Hetlevrat med tre dagar kvar till årets match

På lördag är det dags för säsongens hittills största match. För motståndet står ett hungrigt Oddevold med toppvittring och på läktarna ryktas det om att något så ovanligt som bortasupportrar kommer att dyka upp. Detta får man ju bara inte missa!

Inför stora högtider följer vissa extra förberedelser och i viss mån ett lite större arbete. Därför följer här nedan en träningsrapport trots att det inte är match imorgon, tadada dadada!

Träning mitt i veckan innebär inte riktigt samma upplägg som dagen innan match. Ibland är detta positivt och ibland är detta negativt för åskådaren. Idag innebar ändringen tvåmålsspel. Positivt!

Heta känslor i solen

Det går att räkna upp mängder av saker som skiljer 2012 års upplaga av sällskapets A-lag mot de senaste årens upplagor. Det finns mängder med skillnader och det vore väl bara den om inte det även syntes på träningarna. Om det är för att detta är en speciell vecka eller om det är ett drag som kännetecknar 2011 års ÖIS låter jag vara osagt men det gick hett till på gräset denna onsdag.

Christofer Bengtsson var om möjligt än mer högljudd än vanligt och manade oavbrutet på sina mannar och delade ut hårtorkar till höger och vänster. Bland annat läxade han upp Hannes Sahlin ett antal gånger då han ansåg att Hannes inte tog i tillräckligt i sitt hemlöp.

Jakob Lindström höll på att hoppa ur sitt eget skinn efter att ha blivit neddragen av Fredrik Andersson i ett friläge medan Fredrik var helt säker på att Jakob fallit för enkelt. Jakob höll inte med. Tommy Lycén slet sitt hår och skrek ut sin ilska över sitt lags missade frilägen medan Emil hoppade och svor i andra änden av planen över att hans sikte inte heller var helt korrekt inställt.

Det var med andra ord känslofyllt och minst sagt lite smågrinigt och vid sidan stod Hans Prytz och såg ut att gilla vad han såg. Kanske ser han nu frukten av det han anställdes för att skapa. Missuppfatta mig rätt nu. Hans Prytz anställdes självklart inte för att skapa osämja dålig stämning i laget. Däremot var ett av de tyngsta argumenten då man valde att byta ut Roberto Jakobsson mot Hans Prytz att man ville ha någon som kunde ryta till och elda på spelarna. Något som man inte ansåg att Roberto kunde klara av på samma sätt.

Som det ser ut nu så har Hans Prytz ju lyckats. Laget ser ofta mycket eldigare ut nu än vad det gjorde förra året även om tändningen kan bli ännu bättre. Men som det ser ut nu så har Hans Prytz tillsammans med ”Nacka” faktiskt lyckats skapa en grupp individer som fullständigt hatar att förlora och detta kan ibland få konsekvensen att det blir lite grinigt. Men den konsekvensen är helt okej för mig så länge det skapar vinnare.

Skavanker och sjukdomar

Trots en mindre trupp än på många år så han laget under denna säsong varit ovanligt befriade från allvarligare skador. Sedan säsongen drog igång har i stort sett ingen spelare varit skadad längre tid än några matcher. Även om det nu börjar märkas att spelare blir slitna så är truppen ändå fortfarande skonad från skador av allvarligare art. En spelare saknades helt under dagens träning medan två stycken höll sig vid sidan om. Jonathan Lindström som skadade sin fot i träningsmatchen mot Blåvitt förra veckan är fortfarande inte helt återställd och tränade på eget håll tillsammans med sjukgymnasten Erik Nexborn under hela träningen men såg inte ut att vara speciellt hämmad av skadan längre utan kunde löpa ganska obehindrat.

Alexander Jeremejeff befann sig aldrig på gräset under träningen utan körde ett pass i gymmet för att sedan byta om och röra sig hemåt. Anledningen till hans frånvaro är ganska okänd men rykten säger att det rör sig om sjukdom.

