David Björkeryd: ”Skönt att få visa vem som är bäst”

Förutom Markus Anderbergs tre mål, så var David Björkeryds känsliga fot på hörnor och frisparkar ett utmärkt segervapen. Sambadefensiv pratade lite med David efter matchen.

6-0 mot Sleipner.

– Helt underbart! Helt fantastiskt! Skönt att få gå ut och köra över Sleipner och visa vem som är bäst i den här serien. Vi var lite frustrerade efter matchen mot Lund, där vi kände att vi borde vunnit, så siffrorna talar sitt eget språk.

Du var inblandad i ett antal mål.

– Fyra var det nog… Jag hade en bra dag på våra fasta idag. Fina inspel och vältajmade löpningar, härligt att få utdelning på det. Det känns skönt när man tränar mycket på det här varje vecka.

Det blev en osannolik utdelning.

– Man känner nästan direkt när man träffar bollen och den får den bana man vill ha, så hoppas man att nån ska komma rätt och trycka dit den. Får man en bra träff så är det ofta nån som når den med skallen, framför allt för att vi har så duktiga huvudspelare. Vi söker oftast Leinar, men han blir hårt markerad vilket öppnar upp för andra.

ÖIS har blivit bättre på fasta den här säsongen?

– Vi har fått mycket bättre utdelning i år, men vi har också lagt ner mycket tid på det. Det är gott att det funkar för oss.

Och så fick du spela ytterback – fast jag ser dig som yttermittfältare.

– Ja, det gör jag också nu för tiden, jag trivs bättre högre upp i banan – innan spelade jag alltid vänsterback och det är också roligt. Måste jag välja så tar jag nog mittfältet.

Men ibland får man inte välja.

– Det är ju så, nu har Jocke Hall varit sjuk i veckan och Hannes Sahlin haft problem med ett knä, så det är absolut inga problem att spela vänsterback.

Nu borde du få spela nästa match också.

– Jag konkurrerar nog mest om att spela höger mittfält som jag gjorde förra matchen, men vi får se vad som händer.

Det lär i alla fall bli betydligt tuffare mot Kristianstad.

– Vi bryr oss egentligen inte om vem vi möter utan försöker ha samma inställning varje match.


'David Björkeryd: ”Skönt att få visa vem som är bäst”' has no comments

Bli först att kommentera detta inlägg!

Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se