Veckans tankar

Här var det tyst! Sambadefensivs lagkapten emigrerar till Ukraina för några dagar och vips så ligger hela sidan i stort sett nere. Hans lagkamrater måste ju för fasen då ta över ledarrollen! Ett lag utan någon som tar tag i saker och ting vinner ju inga matcher.

Jaja, slut på referenser. Jag har av någon outgrundlig anledning nu missat två raka ÖIS-matcher, vilket såklart är bedrövligt. Så även denna veckans ”tankeuppdatering” blir lite tunnsådd. Men i dessa dagar då det inte skrivs något alls, får det bli bättre än just ingenting.

***


Veckan som gått!

Lunds BK-ÖIS 2-2


Som sagt! Jag var inte på plats på Klostergårdens IP i lördags. Såhär i efterhand är jag, om inte glad, så faktiskt lite lättad att jag inte åkte ner. För vilket jävla antiklimax de avslutande tio minuterna blev. Ja, ni vet ju hur det slutade. 2-0 till 2-2, två straffar emot oss plus ett rött kort på vår supermålvakt. Och det var alltså bara de tio sista minuterna i matchen.

Även Jakob Lindström är ju som ni vet avstängd till matchen mot Sleipner i nästa omgång. Efter ett som det känns ofantligt onödigt rött kort.

Matchen kan väl alltså sammanfattas med en väldans massa tunga tapp. Nyckelspelar-tapp, lednings-tapp o.s.v.

Tappet från 2-0 till 2-2 känns ju inte bättre när Oddevold fortsätter att ånga på bakom oss och nu är uppe på samma antal poäng. Huvamej.

Kristianstad däremot förlorade hemma mot Utsikten, vilket som bekant inte är särskilt imponerande.

En notering längre ner i tabellen är ju att fjolårets kvallag IF Sylvia bara skrapat ihop nio poäng på nio matcher. Jag vet inte vad de hade för exakt målsättning inför säsongen, men det måste ju vara en besvikelse.

Tipselit Äldre vs Östers IF

Som jag berättade förra veckan så var inte bara föregående match mot Degerfors en måste-match utan även denna, mot Östers IF. Matchen slutade varken i dur eller moll. 0-0.

På denna 0-0-match klättrade ÖIS mirakulöst en placering efter att Häcken förlorat med 2-1 mot GAIS. Så ett bortaplans-kryss får väl ändå ses som okej trots allt, även om ÖIS kanske borde vunnit för att känna sig mer säkra på sin plats i serien till nästa år. Men det är tre poäng ner till nedflyttningsplatsen och en väldans massa matcher kvar. Så det är bara att ösa på!

***


Veckan som kommer!

ÖIS-IK Sleipner


Ja, då var det äntligen dags för hemmamatch igen. Men det är inte Gamla Ullevi som är skåde- och spelplatsen denna söndag, utan den för oss väldigt bekanta Valhalla Idrottsplats.

Jakob Lindström och Peter Abrahamsson är alltså avstängda, vilket är två väldigt tunga tapp. Men på båda platserna känner jag mig trots allt relativt övertygad om att det finns spelare att sätta in som kommer att göra ett mycket bra jobb. På målvaktssidan finns Fredrik Andersson, som bara gjort ett par framträdanden i serie- eller cupsammanhang i ÖIS-tröjan annars har det blivit mestadels träningsmatcher. Han stod ju bland annat i den härliga 6-1-matchen mot Oddevold förra året. Jag, personligen, känner mig väldigt säker på det faktum att Fredrik Andersson kommer att ersätta Peter på ett väldigt bra sätt.

På mittfältet är det ju betydligt mer osäkert vem som ersätter Lillström och hur. Mot Lund så såg mittfältet ut som följer: Lycén-Johansson-Lindström-Björkeryd. Utan att då ha sett hur dessa spelare skötte sig mot Lund så skulle jag vilja ställa upp med följande mittfält mot Sleipner: Pettersson-Johansson-Holländer-Björkeryd.

Fantastisk bild på Jakob Lindström från Tipselit Yngre-tiden. Ej tillgänglig alltså mot Sleipner.


I anfallet och backlinjen ser det desto mer positivt ut sett till avstängningsfronten. Oskar Wallén är tillbaka från sin avstängning och jag ser gärna honom från start på söndag.

Sleipner har inte alls kommit igång i år och ligger näst sist i tabellen med sex ihopspelade poäng via en seger och tre oavgjorda matcher. Segern kom i den femte omgången mot jumbon Limhamn Bunkeflo.

Så det finns inga som helst ursäkter till att inte vinna söndagens match. Full fart framåt!

Valhalla IP. Söndag 17.00.

Tipselit Yngre-derby

Derby stundar alltså för de yngre tipselit-grabbarna, och det mot GAIS. Tipselit Yngre placerar sig hittills på en niondeplats av tolv, medan GAIS har gått marginellt bättre och ligger efter tio spelade matcher sjua. ÖIS form är minst sagt sådär och har fyra raka matcher utan vinst och på de matcherna har man släppt in 19 mål. Men som alla vet så är derby någonting helt annat än en vanlig seriematch. GAIS form däremot är betydligt bättre. Tre raka segrar på kontot och en positiv trend kommer man in med mot ÖIS.

Matchen spelas på söndag klockan 14.30 på ÖIS-gården och blir då alltså en perfekt uppladdning för de som vill innan A-lagets match klockan 17.00.

***

ÖIS-veckans bästa!

Ja, vad fan skall man säga här? Pass? Pass.

***

ÖIS-veckans sämsta..

2-0-till-2-2-tappet. Såklart.

