Derbydags!

När Öis spelar är det fest, och då dansar man ringdans.

Det är inte bara A-laget som spelar derby denna veckan. Imorgon (Torsdag) är det dags för det första derbyt denna veckan. Tipselit Äldre spelar sitt tredje derby på tre veckor. Efter att ha vunnit mot Gais och förlorat mot BK Häcken är det nu dags att ta sig an IFK Göteborg. Bara det är skäl nog att bege sig till ÖIS-gården och ta sig en titt.

ÖIS ligger just nu näst sist i tabellen strax före Degerfors som än så länge är helt utan poäng. De inledande matcherna gick riktigt trögt för de unga ÖIS-arna och det dröjde alltså ända till den femte omgången innan man kunde ta sin första poäng. Den poängen togs visserligen inte mot vilket lag som helst utan det var mot ett Gais som hade inlett starkt. ÖIS-arna tog därför på sig ansvaret att plocka ned gossarna från torpet på andra sidan motorvägen på jorden.

Men denna gången är det alltså IFK Göteborg som ska besegras. Blåvitt ligger två placeringar nedanför Gais i tabellen och har hittills under säsongen samlat ihop åtta poäng, under säsongen har laget varit ganska ojämna om man ser till resultat. Ett utropstecken bland de blåvitas matcher är en 7-0 vinst som man tog mot Degerfors. Men det finns även bottennapp som 5-0 i baken mot Helsingborg.

Med andra ord kan det gå hur som helst men en ÖIS-vinst är alltid närmast till hands. Så tveka nu inte på vad du ska befinna dig klockan 13.00 imorgon. ÖIS-gården is the place to be!


'Derbydags!' have 3 comments

 1. 17 maj, 2012 @ 09:34 Ville Vilja

  Problemet hittills med Tipselit äldre har varit missade målchanser och bristande kämpaanda och löpvilja – dock med några undantag. Många av killarna måste tagga upp sig om de verkligen vill försöka försörja sig på fotboll.

  Konkurrensen på högre nivåer är skoningslös och det kräver hög lägsta nivå vad gäller vilja, kondition och starkt psyke.

  Dags att tuffa till sig, grabbar!

  Svara

 2. 17 maj, 2012 @ 16:54 Anders R

  Det blev förlust med 1-4 trots att IFK fick en man utvisad efter 4 min spel….
  ÖISARNA Saknar riktig kämpar glöd samt vilja och tro på sig själva. IFK vann alla 50/50 dueller. Mycket besviken på ÖISARNAS Vilja att vinna.

  Svara

  • 17 maj, 2012 @ 17:06 Ville Vilja

   Mittfält/anfall fungerar inte alls. Tappade bollar skapar hela tiden kontringar. Trots ok försvarsspel blir det naaturligtvis förr eller senare bollar som rinner igenom. Stora frågetecken kring tränarna/coachningen.

   Tränarbyte ett måste?


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se