Omgång elva av Division 1 Södra årgång 2012 blev ju en fullkomligt underbar omgång.

Kristianstad – Förlust
Skövde – Förlust

Och så ÖIS – vinst då! 6-0-vinst dessutom. Fantastisk omgång som sagt.

Första halvlek

Efter en vecka av ilska och besvikelse över tappet nere i Lund, så kom denna match och vinst mycket lägligt. IK Sleipner från Norrköping var laget som fick smaka på ÖIS revanschlusta. Efter att hela denna säsongen gjort tidiga mål i nästan varje match så dröjde det hela 19 minuter (!), denna söndag innan målnollan var spräckt. Den comebackande Markus Anderberg fick äran att sätta dit ÖIS första mål för dagen.

15 minuter senare hade det rasslat till bakom Robin Ahlberg två gånger till. Båda målen gjordes på fasta situationer, så även 1-0-målet. Robin Jonsson och Markus Anderberg (återigen) var herrarna som varsin gång fick pannan på bollen på dessa fasta situationer. ÖIS spelade bra, inte mycket mer än så, men Sleipner var bedrövliga i den första halvleken. Inte kunde de spela såhär dåligt en halvlek till?

Andra halvlek

Jomenvisst kunde de spela så dåligt en halvlek till. Dock fick inte ÖIS in något mer mål…förrän den 73:e minuten. Vår lagkapten och backklippa David Leinar visar upp en fantastisk ”forward-teknik”. Sebastian Johansson fick bollen mitt på den offensiva planhalvan och slog en crossboll mot David Leinar som stod placerad i bortre delen av straffområdet. Bollen går precis över en Sleipner-försvarares huvud och Leinar tar ner bollen med bröstet samtidigt som han rör sig framåt så smått. Han får kontroll på bollen med fötterna och efter en studs i marken så drar han till på halvvolley. Smack. Var den gick har jag mindre koll på, men Oskar Ängermark skrev att den gick mellan benen på målvakten så jag väljer att tro på det.

5-0 kom genom dagens lirare Markus Anderberg, och kom till efter att han tagit ner bollen med bröstet relativt ensam i den delen av straffområdet han befinner sig i och bankat upp bollen i nättaket. Så resolut skall ett avslut se ut!

6-0 skulle ju in också innan matchen var över, och det var en av inhopparna, närmare bestämt Johan Hedman, som gjorde det genom ett pet på bollen på mållinjen i stort sett. Keep it simple!

Kan det här ha varit det sämsta laget vi mött de senaste åren? Mycket talar väl för det. För Sleipner var i ärlighetens namn riktigt usla.

Förutom Markus Anderbergs hattrick så är en anmärkningsvärd notering att Robin Jonsson gjorde ett mål och två assist denna vädermässigt varierande eftermiddag. Inte illa pinkat Robin!

En kort matchrapport blev detta. Men vad finns mer att säga? 6-0. En fjuttig poäng ifrån serieledning. Det känns bra.

'Bolltrolleri, rödblå magi på…Valhalla IP' have 7 comments

1. 18 juni, 2012 @ 19:56 DJ-CJ

Jag upplevde det som att Leinars mål gick mellan målvakten och stolpen, men blev lite osäker nu :)

Riktigt skön vinst! Nu vinner vi mot både Kristianstad och Oddevold så vi rycker ytterligare mot dem.

• 18 juni, 2012 @ 19:57 DJ-CJ

Och just det! Vem var den unge killen på bänken som var nere och värmde upp lite i slutet av andra halvlek? Kände inte igen honom.

• 18 juni, 2012 @ 20:18 Christian