Mot Grästorp och vidare?

Jag måste erkänna det direkt. Denna veckan har på många sätt varit bra för mig som privatperson men tyvärr har det journalisitska fått stå åt sidan en aning. Bevakningen av laget har inte varit vad den egentligen borde ha varit. Men studenttider är studenttider och då får tillochmed en av de största och viktigaste kärlekarna i livet stå åt sidan en aning.

Av ovan nämnda anledningar så har jag inte heller haft möjligheten att besöka ÖIS-gården och studera sista träningen innan matchen mot Gauthiod. Så det finns en ganska stor risk att det mest blir gissningar i denna texten kring det mesta.

Nog gnällt, vad vet vi om Gauthiod?

Nykomlingarna förlorade förra veckan mot oerhört hemmastarka Skövde AIK men har ändå inlett serien på ett sätt som klubben troligtvis är nöjda med. Man har placerat sig på en plats ovanför nedflyttningsstrecket och har med sina sju poäng häng på mittenlagen och är inte på något sätt fast i botten. Visserligen är det inte något lag förutom Limhamn-Bunkeflo som har tappat så många poäng att de inte bara på en omgång kan krångla sig över strecket.

Likt ganska många lag som är ensamma på sin ort och befinner sig i denna serien så har Gauthiod en respektabel och på många sätt imponerande snittsiffra när det gäller publik. Visserligen är det väl så att en publik inte riktigt är detsamma som supportrar och troligtvis så kommer ingen massiv hemmaklack att stå väntandes på Lunnevi under söndag-eftermiddagen. I vilket fall som helst så bör alla lag som lyckas locka en större samling människor till sina arenor ha credd för det. The more the merrier?

Med en god publiksiffra och ett taggat hemmalag så kommer det att krävas en insats som är bra mycket bättre än den som visades upp förra veckan. Matchen mot Trollhättan var i ärlighetens riktigt usel. Inte bara från ÖIS-håll utan även för Trollhättan som i sina bästa stunder kan prestera en fotboll som är bra mycket bättre än den de visade upp på Gamla Ullevi.

Det hade bara varit löjligt att sitta och räkna upp vad det var som gick fel mot Trollhättan då det var i stort sett allting. Däremot går det att konstatera att passningsspelet på många sätt är nyckeln till framgång för ÖIS i nuläget. När man väl lyckas hålla bollen inom laget utan att stressa så dyker chanserna upp. Det finns spelare på alla möjliga positioner i laget som kan slå den där passningen som leder till ett friläge, det är inte där felet sitter.

Felet ligger i att laget lätt hamnar i en stressar situation där sista utvägen är att slå en lång boll på chans upp mot anfallarna. Något som varken är effektivt eller underhållande. Någon läsare hade en teori om att förra matchens nykomponerade backlinje hade problem med kommunikationen och att man därför inte ville sätta sig i några onödigt trassliga situationer och istället ”sejfade” och slog långt.

På lördag är dock detta problem isåfall löst då både Hannes Sahlin och Christofer Bengtsson nu finns med i truppen och troligtvis kommer att starta. Jga själv hade dock gärna sett ett innermittfält med tre spelare bestående av Sebastian Johansson, Jakob Lindström och Filip Holländer för att kunna vinna kampen om mittfältet och därifrån bygga ett spel. Dock känns chanserna till att laget startar med en uppställning av 4-3-3 stuk ytterst små. Hasse P har valt en väg och på den är det 4-4-2 som gäller.

Därför känns följande startelva mest trolig i morgondagens match:

Backlinjeoch målvakt känns just nu ganska så spikat. Dock finns det vissa frågetecken på mittfältet och i anfallet. Att Sebastian Johansson och Jakob Lindström kommer att lägga vantarna på varsin plats i mitten känns numera som mest troligt. Då Filip Holländer är den av de tre innermittfältarna som fungerar bäst på kanten blir det han som får flytta på sig och släppa sin plats i mitten och istället snällt får ta plats på kanten.

Johan Pettersson var en av få spelare som kunde kvittera ut ett godkänt mot Trollhättan och borde därmed få en startplats även denna gången. Dock på mittfältet denna gången.

I anfallet ställer vi återigen oss den eviga frågan om vem som ska spela bredvid Emil. Oskar gjorde mål senast och det är tillräckligt för att han ska få min gissning.

Mot Grästorp! (Usch, va osexigt detta är)


'Mot Grästorp och vidare?' har en kommentar

  1. 2 juni, 2012 @ 13:02 DrJonas

    Tack föe rapport. Den tillhör lördagsförmiddagen numera. Tjongandet sker även i ikke stressande lägen. Illa. Onödigt och Oöisigt. Det får HasseP ta på sig.
    Tycker för övrigt att JP verkar vara lite underskattad i öisleden. Han kommer vara oerhört nyttig i år!

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se