Så till den sista och kanske allra tyngsta av de tre spelarna som inte befann sig på gräsmattan under passet. Markus Anderberg var återigen frånvarande. Anledningen till frånvaron är okänd men det känns verkligen inte bra att Markus Anderberg återigen inte är med på planen. Efter hans succéartade comeback så hade ännu ett skadeuppehåll kommit minst sagt olägligt. Förhoppningsvis rör det sig om något annat än en ny skada. Anledningen till frånvaron är som sagt okänd.

Johan Pettersson däremot som missat de två senaste matcherna för en skada är nu fullt återställd och deltar i samtliga övningar.

Oskars formtopp?

Efter en tid av svärande, otajmade löpningar, dåliga förstatouchar och diverse andra tecken på dålig form så lossnade det en aning för Oskar Wallén i helgen. Med två mål på två riktigt bra avslut började det kännas som att den elake och skoningslöse försäsongs-Oskar är på väg tillbaka. Därför fanns det ett självklart offer för en tät punktmarkering under träningen, vi var ju bara tvungna att ta reda på om Oskar hade lyckats behålla formen. Som en homage till den store Martin Johansson kommer här är en liten sammanfattning av Oskars prestationer under tvåmålsspelet:

a) Oskar mot Joakim Hall: Oskar tar med sig bollen i farten på kanten och hamnar i en löpduell med Joakim Hall som för sitt liv försöker stoppa det skenande tåget från Kode, Joakim Hall lyckas ganska bra då Oskar inte tillåts komma till något jättebra läge utan får avsluta med högerfoten i ett höger innerläge. Oskar går på kraft, men skottet träffar burgaveln.

b) Oskar mot Pontus Otterstedt och Robin Jonsson: Hannes Sahlin visar känsla och lyfter en boll över det blåa lagets backlinje som består av Joakim Hall, Robin Jonsson och Pontus Otterstedt. Oskar Wallén sätter genast av i djupled och hamnar i en duell med Pontus Otterstedt som han med lätthet flyttar på för att sedan upptäcka att Robin Jonsson sprungit upp jämnsides med honom. ”Jaha” tänkte Oskar och ryckte förbi även honom för att sedan placera bollen i mål ovanför en utrusande Peter Abrahamsson. Känsligt!

c) Oskar mot Joakim Hall: Hannes lyfter in en identisk boll bakom den västlösa backlinjen och återigen är Oskar där och hugger dessvärre lyckas han inte få kontroll på bollen denna gång hinner Joakim Hall in med en fot och kan hindra Oskar från att göra ännu ett mål.

d) Oskar mot Peter Abrahamsson: Ännu en markeringsmiss av det västlösa försvaret och i luckan som uppstår smyger Oskar Wallén in och Johan Pettersson hittar honom direkt med en passning efter marken. Oskar tar emot med en touch och chippar över Peter Abrahamsson med nästa. Kyla!

e) Oskar mot Robin Jonsson: Christofer Bengtsson slår en boll långboll som sätter Oskar Wallén i en löpduell mot Robin Jonsson. Duellen slutar oavgjort, men det gör inte nästa duell. När Robin ska ta ner bollen tvingas han stanna och vänta en millisekund innan den dimper ned framför honom. Tyvärr för Robins del låter inte Oskar honom vänta utan flyttar istället vänligt men bestämt på Robin och tar istället själv kontrollen över bollen och frispelar med Robin Jonsson hängandes på ryggen Filip Holländer som prövar ett snabbt avslut som går strax utanför Peter Abrahamssons högra stolpe.

f) Oskar mot Peter Abrahamsson del 2: Det gula laget vinner boll högt och Oskar Wallén får den felvänd, vänder sig om och spelar den till Johan Pettersson som avancerar mot mål och spelar tillbaka den till Oskar som några meter från målet tar emot bollen och stillastående dunkar in den bakom Peter Abrahamsson.

g) Oskar mot Peter Abrahamsson del 3: Oskars sista läge blir till efter ännu en lyftning från Hannes Sahlin. Oskar Wallén löper sig fri och bröstar med sig bollen i sin löpning från mittplan. Han låter den studsa några gånger och trycker till på uppstuds med full kraft längs marken men Peter gör vad Peter gör bäst, reflexräddar grandiost nere vid sin egen vänsterfot.

