På utflykt i Göteborg

På söndag är det som ni alla vet, något slags derby som kommer att spelas på gemytliga Ruddalens IP i Frölunda. För 5-10 år sedan kändes det rätt självklart att, när det vankades bortaresa till Ruddalen, var det Västra Frölunda som stod på andra sidan gräset.Men så är icke fallet i dagsläget. Deras grannar Utsiktens BK har gått om dem i seriesystemet och ställs nu mot oss, Örgryte IS i vilket som förmodligen är en av klubbens största matcher någonsin.

Foto: Martin Brittberg

Bortamatcher i Göteborg, det är väl förmodligen en av de få fördelar som är med att ligga i Division 1 jämfört med t.ex. Superettan. Inte för att det är någon jättefördel, men visst är det trevligt att slippa lämna stan för en bortamatch?

Till Frölunda och Ruddalens IP skall vi alltså på söndag för att spela bortamatch mot Utsiktens BK. Eller ja, det kommer ju förmodligen inte finnas någon tillstymmelse till känsla av att man är på bortaplan när man möter ett lag med ca 200 personer i publiksnitt. När ni väl skall till Ruddalen, varför inte göra det tillsammans med massa andra trevliga ÖIS:are? Ett av Göteborgs adelmärken, spårvagnen är det som gäller isåfall. Och jag ser ingen anledning för er att inte ta denna möjlighet att överta en spårvagn med destination Ruddalen.

Flying Scotsman är som vanligt öppen för oss ÖIS:are innan matchstart, ända från 13.00 på söndag. Sedan väntas spårvagnsresan avgå från Valand med 7:ans spårvagn 15.52. Då är man framme vid Musikvägen i Frölunda 16.09. Och fem minuters promenad senare skall man vara framme vid Ruddalens IP. Så är tanken, och förhoppningsvis väljer så många som möjligt att färga 7:ans spårvagn röd och blå och sedan även Ruddalens IP.

Väl inne på arenan så råder det oklarhet i dagsläget om var vi ÖIS:are skall befinna oss. Från Utsikten har man fått information om att vi blir placerade på kortsidan plus en del av långsidan. En till text har skrivits i ärendet Utsikten-ÖIS av den eminenta Johan Gellerman på amoretfides.se, och där skriver han att det inte finns på kartan att vi kommer att stå på kortsidan utan enligt honom kommer det att bli någon långsida som vi skall befinna oss på. Så var vi skall stå är som sagt oklart än så länge, men det kommer att lösa sig innan matchstart. I vilket fall så är det 100 kr. som gäller för att komma in, såvida du inte är student (60 kr.), ungdom eller pensionär (30 kr.).

Slutligen så skall det inte för fem öre märkas att det är bortaplan för ÖIS, vi skall invadera Frölunda och göra Ruddalen till hemmaplan, om så för en eftermiddag.


'På utflykt i Göteborg' have 4 comments

 1. 19 maj, 2012 @ 11:04 DJ-CJ

  Över 1000 åskådare tycker jag i alla fall att det borde bli. Minst.

  Svara

  • 19 maj, 2012 @ 16:05 Anonym

   Särskilt med närheten och de billiga biljettpriserna 30kr Pensionär och Ungdom
   60kr Student
   100kr Kan det bli bättre?
   Biljettluckan öppnar 1600 onummrerade platser,kom i tid och ha jämna pengar så sätter vi Öisare rekord i morgon och stöttar våra grabbar till 3 poäng. Vi reser oss igen, vi reser oss igen för vi ger aldrig upp våra drömmar om spel i Superettan 2013

 2. 19 maj, 2012 @ 18:44 Kommittén för Statssäkerhet

  Behöver man nån speciell vaccination i Frölunda? Ebola?

  Svara

  • 19 maj, 2012 @ 18:56 Christian

   För säkerhets skull, ja.


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se