Ypperlig chans att rycka

Åter igen, jag beklagar att vi inte heller denna vecka har haft möjlighet att ha en utsänd på träningen som brukligt, men planen är att allt skall vara i sin ordning till nästa helg då vi åter styr kosan mot sydligare städer.

Men först skall vi ta oss an IK Sleipner – Norrköpingslaget som hittills har gått mycket knackigt och endast kan stoltsera med en seger (mot LB07) och tre oavgjorda matcher. Det var dock två tajta matcher under fjolåret; och jag personligen minns förlusten på bortaplan mer än hemmavinsten. En katastrofstart satte oss i ett prekärt läge – där ställningen var 3-0 till hemmalaget efter 45 minuter. Ett litet hopp tändes dock när både 1- och två mål trycktes in och när det fanns bud på mer. I de allra sista minuterna blev siffrorna dock onödigt stora; då Sleipner fick kontra in ytterligare två bollar och skriva slutresultatet till 5-2. En riktig käftsmäll då vi bara veckan tidigare besegrat Oddevold med tennissiffror på Gamla Ullevi…

Det där är dock historia och tur är väl det. Till skillnad från då så spelas matchen inte på Gamla Ullevi utan på Valhalla IP. Idrottsplatsen där Qvidings FIF spelar samtliga sina hemmamatcher – men också arenan där man som ÖIS:are är full av goda minnen. Det var ju där vi säkrade avancemanget till Allsvenskan 2008 genom två Allbäckiska mål och en riktigt stor spik i kistan av ingen mindre än Källa. Anledningen till att matchen spelas där denna gång är den stora bildskärm som ställts upp på Ullevi inför jippomästerskapet som igår kunde fastställas som ett gulblått fiasko…

Bortser vi från det oviktiga (landslaget) och istället fokuserar oss på det som på riktigt berör så har Örgryte imorgon en riktigt stor chans att rycka ifrån bakomjagande lag. Dagens Division 1-resultat gick helt i både Lunds och Örgrytes väg. Utsiktens BK satte ölen i halsgropen för de drygt 200 Oddevoldarna som tagit sig till Ruddalens IP genom att vinna med 3-2. Trots att Johan Patriksson gjorde ytterligare två kassar (elva totalt!) så räckte det alltså inte för seger. Istället får Glenn, oavsett var han befinner sig, glädjas åt tre friska poäng.

Vidare så fick sig Kristianstads FF också på nosen. De gästade Edsborgs IP i Trollhättan och förlorade med hela 4-2. Fyran kom i slutskedet av matchen – dessutom skall KFF ha dragit på sig ett rött kort. Tyvärr var de olika matchrapporterna oerhört skrala på information; och därför är det för mig fortfarande oklart vem som fått det röda kortet. Då Örgryte som sagt reser ner dit om en vecka så är det väl bara att vara osportslig nog att hoppas att det var någon viktig spelare som visats ut.

Även Skövde, som innan (och då även efter) dagens match låg på 16 inspelade pinnar, fick se sig besegrade. Sylvia vann hemma med 2-0 – och avancerar några placeringar i tabellen.

Ni ser. Vilka drömresultat! Gör vi en bra prestation imorgon och lämnar planen med en vinst så drar vi ifrån de bakomjagande lagen. Därför finns det ingen tvekan om att just du skall vara på plats och heja fram ÖIS till seger. Alla skall dit – och alla skall göra sitt yttersta för att hjälpa laget till vinst.

Om vi slänger ett öga på vilka som inte kommer att delta imorgon så ser vi att det är tre spelare. Både Peter Abrahamsson och Jakob Lindström fick ju syna ostmackan två gångar vardera mot Lunds BK vilket betyder ett rött och avstängning i nästkommande match – men även Johan Pettersson är fortsatt åsidosatt på grund av sin knäskada. Enligt honom själv är det dock på bättringsvägen och han räknar med att åter finnas med i truppen till Kristianstadsmatchen.

