Veckans tankar

Nationaldagen till ära så är det dags för veckans tankeuppdatering. Ja, Sveriges nationaldag då, men alla vet ju såklart att den riktiga nationaldagen firas den 4:e december.

En överlag positiv vecka kan härmed läggas till handlingarna, mycket på grund av Emil Karlssons oerhört förlösande mål på stopptid borta mot Gauthiod. Tyvärr så kunde jag inte infinna mig på Lunnevi IP i lördags eftermiddag, så veckans uppdatering blir av förklarliga skäl en aning kortare än vad det brukar. Men det gör väl ingenting, säg? Jag brukar bli lite långranding ändå kanske.

Heeeere we go..

***


Veckan som gått!

IK Gauthiod-ÖIS 0-1

Ja, som sagt så var jag inte på plats i lördags, vilket såhär i efterhand såklart känns förjäkligt. Och det enbart på grund av den fantastiska avslutningen på matchen, där Emil Karlsson från nära håll nickade in 0-1 i den 93:e minuten. Den här segern är såklart en vanlig trepoängare, tabellmässigt sett. Men jag tror att denna match kan visa sig väldigt viktig, framförallt för moralen, för känslan att man verkligen inte skall ge upp, för målet kan komma tillslut.

Istället för att tjöta mer om en match som själv ej bevittnat så hänvisar jag till Felix och Christians artiklar om matchen.

Muntra miner även innan match! Foto: Emil Karlsson


ÖIS-reserverna ångar på

Om Lunds BK har varit överlägsna i Division 1 Södra, så är det ingenting mot vad ÖIS reservlag är i reservserien ”Reserv Elit”. Sex matcher, sex vinster, 30 gjorda mål, fem insläppta. En serieledning i och med det är ju självklar.

Under veckan som gått har reservlaget spelat två stycken matcher, först mot Torslanda IK hemma på ÖIS-gården. Drabbningen blev ganska spännande i första halvlek då det stod 1-1 i paus, men som sig bör vann ÖIS genom att i den andra göra fyra raka mål. Och så var det inget mer med det.

Den andra matchen för veckan spelades mot Ytterby IS, och även i den matchen var ÖIS en aning trögstartade, då Markus Anderberg satte det första målet i den 45:e minuten. Men precis som mot Torslanda så rasslade det till rejält i den andra halvleken, och det gjordes även här fyra raka mål av sällskapet, denna gång fram till en 0-5-seger.

Tipselit Äldre vs Degerfors

Tipselit Äldre tog en helt nödvändig seger hemma mot Degerfors i lördags och gjorde i och med segern ett miniryck från nedflyttningsstrecket. Degerfors, ÖIS och Öster låg inför omgången på tre poäng vardera efter åtta spelade matcher. Öster inkasserade ännu en förlust och ligger kvar på sina trois poäng.

Att då möta just Degerfors i det läget ÖIS befinner sig i tabellmässigt är det som sagt en fullständig nödvändighet att slå dem och göra ett halvt miniryck. Vilket Tipselit Äldre alltså gjorde också. 3-1 skrevs slutsiffrorna till, efter att Felix Larsson Jigliden givit ÖIS ledningen strax innan paus. Degerfors kvitterade dock efter prick timmen spelad. Men endast tre minuter senare gav Daniel Paulson ÖIS åter ledningen. ÖIS egen skyttekung Henrik Carlsson fastställde i den 83:e minuten slutresultatet 3-1 efter ÖIS-dominans i den allra största delen av matchen. Henrik Carlsson kliver i och med det målet upp till en femteplats i Juniorallsvenskan Elit:s skytteliga, vilket får anses väldigt bra sett till att ÖIS ligger i botten av serien.

Nästa match spelas mot den andra bottenkonkurrenten jag nämnt i texten, Östers IF. Återigen alltså en oerhört viktig match. Något som borde sporra Tipselit-killarna är vilka lag som ligger på de tre platserna över ÖIS i serietabellen. Nämligen BK Häcken, IFK Göteborg och GAIS…

Vi i alla fall alla tummar ifrån Skåne..

***


Veckan som kommer!

Lunds BK-ÖIS

Seriefinal! 125-årsresa!

Jag behöver väl egentligen inte rabbla upp all statistik kring hur jäkla bra Lund har varit i år? Nej, jag nöjer mig med att konstatera att de vunnit sju matcher och spelat oavgjort en. I och med det är det ett glapp ner till ÖIS på andraplatsen på fyra poäng. Det skall förhoppningsvis då ätas upp av de rödblå på Skåneslätten på lördag.

