Frågestund med Hasse.

Äntligen var den klar. Ni har fått vänta alldeles för länge och det ber vi om ursäkt för. Jobb och missförstånd har gjort att intervjun inte kunnat göras så tidigt som önskvärt vore, men nu är den gjord. Varsågoda:

Inledningsvis måste man gratulera till serieledningen, hur känns det?

Det är skönt så klart. Det är det vi strävar efter och det är där vi vill vara, men nu ska vi se till att hantera det på bästa sätt också.

Hur hanterar ni det? Spelarna har jagat i en halv säsong nu och nu gäller det att hålla undan och bli jagad istället, hur ser ni på det?

Vi har sagt det hela säsongen att vi fokuserar på vårt och det vi kan påverka. Vi var ju inne på det innan intervjun. Folk snackar om att ”Gött nu kroknar nog dom” och sånt men i slutändan kan i inte påverka det. Om vi har bra fokus på det vi ska göra på träning och på match så tror jag att det går bäst. Det låter jäkligt tråkigt hela tiden men är vi tillräckligt bra och spelar tillräckligt bra så behöver vi inte spekulera i vad dom andra gör heller. Så känner jag.

Det låter bra. Vi har fått in lite frågor från våra läsare. Vi kan börja med något som är ganska aktuellt och det är Johan Petterssons lån. För det första, när går lånetiden ut?

13:e juli och då förhandlas det om en förlängning och jag har sagt att jag vill ha honom kvar. Om han är hel och frisk så kommer vi att ha jättemycket nytta av Johan i höst. Så det är min absoluta förhoppning att han blir kvar.

Vad är det exakt för skada som det rör sig om i Johans fall. Knäet?

Ja, ett gammalt hopparknä som det heter eller jumpers knee. Men han har skött sin rehab bra och ska vara tillbaka i full träning nu i veckan.

Så han är tillgänglig i helgen?

Ja, det räknar jag med att han är.

Om vi fortsätter prata värvningar och Silly Season så har James skickat in en fråga där han undrar vilken spelartyp du saknar i truppen just nu?

Oj, Det är svårt. I nuläget tycker jag att vi har bra spelare på alla positioner men i nuläget tycker jag att vi har lite fler alternativ på kanterna än vi har centralt. Vi har under säsongen använt ungefär samma spelare centralt i alla matcher med något undantag. På kanterna däremot har vi skiftat en hel del så vi har mer alternativ på kanterna. Skulle kanske  vara bra att ha någon mer spelare och därmed något mer alternativ centralt skulle jag kunna tycka.

Menar du då innermittfält eller mittback?

Ja, på innermittfältet har vi ju tre spelare som vi har använt av oss som har varit jättebra, Jakob, Filip och Sebastian. Jag har inget att klaga på vad det gäller någon av dom. Som forward har Emil spelat i stort sett alla matcher och gjort det bra och Oskar har gjort det jättebra nu det senaste. Mittbackar, där har Robin och Leinar spelat i stort sett hela tiden. Men det är klart, någonting för att förstärka, man vet ju aldrig vad som händer i höst. Så det hade nog varit bra.

Just mittbacksbristen är det en läsare som tar upp i en fråga. Men ni vill alltså få in någonting där bakom?

Det skulle ju kunna vara en idé. Vi ska sitta i slutet av denna veckan och göra en inventering av truppen och tittar på vad det finns för spelare och vad det finns för resurser för att ta in någonting ytterligare.

Tillåter ekonomin några förstärkningar?

Det är ju just den frågan som jag måste ställa mig. Eller rättare sagt måste vara beredd på att få svar på egentligen. Jag kan ju ha vilka önskemål jag vill men jag måste ända vara lite smart. Vi får tänka sportsligt och vi får tänka ekonomiskt, så är det!

En läsare förseslår Jesper Westermark (BK Häcken), Kristoffer Petersson (Liverpool), Boyd Mwila och Maldonado i Lunds BK, är det några namn som har diskuterats?

Det är ju jättebra namn och jag känner igen dom allihop. Men det är väl ingen som vi har pratat skarpt om av just dom.

Sen skriver James såhär: ”Nämn en sak som guldlaget 1985 hade som du vill att dagens trupp ska ta efter”

Ojdå, svårt, det hade jag glömt redan samma kväll då, haha. Men jag tror att vi jobbade riktigt hårt och på grund av att vi jobbade så hårt så fick vi också flytet i spelet.

Tur förtjänar man?