Oskar Wallén går andra hållet. Från att ha fått sitt tredje gula kort totalt i Grästorp och därmed varit avstängd mot Lunds BK så är #10 åter i truppen – och det är väl knappast någon högoddsare att Wallén återfinns i anfallet tillsammans med Emil Karlsson när domaren sätter igång matchen under morgondagen.

Matchtruppen ser alltså ut som följande:

12. Fredrik Andersson
30. Freddie Roth
2. Christofer Bengtsson
3. Joakim Hall
5. David Björkeryd
6. Hannes Sahlin
8. Jonathan Lindström
9. Tommy Lycén
10. Oskar Wallén
13. Johan Hedman
14. Emil Karlsson
16. Pontus Otterstedt
17. Robin Jonsson
19. Markus Anderberg
20. Filip Holländer
24. Sebastian Johansson
44. David Leinar

Utan att veta hur Prytz har formerat laget under träningen och vilka vibbar man hade kunnat få därifrån så tror (och vill) jag att det är denna elva som Prytz har valt ut:

Andersson
Bengtsson – Leinar – Jonsson – Sahlin
Lycén – Holländer – Johansson – Björkeryd
Karlsson – Wallén

De enda egentliga frågetecknen är anfallet och yttermittfältspositionerna. Alternativ så som Anderberg, Otterstedt och Jonathan Lindström finns på ett mittfält – och framåt finns Hedman att tillgå. Men eftersom att ingen av dessa har spelat särskilt frekvent (Hedman till viss mån exkluderad) så tror jag inte heller att de startar imorgon.

Nu finns det väl bara en sak kvar att säga: Krossa Sleipner!


'Ypperlig chans att rycka' have 10 comments

 1. 16 juni, 2012 @ 20:33 Hocus Focus

  Anderberg är väl (tyvärr) bara med och värmer upp som vanligt , nåt inhopp kan väl aldrig vara aktuellt…

  Svara

  • 17 juni, 2012 @ 11:36 Christian

   Tyvärr känns väl detta scenario ganska troligt. Jag måste ju tro att Prytz har valt att inte spela Anderberg på grund av att han är småskadad (men varför är han då med i matchtruppen vecka efter vecka?) och när man spelar på konstgräs så ökar risken att skada sig (dra upp sin skada i Anderbergs fall…).

  • 17 juni, 2012 @ 12:08 nytko

   Vi kan ju hoppas att Anderberg hoppar in/spelar från start och spelar lika bra som första halvleken mot Ängelholm hemma ’10 (konstgräs) eller Syrianska borta ’10 (konstgräs) ! : )

  • 17 juni, 2012 @ 12:09 Christian

   Åh herregud, ’10-säsongens matcher har jag redan glömt.

   Ja, det hoppas vi verkligen. Jag vill ha en Anderberg i sprudlande form!

 2. 17 juni, 2012 @ 14:13 PriMax_ÖIS

  Emanuel Svensson blev utvisad i KFF. En mittfältare som fått en del speltid men kan nog inte anses som en nyckelspelare
  http://www3.idrottonline.se/KristianstadsFF-Fotboll/Nyheter/Egnanyheter/DyrbarutvisningforKFF/

  Svara

 3. 17 juni, 2012 @ 16:00 Charlie

  Freddie Roth som numera är målvaktstränare på bänken istället för att ta in Laneby från tipselit truppen? Hur tänker ÖIS här? Fram med unga spelare!

  Svara

 4. 17 juni, 2012 @ 19:53 Daniel R

  Måste väl säga att välja att starta Andeberg idag var det bästa Hasse har gjort på hela säsongen?!

  Svara

 5. 17 juni, 2012 @ 19:59 Krilliano

  Hurra! 6-0 och lund torskar. Nu jävlar börjar det likna något. Anderberg gjorde tre!

  Svara

 6. 17 juni, 2012 @ 20:57 Anonym

  o´lalala vad jag är glad i dag.

  Svara

 7. 17 juni, 2012 @ 21:51 Anonym

  Glenn e kvar i Kiev…

  Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se