det för att sedan stå rätt ini boxen och det gör vi utmärkt.

ÖIS visar styrka.

– Vi har fått en bra start och vi känner att det finns mer att ge trots att vi är obesegrade. Det är en styrka att ha med sig, en sån här seger är också viktig, det är inte ofta som vi är tillbakatryckta utan vi brukar vara det bollförande laget så det är bra att få testapå det också. Jag är mycket positiv till fortsättningen och tror vi kommer att växa framöver.

Du själv missade början av serien.

– Den skadan kom väldigt olägligt. En vecka före seriepremiär, när man haft en skön försäsong med bra träning, så kom det ett avbräck på nästan 4 veckor. Det gör att man är ännu mer sugen när man kommer tillbaka, men det känns bra och formen är på väg uppåt.

 


'Christofer Bengtsson: ”Det finns mer att ge”' has no comments

Bli först att kommentera detta inlägg!

Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se