Ja, lite så är det ja. Man förtjänar flytet som man har och man får det för att man jobbar riktigt hårt och jag känner väl att vi är på gång att göra något liknande här. Killarna är på gång och jobbar jäkligt hårt och vi har inte dragit ner något på träningen utan vi har snarare trappat upp det. Erik (Nexborn) som kör mycket fys med killarna är också stentuff med att vi ska jobba hela vägen in och att vi inte ska gå på semester för tidigt utan fortsätta. Och jag tror jobbar vi hårt så har vi tillräckligt bra spelare för att få det flytet tror jag.

Om vi byter ämne, finns det några spelare i tipselit som är nära att flyttas upp permanent? Frågar Daniel.

Ja, det finns det. Det ligger också med i de diskussioner som vi ska ha i slutet av veckan, vilka som eventuellt ska flyttas upp permanent redan nu till sommaren. Det är ingenting som är bestämt men dom diskussionerna pågår hela tiden. Vi har många bra spelare i Tipselit Äldre så det känns bra tycker jag. Alla såg ju att Henke var med nu senast mot Oddevold och det var ju såklart jätteroligt.

Ja, han såg väldigt hungrig ut!

Ja, det gjorde han verkligen och det lovar gott inför framtiden!

Det är flera som har skickat in frågor och undrat varför det tog sådan tid innan Markus Anderberg fick komma in i spel. Det var många matcher som han värmde upp men inte fick komma in i spel. Var det ett medvetet val att vänta med att låta honom spela?

Nej det var det absolut inte utan vi har haft som kriterium att man måste gå för fullt och träna för fullt för att vara en startspelare. Han har haft jobbigt med sin benskada till och från hela våren och sen hade han två veckor där han tränade för fullt och då spelade han också mot Sleipner och Kristianstad. Sen fick han ett bakslag och kunde inte träna fullt inför Oddevold så det är helt enkelt så enkelt som att när han har kunnat träna alla träningar så har han också varit aktuell för spel.

Och då har han dessutom varit väldigt bra.

Absolut!

James har ännu en fråga som är ganska lång: Skotteknik/tillslag på boll – ÖIS har som tradition att avsluta uppvärmning innan match med en skott/avslutsövning.
Under åren så har jag roat mig med att titta på och jämföra spelare från olika ”årgångar”.
Tyvärr tycker jag årets upplaga av ÖIS har en hel del brister när det gäller tillslag på bollen. Väldigt få lyckas få en ren träff på bollen. Min fråga är om bollbehandling/skott/avslut är något man tränar extra, antingen som grupp eller på individnivå?

Det är det absolut och om det är något som spelarna gör på egen han så är det ju att träna avslut och skott. Men han kanske har en poäng där James, jag vet inte riktigt.

Det bör väl nämnas också att laget numera tränar mindre än tidigare då spelarna inte är heltidsproffs.

Ja, vi tränar ju mindre på allt. Det finns ungefär hälften så mycket träningstid nu som då. Men vi försöker vara så effektiva som möjligt. Där vi är nu så får det vi tränar som kollektiv och som lag gå före det individuella tycker jag. Så är det.

Är det så att ni pratar med spelare individuellt och säger vad dom behöver träna på mer eller mindre. Så har spelaren ett individuellt ansvar därefter, eller?

Jo så är det absolut och det har vi ju pratat och några spelare sköter det jättebra och nu sedan sommarlovet började så har vi börjat träna måndag- och torsdagförmiddagar dessutom och alla dom yngre killarna tränar ju extra. Så det tror jag kommer att ge resultat.

Låter bra, signaturen ”Rödblå” som jag antar är från Rotebro skriver så här: Johan Hedman hade innan denna säsong spelat max 5 matcher på kanten i hela sin karriär (pojklagen inräknade). När man i Rotebro fått höra att han används på en kant skrattas det nästan, vad ser du för kvalitéer hos Hedman som passar för spel på kanten?

Jag tycker att han är en bra fotbollsspelare på flera sätt. Han har gjort några matcher för oss som forward och några på kanten och jag tycker att han gör nytta för oss på båda ställena. Sen tror jag att det viktigaste för Johan är att han får växa in i detta för han kommer som sagt från Rotebro och har aldrig rationellt eller särskillt mycket men jag tycker att han gör det bra och kommer att göra än mer nytta för oss i höst.

Du tror att han kommer att växa in i detta mer och mer med andra ord och vara som bäst till hösten?

Ja, jag tror att han kommer att växa hela tiden och bli bättre och bättre. Jag tror att han kommer att vara som bäst i höst, absolut.

Har ni haft det i beräkningarna hela tiden? Att han kanske inte är som bäst när serien startar utan att han blir bättre med tiden?

Nej, Johan är ju en spelare som jag inte riktigt kände till, till hundra procent. Men jag är nöjd med vad han presterar men tror samtidigt att det kommer att bli bättre framåt hösten.

Slutligen då så är det två stycken som har frågat var kostymen har tagit vägen!

