Kort om matchen i Norrköping

Då sambadefensiv tyvärr inte hade någon representant på plats under dagens match mot Sylvia och matchen istället fick tittas på igenom LG-sports så går det helt enkelt inte att skriva en rättvisande text om spelarnas insats. Jag är ledsen. Detta ska inte hända igen.

Ska det vara så här?

En självklara frågan som dyker upp i huvudet efter en match som denna är självklart om det finns några samband mellan det sena poängtappet i Norrköping och den tappade poängen i premiären. Är det så att detta är någon form av trend när två av fyra matcher har har gått från ledning till oavgjort. Kan det vara så att det inte alls är något nytt ÖIS detta utan precis samma gamla nervsvaga grupp fotbollsspelare som det under tidigare säsonger gnällts så mycket på.

Givetvis är inte fotbollen så enkel att den går att förklara med ett ja eller ett nej men något som däremot nog trots allt går att konstatera är att årets upplaga av ÖIS inte riktigt är så stark som vi alla många gånger vill få det att verka som. Den där ostoppbara maskinen som vi vill att laget ska vara är nog inte riktigt så felfri som vi många gånger hoppats på. Kanske är jag roten till allt ont som trissat upp förväntningarna lite väl högt? Kanske har spelarna överpresterat? Jag har inga svar, det enda jag vet är att det är svårare att förstå sig på saker och ting än man ibland tror.

Försvarsspelet fullt godkänt

Under 89 minuter av matchen fungerar försvarsspelet bra och förutom det sista målet skapar Sylvia i stort sett inga farliga chanser i spelet. De enda gångerna de hotar är egentligen på fasta situationer. Men vad spelar det för roll?

Allt det goda arbetet i försvarsspelet under matchen betyder praktiskt taget noll och ingenting när slutresultatet blir som det blir. Visst betyder det en poäng och samtidigt som Kristianstad förlorade så betyder det att en poäng också vinns gentemot skånelaget, men det är en klen tröst. En vinst hade betytt, om än tillfälligt, serieledning.

Pontus Otterstedt bör nämnas när försvaret beröms för delar av matchen. Pontus fick förtroendet trots allt och Johan Pettersson fick stå åt sidan. Ett beslut som med facit i hand inte var helt fel. Pontus klarade till synes sin kant på ett bra sätt. Förmodligen är dock Christofer Bengtsson tillbaka i startelvan nästa vecka igen.

Vem ska spela bredvid Emil

Emil Karlsson är fortfarande lika självklar som tidigare, dagens mål innebar att han drygade ut sin ledning i skytteligan och att han tillhör en av de viktigaste kuggarna i lagbygget råder det väl inget större tvivel om. Däremot känns det fortfarande ganska oklart vem som ska spela bredvid honom. Oskar Walléns första halvlek lämnade en del att önska även och Johan Hedmans andra halvlek motsvarade inte heller den riktigt förväntningarna.

Tomma läktare

Egentligen borde jag inte uttala mig över huvud taget när det gäller publiksiffran i Norrköping då jag inte fanns på plats. Men det bör väl ändå ifrågasättas varför ett lag som ligger i toppen av en serie och möter ett lag med bortasupportrar och ändå lockar 292 (!) supportrar spelar på en arena som släpper in 17234 personer.

Det var allt för mig. Nästa gång är jag på plats!

'Kort om matchen i Norrköping' have 11 comments

1. 5 maj, 2012 @ 19:50 Salcini

På frågan vem som skall spela bredvid Emil så kan väl en lösning vara att spela med bara en central anfallare. Björkeryd och Lycén tar hand om kanterna och så får vi en trio med Holländer-Lindström-Seb på innermittfältet. Sen om det blir en 4-2-3-1, 4-2-1-3, 4-1-4-1 eller 4-1-2-3 är egentligen bara en fråga om siffror. Vi har ju dessutom täckning i Pettersson på både kant och centralt.

2. 5 maj, 2012 @ 21:18 Kony Karlsson

Nio gjorda mål på fyra matcher är fullt godkänt, jag tycker att lösa frågan vem som ska spela brevid Emil i anfallet är ett av lagens mindre problem. Min stora fråga i stället VARFÖR vinner vi inte matcherna som vi tar ledningen i utan istället tappar in bollen mot slutet?
    Ett lag som vinner en serie tappar inte ledningar i slutet särskilt många matcher per säsong, hoppas att den här matchen var ett undantagsfall.
    Spela som LB07 eller spela 3-4-3 gör vad fan ni vill bara vi kommer upp ur den här serien för den äter långsamt upp klubben inifrån.

3. 5 maj, 2012 @ 21:19 Öka forever

Som svar på din fråga vem som skall spela bredvid Karlsson är svaret att ta in Alex [
    (Jerry) från bänken! Det är dags att låta han visa vad han går för!!

• 5 maj, 2012 @ 21:25 ringside

ta in henrik carlsson från tipselit!
      varför inte testa, han gör mål i varje u-21 match,
      2 mål sist!

4. 6 maj, 2012 @ 04:49 Anonym

Andra halvlek är katastrof men Johan Petersson gör ett riktigt ta inhopp, tar för sig och skapar hela tiden, fixar frisparkar i farliga lägen och slår inte bor en passning på den tiden han är inne. Varför får han inte starta?

• 6 maj, 2012 @ 10:42 Röd-blå röra

Pettersson tillsammans med Otterstedt på högerkanten skulle jag vilja se. Såg en match där dom spelade mycket bra tillsammans. Holländer är en fantastisk fotbollspelare men han ska hålla till på mitten. Sen varför inte prova med en kvick spelare som Anderberg brevid Emil i anfallet. Kanske värt ett försök eller Alex. Wallen och Hedman är tyvärr alldeles för långsamma och orörliga.

• 6 maj, 2012 @ 11:10 Krilliano

Andra halvlek är verkligen totalt usel. Ingen som helst spänst i laget. Varför inte gå för ett tredje mål. Öis har bollen oerhört mycket men får inget ut av det. Klassiskt scenario. Så jävla typiskt å tappa i slutet när man varit överlägsen men inte riktigt gått för ett tredje mål utan spelar på resultat. Det värsta är att detta kunde hänt mot LB07 med. Han som låg mest hade ett jätteläge i slutet. Det ser dock bra ut rent spelmässigt men med det övertaget så borde dom vinna en sådn här match med 4-0

5. 6 maj, 2012 @ 11:56 Anonym

blir det samma igen?
    tappade poäng på slutet?

6. 6 maj, 2012 @ 13:27 JP

En teori. Orken räcker inte i 90 minuter. Kan det bero på den lite tyngre träningen innan matchdag som Felix rapporterat om? I så fall behöver Prytz omvärdera upplägget eller är det så att spelarna kommer att vänja och anpassa sig ju längre säsongen går?

7. 7 maj, 2012 @ 07:19 JD1887

För er som vill veta hur det gick för Sylvia-spelaren.

• 7 maj, 2012 @ 09:35 Felix Jonsson

Tack för infon! Riktigt trist såklart, särskiljt med en sån skadeförföljd kille.