Utan att ha sett den tidigare matchen mot IK Gauthiod så vill jag se denna startelva mot Lund. (Oskar Wallén är avstängd)

Abrahamsson – Bengtsson, Leinar, Jonsson, Sahlin – Pettersson, Lillström, Johansson, Holländer – Karlsson, Hedman

Egentligen det enda jag ens funderar på kring denna startelva är vänsterkanten och den ena anfallsplatsen. Men av rapporterna att döma gjorde Filip Holländer ett bra inhopp senast, och då även är en personlig favorit så ser jag gärna honom där på vänstermittfältet. Johan Hedman får därmed ta anfallsplatsen eftersom Holländer tar vänsterkantsplatsen och Wallén är avstängd.

Förra årets upplaga av denna match, alltså Lunds BK-ÖIS, slutade med en 1-0-seger för sällskapet. Hemma på Gamla Ullevi slutade matchen 1-1 efter ett felaktigt bortdömt mål för ÖIS i slutsekunderna.

Vi hoppas på en bortamatch-repris från föregående år med andra ord.

Balders Hage anordnar till denna resa en slags ”125-årsresa”, och det innebär bland annat förmånliga priser. Kolla in oissupporter.se för mer info om resan.

Klostergårdens IP. Lördag. 16.00.

Får vi se liknande scener i år? Dock utan Danny då tyvärr... Foto: Mattias Sandgren


Ja, vad händer mer egentligen?


Tipselit Äldre möter Öster borta på lördag.

Tipselit Yngre möter Halmstad BK borta på fredag.

Ja, vad händer mer i ÖIS-väg veckan som kommer? Fyll gärna på själva!

***

ÖIS-veckans bästa!

Även för mig som inte var på plats var det en härlig upplevelse när Emil Karlsson satte dit det sena vinstmålet mot Gauthiod. Jag kan bara föreställa mig hur mycket härligare det var för er som var på plats…

***

ÖIS-veckans sämsta..

Oddevolds framåtmarsch. För några veckor sedan skrev jag att Oddevold var nära att hamna i en kris på riktigt, resultatmässigt sett. Jag kanske aldrig skulle skrivit det, för nu har de kommit igång på allvar med tre raka segrar. Dessutom ångar ju även deras målskytt, nyförvärvet från Ljungskile, Johan Patriksson på för fulla muggar. Hattrick senast borta mot Sylvia och han leder nu Division 1 Södras skytteliga före Emil Karlsson och Allan Borgvardt.

Nu har vi Oddevold flåsandes i nacken, endast två poäng bakom oss. Det känns inte så bra faktiskt. Men men, ni minns väl alla hur det gick i våra matcher mot Oddevold 2011? Då känner man sig, kanske, lite lugnare.

***

Den här ÖIS-veckan för…

…4 år sedan spelades den hemska hemmamatchen mot Assyriska FF. Minns ni? 0-4 till Assyriska efter bedrövligt försvarsspel av ÖIS matchen igenom i stort sett. Men säsongen slutade ju jättepositivt ändå, så varför prata mer om denna plattmatch? Nej, jag vet inte ens varför jag drog upp denna matchen ur era minnen. Förlåt.


'Veckans tankar' have 7 comments

 1. 6 juni, 2012 @ 14:08 DJ-CJ

  Tänkte egentligen bara säga tack för trevlig läsning! Gillar formatet med ”Veckans tankar”.

  Svara

  • 6 juni, 2012 @ 20:35 Jonathan Larsson

   Alltid trevligt att höra att någon gillar det man gör!

   Jag tackar, ödmjukt.

 2. 6 juni, 2012 @ 15:05 Björn

  Upp med Holländer och in med Lycen på kanten

  Svara

  • 6 juni, 2012 @ 20:37 Jonathan Larsson

   Absolut ett alternativ, dock så är inte Tommy min favoritspelare direkt, så i min startelva platsar han inte. Men vi får väl se vad Mr. Prytz tycker. Det är ju trots allt det viktiga.

 3. 6 juni, 2012 @ 19:12 Anonym

  rolig iaktagelse i ytterby-matchen
  målen kom efter att man bytt ut de flesta a-lagspelarna och ersatt med tips-elit äldre killar!

  Svara

 4. 8 juni, 2012 @ 13:52 Daniel R

  ”Vi kommer att möta ett av seriens bästa lag. ÖIS är ett bra gäng med bra publikstöd. Det kommer säkert att kännas som en bortamatch för oss.”
  -Nils-Erik Persson, tränare i Lunds BK

  Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se