Blandade resultat under gruppspelets sista dag i Gothia Cup

Dagen då det skulle avgöras var äntligen kommen för många av ÖIS ungdomslag och det var nu det skulle avgöras om det blev A- eller B-slutspel. För fyra av de fem lagen blev det A-slutspel. Det enda laget som inte riktigt nådde hela vägen var klubbens yngsta lag i turneringen, B12 som tyvärr fick det för tufft i gruppen och spelar imorgon B-slutspel på Ruddalen istället.

För samtliga äldre lag gick det dock bättre och såväl B18 som B14, B15 och B16 tog sig vidare till A-slutspel. B16 som spelat 0-0 i sina två inledande matcher inledde dagen strålande då man slog indiska Simla Youngs FC med 3-0 efter tre mål av…just det ja, Bojan Ilic. I den första matchen i slutspelet tog det dock stopp mot Gideonsbergs IF 2 där laget släppte in sitt första mål i turneringen och förlorade med 1-0. Surt sa räven och spelarna fick bara bege sig tillbaka till ÖIS-gården och lämna in tröjorna för den här gången.

Samtidigt som B16 traskade in med sänkta huvuden igenom porten på ÖIS-gården så spelade B18 sin sista gruppspelsmatch mot klubben med det något löjliga namnet Elite Football FC som enligt den något knapphändiga researchen är något av ett regionslag från Englands södra regioner. Troligtvis handlar det om ett lag för de spelare som inte platsar i de större klubbarna som Southampton och Portsmouths akademier som istället samlats ihop på samma sätt som många spelare i mindre klubbar i Göteborg spelar i det som kallas för zonlag.

Det syns snabbt i matchen att motståndet inte består av södra Englands största talanger och ÖIS kan ganska enkelt ta ett fast grepp om matchen och redan efter tre minuter kan en av matchens bästa spelare Rasmus Tengfjord rinna igenom det i övrigt ganska så kompakta engelska försvaret och rulla in 1-0 till sällskapet.

Efter målet fortsätter ÖIS rulla boll som man alltid gör bra och äger matchen sett till bollinnehav även om det inte är speciellt tätt mellan chanserna. Även om ÖIS gör lite som de vill på mittfältet och engelsmännen inte lyckas uträtta någonting så lyckas ÖIS inte lirka upp motståndarnas försvarsmur bestående av en tre välväxta gossar som ser ut att allihop vara Vinnie Jones söner tillsammans med en liten tanig pojke med rött hår vid namn Jake. Det är just Jakes kant som det mesta händer, men det händer helt enkelt inte tillräckligt mycket.

Inte förrän det börjar närma sig slutet av den första halvleken då Rasmus Haraldsson kommer runt på sin vänsterkant efter en fin kombination utanför straffområdet och fixar fram en hörna. Den efterföljande hörnan slås mot den bortre stolpen där Gustav Hedlund når högst och kan nicka ner bollen framför den engelske målvakten där en hop spelare försöker få undan den innan den studsar in framför Henrik Carlsson som via Elite Football FCs målvakt kan trycka in 2-0.

Efter 2-0 målet blir matchen ganska tråkig och i paus byts det en hel del i det rödblå laget vilket till mest förstärkte bilden av den andra halvleken som en transportsträcka. I stort sett inga farligare chanser skapades förutom en och annan fast situation där ett tredje mål ett tag hängde i luften.

Rasmus Tengfjord som gjorde matchens första mål hade även han en riktigt bra chans i den andra halvleken där han bröt igenom och var nära att på helt egen hand promenera igenom hela den engelska backlinjen och göra mål men avslutet blev inte riktigt som det var tänkt.

Matchen slutade alltså 2-0 och nästa lag som står på menyn för B18 är IFK Arvidsjaur som laget möter på Majvallen klockan 11.30 imorgon förmiddag. Tyvärr kommer troligtvis inte sambadefensiv att ha någon på plats under morgondagens första match. Om vi har det i en eventuell andra match låter vi vara osagt.


'Blandade resultat under gruppspelets sista dag i Gothia Cup' have 3 comments

 1. 19 juli, 2012 @ 11:52 Jidevik

  1-0 till Öis mot IFK Arvidsjaur 11.40 in i matchen.

  Svara

  • 19 juli, 2012 @ 12:25 Jidevik

   2-0 till Öis när 40 min är spelade!!

  • 19 juli, 2012 @ 12:33 Jidevik

   Och nu står det 3-0 när det är 50 min spelade.


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se