Tipselit Äldre vidare i DM

Förra året tog sig Tipselit Äldre hela vägen fram till final i DM där det blev en snopen förlust på straffar mot IFK Göteborg. Nu var det återigen dags för DM-spel och denna gången kvartsfinal mot Lindome GIF vars juniorer liksom A-laget ligger i serien under ÖIS. Klubbens juniorer leder juniorernas Divison 1 som är serien strax under Juniorallsvenskan Elit där ÖIS just nu ligger på den nedre halvan. Med andra ord en inte helt lätt match även om det var en match som skulle sluta med rödblå seger.

Det hela började dock inte speciellt lovande då Lindome ganska omgående var nära att slinka igenom det rödblå försvaret som under inledningen av seriespelet haft vissa problem. Denna gången blev det dock aldrig speciellt farligt då Lindome-anfallaren valde att klippa till på ett tillslag. Ett tillslag som var minst sagt dåligt.

Lindome fortsätter att fram till mitten av den första halvleken att spela bra och befinner sig större delen av tiden på ÖIS planhalva medan hemmalaget inte lyckas få igång det som vanligtvis är lagets stora styrka, passningsspelet. Efter den lite tröga starten lyckas man dock efter ungefär en kvart på allvar komma igång på allvar och efter en fin kombination hittar bollen in till Henrik Carlsson som lurar Lindomes både backlinje och målvakt med en löpning och ett klinsikt avslut…trodde han. Tyvärr vinkar linjemannen bort målet men ÖIS är på gång efter den trötta inledningen.

Bara några minuter senare kommer dock matchens första mål. Landslagsmeriterade Rasmus Haraldsson får bollen på kanten efter ett långt anfall och han väljer att lyfta in den kort till Felix Jigliden-Larsson som smugit in i straffområdet och på Alvaro ”The great bison” Santos-manér trycker ut sjärten mot sin försvarare och väntar på att bollen ska studsa en gång framför honom för att sedan rycka ifrån försvararen med två snabba steg och med en sträckt vrist från nära håll trycker in bollen till höger om Lindomemålvakten. 1-0 till sällskapet!

ÖIS:arna fortsätter efter målet att ta över mer och mer av spelet och strax innan paus är det dags igen. Återigen rullar ÖIS:arna boll på mitten och bollen hamnar tillslut hos Daniel Carlsson som låter högerfoten tala några meter utanför straffområdet och skjuter ett skott som tvingar Lindomes målvakt att släppa en retur rakt ut. Något han genast får ångra då Daniel Paulson stormar fram som en pilsk tjur och trycker in bollen i nät. 2-0 till sällskapet! Vi vid sidan ställer oss frågan, ska detta rinna iväg nu? Och i samma ögonblick som tanken har går igenom huvudet sätter domaren pipan till läpparna och förkunnar att den första halvtimmen är över. Det spelas nämligen bara halvlekar av storleken 30 minuter i DM.

Känslan efter den första halvleken var att detta var en match som ÖIS nu hade tagit tag i och frågan var mer om det skulle rinna iväg eller om Lindome skulle klara av att hindra blödningen. Men så ganska omgående efter pausvilan lyckas Lindome jobba sig till en hörna. Efter den första hörnan följer ännu en och på den får Lindome sin reducering. Efter en mindre markeringsmiss lämnas Lindomes minst sagt resliga anfallare som med kraft och precision styr in bollen utom räckhåll för ÖIS för dagen ovane målvakt Viktor Keric, till vardags anfallare i Tipselit Yngre som fått rycka in efter ett cykelolycka som hindrade tilltänkte målvakten Lukas Thell från att komma till start.

Efter målet följer det, hos en ÖIS-are, vanliga reaktionen på ett baklänges mål: ”Jaha, nu går det väl åt helvete igen då, när går nästa buss?” Denna gången är dock inte som det brukar, eller som man i egenskap av pessimist och mental självplågare i alla fall intalar sig att det brukar gå.

Efter några minuters självömkan var det nämligen dags att sträcka på nacken igen efter ett mål i klassen ÖIS:igare. Daniel Paulson som under hela matchen hade haft en tendens att vara i händelsernas centrum var även inblandad i målet som betydde 3-1 till hemmalaget. Ungefär vid mittplan får han tag i bollen och driver upp den längs med vänsterkanten i en kontring, halvvägs in på offensiv planhalva får han syn på matchens första målskytt Felix Jigliden-Larsson som på den andra kanten löpt sig fri. Paulson slår då en crossboll över till Jigliden-Larsson som tar med sig bollen mot straffområdet medan det fylls på med folk som löper in mot straffområdet. Istället för att skicka in ett inlägg mot någon av dessa väljer Jigliden-Larsson att spela bollen snett inåt bakåt till Henrik Carlsson som tar emot strax innanför straffområdesgränsen och trycker till med bredsidan direkt och bollen går i en båge över Lindome-målvakten och placeras perfekt i målvaktens vänstra kryss. Godis!

Efter målet mattas Lindome av kraftigt och ÖIS kan vinna de flesta duellerna på planen och skapar också ett allt större tryck mot Lindomes mål och detta lönar sig tillslut då Henrik Carlsson åker på en tröjdragning i straffområdet och domaren blåser straff. När det vankas straff i för Tipselit Äldre är det Naod Kibrom som kliver fram. Föga förvånande kan han bara inte hålla sig, det är helt enkelt för lockande. Fullt förståeligt kan han inte stå emot frestelsen att ta efter den store Andrea Pirlo. Några släpiga nonchalanta steg och sedan sitter den där någon meter till höger om målvakten, chippstraffen har gjort entré även på ÖIS-gården. Straff, chipp, mål, 4-1. En applåd.

Efter målet drabbas större delen av laget av ett elakartat Dennis Jonsson-syndrom. Klackar, tittfinter och never-ending dribblingsräder avlöser varandra men ger inga direkta positiva resultat utan istället kan Lindomes anfallare som gjorde det första målet rinna igenom och nackdelen med att ha en utespelare i målet visar sig då han trots hård bevakning av Naod Kibrom som tvingat ut honom till ett riktigt dåligt läge kan rulla in bollen mellan benen på Viktor Keric som ser mäkta besviken ut.

Besvikelsen ska dock inte vara speciellt länge då domaren kort därefter blåser av matchen och det innebär att ÖIS:arna nu är i semifinal i DM. En semifinal där motståndet antingen blir Rannebergens IF eller Mölnlycke IF. Spännande!


'Tipselit Äldre vidare i DM' har en kommentar

  1. 27 juni, 2012 @ 09:05 Lanslarke

    Gött mos!
    Man kan undra hur många sådana straffar det slås runt om i landet under de närmsta veckorna. Och hur många av dem som går in.

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se