Hans Prytz: ”Vi måste bli bättre på att stänga matcher”

Det var en besviken ÖIS-tränare, Hans Prytz, som talade med Sambadefensiv efter 1-1 hemma mot FC Trollhättan.

Kommentar?

– 1-1 i en match där vi inte kommer upp i nivå nån gåmg (som vi borde). Snarare låter vi Trollhättan bestämma alldeles för mycket.

Varför kommer vi inte upp i nivå?

– Det är nånting som alla och framför allt jag måste hem och fundera på. Det kan tyckas konstigt när vi har en halv ny startelva på plan och alla borde vara sugna på att visa upp sig.

Alltför många ändringar?

– Jag vet inte, det är möjligt, men jag tycker ändå att vi har en så jämnstark spelartrupp, så oavsett vilka vi startar med så ska vi ha ett slagkraftigt lag.

Värmen?

– Jag tycker inte den ska påverka oss mer än våra motståndare, påverkar det lagen lika mycket så ska vi kunna prestera bättre.

Underskattning?

– Absolut inte! Vi underskattar ingen utan respekterar alla lag vi möter lika mycket, men när vi läst in vår motståndare så fokuserar vi på vårt eget och det är det som inte är tillräckligt bra.

Det är omöjligt att vinna allt, är det sånt här man får räkna med ibland?

– Klart att man inte vinner allt, vi har bara fyra segrar på sju matcher. Du kan förlora matcher för att laget du möter är bättre och ändå göra en bra prestation, det gör vi inte idag…

Vi har lett tre matcher, men bara fått oavgjort.

– Det är tydligt att vi måste bli bättre på att stänga matcher. Vi ska se till att ta ledningen och avgöra. Det hade känts på ett annat sätt om det var vi som kom tillbaka från underläge, men vi har inte legat under i en enda match hittills.

Vad behövs för att stänga matcher?

– Jag tror att den bästa medicinen för oss är att äga boll högre upp i plan. Idag var det meningen att vi skulle hota FCT i djupet, vi vet att de håller ihop bra i sitt uppställda försvarsspel så kan vi nypa fast bollen och etablera spel högt upp, men vi orkar inte eller förmår inte – jag vet inte vilket.

Är Trollhättan ett lag som passar ÖIS extremt dåligt?

– FCT är ett lag som är välorganiserat och har en idé om vad man ska göra, men jag tycker ändå att vi ska kunna dyrka upp dem och vinna matchen.

Inte svårare än andra?

– De jobbar hårt på att hålla ihop laget. De vill styra och var väldigt tydliga var de vill ha spelet – på sin högersida både i anfall och försvar.

Hur revanschlysten är du nu?

– Helst skulle jag vilja spela i morgon igen, det här känns som en förlust. Som sagt alla poängtapp är från ledning, som vi har släppt och det är tufft.


'Hans Prytz: ”Vi måste bli bättre på att stänga matcher”' has no comments

Bli först att kommentera detta inlägg!

Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se