Du, den är på kemtvätten, haha, men den kommer att åka på igen. Så dom kan vara lugna!

Det låter bra, tack så mycket!

Tack själv!


'Frågestund med Hasse.' have 16 comments

 1. 4 juli, 2012 @ 00:17 JD1887

  Det va värst vad länge den va på kemtvätt ;)

  Bra intervju!

  Svara

 2. 4 juli, 2012 @ 00:23 Kony Karlsson

  Gillar Hasse skarpt!

  Har funderat över det här med heltidsproffs, vid ett eventuellt avancemang hur gör man då? Kommer vi fortfarande ha spelare som är ”halvtidsproffs” eller kommer spelarna gå över till heltidsproffs? Klarar ekonomin av den övergången?

  Svara

  • 4 juli, 2012 @ 07:09 Johan G

   2008 var det bara vi, Häcken och Landskrona som bara hade heltidsanställda spelare och förutom dessa ~60 så fanns det ytterligare ~80 ”proffs” (flytande definition) fördelat på tio klubbar (http://old.fotbolldirekt.se/blogg/allt-om-superettan/139-heltidsproffs-i-superettan). Häcken har ju sitt Gothia, vi vårt enorma skuldberg och 2009-2010 så fick Landskrona gå ner till att bli halvproffesionella då det inte bar sig.

   I dagens Superetta är det bara Bajen som enkom har heltidanställda spelare (så mycket pengar för skit..) medan övriga har fått anpassa sig till Superettans verklighet – får man förmoda. Ser man på klubbarna som spelat i Superettan relativt frekvent senaste 5-6 åren så är det ju bara Häcken, Norrköping och Bajen (och kanske Sundsvall) som verkligen har haft resurserna till att bara ha heltidsanställda spelare.

   Allt förnuft talar således för att vi inte bara kommer ha heltidsanställda spelare, även om det säkert kommer bli några fler än idag.

  • 4 juli, 2012 @ 18:54 Christian Börjesson

   Då börjar jag genast fundera över vilka i dagens trupp som är heltidsanställda. Bör jag inte vara rätt på det om jag lägger mina tusingar på Leinar, Johansson samt möjligen ytterligare någon – kanske Jonsson?

  • 4 juli, 2012 @ 19:15 Jacko

   Leinar kombinerar sitt fotbollsspelande med att jobba med försäljning/marknadsföring på Öisgården. Bengtsson och Lycén vet jag har andra jobb vid sidan. Många av de yngre samt Hedman pluggar väl? Sahlin tackade väl nej till jobb vid sidan av när ÖIS erbjöd detta och är därmed heltid?

   Hade varit intressant att veta situationen för Peter A, Robin, Seb och Emil K.

  • 4 juli, 2012 @ 19:56 Christian Börjesson

   Jo, det faktum att Leinar jobbar vid sidan av hade jag full koll på. Det blir ju således något slags heltidsarbete, kombinerat papper och dojjor, för honom.

   Hur det ligger till med Peter vet jag inte, men som jag tidigare skrev så känns det väl som att både Seb och Robin kan ha heltids.

   Emil jobbar väl på något fotoföretag om jag minns rätt.

  • 4 juli, 2012 @ 20:35 Kony Karlsson

   Tommy Lycén är väl heltidsanställd?

  • 4 juli, 2012 @ 20:54 Christian Börjesson

   Då får vi hoppas att ryktena om vad Tommy befann sig, och hur han roade sig i fredags kväll, inte stämmer.

  • 4 juli, 2012 @ 20:56 Christian Börjesson

   Vilket vi i och för sig får hoppas oavsett om han har heltidskontrakt eller inte…

  • 4 juli, 2012 @ 21:54 Jacko

   Tommy Lycén arbetar som säljare på tidningen Metro.

 3. 4 juli, 2012 @ 07:57 Kalle

  Skönt å slippa kostymen, Hasse passar bättre i overall!

  Svara

  • 4 juli, 2012 @ 19:02 Fredrik

   Det är inte värdigt en förening som Örgryte IS att bära träningsoverall i officiella sammanhang.

  • 4 juli, 2012 @ 20:20 Kalle

   Det är inte värdigt en förening som ÖIS att tvinga anställda att bara arbetskläder som är opraktiska och som vederbörande uppenbarligen inte är bekväm i. Spara ”finkläderna” till firandet av seriesegern!

  • 4 juli, 2012 @ 22:03 Christian Börjesson

   Kostym-tifo!? ;)

 4. 5 juli, 2012 @ 23:06 MV

  JP jobbar också, på solo! Träffade honom där idag, hur skön kille som helst. Väldigt jordnära.

  Svara

 5. 5 juli, 2012 @ 23:34 Tobbe

  Hannes jobbar som säljare tror jag

  Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se