Tung förlust för Tipselit Yngre på Gaisgården

Veckans andra derby stod för dörren. Även om dessa inte var mot samma lag och inte heller med samma lag utan istället några år yngre ÖIS-are så var det dags för revanch. Två derbyförluster på en vecka skulle det väl ändå inte få bli?

ÖIS-arna visade till en början att man hade precis samma tanke och jag hann precis kämpa mig över kullen och igenom skogen samt igenom staketet som skyddar Gaisgården mot eventuella inkräktare innan Tipselit Yngres skyttekung Bojan Ilic sköt ÖIS till ledning. Precis när jag kommer över kullen skär den lille kvicke yttern in i banan och klappar till bollen en gång men skottet täcks av en försvarare. Lite turligt får han dock tillbaka bollen och försöker igen, denna gång med bättre resultat. Bollen går i en vacker båge från utkanten av straffområdet ribba in precis intill stolpen. Snyggt!

Efter målet radar ÖIS upp chanser. I den sjunde minuten lyckas ÖIS återigen hota, denna gången i djupled. En långboll från mittfältet når anfallaren Viktor Keric som strax innanför straffområdesgränsen kan suga ned bollen och avancera mot målvakten. När han kommer fram till målvakten försöker han att rulla in bollen vid sidan av Gaismålvakt men tyvärr är inte siktet helt rätt inställt och bollen rullar förbi stolpen. Dock på fel sida.

Bara två minuter senare lyckas återigen Viktor Keric bryta sig loss på vänsterkanten och när han denna gång traskar in i straffområdet så är läget dock lite sämre än innan men han är ändå ytterst nära att knorra in bollen i det bortre krysset med sin högerfot. Bra start av ÖIS.

Under de inledande minuterna är ÖIS gång på gång nära att utöka sin ledning även om Gais inte är ofarliga när de väl sticker upp i anfall. I mitten av den första halvleken är man för första gången är nära att kvittera på en frispark som som slås efter marken och är nära att stötas in i det rödblå målet.

Fast även om Gais sticker upp då och då så är det i stora delar av den första halvleken ÖIS som är närmast att ta ledningen. Efter lite drygt en får ÖIS sin bästa chans efter målet i inledning. På en hörna slagen från höger blir Daniel Paulson helt bortglömd av Gaisarna och får komma helt fri i mitten av straffområdet och sätta huvudet till bollen. Tyvärr nickar han det öppna läget strax över och grämer sig rejält över detta.

För strax efter Daniel Paulsons miss kvitterar Gais. Efter en felpassning från ÖIS backlinje kan Gaisarna komma i ett numerärt överläge mot ÖIS två mittbackar, spela sig igenom och rulla in bollen bakom Sean Weeks i ÖIS-målet. Surt.

Efter Gais första mål rasar det mesta samman för ÖIS. Gais gör efter slarv både på mittfältet och i backlinjen ytterligare två mål och den ledning som såg ut att vilken sekund som helst utökas blir snabbt till ett tvåmålsunderläge.

Strax innan paus lyckas dock ÖIS-arna jobba sig tillbaka in i matchen och med ungefär dem minuter kvar av den första halvleken får Gustav Hedlund bollen strax utanför straffområdet och kan ostört ströva inåt i banan och avlossa ett pressat skott som sitter utom räckhåll för Gaismålvakten. 3-2 och ÖIS-arna är påväg tillbaka in i matchen och den känslan håller sig fram till pausvilan.

Precis innan pausvilan har ÖIS dessutom en helt ypperlig chans att kvittera när 3-2 målskytten Gustav Hedlund tillsammans med Bojan Ilic spelar sig ur en trängd situation vid sidlinjen innan Gustav Hedlund skickar in ett inlägg mot Jakob Olsson-kopian Magnus Brolin som nickar i stolpen. Strax efter en ypperliga chansen sätter domaren pipan till munnen och blåser av för halvtidsvila.

Känslan i slutet av den första halvleken var absolut att ÖIS var påväg in i matchen igen efter en tung period i mitten av halvleken och den känslan skulle förstärkas i inledningen av den andra halvleken då Bojan Ilic slår en frispark från en position ganska långt utanför straffområdet som mittbacken Harald Gabrielsson nickar i ribban innan returen slås in av en ÖIS-are. Till alla ÖIS-ares stora förtret så lyfter dock domaren flaggan och vinkar av det hela för offside. Något som i stort sett ingen av ÖIS-arna håller med om. Och efter detta rasar det mesta för ÖIS-arna som trots ett stort bollinnehav inte lyckas ta tag i matchen utan släpper istället några minuter senare in ännu ett mål, denna gången på straff och efter det rinner ganska snart även femman och sexan in bakom Sean Weeks i ÖIS-målet.

Som grädde på det bittra moset så får även Daniel Paulson rött kort efter sitt andra gula och missar därmed Tipselit Yngres nästa match mot Halmstad BK på bortaplan.

En dyster eftermiddag med andra ord och det går att konstatera att såväl Tipselit Yngre som Äldre har problem defensivt. Det har helt enkelt inte fungerat bra den här säsongen i något av lagen. Offensivt finns det en hel del att glädjas åt då det i båda lagen allt som oftast spelas en underhållande och sinnrik anfallsfotboll. Defensivt däremot har man mycket att jobba med och det är nog något som borde ses över inför framtiden.

För det har länge varit ett faktum att ÖIS som förening inte producerar alls lika många defensiva spelare som offensiva. Om detta hade kunnat förbättras och man i framtiden hade kunnat bli en storproducent av talanger även på detta plan så är vi något riktigt, riktigt bra på spåret. Just nu finns det dock problem defensivt i lagen under A-laget och det oroar en aning.

Detta behöver inte bero på att spelarna är för dåliga utan lika mycket ansvar ligger förmodligen på ledare som har till uppgift att svetsa ihop laget såväl defensivt som offensivt.


'Tung förlust för Tipselit Yngre på Gaisgården' har en kommentar

  1. 27 juni, 2012 @ 15:32 Veckans tankar – Vecka 26 » Sambadefensiv

    […] det däremot bättre för. De spelade kvartsfinal i DM, och det gick alldeles lysande roligt nog. Här läser du om de lite yngre ÖISarnas match, och här om de lite […]

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se