Veckans tankar

Känner ni flåset, Lunds BK? Den frågan känns just nu väldigt aktuell på något sätt. För nu är det nära att ÖIS för första gången någonsin placerar sig överst i tabellen i Division 1 Södra i dess nuvarande form. Alltid något.

Mycket saker har hänt det senaste, och mycket saker kommer hända. En sammanfattning och framåtblick är därmed på sin plats.

***


ÖIS-IK Sleipner

Ja, denna match har redan avhandlats här på Sambadefensiv både här och här, så jag tänker inte bli långrandig här hade jag tänkt. Jag måste faktiskt även puscha för Andreas Kristenssons Division 1 Södra-blogg, där han avhandlade helgens omgång.

En slags fråga jag yttrade i matchrapporten var om detta Sleipner är det sämsta lag vi mött? Ni riktigt gamla stofiler minns säkert något lag som var ännu sämre. Men säg de senaste 10-15-20 åren, vilket lag har varit sämre än det Sleipner vi mötte i söndags?

Återigen så har det gått upp för mig att hur bra Peter Abrahamsson än är så skulle det inte vara någon katastrof om han försvann. Visst, blir det superettan-spel nästkommande år så skulle man väl bli lite halvorolig över målvaktsposten om han inte var där. Men jag tror ändå inte att det skulle bli några problem, för även om Fredrik inte fick så mycket att göra i söndags (INGENTING) så märkte man klart och tydligt ett lugn hos killen, både lugnet i huvudet och lugnet i spelet med fötterna. Det gör mig glad att han kommer in och är så säker med fötterna för det blir allt viktigare för målvakter att vara just bra med fötterna. Jag skulle vilja se Fredrik mot ett bättre lag, typ som Falkenberg hemma i cupen förra året, då han tyvärr gjorde en halvdan insats, men jag är övertygad om att han skulle visa vad han går för i en liknande match.

Spel- och resultatmässigt skulle jag vilja ha Valhalla IP som permanent hemmaplan. Utan att tveka. Det är väldigt sällan man går från en match på Valhalla och är besviken (nu har vi väl glömt 2007 va?). Men klackmässigt är det en fullkomligt bedrövlig arena. En ofantligt dålig prestation stod vi i klacken för under denna match. Av många anledningar, men arenan är förmodligen den största. Usch för akustiken och utformningen på ståplatssektionen.

Valhalla IP. Bra på vissa sätt, sämre på andra. Foto: Patrick Boyton


ÖIS-IFK Göteborg


Av någon, för mig, outgrundlig anledning spelades det alltså ett slags träningsderby mot IFK Göteborg igår på Hjällbovallen. Jag har en stark åsikt om att den här matchen aldrig borde spelats. Mina känslor som svallat runt i huvudet de senaste dagarna kring det här speglas rätt bra av Johan Gellermans text på amoretfides.se.

I och med detta så råder jag er att läsa Felix Jonssons rapport från matchen, och så lämnar jag matchen till handlingarna och hoppas att en liknande match aldrig kommer ske igen.

Derbyvinst

Nu när vi ÖIS-supportrar sällan upplever derbyn längre så får man nöja sig med det lilla. ÖIS Tipselit Yngre stod för en derbyvinst mot GAIS i söndags i en match som avslutades en halvtimma innan ÖIS-IK Sleipner startade. 2-1 skrevs slutsiffrorna till inför, enligt svenskfotboll, 78 åskådare. Tipselit Yngre gick därmed upp på samma poäng som GAIS. Noterbart är att Bojan Ilic nu är uppe på elva mål på elva matcher. Håll ögonen öppna efter den här killen.

***


Veckan som kommer!

Kristianstads FF-ÖIS


Dags för en tripp till Skåne igen, innan två korta bortaresor väntar. Kristianstads FF är det som står för motståndet. Ett motstånd som svajat det senaste, med två raka förluster (FC Trollhättan och Utsiktens BK..) och fyra matcher utan seger i bagaget. Enkel match tänker vissa då? Nej, det blir det förmodligen inte, för som bekant ligger KFF bara fyra poäng bakom ÖIS trots två poäng på de fyra senaste matcherna. Det säger en del i alla fall något om att de har kapacitet i truppen.