***

Den här ÖIS-veckan för…

…5 år sedan (fan va tiden går fort) vann vi med 3-0 mot Falkenbergs FF på Valhalla IP inför 2 317 åskådare. Ken Fagerberg prickade in två baljor och Samuel Barlay av alla jävla människor satte även han ett. En spelare från den dagens matchrtrupp är kvar i ÖIS än idag. Nämligen Robin Jonsson. Innermittfältet bestod av Christian Lindström och Ivo Skiljo. Känns sådär va?

Ken Fagerberg - en stor personlig favorit.'Veckans tankar' have 12 comments

 1. 13 juni, 2012 @ 13:06 Jacko

  Kul att de händer något på SD igen!

  Värt att notera är att följande spelare riskerar avstängning om det åker på ett gult kort mot Sleipner (och missar i så fall den viktiga bortamatchen mot Kristianstad):

  Johan Pettersson
  Hannes Sahlin
  Emil Karlsson
  Filip Holländer

  Rätt viktiga spelare med andra ord. Viktigt att inte flertalet av dessa åker på kort helt enkelt.

  Vad gäller för Abrahamssons avstängning? Lycén åkte på två matcher när han fick rött ”direkt”. För Lillströms del är det väl ändå bara en match med tanke på två gula?

  Svara

 2. 13 juni, 2012 @ 13:14 Anonym

  Vi ses på Valhalla på söndag då den 17 kl 17 skall bli 17 så kul att se vår Fredrik i målet och ett lag som kämpar som små blå för att vinna. En aktiv Prytzs som cochar från kanten under hela matchen. Bengtssons härliga inställning på planen och hur han följer med upp på högerkanten. Robin kliver fram peka med hela handen gör sina underbara brytningar elle nickar undan bollen för motståndarna. Vrid inte foten/kroppen så i yttterläge när du spelar upp bollen så blir det rakare pass. Sahlin gör sin bästa match på vänsterkanten följsam, släpper inte motståndaren en meter. Sebbe spelar oerhört vårdat och slutar aldrig springa gör dessutom ett mål på söndag. Karlsson skall bara vinna matchen som vanligt och koncentrera skottet än mer så det går in. Även Leinars skärpa är på topp den match och håller koll så matchen eller spelarna inte spårar ur samt att spelarna lägger sin energi på spelat och kniper käft mot domaren. Leinar sätter även ett mål på en hörna med sin slippade skalle. Anderberg kommer in och gör en räd på kante leverera en snygg passning till Oskar som med en sån skärpa sätter den upp i nättaket. Jo Lindström kommer göra sin bästa match för säsongen när brodern är avstängd. Tommy och Björkeryd visar att de spelat på högre nivå och vi bara njuter. Fredrik tillsammans med mittbackarna är så trygga och ingen kommer i närheten av målet.ytterbackarna släpper inga yta backom sig. När byten börjar är H&J,H så väl förbereda när dom kommer in och eldar på sina medspelare till max,som nu är lite trötta av värmen. Laget har total respekt för IK Sleipner är medveten om att dom är mycket bättre än vad poängen visar och dessutom möter oss i denna match. Du vill väl inte missa denna match och uppleva Vallhalla så stäm träff med dina vänner och ta med familjen. Ta på de röda och blå färgerna eller matcha med något vitt så blir den en fin inramning runt omkring så fortsätter vi fira klubben som fyller 125 år. – SÖNDAG 17 JUNI KL 17 VALHALLA-

  Svara

  • 13 juni, 2012 @ 16:31 Gabriel

   Riktigt härligt inlägg, man blir inte direkt mindre sugen på söndagens match!

 3. 13 juni, 2012 @ 15:18 Vad hade Sven-Agne gjort?

  In med Jeremejeff.

  Svara

  • 13 juni, 2012 @ 18:33 DJ-CJ

   Kanske inte från start, men tycker att han borde få lite mer speltid. Tycker varken Hedman eller Wallén har imponerat då de fått spela på topp så hade kunnat tänka mig att se Jerry som inhoppare i alla fall och se hur han presterar. Tycker han fått sitta bänkad alldeles för mycket i år. Om han sedan inte presterar är det en sak, men han borde få en ärlig chans.

 4. 13 juni, 2012 @ 23:20 bukowski

  fredrik
  bb-robin-leinar-sahlin
  tommy-seb-holländer-björkeryd
  emil-oskar

  Svara

  • 14 juni, 2012 @ 15:23 Christian

   Ser bra ut. Det är väl bara högeryttern som är diskuterbar. Där kan man spela ”JP”, Hedman och kanske t.o.m. en Anderberg (i detta fall kanske bättre med ett inhopp i typ 65′.)

   Tycker dock precis som du att Lycén känns bra där. Han har en OK form (utan att ha sett senaste matchen; men då spelade han i a f fram till 0-2-målet.)

  • 16 juni, 2012 @ 12:04 Nya Öis

   Skulle gärna vilja se Otterstedt på högerkanten före Hedman,han för långsam och passar inte som kantspelare. Tycker att det är dax att ge Otterstedt förtroendet där om han är skadefri. Lycen i all ära men är en aning ojämn.

 5. 15 juni, 2012 @ 12:15 JC

  Haha så söt Lillström var! Lurigt på söndag, hoppas vi inte fortfarande har vanan att underprestera mot ”sämre” lag.

  Svara

 6. 15 juni, 2012 @ 17:40 MV

  JP given i startelvan.

  Svara

  • 15 juni, 2012 @ 20:38 Christian

   “JP” är skadad. Åter till KFF–matchen.

 7. 16 juni, 2012 @ 00:50 Anonym

  Varför kan inte ÖIS och Svenska landslaget behålla ledning och stänga matcher????

  Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se