Därmed slutar Oskars i övrigt triumfartade träningspass i moll och såren saltas extra några minuter senare då Emil Karlsson som tidigare under träningen varit ganska blek gör sitt andra (!) mål och avgör till sitt lags fördel. Till Oskar Walléns stora förtret.

Men det är svårt att säga något annat än att Oskar Wallén är i form. Dock finns det fortfarande en del att slipa på för Oskar i spelet ute på planen då han ofta vill lite för mycket och försöker dribbla sig igenom istället och blir av med bollen istället för att spela enkelt och sedan ta en ny löpning. Men faktum kvarstår, killen är i form och känns just nu gjuten som anfallspartner till Emil Karlsson.

Nu kryper vi in i grottan igen. På lördag är det match.


'Hetlevrat med tre dagar kvar till årets match' have 12 comments

 1. 28 juni, 2012 @ 15:41 Sektion LM

  Tack för en lysande rapport!

  Svara

  • 28 juni, 2012 @ 15:46 MBE

   Oroande med Anderberg. Någon som vet nåt?? Kan vi räkna med honom på lördag?

  • 28 juni, 2012 @ 16:21 Felix Jonsson

   Vet inte, det är ingen träning idag så förhoppningsvis har han kurerat sig till fredagens pass. Då får vi besked.

  • 28 juni, 2012 @ 15:47 Felix Jonsson

   Tack själv! Är alltid kul när man kan fokusera lite mer på detaljer mitt i veckan och inte har en startelva att fundera på.

  • 28 juni, 2012 @ 17:08 MBE

   Förresten, riktigt bra information och spännande texter! Lite som julafton varje dag man kikar in på samba för att snappa lite nytt. Tack alla skribenter för övrigt. Är själv 4:e generationen öisare och jobbar stenhårt för att minst en av döttrarna följer i mina fotspår, annars får man jobba på blirvande svärsöner…

  • 28 juni, 2012 @ 18:18 Sven R

   Lite undrar ju man vad det är som gör att vi föräldrar önskar samma ångestfyllda liv för våra barn, som de vi själva lever…

   :-)

   …men det är väl människans eviga obotliga optimism, att varje nästkommande generation skall få det bättre än en själv som visar sig!

  • 28 juni, 2012 @ 18:45 MBE

   Det är ju absolut så. Klart att ÖIS ska spela i framtidens ”Champions leage”, det är ju det vi tror på, att vi reser oss och bygger framgång steg för steg. Hoppet kommer ju alltid finnas där och jag tycker att vi tagit flera steg åt rätt håll både med laget, spelet och föreningen i stort. Långt kvar dock!

 2. 29 juni, 2012 @ 11:53 Anonym

  Bra läsning för oss Öisare ,men jag vill inte att våra motståndarelag skall få del av informationen. Snälla avslöja inte för mycket inför matchen skrivbenter. Vi måste ha lite hemligter. Är det ingen som har kollat in Oddevolds träning sista dagarna vore intressant hur deras träning ser ut är det ingen som är i de krokarna och kika?

  Svara

  • 29 juni, 2012 @ 14:26 Christian (skribent)

   Det är väl skadeläget som Oddevold kan ha nytta av i så fall. Men Felix skriver ju inte om taktik, osv.

 3. 29 juni, 2012 @ 11:57 Anonym

  När det blir grinigt ,bara Öis fokuserar på spelet och inte börjar gnälla mot domaren så det blir onödiga kort.

  Svara

 4. 29 juni, 2012 @ 22:07 Sven R

  Jag hoppas det var obligatoriskt för spelarna att titta på EM-friidrotten i kväll. Moa Hjelmers prestation borde kunne ge dem lite inspiration att ”köra hela vägen in i kaklet” mot Oddevold i morgon!

  Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se