Med tanke på den senaste matchen mot Sleipner, där flera spelare gjorde väldigt bra ifrån sig, så blir det tuffare än vanligt idag att försöka tänka fram en startelva man skulle vilja se. Men det är ju såklart bara bra att det är många spelare som gör bra ifrån sig.

Peter är ju tillbaka efter avstängning, vilket såklart betyder att han tar tillbaka målvaktsposten från Fredrik.

Backlinjen vill jag att till tre fjärdedelar skall vara intakt, och då snackar jag såklart om att Bengtsson, Leinar och Robin skall vara kvar. Däremot är det för mig självklart att Hannes får tillbaka sin vänsterbacksplats om han är frisk, trots Björkeryds mycket fina insats där senast.

På innermittfältet gjorde både Filip Holländer och Seb en väldigt bra insats senast. Men någon måste trots allt bort, för Jakob Lindström petar man faktiskt inte på. Inte Seb heller för den delen. Alltså, med hjälp av uteslutningsmetoden, blir Filip Holländer petad från det inre mittfältet.

På vänsterkanten vore det väldigt konstigt att peta Markus Anderberg efter hans insats senast. Högerkanten dock, är väl kanske den platsen på hela spelplanen det går att diskutera mest kring. Som alternativ finns det alltså David Björkeryd, Jonathan Lindström, Filip Holländer, Tommy Lycén, Johan Pettersson och Johan Hedman. Har jag glömt någon? I vilket fall, en makalös situation att sex stycken spelare, alla har chansen att knipa åt sig den där startplatsen till höger. Sett till senaste matchen så borde väl David Björkeryd vara det hetaste alternativet, mycket på grund av hans ypperliga frispark- och hörnfot. Jonathan Lindström hade platsen senast, men misslyckades med att övertyga, i alla fall offensivt. Jag lämnar helt enkelt över den här frågan till Hans Prytz. Här! Varsågod! Vraka och välj.

Derby – igen

Ja, som sagt, inte överdrivet mycket riktiga seriederbyn för oss ÖIS:are i dessa tider, men Tipselit Yngre skall för andra veckan i rad nu spela just ett sådant. Och för andra veckan i rad är det GAIS som står på andra sidan. Gaisgården är spelplatsen och på spel för ÖIS står en förbispringning av GAIS i tabellen. Alltid kul. 18.00 på torsdag spelas denna match. Samma tid som nästa grej här:

Radio ÖIS

…Japp! 18.00 på torsdag var tiden. 103,1 Mhz är kanalen, eller vad fan man säger. Två timmar håller det på i som vanligt, gäster denna veckan är inga mindre än Jakob och Jonathan Lindström. Två stycken som varit ÖIS:are sen barnsben som ni känner till. Det blir snack om allt möjligt som har med ÖIS att göra! Så ratta in 103,1 Mhz klockan 18.00 till 20.00 på torsdag så får ni ÖIS-snack serverat rakt i öronen.

***

ÖIS-veckans bästa!

Om man bortser från att exakt alla resultat gick ÖIS väg den här veckan, så måste man ju säga: Comebacken. Markus Anderberg, som endast spelat ca 25-30 minuter den här säsongen fick för första gången i år alltså starta en A-lagsmatch i söndags. Nittio minuter och tre mål senare stod han och jublade framför ÖIS-klacken i en hatt. Nu ber vi alla till gud, eller Hamrén eller vem fan som helst, att han en gång för alla får hålla sig skadefri. Han har ju sådan potential denna killen.***

ÖIS-veckans sämsta..

Det faktum att matchen mot IFK Göteborg ens gick av stapeln. Bedrövligt.

***

Den här ÖIS-veckan för…

…fyra år sedan spelade ÖIS en bortamatch i Superettan mot Enköpings SK. Veckan senare skulle Sällskapet ta emot Brommapojkarna på Valhalla IP. Ringer det någon klocka? Det hoppas jag, för det var två väldigt fina matcher. 0-5, 5-0, båda siffrorna i ÖIS favör. Björn Anklev passade dessutom på att pricka in ett hattrick mot Enköping. Hela 627 åskådare såg denna matchen. Alla ÖIS:are som såg den var i alla fall nöjda.


'Veckans tankar' has no comments

Bli först att kommentera detta inlägg!

Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se