Johan Pettersson: ”Vi krigar för varandra”

Johan Pettersson svarade för ännu en bra insats mot Utsikten och Sambadefensiv tog ett litet snack med honom efter matchen.

Kommentar till dagens match?

– Vi börjar bra första 15  Vi håller helt ok till paus, sen tappar vi lite – det är möjligt att vi blev för bekväma. Sedan får vi en jobbig start i andra med två röda kort. Vi nio som är kvar tar ett snack och bestämmer att vi ska kämpa för märket, så det är bara att gå in och köra. Vi krigar för varandra och gör en j-t bra insats som lyckas hålla 2-0. Vi är ett bättre lag än Utsikten, men vi måste lära oss att spela en hel match. Det är dock för dåligt att dra oss på två röda kort.

Där blev det tufft.

– Vi gick ner på ett centralt tremannamittfält och lät dem slå inlägg, vilket blev bra för oss. De utnyttjade inte situationen, så bra som de kunde ha gjort.

En bra inledning på serien.

–  Vi är obsegrade och det stärker oss. Det är viktigt att haka på Lund i toppen, så det var bara tre poäng som gällde. Vi slarvade mot Skövde och Sylvia, så egentligen borde vi haft full pott.

Din egen insats?

– Den är ok, mest en kämpainsats men det är skönt när man vinner.

Det sägs att du kan spela överallt?

– Ja, utom målvakt! Nej, jag är glad bara jag får spela, så man får anpassa sig till den position man får.

För- eller nackdel att vara så allround?

– Både och, en nackdel att man aldrig får spela in sig på en platssamtidigt som jag antagligen får spela mer för att jag kan spela på olika ställen.

Var vill du helst spela?

– Innermittfält, där har jag spelat mest, men där har vi redan allsvensk klass på killarna. Annars kommer jag mer och mer in i rollen som ytter, så det ska säkert bli bra där också.

Det dröjde lite innan du hamnade i ÖIS.

 
– Jag hade anbud från Åtvidaberg och lag i Superettan, men jag ville stanna kvar i Göteborg och ÖIS är en fin förening. Det var snack om övergången redan inför träningsmatchen mot GAIS, sen drog det ut på tiden, men jag ville till ÖIS och så blev det.

ÖIS före Allsvenskan alltså?

– Det är inte säkert att jag tagit en plats där…

Och formen?

– Nästan hela förra säsongen blev spolierad p g a besvär med knät, men det flyter på nu och känns bra fast jag har en bit kvar, så det kan bli ännu bättre.


'Johan Pettersson: ”Vi krigar för varandra”' have 2 comments

 1. 22 maj, 2012 @ 13:24 Daniel_K

  ”Vi nio som är kvar tar ett snack och bestämmer att vi ska kämpa för märket”

  Se till så han får bli en riktig ÖIS’are!

  Svara

 2. 22 maj, 2012 @ 18:48 Oskar

  Johan var utan tvekan en utav dom bättre på planen under matchen mot Utsikten. Hoppas att vi kan behålla honom för han börjar verkligen visa vad han går för nu.

  Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se